Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Vincze család naplója

2011.01.14. 13:24 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elnézést kérek, hogy későn írom a naplót Önöknek, de sikerült férjemmel egy pár napra elmenni zöldséget szedni és ma szabad vagyok, mert az idő most nem engedi már szedni. De ránk is fért a pihi, mert nagyon kegyetlen munka ez nagyon nehezen bírtam de az akarat nagy. Igazából ezzel teltek napjaink, nem nagyon tudok mesélni, mert reggeltől estig csak dolgoztunk kint a földeken, hogy be tudjuk fizetni egy részét a számláknak. Igaz nem sikerült mindet, de ez is valami. Gyerekek hála még nem betegek, pedig már elég sok beteg van mifelénk is. Remélem, nem kapják el, nagyon féltem őket.

Esik a havas eső a mai nap, és hideg is van. Úgy várjuk már a tavaszt, de még addig sok idő van. Megkapták a gyerekek a félévit. Hát nem lett valami fényes nekik, de azt ígérték, kijavítják év végére. Remélem, így is lesz.

 

Üdvözlettel:

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Juhász család naplója

2011.01.13. 15:22 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Újra írok, bár gondolom ezt észre is vettétek! Telnek a napok, a hónapok és már azon töröm a fejem, hogy mi is lesz, ha véget ér ez a támogatásos időszak. Nem lesz könnyű helyzet, de valahogy majd csak megoldódik, nekem ez óriási segítség volt, a tartós élelmiszerek nagy részét ebből az adományból tudtam beszerezni, és valahogy olyan biztonság-érzetet jelentet, hogy van ez az összeg.

Mindig igyekeztem és terveztem, hogy félre teszek mindig egy kis összeget, minden hónapban, de örültem, hogy ki tudtam mindent fizetni, amiket kellett, valahogy mindig kellett valami, vagy eltört, vagy elkopott, elromlott, de tudom, hogy így van ezzel mindenki, pedig nem élünk nagy lábon, folyamatos spórolás az életünk, nagyon meggondoljuk, hogy mire is költünk, és nagyon utána járunk minden után!

A héten nagyon nagy szerencsém volt, mert találtam egy boltot, ahol olcsón lehet vásárolni, például magamnak 290.-Ft/db áron vettem bakancsot, nem mondom, hogy nagyon divatos, és kényelmes, de azért el lehet benne "tipegni". Valahol megmaradhatott raktáron, és most kiárusítják, az a régi fajta széles, magas sarkú, és vastag talpú, de nem bánom, örülök, ha a gyerekeknek tudok olyat venni, ami egészséges a lábuknak is, hiszen ők még most kezdik az életet, most fejlődik a csontozatuk és most erősödik meg.

Tegnap voltunk templomban, végre kisütött a nap, így eljöttek a gyerekek is a templomba, ha jó idő van, szívesebben mozdul ki mindenki. Mint mindig, most is nagyon szép és jó dolgokról prédikált a Tiszteletes Nő, az volt a lényege, hogy semmi nincs ok nélkül, a jó Isten úgy rendezi az ember életét, hogy mindennek megvan a magyarázata, bár lehet csak évek, évtizedek múlva értjük meg, hogy ez miért és mire is volt jó!

Tudom, sok-sok ember nem hiszi ezt így el, és azt is tudom, hogy sok-sok ember nem látja az alagút végét, és a fáradtságtól, a minden napi gondoktól nem is mindig tudunk mindig annak örülni, ami van. Az ember mindig többre vágyik, és jobbat szeretne, pedig ha megelégednénk azzal, amink van, és kicsit figyelnénk mindenre, ami körül vesz, sokkal több lehetne az öröm az ember életében.

Észre kellene venni a nap sugár simogató, és jótékony hatását is, és nem csak annak kellene eszünkbe jutni, hogy megint meg kell tisztítani az ablakot, mert süt a nap, és jobban látszik a pára és a tél okozta szennyeződés. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem kell ablakot tisztítani, de elmenni egyet sétálni a napsütésben a gyerekekkel, vagy bringázni egyet, az fontosabb dolog, és mindig időt szakítani rájuk.

Kellemes élményem volt a hétvégén, a szomszéd asszonyom kislányának volt a születésnapja (a lányom barátnője, osztálytársa is), és minden áron meg akarta tartani a "bulit" a kislány, az anyukája dolgozott szombaton is, péntek este átjött hozzám és beszélgettünk, és mondta, hogy vesz pár szelet süteményt, és mégis megtartja a "bulit" (4 kislány volt érintett a buliban). Én szombaton pogácsát sütöttem, küldtem át a szülinapra, és olyan aranyosak voltak, átvitte a lányom a számos gyertyáját és beleszúrták 2 szelet süteménybe, és mégis volt gyertya és süti és minden! Szóval ennyi, és a gyerekek a legjobban érezték magukat, mert az anyuka is leült hozzájuk és beszélgettek, és játszottak is együtt. Szóval nem mindig minden arról szól, hogy minden legyen, a gyerek a legrugalmasabb lény ezen a földön, ha emberszámba veszik megért mindent, és el is fogad mindent, mert a szeretet mindent legyőz! Tudom ez most érzelgősre és mese-szerűre is sikeredett, de néha ilyen is van, és ilyen is történik!

Egyébként telnek a napjaink, egyik a másik után, kihordom az újságot, ellátom az állatokat, mosok, főzök, takarítok, és korán lefekszem, mert hajnali 4 óra gyorsan eljön.

Fűtünk „ezerrel”, nem győzzük összehasogatni a fát, nagyon fogy, azt hittem elég lesz 2 télre is, az a mennyiség, amit kivágtunk, de valószínű elfogy ezen a télen.

Tegnap húsleves volt, rántott hússal + krumplipüré és almakompót. Nagyon romlik az alma, de ilyen dolgokra még fel lehet használni.

Ma sóletet készítek, tegnap beáztattam a babot és a füstölt csontot, és kolbászt rakok még bele, valószínű sütök hozzá egy kis csőrögét.

Délután pedig nyakamba veszem a falut, mert az újság előfizetési díját be kell szednem, az egész munkának ez a legrosszabb része, ezt nem szeretem, mert senki nem örül annak, ha fizetnie kell.(sajnos én is így vagyok ezzel, de ha használunk valamit, azt ki is kell fizetni).

El is búcsúzom, legyen mindenkinek csodaszép a napja, történjen minden a lehető legjobban mindenkinek, és köszönöm, hogy értékes idejéből áldozott az irományom olvasására!

 

Üdvözlettel: Juhászné Mária

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A Dózsa család naplója

2011.01.11. 09:47 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

El sem hiszem, hogy már az év második hete következik. Olyan gyorsan telnek a napok, észre sem vesszük, és megint Karácsony lesz. Persze addig még "sok víz lefolyik a Dunán", ezer rossz és még több jó dolog történhet.

Nálunk is úgy indult az első munkahét, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de mindig jön valami, ami bekavar. Most keddtől váltó műszakba tettek, ami azt jelenti, hogy 4 órát a napközi konyháján dolgozom reggel 6-tól úgy 11-ig, egy rövid időre haza mehetek, de 2 körül vissza kell mennem az iskolába takarítani, mert a másik 4 órámat ott kell letöltenem. A 8 órából azóta szinte minden nap 9 -10 óra lesz, mert képtelenség fele annyi idő alatt kitakarítani a szintemet, még akkor is, ha a tornatermet és az étkezőt átvették a kollégák.

Szerdán végre megérkezett a tűzifa is, pont jókor, mert addigra utalták át a munkabért is, így nem hitelbe hozta a fiatalember a tüzelőt. Most már rendszeresen  késik a fizetések átutalása, minden hónapban attól rettegünk, hogy egyáltalán nem tudják majd kifizetni a bérünket. Végül is nyár óta riogatnak ezzel bennünket, és már egyre rosszabb a helyzet.

Csütörtökön visszaadtam a bérlet kölcsönkért árát a kis keresztlányomnak, Ők a tüzelőjük árát adták ide.

Szóval hétfőn, ha haza megyek 11 után, rohanhatok a városba, leadni a cuccot, befizetni a csekkeket, utána vissza, hogy ne este 8-ig kelljen dolgoznom a kis 60 ezer forintomért.

Szombaton a fiam megint túlórázott, menetrend szerint lekéste a helyi járatot, illetve nem is volt olyan, ami beérte volna a távolságit, ezért csak a fél 5-ös busszal tudott hazajönni. Farkas éhes volt, hisz reggel elment még 5 előtt itthonról!

Miklós gőzerővel készül a központi felvételi vizsgára, ami 22- én lesz, hétfőtől szerdáig előkészítőkre jár. A jövő hét végén pedig érkezik a félévi bizonyítvány, ami befolyással lesz az egész elkövetkezendő évre.

 

 Tisztelettel:

                       A Dózsa család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dózsa

süti beállítások módosítása