Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Juhász család naplója

2010.03.31. 09:04 gyea

Kedves Olvasó!

 

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 


Újra  írok. Tavasz van, nagyhét, református vallásúak vagyunk. Vasárnap virágvasárnap volt, Jézus bevonulásának ünnepe Jeruzsálembe. A 13 éves gyermekek konfirmáltak, nagyon szép ünnep, a templom csodálatosan fel volt díszítve, és a konfirmandus lányok fehér ruhában, a fiuk öltönyben, ünneplőbe öltözve mondták el a hónapok alatt megtanult bibliai alapfogalmakat és a kátét. Hibátlanul tudtak mindent. Vasárnap pedig életükben először úrvacsorázhatnak, a konfirmálással teljes jogú tagjai lesznek az egyházközösségünknek.
Megtelt a templomunk családtagokkal, rokonokkal és a gyülekezet tagjaival. Most 18 gyermek konfirmált, ami igen jelentős létszám egy ilyen kis községben. Szerdától minden este Istentisztelet lesz a templomban, készülünk az úrvacsorára, nagyon szép ünnepkör ez a mostani, talán a legnagyobb és a legszebb az egész keresztyény vallásban.
            Gyönyörű szép idő van, süt a nap és melegszik az idő. Egyre melegebbek a nappalok, bár éjszaka még hideg van. De már itt a tavasz. Megérkeztek a gólyáink! A 24. órában állították helyre a fészekhelyüket az EON szakemberei, 24-én délután már a szomszéd ház tetején ülve várták, hogy elfoglalhassák a helyüket. Azóta nagyon szorgalmasan építgetik a fészküket, csodálatos élmény nézni őket. Vasárnap délután a gyerekekkel együtt  gyönyörködtünk benne. Vékony ágacskákat, fűszálakat, és mindenféle dolgot szednek össze és teszik a helyükre, készülve a költésre. A gyerekek nagyon nyitottak ezekre a dolgokra, szerencsés környéken élünk, nagyon sok gyerek van az utcánkban, egy alsóbbrendű út mellett  élünk, ami a főúttal párhuzamos, kevés az autó forgalom, így sokat tudnak biciklizni, tollasozni, kidobózni és mindenféle játékot játszani. Vagy csak úgy  beszélgetni, sétálgatni. Élnek is a lehetőséggel a kicsinyeink.
Vasárnap még a szőlőbe is kibicikliztünk, mert a szomszéd szólt, hogy feltörték a kis házunkat újra. Édesapámé volt a szőlő és ő épített oda egy kis házikót, semmi extra nincs benne, egy ágy, egy pad, asztal, hogy ha kimentünk dolgozni, legyen hol ebédelni, vagy leülni pihenni. És mindig feltörik, most is lerúgták az ajtót, és szétszórtak mindent, csupa vandalizmus. Összetörtek minden törhető dolgot. Nem azért ért kár, mert összetörték a padot, és a többit, hanem az a kár, hogy emlék volt. Apukám saját kezűleg készített ott mindent, és  valahogy olyan jó ott kint lenni, sokszor felpakoljuk a bográcsot és a hozzávalókat a gyerekekkel és kint bográcsozunk egyet. Nagyon jó a levegő és nem messze van egy  csodaszép domb, ahol lehet bringázni lefelé. A másik domb, az is közel van, az pedig csupa  homok, onnan meg szaladni szoktak lefelé, és nagyokat esni. Míg a lassú tűznél fő a paprikás krumpli, addig sétálgatunk, beszélgetünk, nem messze van egy akácos, ott nézzük a méheket tavasszal, hogyan gyűjtik a mézet. És a sok bogár, rovar, lepke, őzike, nyuszika, mind, mind nagy látványosság még a nagyobb gyerekeknek is. A fiam 15 éves, és ő is és a "haverjai" is velünk tartanak nagyon sokszor. Valahogy nem ciki nekik sem. Akkorákat nevetnek sokszor a kisebbeken. Rémisztgetik őket néha. De a lányok nagyon kedvelik, hogy ott vannak.
            Szaporodtunk, a nyúl-mama kicsinyeket hozott a világra. Még nem tudom, hogy hány  darabot, mert ilyenkor még betakarja őket. Annyira érdekes dolog ez is, megtépi a saját szőrét, abból épít pihe-puha fészket a kicsiknek, ha melegszik az idő, kitakarja őket, ha hűvösebb van, betakarja. Nagy élmény ezt is meglesni. Ma volt két kislány is megnézni, és könyörögnek, hogy engedjem meg, hogy megfoghassák. De megértik, hogy még nem lehet és később, majd simogathatják őket.
Holnap nehéz napunk lesz! Szájsebészetre megyünk, megműtik a fiamat, eltávolítják a bölcsesség fogát. Már előre izgulok!
Ma voltam a lánykámmal is a házi orvosnál, nagyon fájt a feje, hazaküldték az iskolából, de semmi komoly, adott a doktor gyógyszert, fájdalomcsillapítót, és antibiotikumot is. Meg van fázva, és valami vírusos dolgot kapott el. Nem mehet iskolába pár napig. Mire letelik az a pár nap, addig, itt a tavaszi szünet. De rájuk is fér a pihenés, nagyon eltudnak fáradni, sok a tanulni való. Szavalóversenyre készül a lányom, Arany  János: Vágy című verse a  kötelező vers, amit mondaniuk kell, és egy szabadon választott, de azt még nem tudja, hogy mi lesz.
            Szándékosan nem írtam most az anyagi jellegű dolgokról. Szeretnék egy kicsit rávilágítani, hogy apró dolgokban is meg kellene találni az örömöket. Tudom, hogy nagyon nehéz, de gyerekeket nevelünk, és az ő életüket széppé, vagy legalábbis  elfogadhatóvá kellene tennünk. Hisz nagyon nagy felelősség a gyermek nevelése, amit lát, tapasztal, átél, meghatározza az egész életét. Felelősek vagyunk értünk. Néha üljön le mindenki a fűre, és beszélgessen el a gyerekével (gyerekeivel), hogy átélhessen szép  dolgokat is a gyerek is és a felnőtt is. Jön az ünnep! Tegyük ünneppé legalább ezt a pár napot! Nem akartam "okostojásnak" tűnni és kioktatni sem senkit, csak én így látom az életet. "A legjobb tanítás a jó példa" 

Köszönöm, hogy időt szakítottak rám, és elolvasták a leírt gondolataimat!

 

Üdvözlettel: Juhászné Mária

Vissza a főoldalra 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A bejegyzés trackback címe:

https://felafejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr311883202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása