Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Szellő család naplója

2011.07.10. 13:57 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hét úgy kezdődőt, hogy Ádám fiamat útnak indítottam a sport táborba **********-ra. Minden ingyenes volt, így elengedtük, mert jó lehetőség, hogy elmehet, mi úgy sem tudtuk volna elvinni.

Egy hétre megy, majd csak szombaton jön haza. Évi meg én sem bírjuk ezt a nagy meleget, ami egész héten van. Az asztmásokra nincsen jó hatással.

Volt egy kis problémánk a hét elején az ÉMÁSSZAL is, mert az ő hibájukból nem küldték ki márciusban az éves elszámolást. A tartózás majd 28000 Forint, amit most ki kellet fizetnem a családi pótlékból, alig maradt valami, nagyon keserves hónap vár ránk most.

De ami még jobban elkeserít, az én férjem még mindég nem került sorra a hivatalnál közmunkára, már hét hónapja, hogy munka és jövedelem nélkül van idehaza, ami nagyon meg viseli az egész családot.

A hét befejezése képen, hogy ne érezzük jól magunkat, Violával is voltak gondok Őneki vették ki a veséjét márciusban.

Voltunk vissza ultrahangra, meg a labor eredményért. A másik vesénél eltérések voltak a mérete miatt, és a labor vizsgálat gyulladást mutatott, ezért újabb gyógyszer szedése lett felírva.

Az orvosa sajnálattal közölte velem, hogy a még márciusban ott hagyott tartós betegséges papírt nem töltheti ki, mert ez nem tartós betegség. Így teljes árat fizetek a gyógyszerért és utazásért. De én ezt nem értem, hát nem fog vissza nőni a veséje, és még reménykedjünk, hogy a másik ép maradjon és működjön!

Az esedékes 25.000 Forintot megkaptuk, ami mint mindig, most is nagyon jól jött!

Hát ennyi történt a héten nálunk.

Köszönettel, tisztelettel:

 

Szellő Pálné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szellő

A Törjék család naplója

2011.07.08. 11:44 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét gyorsan elszaladt, a szokásos dolgokon kívül semmi nem történt. Egyhangúan telnek a napok.

Árpi kért iskolalátogatási igazolást a gyermekvédelmi kedvezményhez. Unatkoznak a gyerekek egy kicsit, hiányoznak az osztálytársak is. Nekem és a páromnak sokat segítenek, így néha ezzel azért csak eltelik a nap. Hűtőm és mosógépem van másik, így ez a probléma megoldódott. A gyerekeknek jön a papájuk ma és marad egy pár napig. Gyönyörű fatányérokat készít, és árul a hétvégén *********-ben, ahol kakasfőző versenyt rendeznek. Mi is alig várjuk a pihenést és, hogy együtt legyen a család.

Tisztelettel:

 

A Törjék család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Füredi család naplója

2011.07.08. 10:34 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Tombol a vakáció, csak kár, hogy az időjárás ebben nem akar partner lenni.

A gyerekek jönnek, mennek játszanak, pancsolni akarnak, de olyan hűvös van, hogy szinte pulóver kell napközben is. Nem tudom, lesz-e egyáltalán igazi nyarunk az idén. A nagy hőség sem jó, de így meg nem is érezzük, hogy nyár van... Bár nyaralni nem jutunk el, egy kicsit jó lenne elszakadni a gondoktól.

A lányok a jövő héten mennek a mamáékhoz, mi itthon dolgozunk a férjemmel. Intézem az önkormányzatnál a kedvezményes ebédlehetőséget a gyerekeknek, már persze ha találok benn valakit a szabadságolások miatt. A héten segítettem a házi néninek gyümölcsöt szedni, befőzni és takarítani. Egy évben néhány alkalommal nagytakarítást tart, amikor jobban érzi magát. Kimostuk az ágyneműket, a plédeket, függönyöket, megtisztítottuk az ablakokat, föltakarítottuk az egész házat. A gyerekek nagyon örültek a lekvárfőzésnek, mert a végén lehetett nyalakodni... Meg tettünk félre baracklekvárt egy tálkában a másnapi palacsintába is! A palacsintázás egy elég húzós program nálunk, ilyenkor előkerülnek a kisbarátnők is... Én meg alig győzöm sütögetni. Gondoltam már, hogy lassan kipróbálom én is két sütővel sütni, de nem vagyok olyan ügyes, szerintem fele megégne.

A férjem a házkörüli munkákban tevékenykedett, füvet vágott, aprította a végeláthatatlan mennyiségű kerti hulladékot, zsákokba pakolta. Nagy örömére hétvégén kijutott egy ingyenes autós programra a Hungaroringre, ahol kipróbálhatott egy gokartot és szimulátor. A lányokat is ki akarta vinni, de a bizonytalan időjárás miatt nem kockáztattunk, egyedül ment. Mégis nagy volt az öröm, mert hozott nekik kifestőket, autósat! Ezen a héten nagyobb esemény nem történt velünk. Szép nyári napokat és jó pihenést kívánok Mindenkinek! Vagy éppen jó munkát, mert hamarosan bizony nekem is véget ér a szabadságom. Nem lesz könnyű visszazökkenni az "életbe".

 

Üdvözlettel:

 

Füredi Tiborné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Lencsés család naplója

2011.07.08. 08:22 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Egész jól telt a hét, sikerült egy használt hűtőhöz jutnunk, igaz 130 literes és 17 ezer Forint volt, de legalább van.
Nem lehet hűtő nélkül lenni, csak ez a kiadás, nagy érvágás lett!
A gyerekek jól vannak, az unatkozás az állandó, de ma lementünk a szabad strandra, nagyon élvezték a gyerekek! Apukájuk vigyázott rájuk a vízben, én meg a partról figyeltem őket. Nem rémisztgetem a jó népet!
Korán ki mentünk, hogy ne a legnagyobb napsütésben legyünk.
Mától ******-napok vannak, sok zene, kirakodó vásár, finomságok, a két nagyobbik gyermeket kiviszik. Anyósomék és én maradok itthon Dettivel, Neki túl hangos, és nagy a nyüzsgés, így nem merem kivinni, mert könnyen látványosság válhat belőlünk (hiszti).
Remélem, jól érzik majd a nagyok magukat, és Janikával sem lesz semmi baj. Máris hiányoznak, pedig még csak egy óra telt el!
Szép hétvégét mindenkinek!
Üdvözlettel:

 

Lencsés Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Bíró család naplója

2011.07.07. 12:43 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt két hétben munkában és szórakozásban is volt részünk bőven.

A kertben rengeteg cukkini terem. Minden másnap rántott cukkini a vacsora és már fagyasztottam is belőle panírozva. A szomszédoknak is osztogatom. Szerintem jövőre csak fele ennyit vetek.

Az egyik szomszédból kaptam egy vödör lekvárnak való sárgabarackot, és gyorsan el is raktam. A spájz és a hűtőláda is telik (és hol van még a vége) de örülök, mert télen is lesz mihez hozzányúlni.

Robikával voltunk a városban csavarogni. Fagyiztunk és kirakatokat nézegettünk. Utána lementünk a folyópartra ahol sok sétáló ember volt. Robika meglátott két lányt, akik mezítláb sétáltak a sekély vízben. Addig nyúzott, míg sikerült rábeszélnie, hogy mi is vegyük le a cipőnket. Nagyon élvezte a dolgot, bár elég hideg volt a víz. Itthon mindenkinek elmesélte és azóta is emlegeti. Azt hiszem nem ez volt az utolsó ilyen sétánk.

A hétvégén volt nálunk a falunap. Pénteken este koncert volt-nagyon jól szórakoztunk. Szombaton délelőtt a szervezetünk is részt vett a programban, így Robikát az apukája hozta el. Volt bábszínház, ugrálóvár és még sok-sok színes gyerekprogram. A délutáni pihenő után este hármasban elmentünk az utcabálba. Nagyon sokan voltak, rengeteg ismerőssel találkoztunk és Robika is összefutott néhány kis pajtásával. Élvezte a nyüzsgést és jókat táncoltunk.

Még előttünk a nyár nagy része és remélem sikerül Robikának emlékezetes vakációt varázsolni!

 

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Márton család naplója

2011.07.07. 11:48 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét is eltelt. A fiunkkal elmentünk a leendő iskolájába beiratkozni. Majdnem 10.000 Ft volt, amikre szüksége lesz az iskolakezdéshez. Az egyenpóló, nyakkendő, diákönkormányzat fenntartási költség, osztálypénztár, biztosítás. És még nincs benne a füzetek, könyvek, és még kitudja mit kell venni. Amúgy nem sok minden történt, a gyerekek élvezik a nyarat, mi meg csináljuk a dolgunkat. Ház körüli munkák, meg a napi dolgok, főzés, mosás, takarítás. Várjuk a jó időt, reméljük fog még sütni a nap a nyáron.

