Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Juhász család naplója

2010.06.01. 14:28 gyea

Magunkról

 

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

Kicsit összejöttek a dolgaim, de megyek szépen sorba. Megvolt a "fejtágítás" a Mezőgazdasági Összeírással kapcsolatban. Nem semmi a bürokrácia, az még él és tarol! Ezt a nyomtatványt szerintem olyan ember találta ki, aki még mezőgazdaságban nem volt. Egyik problémám, az átszámítások, mert ugye a falusi bácsika, hogy tudja a kertje, földje méretét ölben vagy holdban, a statisztikába hogyan kell beírni négyzetméterben? Lehet számolgatni, de megoldom. Most már csak azért is. És helyrajzi szám mindenképpen kell. Hogy fognak nekem örülni, ha bekopogok. Biztosan eltelik egy kis idő, amíg előkeresik, ha meglesz egyáltalán. Tudom, igen, mindenkinek meg kellene, hogy legyen, de sok-sok szegény ember sajnos évtizedek óta semmit nem tudott az ingatlanján tenni. Sem hitelt nem vett fel, se nem örökölt, se jelzálogot nem jegyeztetett be rá. Örült, hogy élt. Sőt még állami támogatást sem tudott igénybe venni, mert ahhoz is leginkább csak a "nagy embereknek" van "esze", az egyszerű kis ember, csak dolgozik és nem ér rá pénzt keresni. No mindegy, remélem, meglesz és sikeresen megbirkózom ezzel a feladattal.

Más. Az Iskolában is sűrűsödik a program: szombaton a Művészetoktatási Intézményünk tart vizsgabemutatót, a lánykám szerepel a színjátszók között is, és a táncosok között is. A grafika tanszak is itt és most fogja bemutatni a munkáját. Gyönyörű a ruhájuk a tánchoz, remélem jól fog sikerülni a megmérettetés.
Még előtte szombat délután a templomban szavalni is fog egy esküvőn a lánykám, és az énekkarban is szerepel.
Vasárnap gyermeknap. Egész napos lesz, tornavizsgával egybekötve. Tízkor kezdődik a program, lesz főzőverseny, különböző ügyességi-, sport versenyek, focimeccs, különböző kategóriákban, ifi, felnőtt, öregfiúk. Kézilabda, zsákban futás, malacfogó verseny. (aki elkapja, hazaviheti), erőversenyek, és sorolhatnám. A főzőversenyre 10 csapat nevezett be, az Önkormányzattól lángost, üdítőt, csokoládét kapnak a gyerekek. Az Iskola Alapítványától pedig ajándékot. Csak még nem tudom, hogy mi is lesz az, meglepetés mindenkinek. Csak azt határoztuk meg, hogy játék legyen, labda, vagy tollas-labda, ugrókötél, pingpong szett, ilyesmi, amivel nyáron tudnak játszani a gyerekek.
Az Önkormányzat tombolasorsolást is tart, kaptak a meghívóval sorsjegyet a gyerekek. És nyerni is fognak.
Ezek mellett ingyenes játékok lesznek, körhinta, hattyús légiparádé, légvár, gyermekvasút, óriás csúszda.
Kézműves Sziget is fog működni, ahol lehet rajzolni, festeni a gyerekeknek, kis pihenésképpen. És az általános iskolai tanárok közreműködésével arcfestés is lesz. Ennek minden évben nagy sikere van. A gyerekek kiélhetik a tetoválás utáni vágyukat is. Kaphatnak olyan tetoválást, ami lemosható egy idő után. (igazából nem tudom, hogy hívják ezeket, de nekik érdekes)

Most már csak a jó időt kell megrendelni, vagyis megrendeltük, csak lenne jó idő. Legalább erre a napra.
Most is esik az eső. Mondjuk ez olyan igazi csendes, nevelő eső, és nekünk ez most jól is jön. Szerencsém is van, tegnap megkapáltam mindent. A gyom már elszáradt, és tényleg nőhet minden.
Nem dicsekedni akarok, de nagyon szép a kertem. Minden megindult nőni. Ilyenkor elfelejti az ember a sok fáradtságot, mikor végignéz az egyenes sorokon, és a növekedésnek indult növényeken.
Szeretem az esőt is olyan finom ilyenkor a föld illata, mikor elkezd esni az eső, az akác virágzik.
És szaporodtunk is, kis madárkánk is van. Van egy kis barna madárka, olyan vöröses a farka, és befészkelt egy fecske fészekbe. Már ki is keltek a pici madarak, csak úgy csipognak. És olyan, mintha a kis fecskék is kikeltek volna. Bár ebben még nem vagyok biztos, egymás mellett van a két fészek, és nem tudjuk eldönteni, hogy melyik is "csivitel". De idővel majd kiderül.
Szerdán elhoztam a naposcsibéket is. Egyik szebb, mint a másik. Remélem, mindegyik felnő!
Búcsúzom! Köszönöm, aki időt szánt rám, és elolvasta az irományomat! Legyen mindenkinek csodaszép napja, kellemes a hétvégéje. És történjen minden a lehető legjobban a számotokra! Baráti ölelésem és puszimat küldöm felétek! És ne feledjétek a pozitív gondolatok megérkeznek a másikhoz is és segíteni is tudnak, hisz mi akik itt vagyunk, már tudjuk, hogy van segítség, vannak jó emberek, akik nem sajnálják a rászoruló emberektől az anyagi és erkölcsi segítséget! Soha nem tudom elégszer megköszönni ezt, hogy kicsit könnyebb és szebb lehet az életünk ez alatt az időszak alatt. Hálás szívvel gondolok az adományozókra, így ismeretlenül is, a Jó Isten segítse és áldja meg életüket és munkájukat a szeretteikkel együtt!

 

Üdvözlettel:

Juhászné Mária

Vissza a főoldalra 

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A bejegyzés trackback címe:

https://felafejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr812047917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása