Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Lencsés család naplója

2012.05.31. 14:32 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elég kacifántos hetünk volt, már rettenetesen fájnak a kezeim, nem csak éjszaka, hanem nappal is. Évek óta szedem a gyógyszert rá, de nem csinál semmit, nem javul most már a bal kezem is zsibbad, és fáj, a jobb miatt alig tudok aludni valamit. Voltam orvosnál, már szinte könyörögtem, hogy csináljunk valamit, mindent elmondtam neki (Ortopédia, fizikoterápia)
Csinált, is azt mondta mennyek a Pszichiátriára, mert az ér- szűkület miatt nem fájhat ilyen extrém módon, szerinte kimerült vagyok csak.
Tehát nem foglalkozott velem, és nem ad kezelést sem, magyarul hü.....-nek nézett…
Nagyon megbántott, mert ha Ő is évek óta nem aludta volna ki magát, meg nézném, hogy állna helyt nappal. Már utálom ha jön az este, mert nekem csak az ágyon ülést, és a fájdalmat jelenti. Minden esetre nem megyek hozzá! Na ezt el kellett mondanom, bocsánat.
Amúgy a kert szépül, már a második csapat retket ültettem, a borsó kb. egy hét múlva szedhető lesz, a gyerekek is segítenek gazolni és locsolni, már várják a borsó pörit nokedlivel és salátával. A gyerekek már várják a nyári szünetet, én meg félek tőle, mert mit csinálunk a négy fal között egész nap, és minden nap főtt étel kell.
Nehéz lesz Janika műtéte, csúszik, várólista. Detti nagyon okos, kis cserfes, be sem áll a szája, olyan jó hisz nemrég még egyáltalán nem kommunikált, sokan nem értik mit mond, de én igen. Néha jobb is, hogy nem értik, mert nagyon őszinte, és jobb, hogy nem értette más. Réka jól van, csendes, dacos, nehezen érti, miért más a mi családunk.
Mert mi nem mehetünk (a két beteg gyermek miatt), mert mi nem engedhetjük meg magunknak (nincs rá pénz) és sorolhatnám, de minek hisz lassan, de biztosan mindenki érezni és érteni fogja, hogy egyre nehezebb szerényen, de mégis  méltósággal talpon maradni, élni az életet mosollyal az arcodon. Tűrni, hogy porig aláznak, mert nem mindig jó, ha hangot adunk a véleményünknek ez biztos. Mert én csak egy porszem vagyok, nem tiltakozok, oda sodor a szél ahová akar!
Tisztelettel:

 

Lencsésné Tamara és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család lencsés naplója

A Tímár család naplója

2012.05.30. 14:22 gyea

A 2012.05.21. és 2012.05.27. közötti időszak:

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten a férjem délutános volt.

Mivel délutános volt, így reggelente együtt mentünk a boltba és elkísértük közben a kisebbik fiunkat az iskolába.

Délutánonként kertészkedtem.

Hétvégén meglátogattak minket az unokámék, így a hétvégén főként neki szenteltem az időmet.

Mivel jó idő volt a hétvégén, így az unokámat a lányommal elvittük a helyi játszótérre.

Szombaton estefelé szalonnát sütöttünk a lányomékkal. Vasárnap pedig pihentünk és a következő hétre készülődtem a lányom segítségével.

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tímár

A Szécsi család naplója

2012.05.30. 14:00 gyea

Napló 2012. 05. 21. – 05. 27.

 

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A héten ismét jó idő lett, sőt talán melegebb is a megszokottnál, így ismét nekikezdtem, hogy elkapáljam a kertet. Minden szépen kijött, de a dudva is növöget, talán hamarabb, mint a többi növény, Először a kukoricával kezdtem, mert az már elég nagy, és ha most nem egyelem ki és nem töltögetem fel, nem lehet majd később közé menni. Éppen a zöldséget egyeltem, kapálgattam szerdán, amikor megjött a barátnőm lánya, hogy tudna egy kis munkát, és ha nem vagyok beteg, elvállalom-e? Ugyan, ilyet kérdezni, hogy elvállalom-e, még aznap otthagytam volna a kertet és máris indultam volna, csak pénz legyen. Ilyenkor, ha beteg vagyok, se vagyok beteg, mert nem szabad annak lenni, ez a pozitív gondolkodás elve. Mondtam neki, hogy akármikor megyek, ha szól. Egy öreg néninek az utcájukban van egy kis kapálni való szőlő, kukorica, elvállalom-e. Napszámot fizet, 2500 Ft-ot és ad enni is. Szívesen vállaltam, hiszen mindig jó egy kis pénz. Már voltam ennél a néninél, míg a barátnőm élt, ő ajánlott, és a néni meg volt velem elégedve. Már csütörtökön reggel 6 órakor biciklire is ültem és elindultam kapálni. Bencének elkészítettem mindent a suliba, majd ő a későbbi busszal megy, így ráért felkelni.

Első nap a szőlőt kapáltam be, egészen este 6 óráig. De a néni nagyon jószívű volt, hozott ki enni, és még kólát is adott. Én az ennivaló nagy részét elcsomagoltam Bencének, én úgyse eszem sokat, és még kólát is kaptam. Én is örültem és a néni is, hogy készen vagyok. Meleg volt, 31 fok, le is égett a bőröm, de nem érdekelt, mert kellett a pénz. Másnap felírtam Bencének, mit hozzon a boltból, mosópor, szappan, sampon, mert ez bizony fogyóban volt. Aztán pénteken ismét kapálás, most egy nagy darab kukorica volt kapálni, azt is egyedül, kb. 5 óráig vágtam, míg kész lett. A néni akkor is örült, hogy megcsináltam. Megmondta, hogy nem nagyon jönnek el napi 2500 Ft napszámért, és még akkor a fele dudvát ott hagyják, és utána ismét kapáltatni kell. Engem ismer, mert dolgoztam már neki, így szólt most is nekem. Mondtam, ha bármi munka lesz, szóljon és lebiciklizek és elvégzem, hiszen nekem minden forint kell. Így a hétvégére sikerült bevásárolni, ha még minimálisan is, de Bence nem éhezett. Mert bizony ilyenkor hónap végén már csak tejföl van a hűtőben és tojás. De most még az sincsen, mert azt is elvittem, eladtam, hogy legyen pénz, mert Bencének az arca pattanásos, és a gyógyszertárban kértem rá krémet, és legalábbis erre elég volt a tojás ára.  Bárcsak lenne mindig munkám. Olyan jó, mikor este hazaviszed a pénzt, habár tudod, hogy keményen dolgoztál érte a melóhelyen, mégis büszke vagy, mert nem kellett kérned.

Köszönök mindent! Minden jót, jó egészséget, jó munkát!

 

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Bíró család naplója

2012.05.30. 13:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A jó idő egész héten kicsalogatott bennünket a szabad levegőre. Esténként, amíg világos volt kint voltunk az udvaron vagy az utcán a szomszédokkal. Nálunk majdnem az összes szomszéd gyesen lévő kismama, vagy nyugdíjas nénike, így esténként mindenki ráér egy kicsit "pletykázni". A gyerekek játszanak, mi pedig megbeszéljük a faluban történt eseményeket.

A kertem nagyon szépen gyarapodik. Sikerült eltennem jó pár üveg eperlekvárt. Borsót, spenótot és salátát is szedtem már. Egyre több a munka, de nem bánom szeretem csinálni.

Vasárnap gyereknap alkalmából bementünk a városba. Sok rendezvény volt, szerencsére a zöme ingyenes. Most hó végén sajnos nem sok pénzünk van, ezért aggódtam, hogy Robika megérti-e, hogy nem költhetünk sokat. Szerencsére beérte egy vattacukorral és az ugrálóvár miatt nem is szomorkodott. Remélem nem lesz mindig így, és egyszer majd kárpótolhatom ezért a sok lemondásért.

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Révész család naplója

2012.05.30. 11:39 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A férjemet felvették a hivatalba dolgozni, hogy meg legyen a szociális segélyhez a harminc napja.

Ez most jól jön, mert egy picivel többet keres így. De még így is nagyon meg vagyunk szorulva.

Tegnap vették le a szűkítőt a vízaknából, nem volt vizünk, mert nem volt pénzem befizetni a számlákat  Úgy kéregetem össze rá a pénzt, 26.500 Ft-ot. 

Már két hete így voltunk, a kútról hordtuk a vizet, és főzni sem volt mit. 

Folyamatosan tojást eszünk, még jó hogy vannak csirkéink. A férjem is azt hord magával minden nap a munkába.

A gyerekeknek iskola felújítás van, így kevesebbet vannak iskolában, és többet esznek itthon.

Holnap is szünet lesz nekik. 

Köszönettel:

 

Révész Péterné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló révész

A Márton család naplója

2012.05.30. 10:32 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Telnek a napok, kisebb-nagyobb örömmel, sikerrel, kudarccal, gondokkal. De mindig megpróbáljuk a legjobbat kihozni a dolgokból! A gyerekeknek már lassan itt a nyári szünet! Már nagyon várják. Még nem voltam vissza a bizottság elé, majd holnapután kell mennem. Csak azt nem tudom, hogy miből fogok menni, mert már nincs egy forintunk sem. Egy pár napja már a barátainknál főzünk, mert nincs gáz sem, és főzni valót sem tudunk venni. A nyugdíj kimaradt ebben a hónapban, a férjem már előre elkérte a fizetését, így nem igazán van már mihez nyúlni. A villanyszámlát, amivel el voltunk maradva, muszáj volt befizetni, mert a jövő hónapi pénzeket már nem tudtuk volna megvárni, kikapcsolták volna a villanyunkat. Remélem sikerül kihúznunk a jövő hónapig!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Varga család naplója

2012.05.29. 10:29 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hét közepén voltak Edináék osztálykiránduláson, ami elmondása szerint nagyon jól sikerült, bár esett és borult volt ezen a napon az idő, mégis élményekkel telve érkezett haza. Fotókat is készítettek, amit egy közösségi oldalon mi is láthattunk. Apró dolgokat vásárolt, nem költötte el a pénzét, inkább egy nadrágra fordítja, amit kinézett magának.
A hétvégén rendezvényeket tartottak a falunkban, sok gyermekprogrammal egybekötve. Párom és én nem mentünk ki, mert anyósom nálunk járt látogatóban, de a kicsiket kiengedtük. Kicsit tartottam tőle, hogy szót fog-e fogadni Edinának Mesi, de nem volt gond, többször felhívtam őket telefonon. Már délelőtt elkezdődött, a falubeliek műsorokkal készültek. Volt ugráló vár, vetélkedők, finom ebéd. Az esti órákban még sztárvendég is érkezett. Este nyolckor jöttek haza, nagyon fáradtan, teli élményekkel.
Magunkról nem tudok sokat írni, helyzetünk nem változik jó irányba. Munkahelyem nincs, talán lesz egy pár napos eperszedés, de még ez is bizonytalan. Bármennyire spórolok, szinte minden hónap végén kölcsön kell kérnem, ahogy most is, remélem, kapok. Fizuig még lesz egy ballagás, igaz nem hívok vendégeket, de egy csokorral, és egy házi készítésű tortával szeretnék kedveskedni Mesikémnek.
Köszönetem az Alapítványnak a segítségért:

 

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Törjék család naplója

2012.05.29. 10:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sajnos már három hete, hogy megcsípett a vörös hangya a közmunkán. Az orvoshoz két hétre rá mentem el, de a csípés nagyon nehezen akar gyógyulni, és az a rossz, hogy nagyon viszket. Nagyon sokat kell sajnos pihennem, lázasan, mert a láz nagyon legyengített. Az is rossz, hogy a munkahelyemen nagyon rosszul fizetnek, ezért nem mindig tudom kifizetni a gyógyszeremet.

Tisztelettel:

 

Bede Mónika

Szólj hozzá!

Címkék: család naplója törjék

A Vincze család naplója

2012.05.29. 08:59 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Gyereknap volt nálunk, ami sok-sok örömöt, és kisebb ajándékokat hozott gyermekeim számára. Volt mindenféle program, a kisebbik kislányom az főként élvezte, mert voltak bátorsági próbák, amikkel pontokat lehetett gyűjteni, és ezt az össze gyűlt pontokat be lehetett váltani édességre, ebédre, és üdítőre. Nagyon-nagyon sok pontot sikerült összegyűjteni, így az egész család megebédelt. Finom paprikás krumplit ettünk. Voltak kisebb koncertek is, és sok minden látni való. Nagyon jól éreztük magunkat, végre együtt volt egy kicsit a család, és kicsit kikapcsolódtunk. Egyébként megvagyunk. Férjem napszámba van ma is, és remélem, még egy pár nap munkát kap majd. Négy napja dolgozik, és nagyon örült neki, mert így hoz egy kis konyhára valót. A villanyszámlánk ideiglenesen megoldódott, úgy, hogy kértük a részletfizetést, és hat hónapra meg is kaptuk. Igaz, így is borzasztó nehéz lesz kifizetni, a havi számlát plusz a részletet, de még mindig jobb, mint egyben olyan sokat kifizetni. Remélem, meg tudjuk oldani valahogy, és megmarad a villanyunk. A gyerekek számlálják a napokat, és egyre hosszabb nekik minden nap az iskolából. Már nagyon unják, de majd csak vége lesz már nekik, és kicsit pihiznek. Holnap kompetenciát írnak az iskolában, és ez miatt nagyon izgulnak, mert azt mondják. Nagyon nehéz, remélem jól fog nekik sikerülni.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Szakács család naplója

2012.05.29. 08:50 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Lakás van, találtam, másfél szobás, de nagyon le van lakva, festeni kell, a WC és a mosogatótálca, a csap az nem jó, cserélni kell. Az kb. 20 ezer forint, és a kauciót, háromhavit kell kifizetni, mivel két gyerekkel megyek. Sok helyen ki sem adják a gyerekeseknek, nincs ennyi pénzem, negyedikéig maradhatunk, de a tulaj elvitte az ágyat, a szekrényt, az asztalt, matracon alszunk, és a földön eszünk, ez már túl sok, ennyit nem birok el! A gyerekek előtt próbálom nem mutatni… Kérem szépen segítsenek rajtunk, honnan vegyek  95 ezret? Dóri örül, hogy költözünk. Újságolja az oviban, hogy liftes házba megyünk és, hogy nem lesz többé bűz. Mi lesz, ha nem tudom kifizetni? Hová vigyem Őket? Mi lesz velünk, kérem segítsenek rajtunk, szégyellem, nagyon kérem! 

Tisztelettel:

 

Szakácsné Kiss Katalin

Szólj hozzá!

Címkék: család szakács napló

A Merényi család naplója

2012.05.29. 08:35 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét is jól telt a gyerekeknek, már nekem nem olyan jó.

Az iskolában csütörtökön 14:30-kor kulturális bemutató volt, ********* ******* címmel, részt vett Tünde és Gyula. Tünde csapata különböző táncokat adott elő, cigány csacsacsát és modern táncot. Gyuláék egy mesés előadást mutattak be és ők is cigánytáncot jártak, nagyon hangulatos műsor volt. Közmunkán szerdán a szomszéd faluban a piacon karalábépalántát árultunk a brigádvezetővel. Pénteken délelőtt a nagybolt előtt hagymát árultunk. Pénteken 11 órától szalonnasütés volt a munkahelyen. Búcsúztattuk a brigádvezetőt, mert 1-jével egy másik faluba megy dolgozni. Szomorúak vagyunk, hogy elmegy, mert nagyon rendes volt, hiányozni fog. Itthon csütörtökön el kellett mennem az orvoshoz, mert nagyon fájt a hátam. Mellhártyagyulladásom van, gyógyszert kaptam, Augmentin és Diklofenák-duó, egy hét múlva menjek vissza. A gyerekek azt mondták, hogy ne menjek dolgozni betegen, de hosszú hétvége jött, így tudtam pihenni. Még mindig fáj a hátam, és megint fulladok, hiába fúvok reggel a szpréből.

Hát így telt el ez a hét is.

Tisztelettel:

 

Merényi Gyuláné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló merényi

A Pásztor család naplója

2012.05.27. 10:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Borzalmasan rossz hetünk volt. Hétfőn vérvételen voltunk, szerencsére mind a kettőnknek jó lett a lelete. A gyomortükrözést viszont megúsztam, mert az orvost jobban zavarta a fehérje szint, és előbb azt nézte meg. A gyomorfájásra pedig savcsökkentő gyógyszert kell szednem, ami viszont úgy néz ki, hogy bevált. Kedden délután átmentünk ***********-ra uborkahálót venni, amikor elindultunk, elkezdett szakadni az eső. Mikor hazaértünk, akkor szembesültünk a tényekkel, hogy itt nálunk jégeső volt. Majdhogynem az egész udvart beterítették a dió nagyságú jégdarabok. A párom ment le egyenest a kertbe felmérni a kárt. A fóliasátrat kilyukasztotta, a krumpli, ami már majdnem virágzott, letördelte a szárait, a palántáknak több, mint fele tönkrement. A kertnek az 50%-a megsemmisült akkor hirtelen. Még a gyerekek medencéjét is kilyukasztotta, és sajnos ki kellet dobni. Szerdán és csütörtökön folytatódott az esőzés. Le se lehetett menni a kertbe, olyan nagy sár volt. Pénteken volt a párom felülvizsgálaton, remélem, megkapja a nyugdíjat, és nem veszik el tőle. Hétvégén próbáltuk menteni a kertben, ami menthető, de így is nagy a vesztességünk. Ja és poén az egészben, hogy a biztosító nem fizet semmit, mert a kert nincs belevéve a szerződésbe. Hogy a kert is biztosítva legyen kb. másfél éve jött be, csak erről nekünk senki sem szólt, hogy arra nem vonatkozik.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Miskó család naplója

2012.05.26. 14:37 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

2012. 05. 18. péntek

Reggel 5-kor keltem, fél hétkor felkeltettem a gyerekeket. Anya nagyon beteg, lehet, hogy kórházba kell befeküdnie. Sokat fogyott. Így rám maradt minden házi meló. És még dolgozom is! Már én is nehezen bírom. Éjszakázom, sokat.

2012. 05. 19. szombat

Sajnos szombaton is dolgozom, így igencsak korán keltem. Reggelit csináltam, aztán elmentem a boltba, bevásároltam, aztán elmentem dolgozni. Marinak sokat kell aludnia, feküdnie. Nagyon beteg, le van gyengülve. Főzök-mosok-takarítok, s mellette még dolgozom is. Alig jut időm a gyerekekre. Csak este tudom megpuszilgatni őket.

20 12. 05. 20. vasárnap

Reggel 6-kor telefonáltam a főnökömnek. Mondtam, hogy hétfőn nem biztos, hogy tudok menni dolgozni. Marit állandó fekvésre kell bírnom. Léda és Máté sokat segítenek a főzésben, a mosásban és a takarításban. Aranyosak és segítőkészek, szeretem őket nagyon. Este együtt bújunk ágyba,  és velük alszom el.

2012. 05. 21. hétfő

Reggel Mari bement a városba a szanatóriumba vérképért és más vizsgálatokért. Beutalta a doktornő. 3-kor értem haza, mondta, hogy pénteken már meg is lesznek az eredmények. Izgulunk, nehogy valami súlyos legyen a baja. Reméljük, hogy csak valami járvány volt, s hamar meggyógyul. Este együtt bújtunk ágyba, kicsit tévéztünk, s elaludtunk. De állandóan néztem, nem lázas-e. Mindig végignézem még a gyerekeket is.

2012. 05. 22. kedd

Reggel 5-kor keltem, ½ 6-kor keltettem anyát, megmértem a lázát, majd rábeszéltem egy kis reggelire. De nem sokat evett. Aztán elrendeztem a gyerekeket iskolába-óvodába, aztán mentem dolgozni. Fél hétkor értem haza, vacsiztunk. Léda dicsekedett, hogy matekból ötöst kapott. Büszke is vagyok rá. Nagyon okos! Verseket mond nekem.

2012. 05. 23. szerda

Reggel 5-kor keltem, reggelit csináltam. Léda lányom is belázasodott. A többiek elmentek iskolába, óvodába, én meg dolgozni. 3 előtt értem ismét haza, majd elmentem az oviba. 7-kor vacsiztunk, majd fürödtünk, majd be az ágyba.

2012. 05. 24. csütörtök

Reggel 5-kor keltem, reggelit csináltam. A gyerekek mentek oviba, iskolába. Általában 3-kor otthon vagyok. Fürdővizet tettem fel, átnéztem a ház körüli melókat, aztán feküdtünk csak le.

 

Bezeli Mária                                        Miskó László

Szólj hozzá!

Címkék: család napló miskó

A Molnár család naplója

2012.05.26. 13:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sanyi fiam Győrben van,három napos versenyen, Cinti lányomnak nagyon régóta első szabad hétvégéje, mert január óta szinte minden hétvégén versenyen van. Eszter egész héten itthon volt beteg, lázas, Evelin és Dávid készül az oviban az évzáró ünnepségre, Evelinnek ballagás. Két hét múlva ingyenes érlelő táborba megy, ami felkészíti az iskolára, reggel megy és 13 óráig tart. Szerencsére a héten sok takarításom volt, igaz nem sokat fizetnek, de minden munkát elvállalok, mert a kevés is több a semminél. Sajnos nincs gázunk, nagyon félek, hogy villany sem lesz, kikapcsolják, nagyon sok tartozásunk van, de próbálom apránként fizetni. Már most el kellene kezdeni a bevásárlást az iskolába, mert négy gyereket kell beiskoláznom, ráadásul igaz, hogy Dávid még marad az oviban, de nagyon sok mindent kérnek! Még mindig nincs bojler, már lassan minden tönkremegy a lakásban.

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Szécsi család naplója

2012.05.25. 14:55 gyea

Napló 2012. 05. 14. – 05. 20.

 

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az idő egész héten nagyon rossz, beillene őszi időnek. A hőmérséklet alig tíz fok és még tüzelni is kell. Az eső napok óta esik, minden csupa sár. És sajnos ma már úgy vettem észre, hogy Bence megfázott, mert köhögött és fájlalta a torkát. Iskolába ment, remélem, nem lesz semmi baja. Nagyon jól tanul továbbra is, igaz, én amiben tudom, segítem. Tegnap is egész nap Bach és Mozart életét kell leírni, és megtanulni, ebben is segítettem neki. Aztán ha vers van, azt együtt tanuljuk. Mindig mondom, olyan jó lenne még iskolásnak lenni. Nem lenne gondom, és tanulnék. Mindig is szerettem tanulni. Amikor elvégeztem a gimnáziumot, akkor is javasoltak továbbtanulni. Nagyon szerettem volna tanítónő lenni, és két év alatt el is végezhettem volna. De sajnos édesanyám nem engedte, mert azt mondta, pénzt kell keresni, és dolgozni kell, mert ő nem tart el egy felnőtt nőt. Így abbamaradt minden és dolgoztam tovább. Sose haragudtam rá ezért, pedig most biztos lenne állásom, jó fizetésem, és büszke is lenne rám. De utólag már rájöttem, miért nem mehettem. Mert akkor én nevelt lányaként többre vittem volna, mint a vérszerinti lányai, és több iskolám lett volna. De már ez a múlté, ezen kár töprengeni. Így is van iskolám, és mégse kellek sehová. Tizennégy éves koromtól magam tartom el, mivel ösztöndíjat kaptam, sose kaptam zsebpénzt bérletre, ennivalóra, nekem ki kellett gazdálkodni az ösztöndíjamból. Rájöttem arra fiatalon, hogy minél jobban tanulok, annál több az ösztöndíj. Majd szakma kiváló tanulója voltam kétszer megyei szinten. II. helyezést értem el a szakmában. Nyertem egy balatoni utazást, de oda se jutottam el, mert nem tudtak pénzt adni a szülők. Most utólag gondolkodom, lehet, hogy nem is akarták, hogy üdülhessek szinte ingyen, a tanulmányaim miatt. Mindig kitűntem a testvéreim közül mind munkában, mind tanulásban. Szegény jó édesapám mindig örömmel ment a szülői értekezletre, mert tudta, hogy büszke lehet rám. De sose tudom elfogadni, hogy a sors miért mért rám ilyen csapást, pedig mindig jó voltam és büszkék lehettek rám. Most pedig úton-útfélen akadályokba ütközök, és ezeket az akadályokat le kell győzni. Talán ha Bence önálló lesz, talán jobb lesz az én életem is, mert én megélek bármin, és dolgozok betegen is, csak legyen mit.

Ismét Bence vásárol be, mivel mindennap jár, és nagy örömmel tölti el, hogy vásárolhat. És ezt nagyon köszönöm Önöknek és a jólelkű támogatóknak!

Köszönöm, köszönöm!

 

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Vértes család bemutatkozója

2012.05.25. 14:53 gyea

Vértes Ákosné született Straub Judit vagyok, 20 éve vagyok a férjemmel szegény, de boldog házasságban. Öt kiskorú gyereket nevelünk. Én már gyermekkoromban is szegény családban éltem 4,5 éves koromban meghalt az édesapám, Hárman vagyunk testvérek. Az anyukám egyedül nevelt minket. Ő 2008-ban meghalt rákban, előtte öt évig én gondoztam egyedül. A testvéreim rá sem néztek. Amikor meghalt, minden adóssága rám maradt. A testvéreim eladatták a szülői házat, ebből fizettem ki a rengeteg adósságot. Annyi pénzem maradt, hogy kifizettem az albérlet kaucióját, ami kéthavi lakbér ára volt + egy havi beköltözésnél. A megmaradt pénzből bútort, ágyakat, cipőt, ruhát vettünk a gyerekeknek.

A férjem anyukája 127 cm magas, 32 csonttöréssel jött a világra egy csontbetegség (chondrodistrophia) miatt. Ezt a betegséget a férjem örökölte tőle, neki a magassága ugyan normális, de nagyon törékenyek a csontjai. Meg van olyan rész a csontozatásban, ahol kinövések vannak. Emiatt már távolítottak el a bordái közül, Ő rokkant nyugdíjas, fizikai munkát nem végezhet. 1994-ben született meg első kislányunk Ilona. Ő sokkal kisebb fokban, de szintén örökölte ezt a betegséget, testnevelésből felmentett. Női szabónak tanul *********-on. A második leányzó 95-ben született Dalma, a szoptatás alatt maradtam vele terhes, mivel a tablettára allergiás lettem. Sajnos Ő valamivel nagyobb fokban örökölte ezt a betegséget, 145 cm magas és már lezáródtak neki a növekedésért felelős szövetek, tehát ekkora marad és enyhén biccent, mert nem egyformán egyenesedtek ki nála a meggörbült csövescsontok. *************-on tanul a **********-ban emelt szintű grafikát. Nagyon jó a kézügyessége, de sajnos ez egy alapítványi iskola, ami havi 7000 Ft-ba kerül, amivel sajnos az utóbbi két hónapban elmaradtunk. Nem tudom, hogy fogja folytatni a tehetségét.

2001-ben született Paula icipici fokban örökölt, de ez csak hét éves korában derül ki.  Születésekor kiderült, hogy a szívében két pitvar között volt egy 4 mm-es lyuk. A jó Isten velünk volt, mert teljesen tünetmentes volt, és hála annak, hogy rengeteg tejem és nyugodt türelmem volt, egy éves korára már ez a lyuk sem volt 1 mm-es sem. Szerencsére nem történt semmi probléma, azon kívül, hogy a szoptatás alatt megint terhes maradtam, tünetem nem volt, 17 hetes terhes voltam fiammal, Ákossal, amikor kiderült. 2003-ban született, nagy pocakom volt, de Paula még mindig szopizott egészen a szülés előtti utolsó hónapig. Ákoska teljesen egészséges, most első osztályos tanuló. Ákoska születése után derült ki édesanyám betegsége. Egyik percben a fiamat pelenkáztam, etettem, a másikban az édesanyámat. Kitartó voltam, sikerült ekkor az anyukámat felerősíteni olyan szintre, hogy a pelenkát sikerült elhagyni, egészen 2008 nyaráig, akkor egyik napról a másikra teljesen leépült. Újra pelenka, etetés, fürdetés. Nagyon makacs volt. Kórházról csak akkor lehetett szó, amikor már Ő is belátta, hogy muszáj. Ez idő alatt maradtam terhes a legkisebb fiammal, Ferenccel, aki 2009-ben született. Édesanyámnak még a halálos ágyán el tudtam mondani, hogy lesz még egy unokája, hogy fiú lesz, és olyan erős, mint Ő. Ez ideáig teljesen be is igazolódott. Ferenc a 37. hétre született 3020 grammal, 52 cm-el, teljesen egészséges. Hihetetlen erő és fejlődési gyorsaság van benne. 10,5 hónapos kora óta segítség nélkül megy, egy évesen már 16 foga volt, és már most mondatokban beszél, pedig még nincs két éves. Képes eltolni az asztalt és olyan tárgyakat emel meg, ami egy ilyen korú gyereknek még nehéz lenne. Egyszóval nagyon sok olyan tulajdonsága van, amit én az anyukámban láttam.

 

********-en albérletben lakunk. Itt engedték meg, hogy a gyerekekkel beköltözzek, mert a mai világban az már sok helyen akadály.

A lakbér havi 55.000 Ft+ rezsi. Átlagosan: 80-90.000 Ft-ot szoktunk kifizetni havonta + a gyerekeknek a bérletek, az iskola-felszerelések és az antenna.

Én Gyes-en vagyok, a havi pénzem: 105.795 Ft, a férjem nyugdíja havi 36.650 Ft, mivel egy régi butaság miatt levonnak tőle havonta 18.051 Ft-ot. Az itteni önkormányzattól kapunk lakásfenntartási támogatást, havi 9.400 Ft-ot és a rendszeres gyermekvédelmi támogatást. A teljes befolyó pénzünk 151.845 Ft, amiből mire mindent kifizetünk, szinte kenyérre sem marad. Minden vágyunk, hogy egyszer ér minket egy kis szerencse és valahogy saját otthonunkra kelljen rezsit fizetni, és nem megtűrt személynek lenni. Bízom benne, hogy egyszer sikerül, és hogy a gyermekeimnek legalább az alapvető dolgokat, vitaminforrást biztosítani tudom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: család vértes

süti beállítások módosítása