Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Márton család naplója

2011.12.30. 09:09 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A téli szünetnek nemsokára vége. A gyerekek jól érzik magukat, élvezik, hogy nem kell korán kelni. Meglátogattuk édesanyámat, ezzel le tudtuk a rokonlátogatást az ünnepekre. Eltelt a karácsony is, kis apróságot kaptak ajándékba a gyerekek.

Már évek óta műfenyőnk van, megvannak a díszek is, így csak a szaloncukrot kellett megvenni. Szerdán feldíszítettük a fát, én pénteken sütöttem egy kis süteményt, szombaton pedig a barátaink hívtak meg a szüleikhez, hogy együtt karácsonyozzunk. Nagyon jól éreztük magunkat, vasárnap jöttünk haza. Kétnapi étkezést így meg tudtunk spórolni.

Lassan vége az évnek, de anyagilag már nagyon a végét járjuk. Még van egy pár nap, amíg a családi pótlék megjön. Remélem, kitartunk addig. A tüzelő is nagyon fogy, valószínű, hogy csak januárban lesz elég. Nem tudom februárban, hogy fogunk fűteni. Remélem ez is megoldódik!

Mindenkinek sikerekben gazdag, jobb évet kívánok magam és családom nevében!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Szász család naplója

2011.12.29. 10:04 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt napok nagyon szépen teltek!

A Karácsony is jól sikerült, szerencsénkre nagyon olcsón sikerült fához jutni, egy ismerős által. Szerény kis csomagot kaptak a gyerekek, de nagyon örültek neki.

Az asztalon sem volt teríts-meríts, de örülök, mert egészségben ünnepelhettem a nejemmel és a gyerekeimmel.

A nagyobbik fiam sűrű és komoly betegségei miatt három hónap felmentést javasolt Neki egy szakorvos, ezt meg is kapta a fiam. Így talán nem lesz annyit beteg, és több jut az asztalra is, mert a rengeteg pénz gyógyszerekre ment el.

Ezek után kívánok békés ünnepeket mindenkinek!

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Varga család naplója

2011.12.29. 09:36 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A Szenteste előtti készülődés a megszokott módon folyt nálunk. Apukát összeszurkálta a fenyőfa, mire befaragta a talpába. Mindhárom gyerek lelkesen kötözte a szaloncukrot, természetesen vastag cérnára, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolguk. Sütöttem bejglit, mézes krémest, készítettem kókusz tekercset, az utóbbi mindenki nagy kedvence. Vacsoránk az idén nem a hagyományos rántott-töltött pulykamell volt, hanem rakott pulyka. Szépen terített asztal mellett fogyasztottuk el, nagyon finomra sikerült. A végére már a gyerekek nagyon izgatottak voltak, várták a Jézuskát. Nem is húztuk sokáig az időt, fa alá tettük az ajándékokat. Most nem engedtem, hogy csak úgy neki essenek, egyesével bontották a csomagokat.
Az ünnep alatt nem volt vendégünk, szerdán voltak sógornőmék, főztem egy finom ebédet, és beszélgettünk egy jót.
Még várjuk a szilvesztert, kölyök pezsgőzünk, virslizünk, kocsonyázunk egyet, és vége az ünnepeknek, jönnek a szürke hétköznapok.
Sikerekben,egészségben gazdag, boldog új évet kívánok a családoknak, Támogatóknak és az Alapítvány összes munkatársának!

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Révész család naplója

2011.12.29. 08:35 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagyon nehéz a családnak mivel még az ünnepek előtt pár nappal az erdőn voltunk tüzelőt szedni.

17-én voltunk a családdal vásárolni, hogy az ünnepekre legyen mit főzni és sütni.

A férjem metszeni járt az ünnepek előtt, így abból lett egy kis pénzünk.

Kis ajándékra is tellett, kaptak a gyerekek kesztyűt, papucsokat, zoknit, a kicsi harisnyát, szóval ilyen dolgokat.

Én és a férjem semmit, mert örültünk annak is, hogy valamivel meg tudtuk a gyerekeket lepni.

