Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Szellő család naplója

2011.08.01. 15:24 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten sokat eset az eső.

Igen keveset voltunk kint emiatt, végig takarítottuk a szekrényeket, szét válogattuk a ruhaneműket, és amik nem kelletek, tovább adtuk más rászoruló, sok gyermekes családoknak.

A héten az is eldőlt, hogy Mariann lányunk hová megyen tovább tanulni.

Sajnos az anyagiak megint közbe szóltak, és azt hiszem ez a nélkülözés a gyermekeinket is végig kísérik az életükön, mert mindig a pénztől függ minden!

Mariann szeretett volna Budapesten tanulni, mint ápolónő, és egy idősek otthonába lett volna gyakorlaton és ismeretség alapján jó helye lett volna! Szeretett volna *********-ra is menni a turizmust kitanulni.

De az sem megy sajnos, ugyanis mind a két iskolánál, kollégiumnál olyan anyagiakat követeltek előre, hogy mi sajnos azt nem tudtuk megfizetni, és így Mariannak le kellet mondania ezekről a lehetőségekről.

Maradt a *******-i fodrászati iskola, ahová  2011.08.03-án megyünk beiratkozni. Ide nem kell kollégium, mert közel van hozzánk, és a töredékét kell csak befizetni (4500 Forintot) annak, amit a másik két iskolába kértek.

Így Mariann két évig a fodrászszakmát tanulja. Esélye elhelyezkedni egy nagy nulla, mert már annyi fodrász van, Dunát lehetne velük rekeszteni! Évi lányunknál valahogyan vissza jöttek az allergiás tünetek, pedig minden gyógyszert rendesen szed. Be van gyulladva a torka, könnyezik a szeme, el van dugulva az orra, és sokat tüsszög.

Violának elég sokat fáj a másik oldala, ahol még meg van az elvileg ép vese, nem tudom mennyire ép, ha gyulladásokat mutat a labor vizsgálat, én nem értem ezeket az orvosokat?! Még mindig szedi a gyógyszert, reggel este, de nem használ Neki.

Feküdni meg nem feküdhet állandóan!

A hétvégén már nem esett annyira az eső, elég jól zárult a hetünk: Péntek délutántól- szombaton egész nap falunap volt nálunk.

Voltak jó köttesek, és volt jó pörkölt, krumplival savanyúsággal, és a Sógorok együttes volt fellépni. A gyerekeknek voltak jó programok, tejesen ingyen volt minden.  Így könnyedén gond nélkül elrepült a hétvége.

Ma vasárnap megint levágtam két tyúkot, sajnos már csak kettő van a 10db-ból, mert a héten elég gázos hetünk volt, és öt darabot levágtam, volt pörkölt, leves, tészta, krumpli, nokedli mikor mit ettünk a héten.

Várjuk már a jövő hetet, mert hétfőn talán segélyosztás lesz! De lehet, hogy szerdán ezt még nem tudni biztosan, meg jön a családi is, és be tudunk egy kis élelmet vásárolni meg tisztálkodási szert, meg mosószert, mert elfogyott minden a héten. De legelőször, Mariannt írassuk be az iskolába!

A hír még mindig ugyan az, immár majdnem nyolc hónapja nincsen Palinak munkája, se keresete sajnos. 

Hát azt hiszem ennyi történt ezen a héten nálunk.

Tisztelettel:

 

Szellő Pálné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szellő

A bejegyzés trackback címe:

https://felafejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr23187805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása