Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Dózsa család naplója

2010.12.28. 15:14 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az év utolsó munkával töltött hete nem várt fordulatokat tartogatott. Történt jó és kevésbé jó dolog, ami nálunk nagyon is megszokott.

Hétfőn a munkahelyen segítettem a gyerekek karácsonyi ajándékait csomagolni, ami átadására kedden, az utolsó tanítási napon került sor. A kicsik hátizsákot és szaloncukrot, a nagyok tanszer csomagot kaptak. Az egész iskolát betöltötte a karácsonyi hangulat, már csak azért is, mert 15 órától kezdődött a szép ünnepi műsor a művelődési házban, amire egész héten lázasan készültek a gyerekek. Sajnos én nem láthattam, mert valakinek fönn kellett maradnia az iskolában ügyelni, és mivel az én fiam most kivételesen nem szerepelt, a kolléganőimé pedig igen, én vállaltam, hogy maradok.

Ugyanezen a napon megint meglátogattak a behajtók (nem értem, miért vártak az ünnepek előtti napokig?), de szokás szerint megint nem találtak itthon. Nem vették a fáradságot, hogy feljöjjenek a munkahelyemre, inkább hagytak egy karvastagságú paksamétát, amiben ecsetelve van, mire számíthatok, amennyiben nem működöm együtt. Fizikai rosszullét kerülgetett, mikor elolvastam, éreztem, hogy nekem az ünnep már el van rontva!

A Karácsony az utóbbi időben nekünk már nem a felhőtlen boldogságot, és az együttlét feletti örömet jelentette, hanem inkább ez is a túlélésről szólt, mint az összes többi nap.

Nagyon sok szabadnapom maradt, mivel az egész évet majdnem szünet nélkül végig dolgoztam, ezért ebben az évben már csak egyszer kell bemennem dolgozni, csak azért, hogy átporoljam a padokat. Sajnos a megfázás a legrosszabbkor kapott el, és nem lettem ugyan lázas, de alaposan legyengített. Nagyon nehezemre esett a tűzhely mellett állni, sütni-főzni (igaz, hogy nem tudtam, ki tudja milyen nagy dolgokat az asztalra tenni), de csak volt vele munka. A nagy fiam még 23-án is dolgozott, három nap pihenőt kapott, és 27-én újra kezdett. Igaz, hogy csak takarítani és karban tartani mentek be, de négykor kellett kelni. Három nap szabadság illeti meg időarányosan, ezért az év utolsó napjait már itthon töltheti.

A jövőt illetően nincsenek illúzióim, próbálom legalább ezt az életszínvonalat fenntartani, bár egyre nehezebben megy, annak ellenére is, hogy már ketten dolgozunk. Sajnos olyan hosszú időn keresztül kellett egyedül eltartanom a családot, hogy hosszabb időnek kell eltelnie ahhoz, hogy látványosan javuljon a helyzetünk! Úgy néz ki, hogy a fiamnak egyelőre biztos az állása, nem kell leépítéstől tartania, hála a két szakmának, és hogy remek alkalmazkodó képessége van. Feletteseinek tetszik a hozzáállása a munkához, úgy néz ki, hogy helye lesz a későbbiekben is az üzemben, számítanak a szakértelmére.

Lassan letelik az egy év, amit az alapítvány biztosított nekünk, szokatlan lesz, hogy nem kell vasárnaponként naplót írni, jegyzetelni. A következőt már 2011-ben küldöm el, ezért minden kedves olvasónak, az alapítvány dolgozóinak sikerekben és örömökben gazdag új évet kívánunk!

 

Tisztelettel:

A Dózsa család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dózsa

A Szécsi család naplója

2010.12.28. 12:07 gyea

Napló

 

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és boldog új évet kívánok mindenkinek: az Alapítványnak, a Támogatóknak, és nem utolsó sorban a kedves olvasóknak, akik minden héten elolvassák a naplómat!

Sok jót nem tudok írni, de azért néha valami jó dolog is történik a sok szerencsétlenség mellett. Például nagy öröm, amikor megkapjuk a támogatást, ha akad alkalmi munka, amivel kis pénzt kereshetek, ha nem vagyunk betegek, a kis Bence jól tanul, nekem már ez is mind jó dolog, ami történhet velünk, és már én ennek is örülök. Bár most sorozatban csak rossz dolgokat élek át, de talán majd fordul az élet kereke, és talán jövőre jobb lesz!

Az idei év összefoglalva nagyon negatív volt. És most még a karácsony is szomorú és szegény lesz. Eltemettük a barátnőm férjét, ez egy kissé megviselt. Minden évben együtt töltöttük a karácsony egyik napját, általában náluk, mert nekik módjuk volt meghívni minket. Most már ez is elmarad. Idén itthon maradunk. A kezem még mindig fáj, így hímezni sem tudok. Majd olvasok, és tanulunk Bencével. Sokat ülök mellette első osztálytól kezdve, és együtt tanulunk. Talán ennek is köszönhető, hogy még mindig jól tanul. Engem sohasem tanított senki, nem nézte meg a leckémet. Én a mai napig, amikor hazajön Bence kérdésekkel ostromlom. Mi volt a suliban, feleltél-e, volt irtatok-e dolgozatot, jól viselkedtél-e, mindenki volt-e suliban, nem betegek-e az osztálytársaid, stb.

Nekem mai napig, hiába fiú gyerek, mindent elmond. Pedig ilyenkor elég nehéz a kamaszokkal, de mi megpróbálunk mindent megbeszélni. Mindig örülök, hogy Bence ilyen jó gyerek. Bizony hallom sok szülőtől, hogy cigizik, nem tanul a gyerek, stb.

Bence mindig azt mondja, a cigi és a többi káros szenvedély pénzkidobás, ahelyett inkább ennivaló legyen. Így én nem félek attól, hogy valamikor is cigit vagy valamit venne a kezébe, hiszen itthon se látta ezt, mert én sosem cigiztem, nem ittam, még kávézni sem kávézok. Ha valaki jön, még kávéval sem tudom megkínálni, mert az sincsen sohasem itthon. Szóval, ha még ezeket a káros szenvedélyeket is élveznénk, már biztosan az utcán lennénk. Így is sokat koplalok, nélkülözök, már a számlákat sem tudom fizetni, nem is tudom mi lesz! Munka pedig nincsen!

 

Tisztelettel:

                        Szécsiné Erika 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Bíró család naplója

2010.12.28. 10:04 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Karácsony hete elég mozgalmasra sikerült.

Hét elején segélycsomag osztás és ingyenes ruhaakció is volt. Elég sokan voltak mind a két helyen, úgyhogy elmondhatom, hogy az idén majdnem minden faluban lakóval személyesen kívántunk boldog karácsonyt egymásnak. Ráadásul sok embernek ezektől a lehetőségektől lett tényleg boldogabb az ünnepe.

Csütörtök a készülődés ideje volt. Sütöttünk mézeskalácsot és más süteményeket, amiben Robika is nagy örömmel segített.

Szenteste az egész család nálunk volt. Együtt főztük és fogyasztottuk el a halászlét. Utána megtörtént a közös ajándékozás. Volt boldogság, jókedv és sok nevetés. A gyerekek nagyon aranyosak voltak -minden felnőtt saját készítésű ajándékot kapott. Később megemlékeztünk édesapánkról, aki sajnos már második karácsonyon hiányzik nekünk nagyon.

Másnap reggel Robika ujjongása ébresztett. Az éj leple alatt elhozta "Jézuska" a hőn áhított LEGO-t. Hát ilyen boldogságot ritkán látok a kisfiam arcán. Ezekért a pillanatokért érdemes élni. Egész délelőtt építettünk.

A karácsony jövés-menéssel telt. Nálunk is voltak vendégek és mi is meglátogattunk néhány ismerőst.

Mindent összevetve szép élmények maradtak bennem az idei ünnepen. Sok boldog arcot láttam és azt kívánom mindenkinek, hogy ezek mosolyok és pillanatok maradjanak meg a jövő évre is.

Kívánok mindenkinek egy ennél könnyebb-boldogabb új évet!

 

Üdvözlettel:

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

süti beállítások módosítása