Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Molnár család naplója

2011.12.11. 12:26 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Cinti lányom tegnap ünnepelte a 14. születésnapját, holnap a serdülő válogatottal *****-ra megy edzőtáborba. Rékának tegnap versenye volt, amit megnyertek, Sanyi is rengeteget edz, heti 10-szer!

A kicsik sajnos betegek, januárban mindkettőnek mandulaműtéte lesz. Két takarítást nem fizettek ki, nagyon el vagyok keseredve, nem tudom fizetni a hiteleket és a rezsiket, félek mindent kikapcsolnak, és mivel ez önkormányzati lakás, így az utcára kerülök az öt gyerekkel! Főzni, még mindig nem tudok, sajnos a karácsony is fa és ajándékok nélkül telik! Szeretettel teli készülődést kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Szász család naplója

2011.12.07. 10:27 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sajnos csak az elmúlt napokban kezdtünk jobban lenni. Megtörtént az első bevásárlásunk.

Megnéztük *********on a karácsonyfát. Szinte minden nap elmegyünk este, mert a gyerekeknek nagyon tetszik.

Feleségemnek lejárt a GYED-e. Nagyon aggódunk, mert ezáltal 50.000 Ft kiesett a kasszából és közben a munkahelyéről is elküldték. Így mind a ketten állás nélkül vagyunk, három gyerekkel és hitellel a nyakunkon.

Nagy az esélye, hogy az idén még karácsonyunk sem lesz,.ez nagyon elszomorít minket, mert eddig mindig volt fenyőfánk.

Szép napot!

Tisztelettel:

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Vincze család naplója

2011.12.07. 09:35 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagyon örültünk az újabb utalásuknak, és hirtelen azt sem tudtam mit is vegyünk, mert annyi minden kellene karácsony miatt. De majd sorba rakom, ami a fontosabb az lesz véve. Jó ez a kis jó idő, nem kell annyira fűteni, így spórolhatunk kicsit. Volt a Télapó is már az iskolában is, és nálunk is igaz a miénk elég szerény csomag volt, de annak is nagyon örültek a lányok. Sajnos nincs munka, és ez nagyon bosszantó. Férjem megint maga alatt van, és nem győzöm vigasztalni, hogy majd csak lesz valahogy. Próbálkozik, de sikertelenül. Adósságaink szaporodnak, továbbra sincs változás. Most picit megnyugodtunk ideiglenesen, hogy nem tudnak kirakni a lakásból tavaszig, az új rendelet miatt, de mi lesz utána, nem tudom?! A gyerekek nagyon várják a havat, de nem nagy valószínűség, hogy lesz karácsonyig. Pedig annyira szeretnék, de hátha lesz hó.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Füredi család naplója

2011.12.06. 15:05 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét szinte csak a Mikulásról szólt. Otthon, az óvodában, mindenütt. Írták a lányok a levelet, rajzoltak fáradhatatlanul.

Közben menetrend szerint jött a betegség, láz… Két hetet se bírunk ki lassan orvos nélkül. Nem tudom, miért ilyen betegesek... Kapják a vitamint, gyümölcsöt is esznek, főtt ételt is minden nap. Most a kisebbik lányom füle fájt, mindkettő lázas, nyűgös. Holnap már menni akarnak oviba, mert megy a Mikulás... De betegen nem valószínű, hogy megyünk. Ma este ide is megérkezett, volt nagy öröm. Kaptak a lányok mikuláscsomagot, és egy kis játékot, mert az nem maradhat el. Sajnos a levélben írt dolgokat nem tudtam megvenni, de így is örültek.

Átpasszoljuk a Jézuskának. Hátha Ő elhozza. A Neo fm jótündérünk sajnos nem jelentkezik, pedig több levelet is írtunk neki... Kértük, hogy gyere… gyere... mentsd meg a Karácsonyunkat, de nem válaszol, ez van. Biztosan nagyon sok levelet kapott. Valahogy most idén úgy éreztem, hogy eljön hozzánk, és hoz ajándékot, és szebbé teszi az Ünnepet. Igaz, a Karácsonynak nem a külső pompa a lényege, ha lélekben ünnepelünk, azt nem veheti el senki. Ehetünk párizsis kenyeret vagy margarint, akkor is Ünnep van. A munkahelyemen elég nagy a hajtás, sajnos itthon szinte semmire nincs erőm. Amikor haza érünk, fürdünk, vacsorázunk, alszunk, sok esemény nem történik velünk. A lányok elég nyűgösek utazás alatt, nehéz velük, pedig másfél óra az út. Több átszállással. Hétvégén pogácsát sütöttünk, takarítottunk. A mai nap megkaptuk a támogatást is, holnap igyekszek egy bevásárlást beilleszteni valahogy a napba. Előfordul a nagy rohanásban, hogy még a boltba is alig jutunk el.

További szép karácsonyi készülődést kívánok!

Tisztelettel:

 

Füredi Tiborné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Törjék család naplója

2011.12.06. 13:56 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A gyerekek készítettek adventi koszorút. Egész hét a megszokott módon telt el, semmi változás nem volt. A gyerekek iskolába járnak, és amikor itthon vannak, segítenek a fát elhasogatni, behordani. Még jó, hogy most még nincsen olyan nagyon hideg. Szombaton részt vettünk a betlehem felállításában, és a falu karácsonyfájának feldíszítésében. Délben virslivel és forró teával kedveskedtek a vendégeknek.

Tisztelettel:

 

A Törjék család

Szólj hozzá!

Címkék: család törjék napoló

A Bíró család naplója

2011.12.06. 13:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elérkezett advent időszaka. Túl vagyunk a takarításon, és feldíszítettük a lakást. Sok-sok papírdíszt készítettünk Robikával esténként, és ami kész lett, rögtön fel is akasztottuk, ragasztottuk. A munka közben sokat beszélgettünk a Télapóról, a karácsonyról és kiderült az is mire vágyik az én kis "hercegem". Megírtuk a levelet a Jézuskának, nagyon aranyos volt ahogy diktálta a gondolatait.

Az óvodában meseelőadás volt. Az óvó nénik játszottak el egy aranyos mesét. Nagyon élveztük mi felnőttek is, a gyerekekkel együtt.

Már várják a Mikulást az oviba, és erre is izgatottan készülnek.

Sajnos Robika néhány napig beteg is volt. Csúnyán köhögött, és láza volt, így elvittem az orvoshoz. Éppen rosszkor jött, mert hónap vége volt, és tényleg az utolsó fillérekből váltottam ki a gyógyszereket. Jól összehúztuk azt a bizonyos nadrágszíjat, de Robika meggyógyult.

A hideg miatt elég jól fogy a tüzelő, és az erdész még nem szólt, hogy lesz ágfaszedés. Remélem nem a legrosszabb időben kell majd menni összeszedni.

Kisorsoltuk az ajándékozást. A nagyobbik húgomékat húztam. Az ajándékokon még csak gondolkodom, de venni nem tudtam még semmit. Próbálok hasznos dolgokat választani majd mindenkinek.

Hát így várjuk a karácsonyt nagy izgalomban.

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Juhász család naplója

2011.12.05. 15:25 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Telnek a napok, a hónapok, mindjárt új évet kezdünk... De csak szépen sorban, még előtte az ünnepek... legelőször a Mikulás..

A mi családunkban a Mikulás "rendhagyó szokás", csak pici, kis apró dolgokkal ajándékozzuk meg egymás, a szabály az, hogy "beleférjen a csizmába". Szerintem ez egy jó ötlet, és mindenki kap ajándékot Nagymamától az unokáig. "Az én Mikulásom" most nem csizmába fogja rakni az ajándékot, hanem egy "befőttes üvegbe" (névre szólóan, és díszítve) és persze csupa édesség kerül bele, nyalóka, rágó, cukorka, stb., és a tetejére egy mikulássapkát teszek mindenkinek, azt a világítós fajtát.

A Lányomék az iskolában kihúzták egymás nevét, és úgy ajándékozzák meg az osztálytársakat, természetesen ők azt raknak a csomagba, amit csak akarnak, a fontos az értéke ne legyen több 500 Forintnál, tehát nem szabad egymást túllicitálni, és lejáratni.

Délután lesz a mikulás ajándékozás, és utána természetesen disco lesz az aulában. (szerintem ez a legfontosabb nekik). Természetesen működik majd büfé is, jelentkeztem (mint mindig, hogy szívesen segítek, és gondolom én is ott leszek) Bár, hogy mit ne mondjak, már nem az én fülemnek való ez a nagyon hangos zene, de kibírom... A cél szentesíti az eszközt…

Most a hétvégén elmegyünk a gyerekekkel sétálni a határba, főleg a lányom barátnői jönnek és a szomszédok, megnézzük a télre készülődő természetet. Már ma reggel is mondták a lányok, hogy remélik nem fog esni semmi, mert nagyon készülnek, de megvigasztaltam őket, mehetünk vasárnap is, ha esetleg szombaton esne "valami"....

Szóval én őket megajándékozom mikulás alkalmából az időmmel, és a szeretetemmel. És higgyétek el, jobban örülnek neki, mint az édességnek. Persze az is kell, de a gyermekkel törődni kell, beszélgetni vele és meghallgatni a kis gondjait, bajait, könnyíteni rajta. Ezek a lányok 13 évesek, az egyik legnehezebb időszak az életükben. Néha eszembe jut, mikor én 13 voltam, milyen jól esett nekem is beszélgetni egy unokatestvéremmel, és segített megérteni, és elfogadni a testem, a lelkem és a körülöttem lévő világot.

Persze ez csak a rózsaszín oldala az életemnek, nekem is vannak gondjaim, bajaim, problémáim, de igyekszem megoldani, vagy valamilyen utat találni a megoldásra. Nem tudok, és nem szeretek folyton ezen siránkozni és panaszkodni.

Láttam egy megdöbbentő klippet az Ausztrál X-faktorban fellépett egy fiatalember, egyik keze sem volt, és járni is csak olyan "csámpásan" tudott, (gondolom donga lába lehetett) és tele volt a szíve hálával és szeretettel és olyan csodálatosan énekelt. Hol vannak ehhez a mi gondjaink, de lehetne sorolni sok mindent.

Nem tudunk örülni, és hálásak lenni azért amink van, már lassan örülni sem tudunk az egészségünknek, a szeretteinknek, csak panaszkodunk, sírunk és mástól várjuk a segítséget, hogy oldja meg a mi nehéz helyzetünket. Pedig nem más sodort bele, magunk voltunk benne, mikor rossz döntéseket hoztunk. Tudom, vannak sokféle élethelyzetek, és vannak, akik tényleg önhibájukon kívül kerülnek bele dolgokba, és tudom, hogy ezért jó és kell az, hogy segítsünk másoknak, és mindenkinek, akinek szüksége van rá, de közben annak, aki belekerült ebbe a kilátástalan helyzetbe, annak is tenni kellene érte valamit. Már lehet nem jól látom, de a környezetemben ez van sajnos.

Az én életem sem egyszerű, nekem is vannak a szolgáltatók felé (víz, gáz, áram) tartozásaim, és ki nem fizetett számláim, kézzel mosok, mert elromlott a mosógépem, fával fűtök, mert nem bírom a gázt kifizetni, a kert végéről szedjük össze a gallyakat, és a kukorica, napraforgó szárát is felhozzuk, felvágjuk és elégetjük a kazánba.

Mindennapos gondjaim vannak a bolti bevásárlással, minden nagyon drága, és a pénzünk olyan kevés, hogy egészséges és laktató is legyen, amit főzök...

Először a fiam volt beteg két hete, most a lányom maradt itthon az iskolából, a fiam gyógyszere 5 ezer körül volt, a lányomé "csak" 3 ezer, de nekünk ez is váratlan kiadás, és nehéz bepótolni, ahonnan elvettük. Szóval nem egyszerű ez nekünk sem, de ha mindig csak ezzel foglalkozok, és eszem-rágom rajta magam, akkor oda lesz az egészségem is. Pedig a gyermekeimet fel kell nevelnem, hiszen értük felelős vagyok, és mindent el kell követnem, hogy nekik jobb legyen.

Jó egészséget kívánok mindenkinek, és áldott adventi várakozást, jó Isten áldása legyen mindenki életén.

Szeretettel:

 

Juhászné Mária

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A Pásztor család naplója

2011.12.05. 14:49 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét is gyorsan elszaladt, és hamarosan vele az év is. Ahogy közeleg az ünnep, egyre jobban izgulok, hogy amit kapnak a gyerekek, örülni fognak-e majd neki. Már nagyon várják a mikulást is az óvodában. Vasárnap a helyi önkormányzat szervezésével találkoztak vele, és átvették a csomagot tőle. Még volt mellette kakaós csiga, tea és kakaó is. Szuperül berendezték a színháztermet, nagyon hangulatos volt. Nálunk ma este jön majd a télapó, ezért délután a lányokkal megbeszéltünk, hogy sütünk neki egy kis darálós kekszet és este kitesszük az asztalra egy pohár tej kíséretében. Most vannak éppen a fővárosi nagycirkuszban, majd csak olyan négy óra körül érkeznek vissza az oviba. Biztos jól el fognak fáradni, és sokat fognak mesélni sütés közben. De erről bővebben csak a következő naplóban tudok majd beszámolni.

Tisztelettel:

 

Pásztor József és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Lencsés család naplója

2011.12.05. 11:31 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Hosszú hetünk volt, egyrészt áthúzódott a múlt hétről a csalódottság, a düh, és a még nehezebb helyzetbe kerülés.

Kifizettem a lakáshitelt, ami már 48000 Ft-nál is több, egyéb ez 60000 Ft csak az OTP felé, pár csekket és megadtam a múlt heti történet miatti kölcsönt így sikerült lenullázódnunk. Pedig szerettem volna valami apró játékokat venni a karácsonyfa alá, és lecserélni a sportcipőt csizmára, de ez csak álom marad. Tegnap beszéltem telefonon a férjemmel és közölte: vége a cégnek, nem tudtam fel sem fogni, mert már olyannyira le vagyok terhelve, hogy alapból megpróbálom csak hallani és nem gondolkozni semmin.

Az az egy dolog tartja bennem a lelket, hogy vannak Önök, és ha tehetném, átölelnék mindenkit!

A gyerekek megvannak, habár Janika torka begyulladt, itthon maradt a héten, a többiek szerencsére nem betegedtek meg eddig.

Még nem szóltak Janika agy-műtétjével kapcsolatban, de már az lenne a legjobb, ha nem Decemberben kerülne rá sor.

Azt sem tudnám, mit csináljak. Réka ügyesen tanul, néha elámulok a szorgalmán, már-már én is soknak gondolom,de így van jól.

Vivien az én kis esőmanócskám… háááát, elég nehéz, hiányzik Neki nagyon az Apuka, és mindig azon aggódik, hogy nem szeretem, pedig napjában többször elmondom Neki, hogy Nagyon, de nagyon szeretem, és büszke vagyok rá!

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elég ha Rékát az ölembe veszem, Ő egyből sír, és azt mondja Őt nem szeretem...

Egy ideje elhagytuk a gyógyszerét, kicsit most nehezebb, mint eddig. Éjszaka megint járkál, vagy csak áll az ágyán mozdulatlan, vagy ül és olyan, mintha beszélne valakivel. A frászt hozza rám. Eddig mindig egy ágyban aludtunk, és úgy néz ki ez így is marad (azt mondja egy néni szokott jönni és beszél neki nem fél tőle, csak állandóan takargatja és nézi). Úgy sajnálom, mert neki csak: szivárványt, csillagot, holdat, színes buborékot, mosolygó embereket és lepkét kellene, hogy lásson és érezzen. Tehát ezért vagyok én, hogy segítsem és átsegítsem a nehézségein. Igyekszem! 

Tisztelettel:

 

A Lencsés család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Rácz család naplója

2011.12.05. 10:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt héten betegek voltak a gyerekek. A két legkisebb. Nagyon köhögtek, és náthásak voltak, én is elkaptam. Egyedül a nagyfiunk és az apjuk úszta meg. Várják az ünnepeket. Lassan itt van. Már csak lélekben kéne ráhangolódni.

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

süti beállítások módosítása