Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Takács család naplója

2010.04.22. 15:25 gyea

A mi naplónk

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Én Timi vagyok, most én írom a naplónkat.

A mai hónap úgy nézett ki, hogy nagyon jól indul. Alig vártuk a húsvétot, hogy jöjjenek az osztálytársaink megöntözni minket. Hiszen a húsvét hétfő részben erről is szól.

Április elsején mama kapott egy kis támogatást a szeretetszolgálattól, amiben kis élelmiszert hoztak nekünk, nekünk ez is nagyon jól esett!

Mi az ünnepek alatt minden nap elmentünk imádkozni, kértük a jó Istent, hogy legyen egy kicsit jobb az anyagi helyzetünk, és hogy a mamánk még egy jó pár évig köztünk éljen, mert nagy szükségünk van még rá.

Szombaton hazajöttünk a feltámadásból este 19 órakor. A húgaimmal elkezdtünk sütni, főzni abból, ami még otthon volt.

Lefeküdtünk aludni este, amikor megszólalt a telefon. Mamát kereste rajta a bátyja, aki elmondta, hogy „Nagy baj van!” A mama mindjárt kérdezte, hogy „Mi a baj, mi történt?”. És sírva mondta el a nagybácsikánk, hogy meghalt a fia!

„Most jöttek a rendőrök szólni, hogy a fiam meghalt!” Mami kérdezte, hogy „Mi volt?”. Mondta a bácsi, hogy jött volna hazafelé az autópályán motorbiciklivel, amikor kisodródott és nekicsapódott a szalagkorlátnak.

Amikor ezt meghallottuk, nem is volt az eszünkbe az ünnep, csak sírtunk, hogy ez nem lehet igaz! Mamát azonnal körülvettük, mert rosszul lett, amikor ezt meghallotta.

Feltörtek a lassan négy éves emlékek bennünk, amikor az édesanyánkat is ilyen tragikus körülmények között veszítettük el. 

Tovább a teljes naplóhoz

Szólj hozzá!

A Bíró család naplója

2010.04.22. 11:22 gyea

6. HÉT
04.12.-04.18.

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Ezen a héten majdnem minden szabadidőmet a kertben töltöttem. Elvetettem a maradék vetőmagokat és édesanyámnál is rendbe raktuk a kertet és az udvart is.
Végre sikerült elkezdeni a fabehordást. Minden délután, amikor apa hazaért a munkából rakosgattuk, de még mindig van belőle.
Az óvodában nyílt nap volt. Nagyon izgatottan indultunk el aznap reggel. Aranyosak voltak a kicsik, most legalább láthattuk mi szülők is,hogy mivel töltik a délelőttöt.
Szombaton délelőtt apa túlórázott de délután kárpótolt bennünket. Csavarogni mentünk a városba. Jó idő volt, ettünk egy fagyit, sétáltunk és kirakatokat nézegettünk. Hazafelé a gyerek el is aludt a buszon.
Vasárnap eljöttek a húgomék a két gyerekkel. Nálunk ebédeltek és utána kisétáltunk az erdőbe. A gyerekek élvezettel rohangáltak a nagy fűben és jól ki is fáradtak. Este a "kullancs-vizit" már nem volt olyan szórakoztató de szerencsére nem találtunk egyet sem.

Üdvözlettel: Bíró család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Tolnai család naplója

2010.04.22. 10:46 gyea

Tisztelt Gyermekétkeztetési Alapítvány!

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Napló

2010. 04. 06.- 12.

 

A hét kicsit nehézkesen és fáradtan telt el, az egyik kislányom (Sári) a húgomnál aludt egy éjszakát, a másik kislány (Reni) az oviban is aludt, a kisfiammal fejlesztéseken voltunk, játszótér, bankokba fizetjük a hiteleket.

A kisfiamnak rossz napjai voltak a héten, nagyon sokszor voltak kitörései, sokat sírt, enni se igazán akart, inkább az édességeket fogadta el, nehéz volt kitalálni mi van vele, nem beszél semmit, nem is mutatja meg, mit akar, és sokszor találgatok, a kártyákat se tudja még igazán használni.

Nagyon fáradt vagyok én is a héten.

Reni is sokat hisztizett, fájt a hasa, nagyon anyás kislány. Lacika nagy figyelmet igényel. A héten is a falevelet rakta a szájába és minden olyan dolgot, ami nem ehető. Ismét voltak megjegyzések a játszótéren az emberektől, hogy biztos éhes a gyerek. Elmagyaráztam, hogy hoztam le ennivalót és innivalót, de nem kéri a gyerek, és nem azért eszi a falevelet, mert éhes, hanem mert autista.

Voltunk a dédinél is.

Kevesebb bébiétel fogy mostanában, remélem le fog szokni róla, bár most nem igazán van étvágya, jövő héten elviszem a doktornőhöz a kisfiamat és az egyik kislányt, mert ő 17kg volt, most 16kg, kisfiam 24kg, másik kislány a mama kedvence kb. 20-21kg.

Reni hányt is a napokban.

A 3 szobából csak egy parkettás, a háló (anya-apa-Reni szoba) az erkélyes szőnyeges, a játszószoba is. Rossz állapotúak, még az előző lakótól vannak itt. Jó lenne új szőnyeg, vagy egészségesebb a parketta, de anyagilag nem jut rá.

Jövő héten folytatom!

                                                                      

                                                                                              Tolnainé Hajnalka

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tolnai

A Déri család naplója

2010.04.22. 09:01 gyea

Napló

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Jól vagyunk, a gyerekek járnak iskolába. Nagyon örülnek neki, hogy jobban van élelem mióta kapjuk a támogatást. A nagylány várva várja a továbbtanulási eredményt, hogy hová vették fel. A kicsik hála istennek jó tanulók. Épp most tanulják a verseket, amelyeket anyák napjára kell megtanulni nekik. Készülnek, szeretnek szerepelni. Szeretnének egy biciklit, hogy itt a jó idő, de sajnos ilyenekre nem jut.

Köszönjük a támogatást!

Tisztelettel:

 

Déri Ferencné

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Kiss család naplója

2010.04.21. 14:08 gyea

Megint egy rossz hét!

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

A férjem újból kórházba került, úgy érzem magam, hogy teljesen elveszítettem őt már! Állapota olyan, hogy van miért így gondolnom, így éreznem! Tudom, tartanom kell magamat, de már nehezen megy! Évek óta küzdünk, de minden ember érzi, meddig bírja tovább! Tudom, most sokan biztos buta embernek tartanának, de ha mindenki ismerné a helyzet valóságos oldalát, lehet, hogy sokan azt kérdeznék meg inkább:- Hogy lehet ennyi éven át így élni? Már magam sem tudnám rá a választ! A kisfiunk jól van, most készül egy versmondó versenyre, izgatott nagyon! Túl vagyunk megint egy koponya CT vizsgálaton, ami jó lett, s ez picit megnyugtat. De az életünkből nagyon-nagyon hiányzik már a biztonság!

Mindennapjainkat a bánat, a fájdalom és a keserűség veszi körül! Lassan már nem tudom, hogy mit is írjak le, hiszen mindig ugyanazt írhatnám, mivel nem változik semmi!

Rossz ez így nagyon! Kevesen tudják, vagy hinnék el, milyen borzalmasak ilyen állapotban, helyzetben is a mindennapok! Soha nem voltam anyagias ember, sok éven keresztül mindent meg tudtunk teremteni magunknak, de amióta a betegségek beleszóltak az életünkbe, sokszor egy kiflire sincsen már pénzünk! Azt a keveset is, ami maradna, elviszik a gyógyszerek, a sok orvos, a sok kórházba járás!

Azt biztosan kevesen tudják, hogy milyen nehéz is úgy élni a mindennapokat, ha minden héten 3X kórházba van az ember, és már ott is minden csak a pénz körül forog az orvosoknál!

Nem tudom, hogy meddig kérünk még ebből a megalázó helyzetből, abból, hogy függni másoktól, ha nincs más lehetőség!

Borzalmas már ez a helyzet!

Jó lenne már egy kicsit megnyugodni, megpihenni! Elfáradtunk, de nagyon!

Az élet nagyon nehéz sorsot ítélt oda nekünk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: család kiss napló

A Dobos család naplója

2010.04.21. 12:18 gyea

Tisztelt Gyermekétkeztetési Alapítvány!

 

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Kornélia visszamegy a kollégiumba vasárnap délután, 14.00-kor indul itthonról, 18.00-ra ér oda *********-ba.

Pénteken jön haza a 17.00-s busszal. Nagyon szeret oda járni. Kiváló iskola. Pénteken kimostuk a ruháját este, hogy tudja vissza vinni, és az ágyneműjét is.

Segít a házimunkában, ha tud, szombaton 10-ig pihen legalább, mert a kollégiumban korán kel.

Délben vagy 13.00-kor ebédelünk, és folytatjuk a munkát a kertben.

Ádám nyírja a füvet a fűnyíróval, megpermetezzük a szőlőt, és a rózsákat.

Szépen beültettük a kertet virágokkal, már két hete és ki is keltek.

Ádám reggel elmegy iskolába 7.00-kor és 14.00-kor jön haza.

Addig egyedül vagyok itthon, és végzem a ház körüli munkát, meg elmegyek az orvoshoz, ha elfogynak a gyógyszereim. Iratok egy hónapra. Van, amikor elküld a gerincemmel ideggyógyászatra.

2010.4.12-én beküldtek **********-be vizsgálatra, de onnan már nem akartak hazaengedni.

Nem volt jó a reflexem, és a főorvosnő azt mondta, infúzióra ott kell maradni. Mondtam neki, hogy ez nem lehetséges, mert én a gyerekeket egyedül nevelem, és jönnek haza az iskolából.

Akkor járjak be reggel, lemegy az infúzió és jöhetek haza. Oda jártam öt napig. Reggel mentem, délután jöttem haza.

A kerítést drótkeféztük le, mert le szeretnénk festeni, nagyon csúnya, már 10 éve nem volt lefestve. Ásóztunk is a veteménynek. Készültünk az ólak felett a tető átrakására is, mert a cserepek leperegtek.

Segítséget kaptunk az önkormányzattól 3-4 közmunkást. Nagy segítség ez nekünk.

Készültünk a húsvétra is, barkát szedtünk, és aranyesőt a tojásfára, ami nagyon szépre sikerült. Festettünk tojást is, azok is szépek lettek. Süteményt sütöttünk, készítettünk sárga túrót, sonkát főztünk. Sok locsolkodó jött, faluhelyen ez még hagyomány.

A kisfiú is járt öntözködni a faluba, és az osztálytársait is elment megönteni *********-ra. Nagy örömmel jött haza, sok hímest hozott.

Élmény a fiúknak is ez a nap. Nagyon fárasztó ünnep ez a húsvét a készülődés és a takarítás miatt.

Húsvét után készültek a gyerekek az iskolába, mert szerdán menni kellett nekik.

Más nem történt nálunk!

 

Tisztelettel:

                        Dobos Ibolya

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dobos

A Vincze család naplója

2010.04.20. 12:01 gyea

2010.04.12-től

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hetünk ismét ugyan úgy telt el mint szokott, semmi különös nem történt a héten. Csak a nyomorúság van itt mifelénk. Az idő is rátesz, hogy mindig esik és hideg van. Nincs már tüzelőnk sem. Nem tudom még meddig lesz ez az idő de már nagyon kéne a jó idő, mert annyi munka volna kint. Kislányaim hála istennek jól vannak nem voltak betegek, és ennek nagyon örülök, mert nekem az egészségük a legfontosabb. Férjem dolgozik, mint mindig igaz most alig van munkájuk a cégnél. Úgy volt, hazaküldik őket, de férjem mondta, ha lehet őt ne küldjék haza. Voltam anyukámnál is meglátogattuk, szegénykém olyan beteg és fájnak neki mindenei. Úgy szeretném, ha meggyógyulna. Neki sajnos izomsorvadás betegsége van, amit én is örököltem, de az enyém még csak gyengén mutatkozik. De nála már -mivel 52 éves- igen, ő már egyedül nem tud boltba járni sem. Kisebbik öcsém vele lakik, de ő is nagyon beteges, sok betegsége van, pedig még csak 25 éves. De remélem, meggyógyulnak mihamarabb. Hát röviden csak ennyit tudok írni a hetünkről.

 

Üdv:

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Dózsa család naplója

2010.04.20. 09:14 gyea

6.hét

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

A munka természetesen az eső miatt nem jött össze! Szakadatlanul zuhog, mintha már el sem akarna állni. Kontrollvizsgálattal kezdtem a hetet az endokrinológián, és sajnos nem valami fényesek a véreredmények. A kalciummal egyelőre leállhatok, de a tiroxint megemelték. Megint előjött a szemem környékén az ödéma, ami ha nem mondják, nekem már fel sem tűnik.
  Kedden még mindig esett, ennek ellenére a délelőtt gyorsan elszaladt, a szokásos délelőtti rutinfeladatokkal. Mikinek délután külön órája volt, a fizika dolgozatra készültek.
  Még mindig esik, jó időbe fog telni mire a szőlő talaja annyira megszikkad, hogy rá lehessen menni. Mindennap várjuk a telefont, hogy szólnak, indul a munka. Csabi ma délutános az iskolában, ilyenkor kicsit besegít nekem a házi munkában. Dolgozóba menet egy csomó rohangálni valóm volt - orvosi rendelő, gyógyszertár. Délután az OTP telefonon keresett a befulladt hitelem miatt, nem tudom mi lesz a dolog vége. Magyarázkodást nem fogadnak el, pedig ugye már kérelmet is írtam, amiben jeleztem, hogy egyelőre fizetésképtelenek vagyunk.
  Csütörtökre készen lettek a ballagási meghívók és a tablóképek is. Igazán jól sikerültek, a meghívó pedig nagyon elegáns. Nagy dilemma előtt állunk, ugyanis nem akarunk, illetve nem tudunk a szűk lakás miatt ballagást rendezni. Közben jelezték a családból, hogy nem tudnak az iskolában ott lenni a "ceremónián", tehát semmiképp sem tehetem meg azt, hogy aki este jön a gyerekhez (pl.: a keresztanyja) nem vendégelem meg.
  Péntek reggel megint a városba kellett mennem fizetési hátralékot rendezni. Nem is tudom, mi lenne velünk most, ha az Önök segítsége nem lenne! Az összes pénzünket elviszi a fizetnivaló, ennivalóra csak az a pénz marad, ami Önöktől jön.
  A hétvége főzéssel, mosással, takarítással telt, mindent ilyenkor próbálok bepótolni, amire hétköznap a sok szaladgálás miatt nem jut időm. Végre elállt az eső, így a kertet is rendbe lehetett szedni egy picit. Bár kicsi a lakás, kicsi a porta, de mindig akad tennivaló. Délután csak azért szoktam erőszakkal egy kis pihenőt tartani, hogy a következő hetet túléljem valahogy. A változó hőmérséklet megtette a hatását, Miki hétvégére jól megfázott. Fáj a torka, folyik az orra, de nem lázasodott be. Van itthon szopogató tabletta, C-Vitamin, Kalcium, ezt mind a barátnőmék hozták, még a húsvét előtti látogatáskor. Ezekkel próbáljuk megelőzni a nagyobb bajt, és bizakodva nézünk a következő hét elé.

Köszönettel:
                                           A Dózsa Család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dózsa

A Szőke család naplója

2010.04.19. 11:49 gyea

Tovább a család bemutatkozójához|Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Igazából nem tudom mit is írhatnék, így hetente nehéz összegezni a családban történteket.
Amikor az ember napról napra él, és segítséget csak elvétve kap, nagyon nehéz a létfenntartás.
Sokszor apró dolgokon múlnak lehetőségek, és csúsznak meg azért, mert szegények vagyunk.
Szégyenlek írni bármit is, mert nem kenyerem a panaszkodás, és bármit is írnék, az annak tűnne.
Nap mint nap reggel 6 órakor kelek, hogy kislányomat az iskolába tudjam vinni 8 órára. Pénzünk volán buszra nincs, de ha lenne sem arra költeném. Gyalog megyünk az iskolába esőben, hóban, napsütésben. Én dolgozni indulok utána. Mivel óvodában dolgozom, és nap mint nap a gyermekekkel foglalkozom, így erősnek kell lennem. A jelenlegi elkeserítő helyzet nem sokat ígér, de nekem minden nap mosolyognom kell. A sok édes kicsi gyerkőc, mikor reggelente felém siet, és átölel... "Szeretünk Juli néni!" ... Ez felér minden pénzzel. A lelkemnek mindenesetre gyógyír. Majd eszembe jut, hogy mihez kezdjek a nettó 60.000,-os fizetésemmel, és miből fizessem ki a továbbképzésem, aminek megszerzésével van csak esélyem a jelenlegi munkahelyem megtartására? Egyik szemem sír, a másik mosolyog. De miért nincs egy arany középút? Talán meg vagyok bélyegezve?
Sokszor úgy érzem, nincs miért élnem, de mikor a két gyermekemre gondolok, azt mondom magamban "ÉRTÜK ÉRDEMES"!
Az ember hamar belefárad mindenbe, pláne ha kudarcok érik. Igyekszem, még sincs szerencsém. Néha jó lenne választ kapnom arra, hogy miért alakul így az életem-életünk?
Munka után, rohanok a kislányomért az iskolába, majd megveszem a minden napi kenyeret, és friss felvágottat, majd haza. Tanulás, főzés, takarítás, vacsora és már este 10 óra. Semmi másra nem jut időm, amit  nem is bánok, mert annyira fáradt vagyok, hogy beesek az ágyba.
Teljes fizikai, lelki, és pszichés fáradságot érzek, miközben példát kellene mutatnom gyermekeimnek. Próbálok mindent megtenni azért, hogy többet, és többet tegyek értük, de a nincsből nehéz.
Megragadnék minden alkalmat, hogy fizetésem gyarapítsam, de ezekben az időkben az ember annak is örüljön ha van munkája.
Igazából csak a bánat jön ki belőlem, amit gondolom önöknek sem álom olvasgatnia.
Nem azért nem írok sűrűbben, mert nem akarok, hanem azért, mert nem történt semmi, ami említésre méltó lenne.
Az Önök segítsége mérhetetlenül sokat jelent, és nem győzöm kihangsúlyozni, hogy mennyire hálás vagyok.

Köszönöm, hogy elolvasták!

 

A Szőke család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szőke

süti beállítások módosítása