Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Kiss család naplója

2010.07.30. 12:47 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Folyamatos keserűségek sorozata következett ezen a héten!

Hiteleinket felmondták, behajtó céghez adtak, akik semmilyen együttműködésre nem hajlandóak a dolgok rendezése végett! Szemtelenül és lekezelően beszélnek az emberrel a telefonban. Nem tudom, hogy minek kellene még bekövetkeznie, de már így is éppen, hogy van erőnk, lelkileg, és anyagilag már így is a padló „alatt” vagyunk! Soha életemben nem éreztem magamat ilyen nyomorultul, ilyen kilátástalan helyzetben sem voltunk még.

Ha létezik csoda, akkor könyörgünk, jöjjön, mert már nem megy tovább! Nehéz úgy élni a mindennapokat, hogy tudja az ember, bármelyik nap vége lehet az életének, a betegségekből kifolyólag. Nap, mint nap azon gondolkodom, hogy ezt mivel érdemeltük ki, ezt a helyzetet? Egyáltalán nem bántunk senkit, folyamatosan segítünk embertársainkon! Azt hittük, hogy jó tett helyében az ember csakis jót várhat! Butaság ez is! Mindig azon gondolkodom, hogy egyes embereket miért ver így a sors?

Lassan vége a nyárnak és kezdődik az iskola, de, hogy idén, hogyan fogjuk elkezdeni, miből, azt nem tudom!? Szerencsétlen helyzet a miénk, nem igazán jó csillag alatt születtünk! Jó lenne már egy kicsit megnyugodni, megpihenni, mert lassan elhiszem, amit az orvosaink mondanak, hogy a sok betegség az idegi és lelki problémák által kezd kialakulni! Az miatt meg már teljesen kiborultam, hogy még mindig nem találtam munkát, olyan rossz, hogy mindig találnak valami kifogást az emberben! Az, hogy az ember dolgozni akar, az csakis másodlagos dolog! Az, hogy még élni akarunk, és ahhoz pénz kell az meg közömbös más ember számára! Hát ilyenek lettünk mi emberek!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: család kiss napló

A Szécsi család naplója

2010.07.30. 10:20 gyea

Napló

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Tisztelt Alapítvány és Támogatók!

 

Még élek, nem fogom tudni Önöknek megköszönni, hogy segítettek rajtunk. Egy olyan kisfiún, aki eddig nem nagyon tudta, mi a Túró Rudi, a joghurt, hús is csak ritkán került az asztalra.

Most megpróbálom beosztani úgy a támogatást, hogy Bence minden nap kapjon megfelelő tejterméket, és hús is gyakrabban kerüljön az asztalra. Ezt a támogatást Ő kapta, így neki is kell élveznie. Mi eddig is nélkülöztünk, most se jobb a sorsunk, de most legalább látom, a fiam vidám, és teli hassal fekszik le. És olyan jó, amikor mondja: Anya, olyan jól laktam a kirántott husival! Nekem ettől nagyobb Öröm nem is kell, és ezt mind Önöknek köszönhetem!

Köszönöm a kisfiam, és a család nevében!

 

Tisztelettel: 

                    Szécsiné Erika

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Juhász család naplója

2010.07.29. 11:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Újra eltelt egy hét. Végre megszakadt ez a nagy hőség. Esett eső, mi most nagyon szerencsés emberek vagyunk, mert vihar nélkül kaptuk a jótékony áldást. Kicsit fujt a szél, de azért nagyon nagy károkat nem okozott. A rengeteg víz az már nem annyira jó, mert a növények vízben álltak, a sárgarépa kicsattogzott, szintúgy a karalábé, káposzta is. A krumpli rohad a földben, a paradicsom fekélyes lett, de nem sorolom már. Hisz hol áll ez ahhoz a gondokhoz képest, amit máshol, másoknak okozott a víz?!

Sokszor elgondolkodom, hogy sok embernek annyira nehéz az élete az enyém is az, a mienk is az, de valahogy mindig találunk valamilyen megoldást a gondjainkra, vagy megoldódik részben, vagy kicsit elodázódik. Igaz az is, hogy nem is ülök ölbe tett kézzel, valamit mindig próbálok változtatni az életünkön.

 Tovább a teljes naplóhoz

Szólj hozzá!

A Bíró család naplója

2010.07.28. 12:31 gyea

NAPLÓ 07.19 - 07.25.

 

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Egész héten kánikula. A sok eső után most a nagy meleg. Az idei időjárás megviseli még az egészséges embereket is.
Robika minden délután a medencében pancsolt és bevallom volt olyan nap, amikor én is csatlakoztam hozzá egy kis időre. Most a fürdést is gyorsan megoldottuk. Az udvaron van egy fekete hordó felállítva zuhanyrózsával. Nagyon jó meleg lett a víz benne így esténként ott zuhanyoztunk.
Reggelente rendbe szedtem a kertet is. Amíg nem sütött annyira a nap, addig csinálgattam, így napról-napra haladtam vele.(Este nem lehetett a szúnyogok miatt.) Felszedetem a fejteni való babot. Az legalább bejött. Lett rajta szépen, úgyhogy telik a fagyasztóm.
Esténként biciklizni mentünk. Robika a sajátjával jött és csak a falun belül kerekeztünk. Próbálom tanítani a helyes közlekedésre több-kevesebb sikerrel.(Azért elég jól haladunk.)
Vasárnapra a kis legény belázasodott - kicsit megfázott - így egész nap feküdt. Estefelé már kezdett jobban lenni és az egész napi rosszaság akkor jött ki rajta. Remélem, nem kell jövő héten orvoshoz vinnem.

Üdvözlettel:

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Kiss család naplója

2010.07.27. 10:47 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Rengeteg gonddal meg kellett eddig is küzdenünk, de úgy érzem a java még hátra van. Még mindig nem találtam munkát, és ez egyre jobban elkeserít, kétségbe ejt. Igaz a mondás, ha valaki minél jobban akar valamit, annál nehezebben jön össze. A munkáltatók állandóan találnak valami kifogást, de az őszinteséget igen mellőzik! Nagyon nehéz úgy elhelyezkedni, hogyha egy munkafelvételnél legtöbbször nem is a dolgozni akarás, hanem a külső számít!!! Lassan már szégyellnem kell magamat amiatt, hogy nem vagyok egy ”bombázó” nő, csak egyszerűen dolgozni akaró. Családok tömegei mennek tönkre, hullanak szét, mert valamelyik elveszíti munkáját, és előbb-utóbb lelkileg is belerokkannak! Nos már mi is itt tartunk! Feszült helyzet alakult ki a „pénztelenség” miatt, mert én hiába akarok dolgozni, ha nem kellek, mint munkaerő!

Telik a nyár, egyre melegebb van, nem örülünk neki. A hétvégén kifestettük a szobánkat és a konyhát, ha talán a jó Isten is úgy akarja, akkor még télire lesz tiszta, ápolt albérletünk. De ha sürgősen nem jön a CSODA, nem tudjuk mi lesz, de tényleg nem tudjuk. Belerokkanunk a várakozásba, abba, hogy hittük, minden rossz után csakis jó jöhet!!! A napi szomorúság, bánat felemészti minden erőnket, és minden este úgy fekszünk le, mint aki 24 órán keresztül dolgozott! Jó lenne már egy kicsit megpihenni, megnyugodni! Hát olyan nagy kérés ez? Szerintem nem, de hát ki, hogyan véli! Sokszor vannak dolgok, amik a pénznél is fontosabbak!

 

Szólj hozzá!

Címkék: család kiss napló

A Tolnai család naplója

2010.07.27. 09:23 gyea

Napló

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Eltelt egy hét ismét. A héten ez a nagy meleg nagyon megviselt mindenkit. Elvittem a helyettes gyerekorvosnak a kisfiam CK labor eredményét, azt mondta jó, bár rákérdezett, mennyi folyadékot iszik a kisgyerek, de mondtam, hogy nagyon sokat.

A két kislány volt egy napot anyukámnál és húgomnál is.

A máltai szeretetszolgálatnál is jártunk, támogató szolgálat ügyben, de még nem válaszoltak.

A héten járt a közgyógy pelus is, mivel az előző 360 db elfogyott, meg már kicsi is, így nagyobbat írtak fel. El is hoztuk 270 db. Kibontottuk, de ez sajnos túl nagy méret, de rendes volt a patika, másnap 240-et visszavettek (cipeltem a buszon, Sári eljött velem), de most nincs megoldás, mert kaptam 3 db nejlonost próbának, de ezt le is tépi a kisfiam, így kellett vennem Libero 7-es pelust. Nem tudom mi lesz majd, beszélnem kell a neurológussal. Ha a közgyógy pelus sem lesz megfelelő, akkor az a pénz sem marad meg.

Voltunk a gyógytornát kiíratni a főorvos úrnál, a kisfiam nagyon türelmetlen volt, nagyon sokan voltak. Sikoltozott, kaptunk megjegyzéseket a várakozóktól, elnézést kértem, kénytelen voltam szólni, és elővenni az Autizmus-kártyát. Az orvos nagyon kedves volt, tíz alkalmat írt ki (H-SZ-P), de a gyógytornász hölgy csak K-CS vállalja, „fél”, kérdezte, hogy mennyire fogja tűrni a fiam (egy alkalom 15 perc), mondom, meg kell próbálni.

Kaptunk egy babakocsit, ingyen, fel kellett fújni a kerekét, jó nehéz, de jó állapotú. Nagyon rendes, segítőkész emberektől kaptuk. A Vöröskereszttől meg nagyon szép pólókat kaptak a gyerekeim, nekik is megköszöntük szavakkal. És Önöknek is köszönöm a segítséget a gyermekeim nevében!

 

Tolnainé Hajnalka

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tolnai

A Szécsi család naplója

2010.07.26. 15:01 gyea

Napló

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

A hét jól kezdődött, igaz közel 35 fok van. De van munka, és az a lényeg. Még mindig járunk meggyezni, hála Istennek így lesz egy kis pénzünk, és végre kifesthetem a konyhát, és Bencének is lesz ruha. Mindent kinőtt, vennem kell neki zoknit, alsóneműt, pólót, papucsot, stb.

Nagyon jól jött ez a kis munka, így legalább valamit vehetek Bencének. A héten ugyan vége a meggyezésnek, de remélem, hamarosan indul a barack, és oda is szeretnék bejutni. Most a rossz idő miatt ugyan nincs annyi termés, de ez is jobb, mint a semmi. Már van a kertben uborka, zöldség, sárgarépa, krumpli (igaz elég kicsi még, olyan akár egy tojás) de legalább ezeket nem kell venni. Most tojást is tudtam eladni, itt a meggyesbe a munkatársaimnak. Nincs csak tíz tyúkom, de most tojnak, és nem használom fel mindet, így eladom. Most úgy néz ki nem lesz krumpli, pedig azt is szoktam eladni, ha van felesleg. Nekünk minden forint jó, és ami felesleg, azt próbálom értékesíteni. Bencének szépek a nyulai, most megint lesz neki hamarosan. Ha eladhatja, már tervezi, hogy táska kell neki belőle, meg egy új cipő. Úgy szeretem, amikor tervez, és Ő is próbál segíteni a családi kasszán, hogy tegyen bele valamit, amiből majd neki veszünk dolgokat. Mert bizony az augusztus az iskolakezdésről szól. Ekkor kell mindent beszerezni és ez bizony nagy kiadás. No de ezzel még nem rontom el a jó kedvemet, elég lesz róla akkor gondolkodni. Most az a lényeg, hogy van munka, és van egy kicsi belőle. Igaz, elég nehéz a 35 fokos melegben dolgozni, de itt egy cél lebeg mindannyiunk feje felett, és az, hogy minél többet szedjünk, és akkor több lesz a pénz is.

Minden jót, jó egészségét mindenkinek, és köszönöm a támogatást, ami nélkül nem tudom, hogy mi lenne velünk. Köszönök mindent a támogatóknak és az Alapítványnak. A jó Isten áldja meg mindnyájukat!

Szeretettel és tisztelet:

                                   Szécsiné Erika

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Takács család naplója

2010.07.26. 13:39 gyea

A mi naplónk

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Én a mama vagyok:

Nagyon köszönöm a segítséget, amit adtak a magam, és az unokáim nevében. Számunkra ez nagyon nagy segítség volt Önöktől, amit tiszta szívből köszönök, mert, ha ezt Önök nem adnák számunkra, az élet lehetetlenné válna.

Minden pénzünk a kiadásokra és az adósságokra megy el. Az eddigi rezsin felül a ház javítására felvett hitel, illetve az anyagok, amiket hitelbe vittük ki a tüzépről, az ácsok és a kőműves bére. Lakásbiztosításunk nem volt így semmiféle kárrendezésre nem számíthatunk.

A hivatalban is azt mondták, hogy nincs rá pénzük, hogy segítsenek, pedig a kárszakértők itt voltak nálunk, mindent lefényképeztek és jegyzőkönyvet is írtak, és azzal bíztattak, hogy kell kapnunk segítséget a hivatalból. Most az Önök segítsége nélkül tényleg éhen vesznénk. Nagyon megkérem Önöket, hogy legyenek elnézőek, ha nem írunk Önöknek minden héten, mert annyi sincs, hogy ezt feladjuk a Postán. Köszönöm szépen!

 

Timi vagyok:

Olyan nagyon megörültem, mikor megkaptuk a pénzt Önöktől, mert már semmink nem volt, és olyan jó volt, hogy elmehettünk vásárolni!

 

Brigi vagyok:

Én is nagyon köszönöm, hogy segítenek nekünk, és az ilyen kilátástalan szegény embereken. Ha nagy leszek én is mindent meg szeretnék tenni a szegény és bajba jutott emberekért, mert én tudom, hogy milyen szegénynek lenni, és bajban élni. Mindent el fogok követni, hogy legyen belőlem is valaki, ezért is tanulok. Ez ösztönöz a tanulásban, hogy én is segíthessek másokon. Még egyszer köszönöm a segítséget a magam és családom nevében!

 

Tisztelettel:

                        Mama, Brigi, Timi

Szólj hozzá!

Címkék: család napló takács

A Dózsa család naplója

2010.07.26. 12:27 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Picit mozgalmasabb hetünk volt, mint az előzőek! Kedden a nagyfiúnknak vissza kellett jelentkeznie a munkaügyi központba, és hivatalosan is regisztrált álláskereső lett, megkapta a "kék kiskönyvét" is.
Szerdán újra telefonáltam a vállalkozónak, akivel már többször beszéltem a gyerek miatt, és legnagyobb meglepetésemre felpörögtek az események. Csütörtökön személyesen is találkoztunk, és innentől már zöld volt az út! Találkozót beszéltem meg a nejével (Ő az adminisztrátor), és pénteken már meg is csinálták a papírokat. Úgynevezett egyszerűsített szerződés keretében foglalkoztatják majd, segédmunkásként, és hetente hosszabbítják a szerződést, 26-án kezd, és nagyon izgul. Én is! Az építőipar nem egy könnyű munka egy 19 évesnek, de ennek is nagyon örülünk. Bízom benne, hogy segítik az idősebbek, és nem fogják kihasználni.
A 20 ezer forintot nem tudtam befizetni határidőre, egyszerűen nem tudtam ekkora összeget kölcsönkérni senkitől. Valószínűleg hétfőn fognak újra keresni telefonon, amikor is közlik majd, hogy polgári peres eljárást indítanak ellenem.

Üdvözlettel:

A Dózsa család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló dózsa

süti beállítások módosítása