Voltak nálunk a betlehemesek is, nagyon tetszett a családnak a játék.

Üdvözlettel:

 

A Révész család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló révész

A Rácz család naplója

2011.12.28. 13:19 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét a várakozásé volt. A gyerekek nagyon várták a Szentestét. Nagy volt az öröm, mikor meglátták mit hozott a Jézuska. Sütöttünk mézeskalácsot, amiben aktívan részt vettek. Sok karácsonyi zenét hallgattunk. Táncoltak rá, énekelték. Hamar eltelik ez a pár nap. A téli szünetnek is nagyon örülnek. Nem kell korán kelni!

Tisztelettel:                                                          

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Márton család naplója

2011.12.28. 10:06 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Hát eljött a téli szünet is. A gyerekek már nagyon várták. A lányunknak már a jövő héten nem kell menni, és majd csak 9-én kezdenek, hogy ne kelljen annyi gázszámlát fizetnie az iskolának. A fiunk még megy szerdáig. Ők viszont már 3-án kezdenek.

Voltam vissza az orvoshoz, de annyi helyre küldött vizsgálatra, hogy kész anyagi csőd, ha mindet végigjárom.

Voltam vérvételen, CT vizsgálaton, Pszichiátrián, írtak fel gyógyszereket, de muszáj kiváltani, hogy kicsit változzon az állapotom. Most egy kicsit jobb idegileg, mert egy fogorvos mellett helyettesítek, amíg az asszisztensét műtik, és lábadozik.

Előreláthatólag 20 nap, de ez is több mint a semmi. A férjemnek sem ártana elindulni egy alapos kivizsgáláson, mert mostanában egyre sűrűbben fáj a lába. Hátha beküldenék valamilyen kezelésre. Néha rossz nézni is, ahogy szenved amikor nagyobb a fájdalma.

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Füredi család naplója

2011.12.28. 09:22 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elmúlt a Karácsony, amire annyit készültünk. Egész héten munka volt, itthon pedig este folytattam. Takarítás, mosás, hogy minden tökéletes legyen az Ünnepre. Az utolsó napokban bevásároltunk, föladtam a számlákat, hogy időre beérkezzenek. A gyerekeknek vettük kis meglepetést, de a karácsonyfa majdnem lemaradt. Egy kedves ismerőstől kaptunk utolsó nap délben egy szép kis fenyőt, nagyon boldogok voltunk. Sajnos nem fért be a költségvetésbe egy több ezer forintos fa. Ez van.

A gyerekek nagyon boldogok voltak. A két Ünnep között is munka van sajnos, a lányok mennek a Mamáékhoz a szünidőre. Reménykedünk, hogy az új év kicsit könnyebb lesz, kevesebb fájdalommal, kevesebb nélkülözéssel. Persze nem tudhatjuk, a jövő mit tartogat számunkra.

Itthon szilveszterezünk, nézzük a TV-t, ha lesz benne jó műsor, ha nem, beszélgetünk, játszunk. Csinálunk egy kis rágcsálni való pogácsát, és nem esünk túlzásokba, mert nem tehetjük! Várjuk az Új Esztendőt reménykedve, kicsit félszegen.

Jó óévbúcsúztatást és vidám, boldog új évet kívánok mindenkinek családom nevében is!

Tisztelettel:

 

Füredi Tiborné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Pásztor család naplója

2011.12.27. 14:29 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Végre eljött a karácsony a gyerekek nagy örömére. Már izgatottan várták és egész héten számolták a napokat visszafelé, hogy mennyit kell még aludni karácsonyig. Szombaton délelőtt a párom megsütötte a bejglit, Emma segítségével, ugyanis folyton ott legyeskedik az apja körül. A mákot rakta a tésztába, de közben el is vett belőle, tiszta mákos és ragacsos volt az egész arca. Anyukám sütött nekünk egy banános piskóta tekercset, anyósomtól pedig töltött káposztát kaptunk. Délután pedig négy óra körül előkerült a karácsonyfa és a gyerekek szépen feldíszítették. Este nagyon nehezen aludtak el. De vasárnap reggelre nagy meglepetés várta Őket, hiszen volt a fa alatt egy kis ajándék. Vasárnap délután meglátogattuk anyósomékat és a szüleimet. A szüleimnél is meglepetés várta a gyerekeket, mert ott is volt ajándék a fa alatt a számukra. Nekünk pedig az volt a legszebb karácsonyi ajándék, hogy együtt vagyunk, és látjuk azt, ahogyan a gyermekeink szeme csillog az örömtől és nagyon boldogok.

Ezt a mai naplómat egy gondolattal szeretném befejezni és még egyszer kívánok mindenkinek boldog és meghitt karácsonyt, egészségben, reményben és szeretetben!

„Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” - Márai Sándor.  

 

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Szellő család naplója

2011.12.27. 13:09 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hetünk megint kórházi napokkal, orvosi vizsgálatokkal kezdődött.

Mariannak kellett visszamennie, és én pedig laborba voltam meg magamnak és Évinek kértem időpontot ultrahangra, és nyaki ultrahangra.

Férjem, Pali be tudta fejezni végleg a kertünk kiszántását, a jó esős napok megpuhították a földet.

Látogatóink is voltak a héten, először egy régi ismerősünk, a család és a gyerekek gyerekkori játszótársa, már két éve nem láttuk.

Budapesten él és dolgozik. Jó volt újra látni, és sokat beszélgetünk, csak kicsit kellemetlenül éreztem magamat, mert nálunk csak borsó leves volt enni, meg krumplis tészta máshol meg a jó karácsonyi ételek, de ez is nagyon jól eset neki, azt mondta a tömör ételek után.

Volt az unokám is, mert Pali fiamat vitték el magukkal az ünnepekre.

Sajnos csak a férjemmel voltunk itthon ketten, mert nem álltunk úgy, hogy élelmet biztosítsunk a gyerekeknek ezekre a napokra.

Mariann a barátjánál volt, a másik két lány a barátnőknél. Szeretettel fogadták Őket a családok.

A testvéreméknél is ki szántotta a kertet a párom, és jól is jártak, mert már másnap esett a hó, és szép fehér karácsony volt-van!

Az önkormányzatnál a segélyemből adtak ki az ünnepre 5000 Forint előleget, és sokat töprengtünk a párommal, mitévők legyünk ezzel a kis pénzel. Végül is vettünk szenet érte, és melegben vagyunk itthon.

A szomszédból kaptunk töltött káposztát, meg kalácsot, ami nagyon finom volt, és elég is volt kettőnknek.

Azt hiszem leírtam mindent, amit szeretem volna.

Köszönjük a lehetőséget ismét!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Szeretettel, Tisztelettel:

 

Szellő Pálné Éva

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szellő

A Juhász család naplója

2011.12.25. 15:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elmúlt a Karácsony is. Nagyon vártuk, bár tudtuk a fa alatt most sem lesz ajándék, de élünk, és megvagyunk egymásnak, egészségesek vagyunk, lassan itt tartunk, hogy ezeknek is örülnünk kell. Az alapvető dolgok is nehezen előteremthetőek a mai világban az, hogy fűtés legyen a lakásban, és ne legyen kikapcsolva a víz, a villany, a gáz. Sajnos ez is nehézségekbe ütközik, hogy ezeket kifizessük. Talán mi falun élők kicsit annyival könnyebb az életünk, hogy megtermelünk a kertben sok mindent, amit mostanság elő tudunk venni, és van krumpli, van mit főzni. De az, hogy egész tavasztól késő őszig dolgozunk, és abból a nagyon kevés pénzből kell kigazdálkodni a szántásra, vetőmagra, permetező szerre való pénzt is, azt ilyenkor senki nem gondolja végig. És míg más pihengetett a hűvös szobában, vagy éppen reggelente sokáig aludt, addig akinek kertje van, és műveli, az már dolgozik, és este még mindig dolgozik, hogy legyen meg minden a családnak.

Tudom ez másoknak sokszor érthetetlen, elnézem a Tv-ben a műsorokat, micsoda pompázatos berendezések vannak a lakásokban, és micsoda ételek az asztalokon. Mi még a szemünkkel sem láttunk olyat, nemhogy esetleg ilyet ehetnénk!

Néha belenézek a való világba is, de azon is csak felidegesítem magam, hiszen a rengeteg étel ott van, a banán ott barnul meg, a mandarin ott rohad el, én meg nem tudok venni a gyermekeimnek ilyen csemegéket. De ez van, nekünk ez jutott. Legalább munkalehetőség lenne! De felénk még ez sincs, sem alkalmi munka, semmi.

Nagyon nő a lopások száma is, szinte mindent ellopnak a faluban már. Még a tyúkok óljára is lakatot kell rakni, mert egy reggel majd arra ébredünk, hogy ez sincs meg, és még akkor tojásunk sem lesz.

Nagyon el vagyok keseredve, nagyon nehéz az életünk, a hitelem is nagyon megemelkedett, és alig marad pénzünk a megélhetésre, szinte naponta krumplit főzünk valamilyen formában. Ma lebbencsleves lesz, és rakott krumpli. Estére meg sütök egy kis krumpli lángost, hogy kevesebb kenyér kelljen. Jó az is, megtelik vele a gyomor, főzök egy teát hozzá, és nyugodtan alszanak a gyerekek is utána, nem ébrednek fel éjszaka, hogy milyen éhesek. Mióta szünet van, nagyon hiányzik nekik az ebéd és a tízórai, uzsonna, hiszen az változatos és laktató volt, itthon meg alig van valami ilyenkor hónap végén már.

Alig várjuk, hogy megkapjuk a támogatást, és újra megtöltsük a hűtőt.

A jó Isten áldja meg mindenki életét, aki lehetővé teszi a számunkra, hogy megkapjuk ezt a segítséget!

Tisztelettel:

 

Juhászné Mária

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A Rácz család naplója

2011.12.23. 14:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét volt az utolsó suli, ovi és bölcsi szempontjából. Már alig várták a gyerekek, hogy elteljen a hét. Karácsonyi lázban égtek, és persze alig várják a Szentestét. Kicsit betegek is voltak, de az orvost megúsztuk. Kértünk a gázra részletfizetést. Nagyon elég a pénztelenségből. Áldott, Békés és Boldog Karácsonyt kívánok magam és Családom nevében!

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Varga család naplója

2011.12.23. 09:54 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A héten voltak nálunk a rokonok látogatóban. Készültünk rá, a gyerekek kézzel készített ajándékokat csináltak. Nagyon örültünk nekik, rég láttuk őket, ritkák ezek a találkozások, messze élnek. Sajnos az idén egyel kevesebben ülhettük körbe az ünnepi asztalt. Szeretett Papánk már sajnos nem lehetett köztünk. Igaz a dal, "Csak a jók mennek el...", Ő igazán jó ember volt, akit mindenki szeretett. Hiányzik nekünk, soha nem feledjük!
A lányoknak is megvolt a fellépésük a falunapi ünnepségen. Szépek és ügyesek voltak, volt értelme a sok gyakorlásnak.
Meghoztuk a fenyőfát az árustól. Kicsi-ducit vettünk az idén is, ami asztalon kényelmesen elfér, egyébként is kicsi a lakás.
Páromnak megszűnt a munkaszerződése, álláskereső lett. Volt a munkaügyön másfél hónap segélyt kap, utána miből fogunk megélni, még nem tudjuk. Próbálom az ünnepekre félretenni a gondolatot, de nem nagyon sikerül, mi lesz velünk februártól?!
Most zárom naplóm, megyek sütni az ünnepre, az idén már nem annyit, mit az előző években.
Nagyon köszönjük a támogatásukat, sokat jelent nekünk!
Békés, boldog karácsonyt kívánok a családoknak, támogatóinknak és az Alapítvány munkatársainak!

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Molnár család naplója

2011.12.23. 09:24 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagyon szomorú karácsonyunk lesz, a gyerekek betegek, és sajnos én is nagyon rosszul lettem, csak saját felelősségemre maradhattam itthon. Még mindig nem tudok főzni, nem is tudom mit eszünk karácsonykor, legfeljebb amit a mikróban összekínlódok, sajnos ajándékra sem telt! Sajnos minden kezd tönkre menni a házban, mivel nincs pénzem megcsináltatni, így sajnos lassan semmi sem fog működni.

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Révész család naplója

2011.12.21. 10:06 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten voltunk vásárolni az Auchanban, vettük karácsonyra a sütéshez és főzéshez valót.

A gyerekek már nagyon várják. Elég szegény lesz a Jézuska de, ennek ellenére biztos örülni fognak neki.

Legjobban a süteményeket várják, és a fiam a töltött káposztát. Ő nagyon húsimádó, csak sajnos ritkán jut az asztalra. Az Alapítvány nélkül még ennyink sem lenne!

Az iskolákban lassan eljön a szünet, és kicsit ideges vagyok, hogy mit fogok az asztalra tenni. Eddig az iskolában ettek a gyerekek, és ez meg könnyítette a dolgom. Némileg kevesebb élelem fogyott, mivel a nap nagy részét ott töltik. 

Hálásan köszönjük a segítséget! És kellemes, boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek! 

Köszönettel:

 

A Révész család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló révész

A Bíró család naplója

2011.12.20. 10:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Hol is kezdjem? Sok minden történt az elmúlt időben.

A múlt héten megérkezett a Télapó. Robika már korán reggel felkelt, hogy megnézze az ablakba kirakott csizmáját. Nagy boldogsággal ugrott közénk az ágyba, és mutatta, hogy milyen csomagot hozott a Télapó. Persze a virgácsnak nem örült annyira. Aznap az óvodában is látogatást tett a "nagyszakállú", akinek műsort adtak a gyerekek.

Megérkezett a támogatás, és elmentünk bevásárolni. Párom egyik munkatársa vitt el bennünket. Nagyon jóban vagyunk, sokat segítünk egymásnak. Mindig próbálom a vásárlásokat úgy megoldani, hogy ne kelljen sokszor menni, de minden legyen folyamatosan. Úgy érzem ez elég jól sikerül is.

Robikáék az óvodából meglátogatták az idősek otthona lakóit, ahol ajándékként egy Betlehemes játékot adtak elő. Sajnos ott nem lehettek szülők, de az ott dolgozók és az óvó nénik elmondása szerint nagyon ügyesek voltak, amit a nyugdíjasok vastapssal jutalmaztak.

Sikerült a húgomék ajándékait beszerezni. Azt hiszem mindenki örülni fog, még akkor is, ha csak apróságokról van szó. Szerintem a Karácsony nem az ajándékokról szól, hanem a szeretetről és az összetartozásról. Gondolom ezzel sokan így vannak.

Párom volt segíteni disznót vágni egy ismerősünknél, ahonnan egy nagy csomaggal jött haza. Nagyon örültem a sok húsnak, a kolbásznak és hurkának. Már tervezgetem belőle az ünnepi ebédet.

Tegnap nálunk is leesett az első hó. Elég jól megmaradt, remélem fehér Karácsonyunk lesz.

Kívánok mindenkinek áldott békés ünnepeket!

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Vincze család naplója

2011.12.19. 12:28 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Még pár nap és itt a karácsony, a szeretet ünnepe. A legkedvesebb ünnep számunkra igaz, ajándék nélkül, de hát ez van. Nekünk a szeretet marad, és ennek is nagyon örülünk! Szeretnénk a Gyermekétkeztetési Alapítványnak és a Támogatóknak kellemes és boldog karácsonyi ünnepeket kívánni!

Semmi változás nem történt nálunk. Továbbra sincs munkánk, de bízom benne, hogy majd 2012-ben változik ez a helyzet, mindnyájan nagyon reméljük.

Már mindenünket elvesztettük, beleértve a házunkat is, csak reményünk van, hogy lesz ez jobb is! A gyerekek nem betegek, és nagyon várják a havazást, ami valószínűleg ide is ér karácsonyra, és akkor kimegyünk együtt szánkózni.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

süti beállítások módosítása