 

Üdvözlettel:

Márton Zoltánné

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Déri család naplója

2011.07.06. 14:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

A múlt héten igen szoros, és nehéz helyzetünk volt. Sajnos hónap vége felé már annyira kifogyunk a pénzből, az élelemből, hogy alig tudunk valamit venni, és semmire nem jut. Főleg most itthon vannak a gyerekek, nem járnak iskolába, még több kell nekik. Nehéz a megélhetésünk a nagylány például lázas beteg volt a héten, és még gyógyszerre sem jutott. Igen örülünk neki, hogy segítenek minket, mert még így is kevés egész hónapon át. Munkalehetőség sajnos nincs, még ha van is, pár hónapig alkalmazzák a munkásokat, és utána cserélgetik őket. Nem tudunk haladni, semmit sem csinálni a házon. Nem jut rá pénz, örülünk ha ennivalóra jut!

Tisztelettel:

Déri Ferencné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Varga család naplója

2011.07.06. 09:48 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hetünk ismét egyhangúan telt. Reggel ötkor csörög az óra, kelünk mi felnőttek, párom készül munkába, kávét főzök neki, ételt csomagolok. Hat órakor indul. Én ilyenkor már általában nem fekszem vissza, megnézem a leveleim, álláslehetőségeket. Hét-nyolc körül kelnek a gyerekek, tévézgetnek még kicsit, lustálkodnak. A nagylányom szokott menni a boltba, így spórolok, csak azt hozza, ami fel van írva. Már nagyon ügyes, összehasonlítja az árakat, arányosítja melyik éri meg jobban, keresi az olcsóbb termékeket. Reggeliznek, én már teszem fel az ebédet, hogy a kicsi délben ehessen. A nagyok tizenegykor mennek a suliba étkezni. Főzés közben mosok, általában kétnaponta, hogy ne gyűljön össze a szennyes (mosógépem azóta sincs), takarítok. Van néhány  tyúkunk, hozzájuk is napjában többször kimegyek. A nyuszijaink sajnos pusztulnak, már az ötödiket ástuk el a héten, hogy mitől? Ki tudja... Kertemben a paradicsom, paprika palánta nem fejlődik, mielőtt mi ezt a telket megvettük ez vegyszerraktár volt szerintem, (voltak erre utaló állapotok) hiába próbálkozok növényekkel, minden tönkremegy benne. Lassan kezdem feladni, nincs értelme pénzt, energiát fektetni bele. A délután a gyerekeké, akkor mehetnek szomszédolni, barátokhoz és akkor számítógépezhetnek is. Délelőtt elvárom tőlük, hogy a saját szobájukat kitakarítsák. Este hat előtt már várom, hogy mikor jön a párom, vacsorát adok neki, kicsit beszélgetünk, de van, hogy a híradó alatt már elalszik fél-egy óra hosszára, elfárad. Nyolc-kilenc körül vacsi, fürdés, TV nézés.
A héten nagylányomat elvitték magukhoz a rokonok kikapcsolódni, egy-két hétre. Sajnos ott nincsenek gyerekek, fiatalok de minden évben jól szokta magát érezni az időseknél.

Üdvözlettel:

 

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Vincze család naplója

2011.07.05. 11:26 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hetünk elég csöndes volt, a gyerekek el vannak itthon. Sokat göriznek, fociznak és bicajoznak, szóval telik a nyári szünet. Mi a férjemmel dolgozgatunk, amikor csak tudunk, és lehetőségünk van rá. Hiányzik már a kikapcsolódás, jó lenne a családdal egyet kikapcsolódni, de hát ez álom marad sajnos. Volt a héten eső is, elég sok ahhoz képest, hogy eddig nem volt egyáltalán. Ez jó volt a kertnek, egyből megindult minden nőni, ennek örülünk. Nagytakarításra készülünk a héten, ablaktisztítás meg ilyesmi. A lányok nagyon nyaggatnak a strand miatt, de egyszerűen nem tudom Őket elvinni. Úgy sajnálom, de mit tegyek!? A házunkat nem sikerül eladni, kezdek kétségbe esni, mert már nagyon szorongatnak a bankok. Annyira jó volna, ha sikerülne eladni! Kaptunk egy nagy görögdinnyét a héten egy kedves ismerősünktől, és annyira örültünk neki, olyan finom volt, főleg a kisebbik kislányom, mert Ő aztán nagyon oda van érte!

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Szász család naplója

2011.07.05. 09:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A gyerekekkel elmentünk ********-ra meggyet szedni, hogy tudjak nekik eltenni télire. Nagyon szeretünk kijárni, mert nagyon olcsó hely, 200 Ft volt egy kilo, és magunk szedtük nagyon vicces volt. Voltak mások is és mondták, használhatjuk a létrájukat, csak azt nem mondták, hogy feldőlünk majd vele.

Megtartottuk a Tamás fiamnak a 6. születésnapját, persze nem volt nagy dolog, de így is jól sikerült. Meghívta a barátját innen a panelból, ahol élünk, és vele játszottak lufi fújó versenyt, hogy egy perc alatt ki fúj fel több lufit. Nagyon élvezték!

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Lencsés család naplója

2011.07.04. 10:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Végre egy jó hét, az igazat meg vallva, nem bántam a hűvösebb időt, valahogy sokkal több energiája van ilyenkor az embernek.
A gyerekeknek is jobb volt a hangulatuk, és többet játszottak és futkároztak.
Egészségileg is jobban van mindenki, Janika a héten csak kétszer kért fájdalomcsillapítót, ez már nagyon jó!
A héten a hűtőm megadta magát, nem nagyon értek hozzá, de rázott, ha csak az ajtajához értünk is, azonnal kihúztuk.
Így a vaj és a zsír estére az ablakba kerül, nem jó így, mert ha marad élelmiszer vagy az ebédből, ebben a melegben estére felpezseg.
Így szorítkozni kell, hogy csak annyit főzzek és vegyek, amennyi elfogy.
Átgondolva már tudom, hogy kénytelen leszek a következő támogatásból több konzervet venni, amit csak bontunk, melegítünk és eszünk. Egyenlőre nem tudom mikor lesz hűtőnk, ami nagyon aggaszt, de majd folyamatosan figyelem a hirdetéseket, és megpróbálunk egy használtat venni, mert sajnos egy új lehetetlen.
De majdcsak megoldódik!
Üdvözlettel:

 

Lencsés Jánosné és a gyerekek

Szólj hozzá!

A Mencsik család naplója

2011.07.04. 09:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét a gyerekeknek jól ment, játszottak jól érezték magukat. De a hónap gondterhelt nálunk, és ezt észreveszik a gyerekek is. Nem elég, hogy szegényesen élünk, még a végrehajtó is jönni akar hozzánk, mert nem tudtam fizetni a kölcsönt, amit felvettünk. Így is nehezen élűnk, és az egész családra kihat ez a gondterheltség.
De a gyerekek jól vannak, egész nap az udvaron vannak. Tamara még mindig tanul kerékpározni, Levente unatkozik inkább, vagy mesézik jóban.
Annyira kilátástalanak látom a helyzetünket.

Tisztelettel:

 

Mencsik Piroska

Szólj hozzá!

Címkék: család napló mencsik

A Gulyás család naplója

2011.07.04. 09:07 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elnézést, hogy csak most írok. Az elmúlt két hétben több minden történt velünk. A fiúknak sport táboruk volt, itt a szomszéd faluban *******-on. Ez egy ingyenes tábor a gyermekvédelemben részesülő gyerekeknek. Tízórait, ebédet, uzsonnát is kaptak. Reggel nyolc óra után vitte őket a busz, délután négy órakor jöttek haza. Úszásoktatás volt, de kézműves foglalkozás, ping-pong, foci, mozizás, kirándulás is volt nekik. Tetszett nagyon a gyerekeknek. A kislány is a héten befejezte az ovit, így már Ő is itthon lesz. Múlt héten pénteken szóbeliztem, így befejeztem ezt a sulit, meg van az érettségim. Jelentkeztem tovább felsőfokúra, majd július végén kiderül felvesznek-e. Talán így, vagy úgy találok munkahelyet.

Az eső végre megérkezett, a burgonya elég szép, ahogy a férjemmel néztük, de a többi növény is a kertben. A héten elkezdem elrakni az uborkát savanyúságnak. Június 30.-án volt Panka szülinapja, oviba akkor ment utoljára ott meg is ünnepelték. Jövő héten itthon is felköszöntjük, most a férjem se ért rá. Akkor együtt lesz a család.

Tisztelettel:

 

Gulyás Istvánné 

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló gulyás

A Molnár család naplója

2011.07.04. 09:04 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten nem sok minden történt! A gyerekek edzenek, Sanyinak ma és holnap verseny, négy számban indul, Ő mindegyikben érmet vár, majd meglátjuk! Eszter diák munkát keres, mindhiába, mindenütt azt mondják, túl fiatal, van is benne valami. Cintinek is rengeteg edzés, a két kicsinek a legrosszabb, mivel nincs gáz, így nem tudok főzni, nyaralás az sajnos nincs, így aztán nehezen telik nekik a nyár. A héten volt két takarítás, de ez csak csepp a tengerbe, mivel annyi adósságunk van, de ez is valami. A gyerekek egyre nehezebben viselik ezt a helyzetet, főleg a kicsik, Ők még nem értik meg a dolgokat. Nagyon kilátástalan minden!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

süti beállítások módosítása