Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Déri család naplója

2010.12.03. 13:28 gyea

Napló

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt héten a gyerekek betegek voltak, nagyon meg voltak fázva. A gyógyszereik, amiket felirt az orvos, 4000 forintba kerültek. Sajnos ami jövedelmünk van, az nagyon kevés, így igen megérezzük, ha valami kiadás van. Hála Istennek örülünk annak, hogy segítenek minket, mert igen jó, nagyon köszönöm is! Jó lenne, ha továbbra is járna, mert három gyermek van, iskolások és nagyon sokat kell költeni rájuk és a rezsire, szinte alig marad élelemre. Munkalehetőség viszont továbbra sincs.

 

Tisztelettel:

                        Déri Ferencné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Kiss család naplója

2010.12.02. 15:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A mai nappal kaptam egy közjegyzői felszólítást az OTP Faktoring miatt. Borzalmas már elviselni, és megoldani a dolgokat, de hiába várunk a csodára! Infarktus gyanúval jöttem ki most is a kórházból, saját felelősségemre, mert már lassan az életem és a házasságom is rámegy erre a sok gondra!

Mi már nem is várjuk még a Karácsonyt sem, mert tudjuk akkor is nélkülözés lesz csak. Mindig azt hittem, hogy rossz után csakis jó jöhet, de úgy látszik tévedtem! Az éjszakákat szeretem, amikor is csend és nyugalom vesz körül, és akkor tudok egy kicsit „ellazulni”! Egyre nehezebb, főleg úgy, hogy még munka sincs kilátásban, nehéz a megélhetés. A kisfiunkat nagyon sajnáljuk, mert nem tehet semmiről, és mégis nehéz sorsa van.

Páromnak újból kellene járnia sugárkezelésekre, de nem megy, próbál munka után nézni, mert mondja, hogyha állandóan kórházban fekszünk, úgy nem lehet megélni! Nagyon bánt ez a dolog, lelkileg teljesen kikészültem! Sokszor napokig nem eszek, annyira bántanak a dolgok! Imádkozni tudok csak a mielőbbi gyors segítségért, mert már csakis egy gyors segítség segítene rajtunk! Tudom, hogy mindenkinek nehéz, de mindenkinek a saját gondja a legnagyobb! Nem tudom már, mit írjak, sokszor már csak ismételgetni tudom magam! A helyzetünk semmit nem változik, csakis romlik. Megműtöttek a múlt héten, a bal karom könyöktől csuklóig fel van vágva a sok csomó miatt! Újabb műtét előtt állok, ami egy hét múlva esedékes!

Szólj hozzá!

Címkék: család kiss napló

A Dózsa család naplója

2010.12.02. 10:21 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Van úgy, hogy az ember, ha kettészakadna, sem volna elég! Na, én így éreztem a héten, mert olyan sok tennivalóm akadt, hogy alig győztem. De talán jobb is így, mint mikor nem tudja az ember mit is kezdjen magával.

Rögtön kedden kezdődött is a hajcihő, egy újabb középiskolai nyílt nappal, amiről Miklós elfelejtett szólni, csak mikor este hazaértem a munkából, akkor mondta, hogy szeretne elmenni, és megnézni, milyen a másik suli. Mondanom sem kellene, hogy megint annyi pénz volt a háznál, ami épphogy kifutotta az útiköltséget kettőnknek, a helyi járaton pedig belebotlottunk az ellenőrökbe, de szerencsénkre nem büntettek meg, hisz megvolt a jegyünk, csak az egyiket kezeltem le az automatán, megtakarítási céllal. Nem is volt merszünk visszafelé buszra szállni, gyalogoltunk vagy három kilométert a buszpályaudvarig. Szép idő volt, csak nekem délután dolgoznom kellett, így nem esett túl jól ez a kis séta.

Szerdán remegve a visszautasítástól, telefonáltam a fiatal embernek-akitől a tűzifát szoktuk venni-, hogy ha nem jelent számára túl nagy anyagi terhet, hozzon nekünk fizetésig legalább egy köbméter fát, mert mondja mifelénk a havat, és irtó hidegek vannak estefelé. Sikerült megegyeznem a pénteki napban, és nagyon örültem, hogy legalább már fázni nem kell! Csütörtökön Miklós focizni ment az iskolai csapattal, ilyenkor több tízórait kell pakolnom, mert ebédre nem mindig szoktak visszaérni, így a menzáról kihúzzák. Aztán tíz óra körül nagy meglepetésünkre megjött a tüzelő, valami oknál fogva sikerült előbb ideérni egy nappal. Nagyon örültem, mert reggelre 15 fok alá süllyedt a szoba hőmérséklete, és nagyon sajnáltam a gyerekeket. A takaró alól csak a szemük látszott ki, és sehogyan sem akaródzott kibújni a jó meleg takaró alól a jéghideg lakásba. De sajnos nem írhatok olyan ürüggyel igazolást, hogy nincs tüzelő, ezért nem ment a gyerek iskolába.

Végül is pénteken csak igazolnom kellett egy napot, mert reggel Miklós hasmenéssel és fejfájással kelt, úgyhogy nem engedtem iskolába.

Szombat reggelre leesett az első hó, a kicsi fiam egyből meggyógyult, ebédig nem is láttuk! Van egy fa szánkója, és akármilyen pici hó esik is, mindig ő az első, aki fölszenteli a pályát. Csurom vizesen jött haza, tele élményekkel, a bátyó sajnos nem tudta végig hallgatni, mert indulnia kellett dolgozni. Utálja, mikor hétvégére esik a három dolgozós nap, és szerencsétlenségére ebben az évben már végig így lesz. Vasárnap délelőtt át kellett szaladnom a szomszéd faluba a kis keresztlányomhoz, kénytelen voltam anyagi segítségért hozzá menni, mert már nem tudtam volna Csabinak ennivalót pakolni. Neki is négy kicsi gyereke van, de mindig számíthatok rá, ha problémám van! Kaptunk sertés húst Tőle, én pedig gombát vittem cserébe a fagyasztóból, mert csak az van most benne. A vasárnapi ebéd tehát meg lett oldva, de hogy a következő héten megint mi lesz, azt nem tudom. Olyan iszonyú hosszú ez a november, szinte vége sem akar lenni! A sok pici tartozásból óriási halom lesz  a hó végére, és mindig mínusszal indul a következő hónap is! Egy vízdíjat sikerült befizetni, erre vasárnap délelőtt megint a postaládába került egy! Ez egy őrült mókuskerék, amiből nincs kiút, nincs rá orvosság, csak valahogy át kell vészelni, és túlélni!

 

Tisztelettel:

A Dózsa család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dózsa

A Takács család naplója

2010.12.01. 13:14 gyea

A mi naplónk

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Én a mama vagyok:

Ez a hetünk, hála a jó Istennek nagyon jól telt el. Nem voltak hidegek, de a tévé mondja a további előrejelzést, ami nagyon megijesztett, mivel egy darab tüzelőfánk sincsen. Úgyhogy nem tudom, mi lesz, rajtunk csak a csoda segíthet! Bele se merek gondolni. Megkaptuk a segítséget Önöktől, amit nagyon szépen köszönök a magam és az unokáim nevében, szinte kilátástalan lenne az életünk enélkül a segítség nélkül! Áldott legyen mindenki, aki ebben a segítségben részt vett!

 

Én a Brigi vagyok:

Hála Istennek még nincs olyan hideg, mert nincsen csizmám meg kabátom sem. Bár ne is lenne tél, mert félek, hogy mi lesz velem, ha bejön a hideg. Reggel öt órakor kelek és délután négykor érkezek haza. Mikor reggel megyek, sötét van, és mikor jövök, akkor is. És nem elég, hogy reggel és a busz előtt hideg van, mikor hazamegyek, még otthon sincs meleg. Szeretném, ha ezt a telet valamilyen módon túlélnénk!

 

Üdvözlettel:

                        Özv. Takács Mártonné és Brigi

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló takács

A Juhász család naplója

2010.11.30. 12:34 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Itt a tél, a rossz idő, esik-fúj. Tudom, most van itt az ideje, csak kicsit rosszul esik.

Megyünk ki a temetőbe, András nap lesz, Édesapám névnapja, a gyerekekkel készítettünk virágcsokrot, kivisszük, és emlékezünk a sírjánál is. Megtesszük nagyon sokszor itthon is, hisz annyi mindenről eszünkbe jut, nagyon sok mindent hagyott ránk, tőle tanultunk, Ő volt a minta, a példa. Őrizzük emlékét, míg élünk!

Tegnap is voltam templomban, advent első vasárnapja volt, égett az első gyertya az adventi-koszorún, sajnos sok ember csak a külsőségekben készül a karácsonyra, ajándék-ajándék hátán, és megnyugtatjuk háborgó lelkiismeretünket, azt hisszük, a dolgok, a tárgyak pótolják a kihagyott beszélgetéseket, odafigyeléseket, pedig dehogy.

A hétvégén névnapi és szülinapi „buli” volt nálunk, a lánykám barátnői voltak a vendégek, heten voltak összesen. Sütöttünk süteményt  a lányommal, kókuszgolyót, rakott mézest, és sajtos perecet, és persze üdítő és gofri volt, amit akkor sütöttem nekik, vagyis sütöttünk szinte együtt, mert meg kellett várni, míg megérkeznek a lányok, és együtt készítettük el a tésztát, és akkor kezdtem el a sütést! Szerencsére elég nagy a konyhánk, elfértünk, és szinte mindenki csinált valamit, tojást tört az egyik, kimérte a tejet, a cukrot, a lisztet a másik, stb., beosztottuk. Közös volt minden, és együtt ettünk is.

 Tovább a teljes naplóhoz

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása