Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Kiss család naplója

2010.06.16. 11:44 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Jövő héten Budapestre kellene mennem a professzor úrhoz, vizsgálatra, de fogalmam sincs, hogy fogok tudni elmenni! A mindennapi megélhetésünk már a mélypont alján van, a napi dolgainkat már nem tudjuk megoldani!

Pedig a háziorvosom szerint igen fontos lenne, hogy el tudjak menni, mert ettől a vizsgálattól – gyógyszerbeállítástól- függ az életem hossztartama! Az autoimmun betegség igen komoly fázisában vagyok már, amikor az agyi problémáim miatt az eszméletvesztés is jelen van az életemben, a többi betegségem mellett! Páromnál elindult egy fogyás, ami alkatából kifolyólag jó, de egyébként nem! Most már hetente vannak rosszullétei, és már onnan is vér folyik, ahonnan „nem kellene”! Látszik rajta, hogy fél, ahogyan én is! És most még jött az a csapás is, amit az APEH-től kaptunk, hogy egy éven keresztül nekünk kell havi 16.000 forintot befizetni szja. miatt! Férjem volt munkáltatója hibázott, a vizsgálat még folyik a vállalat felé, de addig is fizetnünk kell! Teljesen eltemetnek az anyagi gondok! Lassan már ilyen fiatalon is oda jutunk ki, hogy már teljesen fölösleges élnünk is, hiszen a betegségeink mellett, amelyek mindkettőnknél krónikussá váltak, igen nehéz megpróbáltatásokat kell átvészelnünk! Régóta várjuk a csodát az életünkben, de úgy látszik, valamiért minket elkerül! Nem tudunk mi már hinni semmiben, csak abban, amit látunk! Tudom, bután hangzik, de annyi rossz tapasztalat után, már csakis így tudunk érezni, gondolkodni! Már csak arra kérjük a jó Istent, hogy adjon esélyt arra, hogy rendbe tegyük dolgainkat, aztán jöjjön, aminek jönnie kell, de még lenne dolgunk itt a földön is!

 

Szólj hozzá!

Címkék: család kiss napló

A Dózsa család naplója

2010.06.16. 10:24 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A fiamnak sikerült 7-én bejelentkezni a munkaügyi központba, mint pályakezdő álláskereső. Jól gondoltuk, 1996 óta mindenféle támogatást megvontak a pályakezdőktől, így az együttműködés során, ha véletlenül munkát talál a gyerek, a munkáltatót tudják majd támogatni. Egyébként csak egy év után kérhetünk az Önkormányzattól méltányosságból rendelkezésre állási támogatást, amit most az apja is kap.

14-én vissza kell mennünk, és megpróbálunk valami tanfolyam után nézni. Ígéretet kaptam attól a vállalkozótól, akivel egyszer már beszéltem munkaügyben, hogy biztosítja a gyereknek a gyakorlati helyet, amennyiben mondjuk szobafestővé képzi át magát. Per pillanat ez az egyetlen reményünk, mert eddig minden más próbálkozás eredménytelen volt.

Most a végső vizsgákra készül a gyerek, jövő hét szerdán lesz a CNC szó és írásbeli, utána pedig a gyakorlati vizsga. Miklósnak is az utolsó hete lesz vakáció előtt, és sikerült két tantárgyból is javítania.

Visszahívtam a bankot, aki a felszólításokat küldözgeti. Nagyon készséges volt az ügyintéző, akivel beszéltem, de ez nem változtat azon a tényen, hogy fizetésképtelen vagyok. Július 10-ig 20 ezer forint kezdő részletet kellene befizetni, ez lehetne a feltétele annak, hogy további kedvezményt kapjak. Mondanom sem kell, hogy szinte lehetetlennek tűnik ez a dolog, hisz most elsődleges gond a villanyhátralék rendezése. Most intézem a védett fogyasztói státusz meghosszabbítását, most járt le a gyermekvédelmi támogatás, ahhoz is be kell, hogy szerezzem a szükséges igazolásokat. Ilyenkor egész délelőtt ezek után rohangálok, és úgy megyek délutánra dolgozni. Este már alig bírok hazavánszorogni.

Nagyon félek a jövő hónaptól, mert akkor derül ki, hogy a kevesebb pénz mit fut majd ki.

 

Tisztelettel:

                    A Dózsa család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dózsa

A Bíró család naplója

2010.06.16. 10:02 gyea

NAPLÓ

(05.31-06.06)

 

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Már megint esik!

Édesanyámnál beázott a konyha. Nála is és nálunk is a pincében 80 centis víz áll. A kertben szintén újra áll a víz. Nem tudom, mi jöhet még!?

A faluban több ház is megrongálódott a belvíz miatt. Kidőlt falak, megrogyott tetők szinte minden utcában vannak. Igaz még mindig nem olyan rossz a helyzet, mint a tévében látni.

Itt a falunkban is szervezzük a gyűjtést az árvízkárosultak javára (tartós élelmiszer, takarók, stb.) és közben próbálnak a helyieknek is minden segítséget megadni. Sokan jelentkeztek és hoztak már a gyűjtőhelyre csomagot.

Az óvodában ez az utolsó hét. Nagyon izgatottak már a gyerekek és egyben szomorúak is, mert vannak olyan csoporttársak, akikkel egész nyáron nem találkoznak. Érdekes látni, hogy milyen barátságok születtek az év közben, és most mennyire ragaszkodnak egymáshoz.

A párom fia a barátnőjének köszönhetően tényleg sokat volt nálunk a héten, sőt kétszer itt is aludt, úgyhogy - bár csak ideiglenesen - de négy főre gyarapodott a családunk. A kicsi nagyon élvezi a dolgot. Volt olyan nap, hogy a bátyja ment érte az oviba, ő pedig büszkén mutatta be mindenkinek, hogy neki ilyen "nagy" tesója van.

A hétvégi jó idő mindenkit felderített és rögtön ki is használtuk az alkalmat egy erdei sétára. Néhány "sártengert" leszámítva nem is rossz a helyzet. Kullancs viszont van bőven. De sikerült megúsznunk, egyet sem találtunk a "vizit" alkalmával.

Jövő hétre kánikulát ígérnek. Remélem, azért majd lehet jó kis programokat szervezni és a kert is rendbejön végre.

 

          Üdvözlettel: Bíró Klára

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Takács család naplója

2010.06.16. 09:44 gyea

A mi naplónk

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Én a nagymama vagyok.

Nagyon sok esőzéstől sajnos kidőlt a házunknak az egyik tartóoszlopa. Nagyon nagy bajban vagyunk. Átázott a tetőnk, az egyik szarufánk is eltört. Most 10-én meg kórházba is be kell feküdnöm. Nem tudom, hogy mi lesz velünk, kilátástalan minden. A kárt bejelentettem a hivatalban. Voltak kint a kárszakértők is felmérni a kárt, de sajnos biztosítónk nincs. Nem nagyon bíztattak a hivatalban, hogy kártalanítani fognak. Nem tudom mi lesz velünk, csak a jó Istenkében bízok, hogy már nem ad több esőzést.

Nagyon jó lenne, ha segítene rajtunk valaki, mert már se éjjelem, se nappalom.

A falam is teljesen átázott, ahol én alszom. Egyik fal tiszta víz félig. Nagyon kilátástalan a helyzetünk! És még mindenféleképpen be kell feküdnöm a kórházba, mert rosszabbodott az állapotom.

Nem biztos, hogy hazajövök onnan. Reménytelen az egészségem és az életem is!

 

Brigi vagyok.

Sajnos most nekem sincs valami jó kedvem.

De hála Istennek nem történt tragédia. Beszakadt a tetőnk. Meg az egyik tartóoszlopunk is. Még az volt a szerencse, hogy nem éjszaka, hanem délután öt óra fele volt.

Nagyon megijedtünk. Szegény mama rosszul is lett. Nem tudtam, hogy a házat vagy a mamát sajnáljam, mert mind a kettő fáj. Nem tudom, hogy a hivatalban adnak-e segélyt, mert most a szomszédnál lakunk. Itt mégsem maradhatunk, remélem, minél előbb segít valaki. Kilátástalan minden, semmi életkedvem nincs! Bocsássatok meg, hogy nem írok többet se erőm, se kedvem nincs!

 

Üdvözlettel:

Mama és Brigi

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló takács

Májusi számlák

2010.06.14. 15:12 gyea

A számlák megtekinthetőek a családok neveire kattintva:

  

Déri család | Bíró család | Dózsa család | Takács család | Juhász család | Mátrai család | Káli család | Vincze család | Szőke család | Tolnai család | Szécsi család | Kiss család | Horváth család | Dobos család | Hajdú család

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása