Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Vincze család naplója

2011.11.29. 09:20 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Hideg napok vannak, nagyon fázunk, pedig még olyan igazán nagyon hideg nem is volt még. Férjem kapott egy kis botfát, csatornapart tisztás van, és Ő is egy kis részét tisztíthatta, így lett egy kis fánk. Nem olyan sok, de egy pár napig kitart, nagyon-nagyon örültünk neki. Férjemnek és nekem semmi munka, nincs változás sajnos anyagi téren. Lányoknak jól megy a suli, és nem betegek, ami nagyon fontos számunkra. A múlt héten az iskolában jótékonysági bál volt, amin szerepelt a kisebbik kislányom, és nagyon ügyes volt. Jó éreztük magunkat, és a gyerekek is nagyon. Nagyon szorosak napjaink, már csak kenyérre valónk van, és már nagyon várjuk a támogatást, hogy újra meg tudjuk tölteni a gyerekeknek a hűtőt.

 

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Rácz család naplója

2011.11.29. 09:14 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét itt Esztergomban a felháborodásé volt. Nem kaptak ebédet a gyerekek, sem az oviban sem az iskolában. Aztán Önöknek köszönhetően megoldódott ideiglenesen ez az ügy. A középső gyermekünk nem is ment oviba. A nagynak csomagoltam az ennivalót. A bölcsödét nem érintette ez a probléma. A nagyfiunk beiratkozott a könyvtárba. Hazahozott három könyvet. Szépen kiolvasta őket. Feldíszítettük a lakást. Már csak lelkileg kéne ráhangolódni az ünnepekre. Ez nehezen megy, hiszen pénz nélkül nehéz. A gyerekeknek meg (főleg a nagynak) már vannak elképzelései az ajándékokról. Emellett folyik a mosógépem is, és még sorolhatnám. De egészség legyen ez a lényeg!

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Füredi család naplója

2011.11.28. 13:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Mozgalmas hetet tudhatunk a hátunk mögött. Szinte csak rohanás, rohanás, rohanás… Hivatalos ügyeket kellett intéznem az önkormányzatnál, próbáltam segítséget kérni a lakhatási probléma megoldásában, de továbbra se tudtak mondani semmit.

Nem tudom mi lesz velünk, az idő megy, mi meg egyhelyben toporgunk.

Imádkozom, hogy az Úr segítsen rajtunk, mert a saját erőnkből semmik vagyunk! A gyerekeknek változatos óvodai programjaik vannak, oda rohantam munka után, de muszáj!

Hála Istennek ezt a hetet kibírtuk betegség nélkül, már ez is nagy szó nálunk! Gőzerővel készítik a rajzokat a Mikulásnak és a Jézuskának, már teljesen bele vagyunk fáradva az alkotásba, legalábbis én, mert ide-oda írnom kell, postázni stb...

Remélem, szép Ünnepük lesz, bár nagyon szerény a mostani állás szerint. Írtunk levelet a Neo fm. Jótündérnek is, hogy jöjjön el hozzánk, de biztosan sokan várják, várnák. Úgy néz ki, hogy a hűtőnk teljesen tönkre ment, most majd csak kint tudok valahogyan hűteni az ablakban, mert egyhamar nem tudunk venni használtat se sajnos. Mindig jön valami baj, vagy kellemetlenség.

Kis örömünk is volt a hétvégén. Meghívást kaptunk egy szülinapi összejövetelre. Volt sok sütemény, üdítő... Nagyon boldogok voltak a lányok, és mi is, kikapcsolódtunk 1-2 órára a gondjainkból. Nagyon jó volt! A héten van Advent első vasárnapja. Remény és várakozás él a szívünkben. Mindenkinek szép Ünnepi előkészületet kívánok, főként lélekben!

Tisztelettel:

 

Füredi Tiborné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Pásztor család naplója

2011.11.28. 09:39 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten is túl vagyunk, és egyre közelebb van a karácsony! A lányok már elküldték a héten a ”Jézuskának'' a levelet. A Szilvi babát és beszélő nyulat, Alíz pedig csak lovacskákat szeretne kapni. Reggel, amikor a levelük eltűnt az ablakból, nagyon örültek neki, hogy itt járt a Jézuska angyalkája, és elvitte a levelüket. Már nagyon várják a Mikulást és a karácsonyt.

Én már jobban vagyok, szerencsére csak gyomorrontásom volt. Szilvi szerdától itthon volt, mert belázasodott, és nagyon fájt a torka.

A párom meg napról-napra ismételten szenved, hiába tartja be az étkezések rendjét, nem enyhül semmit a fájdalma. Ha netalántán öt óra után eszik, már nem bír aludni. Van, hogy éjszakánként kiül a konyhába a fotelba, és ott alszik, mert visszajön neki az étel, és félő, hogy megfullad. Nem fog soha helyrejönni és az orvosok se igazán tudnak vele mit kezdeni. Csak reménykedni tudunk, hogy egyszer vége lesz ennek a szenvedésnek és talán akkor rendbe jönnek a dolgaink.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Molnár család naplója

2011.11.28. 09:20 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A gyerekeim a legnagyobb boldogság a világon, akármilyen nehéz helyzetben vagyunk, jól tanulnak, élsportolók, és ott is a legjobbak között vannak: Cinti megnyerte az OB-t, és az idén szinte az összes versenyt, rengeteg nemzetközi is volt közte, ovisok megértik, hogy sajnos nekünk sok mindenre nem telik! Nagyon félek a decembertől, mert ilyenkor még kevesebb munka van az ünnepek miatt! Sajnos még mindig nem tudok főzni, szörnyű ez a helyzet. Itt van a gyerekek születésnapja, mikulás, karácsony, de nem hogy ajándék, de még főtt étel sem biztos, hogy lesz! Nagyon és tegnap a CSB-t is megnyerték! Eszter és Sanyi szintén magyar bajnokok, és nagyon jó tanulók, a két kicsi is szuper két gyerek, segítőkészek, aranyosak, és ahhoz képest, hogy el vagyok keseredve!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Szász család naplója

2011.11.28. 08:35 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Én nem tudom normális-e ez, hogy ilyen sokszor vagyunk betegek, mert szinte egyfolytában egyikünk-másikunk (van, hogy mindegyikünk) ki van dőlve. Most a Tomi fiam hozta haza a nyavalyát az oviból. Olyan rosszul van, hogy már több mint egy hete antibiotikumot szed. Elküldte a doki tüdőröntgenre, mert olyan csúnyán köhög, hogy tüdőgyulladásra gyanakodott, de szerencsére negatív lett az eredmény.

Ezért nyomjuk az ágyat, de már jó lenne túl lenni ezen a beteges időszakon, mert nem jó, hogy ennyi gyógyszert szedünk.

Szép napot!

Tisztelettel:

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Lencsés család naplója

2011.11.27. 08:23 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagyon jól sikerült a Karácsony, finomak lettek az ételek, és kaptunk egy nagyon szép fát, és a gyerekek ajándékot. Nem a családtól, hanem vadidegenektől. Mindenki nagyon boldog volt. Azt mondták a gyerekek, hogy ez volt az eddigi legszebb Karácsonyi ünnepünk.

Egészségileg mindenki jól van, és egy kis hó is megörvendeztetett bennünket. Kimentünk játszani, igaz kicsit sárosak lettünk a hógolyózástól.

Vendég nem volt, és  nem is invitált meg senki magához, így csendesen telt el a hét.

Pihenünk, és játszunk a gyerekekkel.

Apa január első napjaiban elkezdhet munkát keresni, mivel fizetés és prémium helyett a papírjait kapta ki, fizetésképtelenné vált a cég. Remélem, sikerül valamit találni, mert egy gyesből nem lehet lakást, rezsit és három gyermeket, közülük két tartós beteget ellátni.

Tisztelettel:

 

Lencsés Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Törjék család naplója

2011.11.25. 13:55 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Van egy örömöm: 2012.01.16-án indul a START pályázat, nekem az önkormányzat kiküldte névre szólóan, hogy szeretnék-e dolgozni. Én örömmel fogadtam a hírt, sajnos ezen a településen semmilyen munkalehetőség nincs. Várjuk, hogy a hivatal foglalkoztasson. Ebben az évben négy órában dolgoztam összesen két hónapot. A számlák jönnek, és a kisebbik gyermekemnek osztálypénzt kell fizetni. A tavalyival is el vagyok maradva, de most is vinni kellene 2500 Forintot, de itt van a mikulás, oda is szednek 300 forintot.

El vagyunk keseredve, mert minden hónap egyre rosszabb és nehezebb.

Üdvözlettel:

 

A Törjék család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Márton család naplója

2011.11.24. 13:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ismét eltelt egy hét. A gyerekek szorgalmasan járnak iskolába. A lehetőségekhez mérten én is mindig megyek, amikor tudok.

Telnek a napok, de már hidegek vannak, így beszorultunk a lakásba. Már nincs olyan elfoglaltság, ami miatt ki lehetne menni az udvarra. A gyerekeknek lassan itt a téli szünet. Már alig várják, hogy ne kelljen korán kelni.

A férjem, amikor kell, megy dolgozni. Olyankor egyedül vagyunk éjszaka a gyerekekkel.

Lassan itt a karácsony is. A gyerekek nagyon várják, de már előre idegeskedem, mert tudom, hogy csalódottak lesznek, hogy nem fogunk tudni a karácsonyfa alá tenni nekik semmit. De majd megpróbálunk valami kis aprósággal kedveskedni nekik.

További jó munkát kívánok a magam és családom nevében!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Rácz család naplója

2011.11.24. 10:13 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét nem volt eseménydús. Kaptunk a vízműtől részletfizetési lehetőséget a hátralék miatt. Délután dolgoztam, így nagyon gyorsan elszaladt a hét. A nagyfiunk nagyon szépen tanul. A kicsi imádja a bölcsit. A középső meg nem akar most oviba járni.

Köszönettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Rácz család naplója

2011.11.23. 10:27 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét sütögetéssel telt. Mézeskalácsot csináltunk a gyerekekkel. Nagyon élvezték. A Télapót is nagyon várták. A bölcsiben Ábel okosan elvette a csomagot a Télapótól. Nem félt tőle. Most már a karácsonyi lázban égnek. Ákos minden nap a havat várja. Dani jelentkezett a mesemondó versenyre. Okos kisfiú.

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Fülöp család naplója

2011.11.22. 12:39 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sajnos az utóbbi időben ránk jár a rúd, de nagyon. Sajnos kiderült még egy plusz betegség nálam, ami nagyon súlyosnak néz ki, de még a teljes eredmény pár hét, mire meg lesz. Nagyon félek, mi lesz a gyerekeimmel, ha tényleg nagy a baj? Így is el vagyok keseredve az utóbbi időben, csak baj és baj jön. Edinának szépen gyógyulnak a csípései. Niki, aki most jelenleg tartja a frontot, eddig vele rendben van minden. Remélem, nem kiabálom el. Hétvégén szerepeltek a gyerekek a jótékonysági bálon, nagyon ügyesek voltak! Edina és csoportja Mary Poppins zenéjére táncoltak, Niki és csoportja meg az István a király Koppány című dalra léptek fel. Nagyon ügyesek voltak, és szépek, de ami fölözte, hogy kivételesen mindkét apuka eljött, és megnézték a gyereküket. Boldogok is voltak a hétvégén, hogy eljöttek, rég láttam a gyerekekei ennyire örülni. A mostani hétköznapjaink hamar teltek, de részben hosszú is volt. Suli, ovi jól megy a lányoknak. Megkaptam a villanyszámlát is, amit ki sem tudok fizetni: 32.000 Ft, ismételten felkeresett a bank, de most másik hitellel kapcsolatosan, de ez se lesz egy egyszerű, mert egyben nem tudom fizetni, de részletre sem, mert 15.000 Ft kéne havonta, amit szintén nem bírok. Fával is igen nagy hadilábbon állok, mint mindig ilyenkor sajnos. Nagyon bele se merek gondolni, mi lesz még a jövő hónapban, hogy még mi jön addig, és hamarosan itt Mikulás és a karácsony.

Hát sajnos egyszóval ez a hét sem volt jó!
Tisztelettel:

 

Fülöp Ildikó és gyermekei

Szólj hozzá!

Címkék: család napló fülöp

A Vincze család naplója

2011.11.22. 10:46 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hetünk semmivel sem volt jobb, mint az eddigiek, sajnos. Férjemnek semmi munkája, és ez nagyon szomorú dolog. Főleg, ahogy éltünk eddig is, és mi lesz eztán? Itt a karácsony, és megint ugyan milyen lesz, nem tudom!? Kisebbik lányom lebetegedett a hétvégén. Beleestünk a járványba, hányás, hasmenés és még láza is volt, nem is kicsi, és olyan nehezen tudtuk lehúzni már-már kezdtem megijedni. Nagyobbik kislányom még nem kapta el, de reméljük nem is fogja.

Ami még történt, hogy 27-ikén levágják a vizünket, amennyiben nem fizetünk ki 28.000 Forintot. Ma volt a férjem bent a vizeseknél, kérni haladékot, de azt mondták, nem tudnak segíteni, ha addig nem fizetjük be, akkor elviszik a vízóránkat. Ma is csak töprengtünk, de nem tudunk annyi pénzt szerezni addig, sajnos.

Úgyhogy minden csak egyre rosszabb!!!

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Bíró család naplója

2011.11.22. 10:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nyugalmas napok vannak mögöttünk, semmi különös nem történt. Robika jár az óvodába, szerencsére nem beteg. Párom is dolgozik, én pedig itthon és anyukámnál végzem a házimunkát. Lassan hozzákezdünk a nagytakarításhoz. Hihetetlen, hogy jövő hét végén már meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Robika kívánságlistáját már kívülről tudjuk, de a levélírás még hátra van. Megpróbálunk olyan ajándékot választani neki, ami hasznos, de játék is legyen, mert ugye mégis csak egy kisgyerek. A családi ajándékozás hasonló lesz a tavalyihoz. Mindenki csak egy családot ajándékoz meg, amit kihúzással tud meg. Még nem tudom mi kit húzunk, de már gondolkodom mi legyen a meglepetés.

Már gyűjtöm az ötleteket a karácsonyi díszítéshez, amit majd Robikával közösen készítünk el. Nagyon várja már az alkotó munkát, remélem jól fog sikerülni.

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Szász család naplója

2011.11.21. 15:13 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt napokban elkezdtük a gyerekekkel készíteni a mikulás díszeket, hogy a jövő héten feldíszíthessék a szobájukat. Nem volt egyszerű, mert kartonlapokat kellet kivágni, ezért Tomi kicsit megsértette a kezét.

Elmentünk bevásárolni a gyerekekkel, és jól megjártuk, mert vettünk felvágottat, ami meg volt savanyodva. Felháborítónak tartottam, hogy ilyen megtörténhet, mert így is szegénység van, és még ráadásul romlott ételt adnak el!

Tomi oviban volt a napokban, így reggelente oda vittük. A testvéreit is vittük magunkkal, így megvolt a reggeli levegőztetés.

Tisztelettel:

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Déri család naplója

2011.11.21. 14:54 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

A gyerekek készülnek a mikulásünnepségre, nagyon várják a mikulást, és a karácsonyi ünnepet. Sajnos nehéz helyzetünk miatt ők nem tudnak kapni annyi mindent, mint más gyerekek. Nagyon sokat betegeskednek, gyakran vannak megfázva, és ezért sokszor nem telik kajára gyógyszerek miatt.

Sajnos munkalehetőség nincs, bár volna, több mindent tudnák megvenni a gyerekeknek. Most is úgy állunk nem jut tüzelőre, és már a vízszámlákkal le vagyunk maradva. Nagyon nehéz így élni, ezt csak az tudja, aki ebben él, a szegénységben. Köszönjük szépen, hogy támogatnak minket!

Tisztelettel:

Déri Ferencné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

süti beállítások módosítása