Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Lencsés család naplója

2011.11.27. 08:23 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagyon jól sikerült a Karácsony, finomak lettek az ételek, és kaptunk egy nagyon szép fát, és a gyerekek ajándékot. Nem a családtól, hanem vadidegenektől. Mindenki nagyon boldog volt. Azt mondták a gyerekek, hogy ez volt az eddigi legszebb Karácsonyi ünnepünk.

Egészségileg mindenki jól van, és egy kis hó is megörvendeztetett bennünket. Kimentünk játszani, igaz kicsit sárosak lettünk a hógolyózástól.

Vendég nem volt, és  nem is invitált meg senki magához, így csendesen telt el a hét.

Pihenünk, és játszunk a gyerekekkel.

Apa január első napjaiban elkezdhet munkát keresni, mivel fizetés és prémium helyett a papírjait kapta ki, fizetésképtelenné vált a cég. Remélem, sikerül valamit találni, mert egy gyesből nem lehet lakást, rezsit és három gyermeket, közülük két tartós beteget ellátni.

Tisztelettel:

 

Lencsés Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Törjék család naplója

2011.11.25. 13:55 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Van egy örömöm: 2012.01.16-án indul a START pályázat, nekem az önkormányzat kiküldte névre szólóan, hogy szeretnék-e dolgozni. Én örömmel fogadtam a hírt, sajnos ezen a településen semmilyen munkalehetőség nincs. Várjuk, hogy a hivatal foglalkoztasson. Ebben az évben négy órában dolgoztam összesen két hónapot. A számlák jönnek, és a kisebbik gyermekemnek osztálypénzt kell fizetni. A tavalyival is el vagyok maradva, de most is vinni kellene 2500 Forintot, de itt van a mikulás, oda is szednek 300 forintot.

El vagyunk keseredve, mert minden hónap egyre rosszabb és nehezebb.

Üdvözlettel:

 

A Törjék család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Márton család naplója

2011.11.24. 13:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ismét eltelt egy hét. A gyerekek szorgalmasan járnak iskolába. A lehetőségekhez mérten én is mindig megyek, amikor tudok.

Telnek a napok, de már hidegek vannak, így beszorultunk a lakásba. Már nincs olyan elfoglaltság, ami miatt ki lehetne menni az udvarra. A gyerekeknek lassan itt a téli szünet. Már alig várják, hogy ne kelljen korán kelni.

A férjem, amikor kell, megy dolgozni. Olyankor egyedül vagyunk éjszaka a gyerekekkel.

Lassan itt a karácsony is. A gyerekek nagyon várják, de már előre idegeskedem, mert tudom, hogy csalódottak lesznek, hogy nem fogunk tudni a karácsonyfa alá tenni nekik semmit. De majd megpróbálunk valami kis aprósággal kedveskedni nekik.

További jó munkát kívánok a magam és családom nevében!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Rácz család naplója

2011.11.24. 10:13 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét nem volt eseménydús. Kaptunk a vízműtől részletfizetési lehetőséget a hátralék miatt. Délután dolgoztam, így nagyon gyorsan elszaladt a hét. A nagyfiunk nagyon szépen tanul. A kicsi imádja a bölcsit. A középső meg nem akar most oviba járni.

Köszönettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Rácz család naplója

2011.11.23. 10:27 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét sütögetéssel telt. Mézeskalácsot csináltunk a gyerekekkel. Nagyon élvezték. A Télapót is nagyon várták. A bölcsiben Ábel okosan elvette a csomagot a Télapótól. Nem félt tőle. Most már a karácsonyi lázban égnek. Ákos minden nap a havat várja. Dani jelentkezett a mesemondó versenyre. Okos kisfiú.

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Fülöp család naplója

2011.11.22. 12:39 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sajnos az utóbbi időben ránk jár a rúd, de nagyon. Sajnos kiderült még egy plusz betegség nálam, ami nagyon súlyosnak néz ki, de még a teljes eredmény pár hét, mire meg lesz. Nagyon félek, mi lesz a gyerekeimmel, ha tényleg nagy a baj? Így is el vagyok keseredve az utóbbi időben, csak baj és baj jön. Edinának szépen gyógyulnak a csípései. Niki, aki most jelenleg tartja a frontot, eddig vele rendben van minden. Remélem, nem kiabálom el. Hétvégén szerepeltek a gyerekek a jótékonysági bálon, nagyon ügyesek voltak! Edina és csoportja Mary Poppins zenéjére táncoltak, Niki és csoportja meg az István a király Koppány című dalra léptek fel. Nagyon ügyesek voltak, és szépek, de ami fölözte, hogy kivételesen mindkét apuka eljött, és megnézték a gyereküket. Boldogok is voltak a hétvégén, hogy eljöttek, rég láttam a gyerekekei ennyire örülni. A mostani hétköznapjaink hamar teltek, de részben hosszú is volt. Suli, ovi jól megy a lányoknak. Megkaptam a villanyszámlát is, amit ki sem tudok fizetni: 32.000 Ft, ismételten felkeresett a bank, de most másik hitellel kapcsolatosan, de ez se lesz egy egyszerű, mert egyben nem tudom fizetni, de részletre sem, mert 15.000 Ft kéne havonta, amit szintén nem bírok. Fával is igen nagy hadilábbon állok, mint mindig ilyenkor sajnos. Nagyon bele se merek gondolni, mi lesz még a jövő hónapban, hogy még mi jön addig, és hamarosan itt Mikulás és a karácsony.

Hát sajnos egyszóval ez a hét sem volt jó!
Tisztelettel:

 

Fülöp Ildikó és gyermekei

Szólj hozzá!

Címkék: család napló fülöp

A Vincze család naplója

2011.11.22. 10:46 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hetünk semmivel sem volt jobb, mint az eddigiek, sajnos. Férjemnek semmi munkája, és ez nagyon szomorú dolog. Főleg, ahogy éltünk eddig is, és mi lesz eztán? Itt a karácsony, és megint ugyan milyen lesz, nem tudom!? Kisebbik lányom lebetegedett a hétvégén. Beleestünk a járványba, hányás, hasmenés és még láza is volt, nem is kicsi, és olyan nehezen tudtuk lehúzni már-már kezdtem megijedni. Nagyobbik kislányom még nem kapta el, de reméljük nem is fogja.

Ami még történt, hogy 27-ikén levágják a vizünket, amennyiben nem fizetünk ki 28.000 Forintot. Ma volt a férjem bent a vizeseknél, kérni haladékot, de azt mondták, nem tudnak segíteni, ha addig nem fizetjük be, akkor elviszik a vízóránkat. Ma is csak töprengtünk, de nem tudunk annyi pénzt szerezni addig, sajnos.

Úgyhogy minden csak egyre rosszabb!!!

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Bíró család naplója

2011.11.22. 10:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nyugalmas napok vannak mögöttünk, semmi különös nem történt. Robika jár az óvodába, szerencsére nem beteg. Párom is dolgozik, én pedig itthon és anyukámnál végzem a házimunkát. Lassan hozzákezdünk a nagytakarításhoz. Hihetetlen, hogy jövő hét végén már meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Robika kívánságlistáját már kívülről tudjuk, de a levélírás még hátra van. Megpróbálunk olyan ajándékot választani neki, ami hasznos, de játék is legyen, mert ugye mégis csak egy kisgyerek. A családi ajándékozás hasonló lesz a tavalyihoz. Mindenki csak egy családot ajándékoz meg, amit kihúzással tud meg. Még nem tudom mi kit húzunk, de már gondolkodom mi legyen a meglepetés.

Már gyűjtöm az ötleteket a karácsonyi díszítéshez, amit majd Robikával közösen készítünk el. Nagyon várja már az alkotó munkát, remélem jól fog sikerülni.

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Szász család naplója

2011.11.21. 15:13 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt napokban elkezdtük a gyerekekkel készíteni a mikulás díszeket, hogy a jövő héten feldíszíthessék a szobájukat. Nem volt egyszerű, mert kartonlapokat kellet kivágni, ezért Tomi kicsit megsértette a kezét.

Elmentünk bevásárolni a gyerekekkel, és jól megjártuk, mert vettünk felvágottat, ami meg volt savanyodva. Felháborítónak tartottam, hogy ilyen megtörténhet, mert így is szegénység van, és még ráadásul romlott ételt adnak el!

Tomi oviban volt a napokban, így reggelente oda vittük. A testvéreit is vittük magunkkal, így megvolt a reggeli levegőztetés.

Tisztelettel:

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Déri család naplója

2011.11.21. 14:54 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

A gyerekek készülnek a mikulásünnepségre, nagyon várják a mikulást, és a karácsonyi ünnepet. Sajnos nehéz helyzetünk miatt ők nem tudnak kapni annyi mindent, mint más gyerekek. Nagyon sokat betegeskednek, gyakran vannak megfázva, és ezért sokszor nem telik kajára gyógyszerek miatt.

Sajnos munkalehetőség nincs, bár volna, több mindent tudnák megvenni a gyerekeknek. Most is úgy állunk nem jut tüzelőre, és már a vízszámlákkal le vagyunk maradva. Nagyon nehéz így élni, ezt csak az tudja, aki ebben él, a szegénységben. Köszönjük szépen, hogy támogatnak minket!

Tisztelettel:

Déri Ferencné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Nagy család naplója

2011.11.21. 10:57 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét valami katasztrófa volt. A középső lányomnak Kittinek csináltak kb. 2 hónappal ezelőtt orvosi alkalmassági vizsgálatot az iskolához. A körzeti orvos beutalt minket az ortopédiára, mert azt mondta, hogy lát valamit. Igaza volt, mert bent *******en is az orvos azt mondta, hogy kell még egy röntgen. Meglett az eredmény. Sajnos nagyon rossz híreket mondott. A lányomnak nem szokványos gerincferdülése van, hanem "S" alakú. Ami azt jelenti, hogy hat éves korban nem szabadna ilyenek lenni (ez általában a kamaszkorban kezdődik el). Neki sajnos már most 20 fokosan el van ferdülve jobbra és balra is.

Most megyünk a Klinikára, mert ott fűzőt fog kapni. Kaptunk fél évet arra, hogy ne romoljon az állapota, ha egy kicsit is rosszabb lesz, akkor gerincműtétet kell csinálni. Nagyon nem szeretném, de mindent megteszünk azért, hogy ezt elkerüljük. Nagyon magam alatt vagyok, rosszul alakulnak a dolgaink, és nem tudom, mi fog még jönni. Most az az első, hogy a lányomnak minél több mindent megadjunk, több esélyt adjunk a gyógyulásra, mert a gerincműtétnél nagy rizikó van és mindent elmondott az orvos, hogy mivel járna, és nem szeretnék már most a legrosszabb dolgokra gondolni!

Reménykedünk és imádkozunk!

Tisztelettel:

 

A Nagy család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló nagy

A Molnár család naplója

2011.11.21. 10:21 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten elkezdtünk a kicsi fiammal logopédushoz járni, nagyon
élvezi, imádja a logopédus nénit. Evelinnel járunk a leendő
iskolájában, előkészítőre. Cinti készül a csapat OB-re, Sanyi heti 9-szer jár
edzésre, Esztinek is meccsei vannak, szombaton és vasárnap is, emellett
tanulnak, járnak tanulmányi versenyekre, amin szép eredményeket érnek el. Cinti
az irodalmi versenyen első, a könyvtári versenyen második lett. Eszter helyesíró
versenyen második, Sanyi pedig biológia versenyre készül. Sajnos még mindig nem
tudok főzni, nagyon félek a karácsonytól, ráadásul előtte itt a mikulás, és a
gyerekek születésnapja, sajnos ajándékot nem tudok Nekik venni. Nagyon rossz
érzés, pedig nagyon megérdemelnék!

Tisztelettel:

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Pásztor család naplója

2011.11.21. 09:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Szerencsésen telt el ez a hét is. A gyerekek oviba és suliba. Hétvégére Alíz belázasodott, de csak egy napig tartott, ki tudta pihenni. Csak éjszakánként van az, hogy nagyon köhög, de napközben minden rendben van. Fel lett téve Emmának a hinta a konyhában, hát nagyon tetszik Neki, ha tehetné egész nap benne ülne. Felváltva hintáznak mind a hárman, hogy ne legyen belőle vita. De így is sokszor összevesznek rajta, hogy ki is következik. Ma nagyon nyűgösen mentek az oviba, egy kicsit tovább fent maradtak az este, ma meg nehezükre esett a felkelés. Én is egész éjjel fent voltam, egyrészt azért, mert Emma se tudott aludni, másrészt, mert nagyon rosszul voltam. Hánytam, a hideg rázott, és még mindig nagyon fáj a gyomrom. Meghökkentő az egészben, hogy éppen a mai napon volt egy éve, hogy a páromat ugyanezekkel a tünetekkel vitte el a mentő. Remélem, nem ismétlődik meg a tavalyi év, mert akkor nem tudom mi lesz. Józsi is nézegeti az iskolákat, hétvégén hazahozta a pályaválasztási könyvet, csak az a baj, hogy főként ********i iskolák vannak benne felsorolva csak. Egyedül még ami jó lenne, az ******** lenne. Hát bízom benne, hogy hamarosan megtaláljuk a megfelelő iskolát a számára.  

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

süti beállítások módosítása