Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Révész család bamutatkozója

2011.04.21. 10:25 gyea

Tisztelt Gyermekétkeztetési Alapítvány!

 

 

Családom bemutatása:

 

Révész Péterné vagyok 39 éves, házasságban élő négygyermekes anyuka! Férjem Péter 41 éves, jelenleg bérpótló támogatásban részesül, és szezonmunkában szokott dolgozni, persze mikor adódik. Gyermekeim: Nelli 18 éves, Mónika 14 éves, ez év ősszel kezdi tanulmányait *********on, vendéglátó szakon. Péter fiam általános iskolás negyedik osztályos, és Dorina lányom szintén, első osztályos tanuló. Sajnos életkörülményeink nem fényesek, mert napi megélhetési problémákkal kell szembe néznünk. Ez előtt négy évvel kezdtem taníttatni nagylányom, és ez havi 27.000 forintomba került az utazással havonta, mivel *******ban tanult. Nagyon sok mindenünk ráment, a mai napig nincsen otthonunkban villany. Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem tanulta ki a szakmát! Testvéreim kérésére hazaköltöztünk a szülői házba, mivel édesapám akkor hunyt el, hosszú betegség után, és a lakás üresen maradt. Így jelenleg itt lakunk, otthonunk pedig be van zárva. Pénzünk nincsen, hogy rendbe tudjuk rakni és elintézzük a tartozásokat, így eladni sem lehetne.

 

És most írok a gyerekekről:

Mónika lányom nagyon aranyos, ügyes és kicsinek is mindig segítőkész gyerek volt, és ez a mai napig megmaradt nála. Igaz kicsit féltékeny, mert azt akarja, hogy Őt szeressük a legjobban. Ő olyan kis hízelgő, nagyon sok mindent el tud érni nálunk, de mi így szeretjük, ahogy van. Idén ősszel kezdi tanulmányait a *********i ******* ******  Vendéglátó  Iskolában. Még nem tudjuk pontosan, hogy cukrász vagy pincér szakon nyer felvételit, de reménykedünk, hogy valamelyik sikerül neki, mert Ő csakis ebbe az iskolába akar menni, és ezekre a szakokra. Mikor írásbelin voltunk, nagyon sírva jött le a lépcsőn, mert megijedt szegénykém, és azt hajtogatta, hogy nem tudja mi történt, hogy minek is tanult annyit, mikor minden kiszállt a fejéből, és hogy semmit sem tudott. Azt mondta nekem, nem fogják felvenni. Én vigasztaltam, és félrehívtam az igazgatót, aki annak idején itt élt ebben a térségben, és azt mondta a gyereknek, hogy ne izguljon, ne féljen, inkább készüljön a szóbelire. Így is történt, készült a gyerek, és mikor elmentünk az Iskolába legközelebb, akkor már mosolyogva jött le a szóbeliről! Hát ennyit röviden Mónikáról.

 

Péter fiam negyedik osztályos, általános iskolás tanuló. Sajnos évet ismételt, mert kicsit gyengébb az odafigyelő képessége. De hála égnek, nagyon összeszedte magát, akaraterejének köszönhetően, mert ha nem így lenne, még mindig bukásra állna. 

Viselkedése: Ügyes, segítőkész, lelkes. Nagyon szereti édesapját, mivel három lányom van, és Ő az egy szem fiú. Szereti a hasát, Ő az egyetlen, aki reklamál: "Anya mikor főzöl meg, éhen halok” jelszóval. Véleménynyilvánítás terén kis probléma akad vele, mert nagyon szókimondó, de ettől eltekintve aranyos gyermek. 

Betegségei: nyolcféle allergiája, és orrsövényferdülése (amit sajnos csak 18 éves kor felett lehet műteni) van. A gyógyszere sajnos nagyon drága, de mivel a gyógyszerére szűkség van, ezért kénytelenek vagyunk kiváltani. Sajnos nem tudunk fiúnknak sem megfelelő körülményeket biztosítani, mivel anyagi körülményeink nem engedik. Gyógyulásához nagyban hozzájárulna környezete felújítása, és a bútorzat lecserélése (ágy, szőnyeg, ágynemű, függöny), mert a legnagyobb probléma a falak nedvessége, és penészessége, a falak állandó mállása, mivel idős a ház. De nincs pénzünk felújítani. Betegségéből kifolyólag főleg éjjel sokszor állandó odafigyelést igényel.

 

Dorina kislányom, becenevén: Dórika, anyai ágról, Dorottya nagyanyjáról kapta nevét, kicsit modernizálva. Első osztályos tanuló, aki testvérével a ******** ******* ****** Ált. iskolába járnak. Korához képest nagyra nőtt, nagyon szereti testvéreit. Iskolában kicsit szétszórt, figyelmetlen, mindig beszélget osztálytársaival. Tiszta anyja, nem bír csendben lenni, nem bírja megállni, hogy ne beszélgessen.

Itthon Péter bátyával focizik. Tanulni csak "Anyucival" szeret. Érzékeny lelkivilágú, ragaszkodó típus. Néha szeret kényeskedni, szereti, ha sokat foglalkoznak vele, és kényeztetik. Nagyon makacs, ha nem tetszik neki valami, pillanatok alatt bevágja a durcit.

Nagyon sok mindent szeretne, de legjobban egy kis bicikli a vágya, amit én megígértem neki, csak nem tudom, hogy mikor tudom teljesíteni. Nagyon szép kislány, vállig érő szőkés-barna fürtős haja van, és nagy barna, őzike szemei.

 

Tisztelettel:

 

Révész Péterné

Szólj hozzá!

Címkék: család révész

A bejegyzés trackback címe:

https://felafejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr302836740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása