Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Déri család naplója

2010.05.07. 10:57 gyea

Napló

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Nagyon szépen eltelt a hét. Nagyon jó idők voltak, sokat játszottunk kint, és rendeztük az udvart, fűnyíróztunk a gyerekekkel. Sajnos a pénzünk az kevés ahhoz, hogy elmehetnénk a gyerekekkel kicsit kirándulni valahová. Nagyon jó lenne, ha telne nekünk ilyenre is, de már így is alig várjuk az utalást, mert nincs pénzünk, hogy mehessünk élelmiszert vásárolni.

A gyerekek szívesen elfogadnának használt biciklit, vagy számítógépet, ha valaki tud, akkor segítsen!

Köszönjük!

 

Tisztelettel:

 

Déri Ferencné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Dózsa család naplója

2010.05.07. 08:44 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Ez a hét közvetve és közvetlenül csak a ballagásról szólt. Természetesen nem állt meg az élet, a fiúk mentek iskolába, én péntek kivételével egész héten dolgoztam, csak valahogy mégis más volt, mert belengte a boldog, örömteli várakozás.
 Sok tennivaló volt, amit egyfajta rózsaszín ködön keresztül intéztem, hisz nem mindennap ballag az ember elsőszülöttje a középiskolából.
Maga a ceremónia gyönyörű volt, de sajnos csak Miklós és én tudtunk jelen lenni a pénteki ünnepségen. A család nagyobb része dolgozott, az apjuknak nem sikerült alkalmi ruhát sem venni, sem kölcsönkérni, a nagyszülők a meghívás ellenére nem jöttek. Szabad folyást engedtem a könnyeimnek, közben próbáltam felvételeket is készíteni az eseményekről.
Este érkeztek a vendégek, Csabi keresztanyja a férjével és a két felnőtt fiával. Nagyon jól éreztük magunkat, régen voltunk így együtt. Nem volt szükség alkoholra, az volt a fontos, hogy a mindennapi gondokat félretéve felszabadultan ünnepeljünk és nevessünk!
Szombat reggel dolgoznom kellett, hisz pénteken nem tudtam menni, helyettes pedig nem volt. Itthon az előző napi „romok” eltakarítása után hullafáradtan adtam magamnak egy kis pihenőt.
A jövő héten Csabi első vizsgái lesznek, ami miatt eléggé izgulunk. A CNC vizsga 35 ezer forintba fog kerülni, amiből 20 ezer forint előleget a héten be kellett fizetni. Ez úgy sikerült, hogy már korábban tudtunk a dologról, és apránként pakolgattam félre. A fennmaradó 15 ezer forintot május 6-ig kell rendezni, nem kaptunk rá túl sok időt! Mivel a férjemék egész héten nem mentek a szőlőbe dolgozni, csak egy csekk árából tudom majd fedezni a vizsgadíjat. Aztán majd lesz valahogy!

Üdvözlettel:
                               A Dózsa család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dózsa

A Vincze család naplója

2010.05.07. 08:34 gyea

2010.04.26-tól

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Egész simán eltelt a hét, különösebben nem történt semmi. Mindenki jól van, nem vagyunk betegek és ez nagyon jó. Szép volt az idő a héten a lányok sokat kint voltak, játszottak, fociztak mi füvet nyírtunk, a virágos kertet is rendbe raktuk. Kezd kialakulni minden úgy, mint tavaly nyáron. Unokatestvéremék meghívtak minket szombaton ebédre, egy kisebb családi összejövetel volt. Nagyon jól sikerült, finom volt az ebéd is, mindenki nagyon jól érezte magát. Nagyobbik lányomnak most lesz a ballagási fényképezkedése, és nagyon izgul, mert fél, hogy nem fog jól kinézni rajta. Tervezzük már a ballagást is nagyon, egy csomó mindent kölcsön kell kérnem, de már a fele megvan, étkészlet meg ilyesmi. Ma nagytakarítást csináltunk a lányokkal, igaz minden nem lett kész, de azért már a nagy részén túl vagyunk. Hát röviden ennyit a mi kis családi hetünkről.

 

Üdvözlettel:

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

Áprilisi élelmiszer számlák

2010.05.06. 15:48 gyea

Az eddig beérkezett számlák megtekinthetőek a családok neveire kattintva:

  

Déri család | Bíró család | Tóth család | Dózsa család | Takács család |Juhász család | Mátrai család | Káli család | Vincze család | Szőke család |Tolnai család | Szécsi család | Kiss család

Szólj hozzá!

A Juhász család naplója

2010.05.06. 15:27 gyea

Kedves Olvasóim!

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

Most aztán tényleg igaz, hogy rég nem írtam, de a falusi embernek ilyenkor sok a dolga. Tavasz van, sőt a hőmérséklet alapján inkább nyár.
Elvetettem a kertembe mindent, még a tökféléket is, babot, uborkát is. Sőt palántát is ültettem: karalábé, káposzta, karfiol, paradicsom, paprika, igaz még csak kis mennyiséget, mert még a fagyos szentek ezután lesz, és néha előfordul, hogy megsínylik a gyenge kis palánták a nagy hőingadozást.
Anyák napja holnap! Jönnek a testvéreim, itt fognak ebédelni. Ez lesz nekem is az igazi ünnepség, szeretem, ha együtt vagyunk. Igaz, népes a család, és bővül is, mert a Bátyám fiainak már vannak komoly barátnői. Így már tizennégyen üljük körbe az asztalt. A gyerekek reggel ágyba hozzák a kávémat, és kapom a virágot is, és a sok-sok kedves szót. Aztán mennek Anyukámhoz is. Az iskolai ünnepség majd hétfő délután lesz.
Elmegyek holnap a templomba is. A süteményt megsütöttem még ma, a levest odateszem, tyúkhúsleves lesz csigatésztával és töltött csirkecomb, velesült krumpilval, fejes salátával, és töltött káposzta, ezt is csak odateszem, és lassan megfő. A sütőben megsül a hús, Anyukám ránéz, megfordítja, locsolgatja. A fiam megterít, a lánykám meg felszeleteli a süteményt addig. Háztetőt sütöttem és mézes krémest, meg sajtos perecet.

Tovább a teljes naplóhoz 

Szólj hozzá!

A Tolnai család naplója

2010.05.04. 11:33 gyea

Tisztelt Gyermekétkeztetési Alapítvány!

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Napló:

(Ápr.19-26.)

 

A hét nagyon „nehézkesen” telt el. Már második hete betegek a gyerekek, hasmenés, hányás, magas láz.

Sajnos én is elkaptam, és nagyon nehezen múlik el, köhögés, orrfolyás, torokfájás.

A héten kétszer voltunk gyerekorvosnál, először a hét elején voltunk mindhárom gyerekkel, anyukámmal vittük el őket, majd hétvége felé a kisfiammal a férjemmel mentünk, mert nagyon lázas volt és nem vette be a sumetrolimot, így újból írtak fel tablettát, amit összetörtem és belecsempésztem az innivalójába. Azt sem igazán itta, bokákolt tőle.

Felírták közgyógyra a 3. havi pelust, azt is kiváltottuk. Legközelebb júliusban lehet feliratni.

Családsegítőben voltam óvodai üggyel kapcsolatban.

A héten a ****** újságtól is jártak nálunk, riportot készítettek, bár még nem jelent meg a cikk.

Sajnos a heti harmadik fejlesztés is kimaradt a kisfiamnak.

A levegőn sem voltak sokat, bár a hétvége felé már kimozdultunk a lakásból, mert lázuk nem volt, még köhögnek.

Az egyik kislányommal Gasztroenterológián is voltunk kontrollon, nem vették le a vért, mivel, hogy gyógyszert szedett, így június 18-án ismét mennie kell, duphalac szirupot kell szednie.

 

Tovább a teljes naplóhoz 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása