Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Tímár család naplója

2012.09.09. 08:15 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Ezen a héten a férjem délelőttös volt. A héten a fiúk iskolában voltak. A férjem és én délutánonként a fiúkkal nekiláttunk átpakolni a fát. A héten segítettem a lányomnak beszerezni az óvodához szükséges dolgokat, valamint ezekre felrajzoltuk az unokám jelét. Szombaton segítettem a kisebbik fiamnak tanulni. Vasárnap elmentünk bevásárolni, majd a következő hétre is készülődnöm kellett.

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tímár

A Szécsi család naplója

2012.09.06. 15:28 gyea

Napló 2012.08.27.–09.02.

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

A héten már hála Istennek nem volt olyan meleg. Így a kertet próbáltam megmenteni, ami még elrakható télire. Bizony a meleg mindent tarolt, paprika nagyon silány, azt venni kell, a paradicsom elég szép, így még főztem be lecsót. Az uborka már fogy, amit elraktam, van úgy, hogy Bence egy fél üveggel is megeszik egyszerre, főleg krumplihoz, imádja. De jó legalább az a kis vitamin. Azért akarok minél több lecsót berakni, hogy legalább az is legyen. A héten nem érzem jól magam, fáj igen a hátam és a vesém, de így is megyek, mert kell a pénz. Hétfőn megkezdődik a suli és még szinte semmi sincsen Bencének. Most hétvégén meg kell venni a bérletet, és táska is kellene. De már a cipője is elég rossz, most ragasztgatom, hogy kitartson, míg nem tudok újat venni. És még nincs elég gond, még a mosogatóm is szétesett, igaz, már tíz éves volt, de attól még bírhatta volna. Most megrestauráltuk Bencével, csináltunk alá egy fakeretet, így talán csak bírja valameddig. De jön a hideg és már a tüzelőről is gondoskodni kellene. Mert bizony lassan be kell gyújtani, hiszen ma reggel is 6 fok volt. Szóval nehéz ez az élet. Eltelt a nyár és nem tudtam eladni a házat. Nincs is rá vevő, és ha lenne is, túl keveset kínál, mert a mai világban kinek van pénze. Nem tudom, mi lesz. Most még fizetem a házrészletet. Még tudom, egyik hónapban a villany, a másik hónapban a ház, így még valahogy fenntartom. De nem tudom, mit hoz a jövő. Az idén igen sokat gyengültem, de nem is csodálkozom, mikor egy hete csak krumplit viszek enni is a munkába. Hol törötten, hol paprikásan, hol pirítva. Mindig akkor eszek, amikor a többi nem látja, nehogy megszóljanak érte. Ilyenkor igen kevés már az ennivaló, kihúzom a hűtőt is, hogy ne fogyasszon. Amit veszek itt helyben a boltban, azt és annyit, amit ki tudok fizetni. És azt is Bencének, hogy egyen valamit. Szomorú, hogy itt tart ez a világ, hogy dolgozik az ember és éhezik. Mert ha nem fizetjük ki a villanyt, akkor bizony kikapcsolják. És elég rossz sötétben, áram nélkül. És akkor még hol van a visszakapcsolás, sose tudnám többé visszafizetni és visszaköttetni. Ezért kell vigyázni, hogy az ki legyen fizetve, ha csúszik, akkor is. Mert most is csúszok vele egy hónapot, de még így is csak felszólítást küldenek.

Minden jót, jó egészséget, jó munkát!

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család naplója szécsi

A Varga család naplója

2012.09.06. 09:49 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Megkezdődött az iskola összes jó és rossz velejárójával, korán van fekvés este és reggel korán kelés. Nem mondom egyszerű, nehezen szoknak vissza a gyerkőcök. Nekem is furcsa az időhöz kötöttség, a reggeli csomagolás stb. Már a kicsi szülői értekezletén túl vagyok, nagyon aranyos tanár nénit kaptunk, fiamat is ő tanította elsőben, bevált módszerei vannak amik ténylegesen működnek.
Mesikémnél legnagyobb a változás az egész napos önfeledt játéknak vége, kötelességei vannak. Örömmel megy, tetszik neki, hogy iskolás nagylány már. Délben viszont mikor hazajön nagyon fáradt, kicsit mindig pihen csak utána kezdi a leckét. Olykor állva, néha fekve, henteregve csinálja, de hiánytalanul teljesíti, hogy a tanító nénitől csillagot kaphasson másnap érte. Remélem lelkesedése kitartó lesz, akkor nem lesz gond a későbbiekben sem.
Edinám húzza a száját, nem igazán szeret iskolába járni, lázadozik minden ellen, sajnálja, hogy vége a nyárnak. Más nem majd a szakkörök feldobják, irodalmi színpadra nagyon szeret járni.
Janikám hangulatember, első nap lendülettel indult, ma viszont összeveszett a barátaival, már reggel rosszul kelt, valószínű azért. Utána fogok járni mi történt, volt már ilyen máskor is, majd kibékülnek.
Ma fizetés nap van, de nem várom úgy, mint pár éve, annyira be kell osztani, csak idegességgel jár. Van számla elmaradásom múlt hónapról, tartozásom is több. Ruháztatni is kell a gyerekeket. Jó lenne egy munkahely, de csak ígéreteket kapok.
Köszönjük a támogatást, üdvözlettel:

 

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Déri család naplója

2012.09.06. 08:32 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Harmadikán elkezdődött az iskola. Nagyon örülnek neki a gyerekek, örömmel járnak suliba. Hála Istennek még vannak napszámos munkák, szedrezni járunk, ez sokat jelent a megélhetéshez. Ebből tudtam megvenni a gyerekeknek a ruházatot és a felszerelés dolgokat. Bár mindig lenne munkalehetőség, jobban menne a sorunk.

Köszönöm a lehetőséget maguknak, hogy támogatják gyermekeim megélhetését!

Tisztelettel:

Déri Ferencné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Pásztor család naplója

2012.09.05. 11:43 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Végre megvan minden a gyerekeknek az iskolakezdésre. Jóskát a húgom vitte el bevásárolni, ruhát vett neki. Most egyelőre csak egy használt iskolatáskát kapott, addig amíg nem tud neki venni újat. De ha sikerül elintéznem neki, hogy kapjam rá a gyerektartást, akkor azt úgy is ráköltöm és veszek neki akkor majd én. Alíz már nagyon várja a sulit, bízom benne, hogy a későbbiekben is ennyire lelkes lesz. Nem félek attól, hogy bármi gond lesz vele, hiszen nagyon okos és ügyes. Jóska csütörtökön volt a könyvekért -**********án. Nekem jövő héten adnak választ arra, hogy hova tudnék menni dolgozni. Itt helyben van két munkahely, remélem sikerül valahol elhelyezkednem. Az egyik helyen takarítani, a másik pedig a gomba üzem. Most tudtam meg, hogy a gyes mellett is dolgozhatok hivatalosan hat órát. A páromnak a keze változatlan, ugyanolyan rossz, mint volt.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Bíró család naplója

2012.09.04. 11:09 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Jövő héten megkezdődik az iskola. Robika már nagyon izgatott, alig várja, hogy hétfő legyen. Megkaptuk a könyveket, és most már minden megvan. A becsomagolás nehezen indult (régen voltam iskolás), de a végére belejöttem. Belenéztünk a könyvekbe, nagyon tetszett neki. Remélem nem múlik majd el a lelkesedése.

Hétfőtől minden más lesz. Korán kelés, indulás az iskolába, délután pedig tanulás. Bízom benne hamar belerázódunk mindketten és viták nélkül is menni fog.

Párom munkahelye elég labilis. Nincs minden nap munka, így a fizetés is kevesebb. Nem tudom meddig lehet még ezt húzni, de lehet jobb lenne új munkahelyet keresni; persze ha lenne is. Itt a faluban nincs más lehetőség, a városba pedig drága az út és a cégek ma már nem fizetnek útiköltséget. Nehéz a  helyzet, nem tudjuk még mit hoz a jövő. Én csak azt szeretném, hogy Robikát ha szegénységben is, de tisztességgel fel tudjuk nevelni…

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Merényi család naplója

2012.09.04. 10:44 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Ez a hét is jól telt a gyerekeknek és nekem is.

Ezen a héten már nagyon készülődtek az iskolára. ****-on csütörtökön a fiúnak 17 órakor volt az évzáró, ****--en a lányoknak 16 órakor az évnyitó. A közmunkán kedden és szerdán krumpli ásás volt. Igaz, kedden én nem voltam, csak szerdán. 37 zsák ennivaló és 22 zsák vágott és apró krumpli lett. Csütörtökön a meriációnál gyékényt vágni voltunk a tájházhoz. Pénteken szétosztottuk a faluban a vágott krumplit. A nagycsaládosok 10 kg-ot, akinek nincs családja, 5 kg-ot kapott. Itthon kedden voltam a kórházban, epehólyag-gyulladásom van, valami baktérium támadta meg. Azt mondta az orvos, hogy jó lenne egy gyomortükrözés, de én annak nem megyek alá. Kedden délután ****-en voltam a gyerekekkel vásárolni. Vettünk táskákat, cipőket, felsőket, és egy-egy mackót, hát nagyon drágaság van.

Hát így telt el ez a hét is.

Tisztelettel:

Merényi Gyuláné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló merényi

A Lencsés család naplója

2012.09.04. 10:22 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elkezdődött az Iskola, becsengettek. Detti első napja, egyben az évnyitó is jól zajlott.
Az ünnepségen, mint elsős verset is mondott, nagyon büszke volt magára, és én is Rá.
Még egyelőre eltéved a rengeteg füzet, könyvek, zsákok sokaságában.
Ma már négy óráig lesznek, tegnap csak délig voltak, feltüzelve és tettre készen jött haza.
Máris megfigyelhető rajta a magabiztosság és a naggyá válás, amit már úgy várt.
Remélem a kezdeti hév sokáig kitart!
Rékának és Janikának is hiányzott már az Iskola, és a barátok.
Mivel egy Iskolában vannak, így rá tudnak nézni Dettire, a szünetekben.
Nagyon izgatott vagyok én is, úgy akarom, szeretném, hogy pozitívumként élje meg az első évet. A játszótérre nem mer menni, mert nagyon hevesek a gyerekek, nála meg túlzásban is ki van fejlődve a veszélyérzet.
Érzi, hogy balesetveszélyes, így odamenni. Igaz, nem alaptalanul, mert volt is már egy-két láb és kéztörés.
Máris nagyon várom, hogy négy legyen.
Üdvözlettel:

 

Lencsésné Tamara

Szólj hozzá!

Címkék: család lencsés naplója

A Miskó család naplója

2012.09.04. 10:09 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

2012. 08. 24. péntek

Reggel 5-kor keltem, csináltam reggelit a gyerekeknek, fél hatkor keltettem anyát. Aztán én elmentem dolgozni, 2-ig voltam. A gyerekek ugráltak a nyakamba, dicsekedtek, hogy megvannak az iskolai dolgok, könyvek, füzetek, írószerek. Neki is álltak anyával becsomagolni, olyan lázban voltak, iskola meg minden. Bettina is megy most iskolába, lelkes, de nem tudom, milyen tanuló lesz. Mindenesetre az oviban ügyes volt. Most már, hogy kezdődik az iskola, időben fekszenek, és reggelente korán kelnek.

2012. 08. 25. szombat

Reggel 5-kor keltem, mert még fel kell húznom a kéményt. A gyerekek szobájában nincs, és hamarosan már be kell gyújtani. 8 óra felé jöttek a gyerekek, hogy apa, gyere, igyál kávét. Egész nap segítettek, még a legkisebb is. Délben ebédeltünk, majd egy picit pihentünk a kis szobában. Aztán én folytattam a kéményhúzást. Anya és a gyerekek nekiálltak a vacsorának és föltették a fürdővizet. 8-kor vacsiztunk, majd lefürödtünk. Ez nálunk így megy minden nap.

2012. 08. 26. vasárnap

Reggel kezdődött minden elölről, húztam a kéményt, talán ma már készen is lesz. A reggeli után a gyerekek elmentek szilvát szedni. Anya főzött, mosott, aztán takarított. Két nagy szatyor szilvát szedtek. Kimagoztuk, aztán betettük a fagyasztóba. 4-kor cukrot mértünk Máténak. Sokat kellett mozognia. Lédával elmentek kerékpározni. Bettina a számítógépnél ült, Evelin és Írisz fürödtek, anya meg segített nekem a kéménynél. Este 7-re elkészült a kémény. Vacsiztunk, majd fürödtünk s lefeküdtünk.

2012. 08. 27. hétfő

Reggel ötkor keltünk anyával, aztán én elmentem dolgozni, anya meg ment az orvoshoz meg a boltba. 6-kor én már dolgoztam, 2-re értem haza. Megcsináltam a ház körüli teendőimet, aztán nekiálltam vacsorát készíteni. A gyerekek gépeztek, Léda és Máté a játszótéren voltak, 4-re kellett hazajönniük. Jöttek is időben. Ettünk, majd eldőltünk egy kicsit. Fél 7-kor tettem fel fürdővizet, majd anya lekészítette a vacsorát. 8-kor bújtunk ágyba. 10-kor még cukrot kellett mérni Máténak.

2012. 08. 28. kedd

Reggel 5-kor keltem Írisz lányommal együtt. Nyűgös volt. Alig tudtam elmenni tőle dolgozni. Nem akart elengedni, úgy kellett megszöknöm tőle. Nagyon apás. De mondjuk én nem is igen bánom, szeretem, ha rajtam lógnak a gyerekek. 2-re értem haza, Írisz most is nyűgös volt. Egész nap dédelgetni kellett. 7-kor megvacsiztunk, s elmentünk velük sétálni. 9-re értünk haza, gyors fürdés, és be az ágyba. 10-kor megmértük Máté cukrát, s aludtunk.

2012. 08. 29. szerda

Reggel 5-kor keltem, elszaladtam a boltba. Vettem kenyeret, joghurtot, tejet, aztán siettem haza. Írisz már fönt volt. Persze mindenkit fölkeltett. Hisztizett: apa, apa hol van? és míg meg nem látott, nem is akart megnyugodni. Na gyere ide apához, öleltem magamhoz, s meg is nyugodott. Pár perc múlva már jött is értem a kocsi. 2-re értem haza. Írisz és a többi gyerek már a kapuban vártak. 7-kor fürödtünk, vacsiztunk s lefeküdtünk.

2012. 08. 30. csütörtök

Reggel 5-kor keltem, megcsináltam a reggelit, aztán keltettem anyát, megbeszéltük az ebédet. Aztán megpuszilgattam a gyerekeket s elmentem dolgozni. 2-re értem haza, kajáltam, aztán leszedtem egy csomó paradicsomot a gyerekekkel. 4-kor megmértük Máté cukrát. Evett, aztán Lédával elmentek kerékpározni. A többi gyerekkel meg én játszottam, míg anya elkészítette a vacsorát. 7-kor vacsiztunk, aztán lefürödtünk, s elmentünk egy kicsit sétálni, jól el is fáradtak a gyerekek. Hamar ágyba is bújtunk, s el is aludtak a gyerekek. 10-kor még megmértük Máté cukrát, s elaludtunk.

Bezeli Mária                                  Miskó László

Szólj hozzá!

Címkék: család naplója miskó

A Szakács család naplója

2012.09.03. 13:14 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Múlt héten későn adtam fel a naplómat, remélem, nem baj. Gyerekek jól vannak, sokat változtak, így ha visszagondolok az elmúlt évre úgy rossz, mint jó irányban, sokszor felteszem a kérdést: jó anya vagyok? Mit rontottam el és mit fogok? Félek, hogy nem jól nevelem őket. Danira sok a panasz az oviban, akaratos, verekszik. Tudom, sok mindent ráengedtem, itthon sem bírok nagyon vele. Sokszor engedek, pedig tudom, hogy nem kellene. De ő az én kicsi fiam, és olyan sokat szenvedett, és Dóri is. És pótolni akarom, hogy boldogok legyenek. Napközben szinte minden nap egyedül vagyok. Most, hogy befogadtam ****-ékat is, ő is megy nappal. A gyerekek oviba, reggel mindig késünk. Főzök, takarítok. **** minden nap megy valahová, ő azt mondja, munka után jár. Én is munkát keresek, de soha nem engedi, hogy vele menjek. Valamit titkol. Pedig azt hittem, hogy mindent megbeszélünk egymással. De van valami titka.

Megjött a leszázalékolási papírom, 60 %-os vagyok. 3 évre adták meg, de mellette nem lehet dolgozni. Pénzben egy tízessel több. Nem tudom, mit csináljak, elfogadjam, vagy ne. Egy tízezerrel több, mint a segély. Ha találok munkát, az mégis több lenne. Azt nem kérdeztem meg, ha visszamondom, később igénybe tudom-e venni. Mert jobb volna dolgozni.

Tisztelettel:

Szakácsné Kiss Katalin

Szólj hozzá!

Címkék: család szakács napló

A Rácz család naplója

2012.09.03. 12:17 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elszaladt az utolsó nyári hét! A gyerekek nem nagyon örültek neki. Én még táppénzen vagyok, a koponya MR szerint több helyen érszűkület van az agyamban. Más már nem hiányzott. Nem tudom, hogy mi lesz, még a héten kell mennem a Főorvoshoz. A gyerekek és a férjem is nagyon idegesek. Mondanom sem kell, én sem vagyok nyugodt. Nyugtatót is kell szednem az orvos szerint. A suliba megvett a férjem nagynénikéje mindent, mert nem is merek itthonról nagyon elmenni egyedül. Anyagilag nem tudom, hova jutunk, hiszen a férjemnek még mindig nincs munka, én meg július 27. óta táppénzen vagyok.

További szép napot!

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Molnár család naplója

2012.09.03. 10:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Egész héten dolgoztam, szinte éjjel-nappal, ma az első nap, hogy itthon vagyok. Az iskolába még rengeteg minden hiányzik, most neki állok Evelinnek egy fehér blúzt varrni, hogy legyen mit felvennie az évnyitó ünnepségen. Cinti *******-án van versenyen, 14 évesen elindítják az U-23-as OB-n, jövő héten edzőtábor ******-án, aztán junior EB Horvátországban, az egyetlen 14 éves, akit Magyarországról visznek erre a versenyre, mivel kvalifikálta magát. Sanyi fiam párosban indul holnap, a maratonon. Eszti még mindig beteg, a két kicsi már gyógyulóban van. Ha a két nagyobb élsportoló gyerekemnek nem találok szponzort, abba kell hagyniuk! Rengeteg az adósságunk, nem tudom mi lesz!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

süti beállítások módosítása