Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Dózsa család naplója

2010.03.25. 11:56 gyea

2. Hét

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 


Hétfő ünnepnap, finom meleg van idebenn, helyrejött a hőmérséklet. Korán keltem, mert nekem be kell mennem dolgozni. Most rakják az iskola folyosóján a járólapot, ezért elég kusza időpontokban kell bejárni, hogy minden ki legyen takarítva. Sajnos túl korán mentem föl, ezért nem engedtek mászkálni a frissen lerakott lapokon, mehetek kedd hajnalban is, hogy mire a gyerekek jönnek, tisztaság legyen. Egyébként fogadalmat tettem a családomnak, hogy ennek a tanévnek a végén eljövök a munkahelyemről, még mielőtt teljesen tönkremegyek. Mivel tudják, hogy nagyon kiszolgáltatott helyzetben vagyok, és bármit elviselek, hogy munkahelyem legyen, ezt a kollégáim maximálisan ki is használják. Negyedik éve dolgozom szinte 2 ember helyett, és már sem idegileg, sem fizikailag nem bírom sokáig. Ha pedig a saját érdekeimet védve szót emelek, kiforgatják a szavaimat, és megaláznak. Írtam önéletrajzot, de attól - mivel csak alapfokú iskolai végzettségem van - nem várok sokat! De indul a mezőgazdasági idénymunka, és már felvettem a kapcsolatot olyan vállalkozóval, aki ezzel foglalkozik. Jártam már máskor is szüretelni, zöldellni, csak hétvégeken, a munka mellett. Mindig belázasodtam, mert annyira ki voltam merülve, de ha nem lesz más lehetőség, nem válogathatok.


Tovább a teljes naplóhoz 

Szólj hozzá!

A Takács család naplója

2010.03.24. 14:04 gyea

A mi Naplónk

 

Tovább a család bemutatkozójához |A számla a család bevásárlásáról 

 

Nagyon nagy élmény volt, amikor megkaptuk Önöktől a 25.000 Ft-os támogatást, mert éppen akkor értem haza a kórházból. (én a Nagymamájuk vagyok) (A kórházi zárójelentés itt látható- a szerk.) 

Délután hazajöttek a gyerekek az iskolából és közöltem velük, hogy megkaptuk a pénzt Önöktől.

Felhőtlen boldogság ragyogott az arcukon, mert már több napja amíg én a kórházban voltam alig ettek egy kis zsíros kenyeret, azt is beosztva.

Én nekem nagyon sok pénzem elment a kórházi kezelésem által.

És ők ezt nagyon megnélkülözték, mert sajnos most olyan világot élünk, hogy ha az ember nem ad hálapénzt abból a kicsiből amilye van, akkor semmibe veszik.

Én sajnos mielőtt bejutottam a kórházba előtte való napokban majdnem az életemet veszítettem el.

Több alkalommal is nagyon rosszul voltam.

Ügyeletes orvosok voltak nálam gyerekek pedig itt sírtak felettem, hogy meg ne haljak de hála a jó Istennek bejutottam a kórházba és ott helyre hoztak.

Infúziós és vénás kezelést kaptam.

Több, mint 7 napon keresztül most éppen a mai napon március 16-án vissza voltam rendelve 24 órás EKG-ra. Nem tudom, hogy még mi lesz holnap az eredmény.

Amikor egy kicsit jobban éreztem magamat a lányok is szabaddá tették magukat 12-én, hogy be tudjunk vásárolni, mert én egyedül nem bírok a cipelések miatt.

Ragyogott az arcuk, hogy végre megvehessük azokat a dolgokat, amiket szeretnek, mert eddig ezeket még Önök nem segítettek, addig ezeket a dolgokat nélkülözniük kellett.

 

Én Brigi vagyok. Én is szeretnék egy kicsit hozzáfűzni egy-két mondatot!

Nagyon szépen köszönöm Nektek, hogy segítetek, mert így az iskolában tízórai szünetben nem kell félrevonulnunk, amikor az osztálytársaink esznek.

Meg végre megehetem azt az ebédet, amire már nagyon vágytam!

Nagyon szépen köszönöm én és a testvéreim hálásak vagyunk a segítségetekért.

Nagyon szépen kérlek, hogy ne feledkezzetek meg rólunk a jövő hónapban sem!

 

Köszönettel:

A Nagymama, Brigi, Timi, Dóri és a kis Patrik

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló takács

A Tolnai család naplója

2010.03.24. 12:40 gyea

Napló

Március 8-15.

 

Tovább a család bemutatkozójához |A számla a család bevásárlásáról 

 

A héten orvostól orvosig jártunk. Renivel *******-ban EEG vizsgálat, de szerencsére nem találtak nála komoly bajt. Magatartás problémát mondtak, amivel a nevelési tanácsadóba kell járnunk majd kéthetenként.

Sajnos hányás-hasmenés volt a héten mind a három gyereknél, sőt aztán a felnőttek is átestek rajta.

Lacikának a héten három fejlesztés kimaradt, de észrevettük rajta, hogy hiányolja, mert nagyon sokat ugrabugrált itthon, jó lenne neki itthonra is egy trambulin, de sajnos nincs mód rá, hogy beszerezzük. Robika ügyesen engedte levágatni a haját.

A lakásban is történt egy kis baj, eltört a mosdónál, a hideg víznél a cső, ömlött a víz, aztán rá harmad napra a meleg víznél is eltört.

A gyerekek nagyon bágyadtak, és sírósak voltak a héten, a hasmenés-hányás megviselte őket. Enni se igazán akartak, ropiztak és pár falat ételt vettek magukhoz.

Sokat voltam a héten velük egyedül, mert a férjem délelőttös volt, anyukám orvostól orvosig, bíróságra ment, intézte a dolgát.

Renáta 2 napot a húgomnál is volt.

Két hete nem járnak óvodába a lányok, de nem is igazán hiányolják.

A kisfiamnak Lacikának elkészültek a napirendes kártyái, de el kell mennem ismétlő tréningre, hogy tudjam az alkalmazását. A kommunikációs (ételek) kártyával már kezd ügyesedni.

Abbahagytam Lacikánál a nyugtató adását, mert túl felpörgött tőle. Megbeszéltem az orvossal, a napokban elég nyugtalan volt, rosszul aludt. Most boldog vagyok, hogy egyik este kaptam tőle egy pici puszit -4 éves- és ez volt a második puszi tőle, mióta megszületett, nagyon jó érzés volt.

Vallásosak vagyunk és néha templomba is eljárunk, 8-kor kezdődik reggel a mise.

Lacika kiabálta Sári és szia- nagyon örültünk ennek a két szónak, nagyon jó lenne ha beindulna a beszéd nála, és a pelusról is jó lenne, ha le tudnánk szoktatni.

Ez történt a héten.

Esőember Alapítvány felnőtt oktató tanácsadásán is jártunk.

Elküldöm a számlákat is, ajánlott levélben.

Köszönjük a segítségüket a gyermekeim nevében!

 

Tolnainé Varga Hajnalka

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tolnai

A Déri család naplója

2010.03.24. 10:52 gyea

Tisztelt Alapítvány és Támogatók!

 

Tovább a család bemutatkozójához 

 

Elsősorban nagyon megköszönöm az eddigi segítségnyújtást! Örömmel olvastuk levelüket, amit kaptunk, hogy fogják tudni támogatni családunkat!

A gyerekek úgy örültek neki, hogy mondtam, hogy majd fogunk menni vásárolni élelmeket, amit örömmel hallgattak a gyerekek, és alig várták, hogy elmenjünk mindnyájan a család vásárolni.

Marcika nagy örömmel jött, és amit Ő szeret élelmet mindent rakott a kosárba.

Ez neki - én úgy gondolom, mint édesanya, hogy-lelkileg is gyógyulást jelent és kirándulást.

Csütörtökön voltunk Marcikával kontrollon. Örömmel mutogatta kezelőorvosának, hogy neki már mennyi piros pontja van és ötöse az ellenőrzőben. Nagyon szeret tanulni, olvasni, számolni, félévi eredménye kiváló volt. Matekból 100%.

A tesók is köszönik ezt a segítséget, mert tudják, hogy ez most nekik is jól jön ilyen nehéz helyzetben, mert nem jutna úgy. Pénteken készülnek a gyerekek az ünnepségre az iskolában. Március 15-ét ünneplik, szeretnek szerepelni.

 

Minden jót kívánunk!

 

Déri család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Juhász család naplója

2010.03.24. 09:50 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

Újra írok! Tegnap fogszabályzáson voltunk, ma meg szemészeten. Szemüveges lett a lánykám. Reggel fél 8-ra kellett mennünk, és csepegtettek a szemébe fél óránként, majd jött a vizsgálat. Szemüvegre van szüksége, de még keretet nem választottunk, mert nem tudta volna kiválasztani a megfelelőt. Még mindig csak homályosan lát!
A fogszabályzással is ki voltam akadva. Annyira megtágítja a fogait… Már most is elég nagy rés van az első két foga között. De "megvigasztalt" akkora lesz, hogy a kisujja is be fog férni közé, de ne aggódjak, mert a másik fogszabályozó majd visszarendezi. Higgyek neki, jót akar, és szépek lesznek a lánykám fogai.
De már azt is elmagyarázta és megtanultam, hogy nemcsak szépészeti oka van a fogszabályozónak, hanem a rágóizmok nem megfelelően használódnak, és idősebb korban, akár már 30 évesen is, még migrénes fejfájást, és fülfájást is okozhat, és még sok mindent...
De, hogy honnan lesz rá 65000.-Ft-om??? Ezt még magam sem tudom…

Tovább a teljes naplóhoz 

Szólj hozzá!

A Kiss család naplója

2010.03.23. 12:11 gyea

Egy újabb rossz hét!

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Férjemet el tudtam vinni a professzor Úrhoz, aki megállapította, hogy állapota folyamatosan romlik, jelenleg hetente 3× kellene kapnia sugárkezelést, plusz intravénás szteroidokat!

Majd 6 hét múlva vissza kell mennünk a professzor Úrhoz.

A kórház, ahová át kellene járnia hetente 3× sugárkezelésre tőlünk 20 km-re van, hetente 3000 Ft-ra jön ki busszal, amit igaz később az OEP visszafizet, de előre nekünk meg kell előlegezni. De nem tudjuk! Hiszen ennivalóra nem marad, akárhogyan igyekszünk! Borzalmas ez a helyzet, és főleg ez a tehetetlenség! Kisfiunknak most lesz napokon belül a szülinapja, és arra nem tudunk neki semmit adni! Rossz elfogadni, ha egy ember helyzete, élete a pénzen múlik! Jöhetne már a csoda az életünkbe! Az a legrosszabb, hogy már a reményünk is kezd „elszállni”, pedig mint mondják, a remény hal meg utoljára! Borzalmasan el vagyunk csüggedve, keseredve! És már az albérletünk is veszélyben van! Már nem tudjuk fizetni! Férjemet, hogy el tudjam vinni a profhoz, el kellett vennem abból a pénzből 20.000 Ft-ot, és most az albérletet nem tudjuk kifizetni!

Kocsival az út 17.000 Ft-ra jött ki! Sokszor kell választanunk, sokszor állunk választás előtt! És ez borzalmas! Mert mindig az jár a fejemben, az a félelmem, hogy mi van, ha rosszul választok? Tudom, hogy másnak is nehéz, de a legnehezebb, hogy egyedül vagyunk a problémáinkkal, a nehéz helyzetünkkel! Sokszor pedig egy jó szó is igen jó lenne, jól esne! A kisfiunkért nem adhatjuk fel, de tényleg nem tudjuk, hogy meddig bírjuk még, hiszen mi már évek óta csináljuk!

Minden este úgy fekszünk le, hogy várjuk a jó szót, a csodát az anyagi áldásra, az egészségre! Most már ránk nézhetne a jó Isten és véget érhetne ez a szenvedés! Itt az utcánkban volt aki már megkérdezte, hogy meddig bírjuk még így? És mondtam: - Érzem már nem sokáig! De tudom, hogy egy jó téteménnyel mindenki tartozik a sorsnak!

 

Szólj hozzá!

Címkék: család kiss napló

A Káli család naplója

2010.03.23. 10:55 gyea

Napló

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez


Nagyon keserves hetem volt! Minden reményem elvesztettem!
Semmi életkedvem nincs és csak a kicsi éltet semmi más!
Menni kell az albérletből, mert nem bírjuk tovább fizetni!
Férjemmel rosszá vált a kapcsolatunk, mióta külön élünk a munka miatt, most sincs munkája és nem sok jót látok kilátásban!
Nagyon valószínű, hogy költözünk, de csak én és a kicsi, és apa… szerintem… már apa nélkül!

Köszönhető ez az anyagi válságnak, munkanélküliségnek, hogy a családunk szétesőfélben van!

Ahhoz, hogy költözni tudjak, ki kell fizetnem az elmaradásainkat villany, gáz, albérlet, de nem tudom miből!
Segítő kezet sehonnan sem kapok, a családban mindenki örül ha él!
Istenem de jó lenne, ha valaki  megsegítene most az egyszer és, hogy továbbléphessek a kicsivel! 200 ezer forintra lenne most szükségem, hogy innen léphessek!
Sajnos lépni kell! Egy tanyára költözünk, mert már minden álmom szerte foszlott!
Emellett még marad a sok adósság, amit nekem egyedül kell majd valahogy kinyögnöm!
Már csak a csodában bízhatok, hogy egyszer csoda történik velem és a kicsivel!

Az álom az álom marad!
A remény meghalt!!! Nincs reményem!
Ez a való igazság!

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló káli

A Mátrai család naplója

2010.03.23. 09:55 gyea

Tisztelt Alapítvány!

 

Tovább a család bemutatkozójához |A számla a család bevásárlásáról 

 

Nagyon szépen köszönöm az Önök szíves segítségét. A múlt héten az utalás után elmentünk vásárolni a gyermekeimmel. Boldogok voltak, hiszen ami nekünk lehetetlen volt, most már sikerült húshoz, élelmiszerhez jutnunk. Gyermekeim azt hitték, hogy karácsony van! Magamról annyit, hogy időközben elveszítettem a munkahelyemet is, egyedül nevelem három gyermekem. Nagyon rossz körülmények között, egy romos házban. Nagyobbik gyerekem Egyetemre készül. Középső gyermekem 7. osztályos, jó képességű, ámbár súlyos beteg. A kicsi március 15-én volt 6 éves. Végre sikerült tortát vásárolni. Örömében el is sírta magát! Mindazoknak a segítségét köszönjük, akik révén a támogatást megkaptuk. Erre a hétre zárom soraim.

 

Köszönettel: Mátrai család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló mátrai

A Vincze család naplója

2010.03.23. 08:56 gyea

2010.03.15-től

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

Örültünk ennek a hétnek nagyon, mert végre úgy érezzük, hogy jön a tavasz! Kisütött  a nap, és ez a gyerekek számára is nagy öröm volt, most is éppen kint vannak, segítenek apának, mert hát egy családi háznál rengeteg tenni való van ilyenkor! Reménykedünk nagyon, hogy ilyen marad az idő most már, mert már nincs tüzelőnk, de csak jön már a tavasz! Nagyobbik lányomat felvették a megjelölt egészségügyi suliba, és ennek is örültünk. Tudjuk már a ballagás időpontját is: június 12-e, hát elég közel van már és olyan sokba fog kerülni, még nem tudjuk miből fogjuk fedezni azt is. Anyagi helyzetünk sajnos nem változott…  Fel vannak tornyosulva nagyon nem tudjuk a kiutat!  Férjem próbálkozik külföldre menni dolgozni, jobb fizetésért de még nem járt sikerrel, mert olyat keres ahol nem kell a szálásért és az első kiútért fizetni, mert másképpen nem tud kimenni. Nagyon jó volna, ha sikerülne neki, mert akkor talán megmarad a házunk. A héten felhívott a bankunk, ha nem fizetünk április közepéig felmondják a lakáshitelünket, és akkor nem tudom mi lesz! Igaz, ha ki sikerül menni férjemnek szerintem én teljesen összeroppanok, hogy egyedül maradok a gyerekekkel, de ezt mi vállaltuk és tenni kell azért valamit, hogy jobb legyen! Csak sikerülne, Istenem! Hát ezen a héten ennyi történ velünk!

 

Üdv: Vincze Zoltánné

 

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

Ezeket az élelmiszereket vásároltuk

2010.03.22. 14:02 gyea

Megérkeztek az első visszaigazolások arról, hogy a támogatott családok az adományokat milyen élelmiszerek vásárlására fordították.

A vásárlást igazoló számlák megtekinthetőek a nevekre kattintva:

Mátrai család | Káli család | Vincze család | Szőke család | Tolnai család | Szécsi család

Szólj hozzá!

Címkék: vincze bevásárlás szőke mátrai szécsi számlák káli tolnai

süti beállítások módosítása