Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Bíró család naplója

2012.06.17. 12:42 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hét elejei viharos idő után megjött a nyári kánikula. Robika örömére előkerült a medence és máris nagyokat pancsolt benne.

Vége az ovinak is, és mivel nem megy, többet kijelentette, hogy Ő már iskolás lett.

Volt a héten három napra napszámom. Két nap napraforgó kapálás, egy nap pedig a húgommal egy idős néninél rendbe tettük a kertet és az udvart. Ezt a kis pénzt félretettem a beiskolázásra.

Sajnos szomorú dolog is történt. Meghalt a Keresztapám 63 évesen. Régóta betegeskedett már, de hirtelen érte a halál. Nagyon szomorúak vagyunk miatta. Kedves, jó kedélyű ember volt, akit mindenki szeretett. Nagyon fog hiányozni, de az élet megy tovább.

A kertben sok a munka. Eső után nagyon megnőtt a gaz. Borsót és spenótot szedtem, ezeket már a fagyasztóba teszem. Már tudtam szedni cukkinit is, igazi csemege volt, vacsorára kirántva.

Páromék pénteken nem dolgoztak, megint nincs munka. Nem tudom, mi lesz így, már sokan felmondtak a cégnél a fiatalabbak közül. De 54 évesen már nem nagyon lehet új munkahelyet találni, ezért próbál kitartani, amíg lehet. Csak bízni tudunk, és reméljük, hogy a rossz után jobb jön.

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Tímár család naplója

2012.06.17. 10:31 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Ezen a héten a férjem délelőttös volt.

Ezen a héten kezdte a nagyobbik fiam a nyári gyakorlatot, ami 3 hétig fog tartani. A kisebbik fiam ezen a héten itthon lesz, mivel nincsenek otthon azok a barátai, akikkel játszani szoktak.

A héten többször följöttek az unokahúgomék, vagyis ő és a két fia, így jó gyorsan eltelt a hét.

A hétvégén eljöttek a húgomék látogatóba és így bográcsoztunk.

Vasárnap pedig a következő hétre készülődtem, valamint pihentünk.

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tímár

A Molnár család naplója

2012.06.16. 09:47 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Cinti lányom szerdán utazik az EB-re Montenegróba. Még az a szerencse, hogy első a ranglistán, és így mindent fizet a judo szövetség! Sanyinak is verseny-verseny hátán, hét hétig egyfolytában. Még csak Cinti kapta meg a bizonyítványt, neki jól sikerült, de Sanyinak, és Eszternek is nagyon jóra számítunk, ők tíz nap múlva kapják meg. Sajnos nagyon rosszul vagyok, egész nap vérzik az orrom, és nagyon magas a vérnyomásom, teljesen kétségbe vagyok esve, mindig csak a sok baj és gond. Nem tudom, mi lesz tovább, mi lesz, ha nem hosszabbítják meg a bérleti szerződést, pedig nagy rá az esély, hiába próbálkozom, már nem tudom, mihez kezdjek, átalányt fizetünk, és most küldték meg a többletfizetésről. A csekket, nagyon sok, nem tudom kifizetni, ráadásul öt gyerekből négyet kell beiskoláznom! Mi lesz velünk?!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Rácz család naplója

2012.06.15. 09:42 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Múlt héten a kicsi bölcsödés gyermekünk elkezdett szobatiszta lenni. Nem nagyon viseli el a pelust, és szól, ha kell neki a bili. Nagyon ügyes. A nagy fiúnk már várja  a nyári szünetet. A középső meg nem nagyon akar az oviban lenni. Már szeretne evés után hazajönni, és nem ott aludni. Kaptunk egy levelet a végrehajtótól. A férjemnek van felbontott személyi kölcsöne.750.000 Ft. Erre másfél milliót kéne befizetnünk. Lehet, hogy elveszítjük a házunkat is!

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Törjék család naplója

2012.06.15. 09:10 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Zsani lányom nagyon készült az iskolában való táncvizsgára. Nagyon jól sikerült, és szépek is voltak. Elmentem az iskolába megnézni Őket. Zsani várja a nővérét, hogy hazajöjjön, mert lesz a szülinapja, június 14-én. És pont akkor mennek az osztállyal, kirándulni az iskolával *****-be. Megnézik a várat, megnézik a vízesést, megnéznek egy 3D-s filmet, a vár történetét. Árpinak meg járni kell a nyári gyakorlatra, és még az a jó, hogy szereti a kőműves szakmát. Én még dolgozom, jövő hónap végéig. Nagyon nehéz a számlákat fizetni, mivel most 3-án kaptunk fizetést, kaptam 22.980 Forintot. A többi pénzt meg kétszerre fizette ki az önkormányzat.

Tisztelettel:

 

Bede Mónika

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Tímár család naplója

2012.06.14. 13:24 gyea

A 2012.06.04. és a 2012.06.10. közötti időszak:

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten a férjem délutános volt.

Ezen a héten az iskolában a nagyobbik fiamat már lezárták. A kisebbik fiam még javítgat.

A héten a kertben tevékenykedtem főként, mivel jó idő volt, így főként palántáztam és kigazoltam.

A hétvégén elmentünk túrázni négyen és mivel a lányom a mellettünk levő faluban lakik, ezért átsétáltunk hozzá.

Vasárnap a férjemmel az udvari teendőket csináltuk, vagyis füvet nyírtunk és összeszedtük a szétszórt szemetet az árokból.

Majd a következő hétre készülődtem.

Szólj hozzá!

Címkék: család naplo tímár

A Márton család naplója

2012.06.14. 09:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez az időjárás megvisel mindenkit, a gyerekek türelmetlenek, a férjem a lába most sokkal jobban fáj. Több gyógyszert kell szednie. A gyerekek már türelmetlenül várják az iskola végét, már csak két napot kell menniük. De már én is várom, hogy egy kicsit többet lehessek velük. Elég jók lesznek a bizonyítványok. A félévihez képest Timi és Attila is javított.

Bevásároltunk az Alapítványtól kapott támogatásból. Már egyre kevesebb élelmiszert tudunk venni belőle, de legalább van miből vásárolni. Ha nem lenne a támogatás, akkor nem hiszem, hogy lenne mit az asztalra tenni mindennap.

Még nem kaptam végzést, hogy maradok-e nyugdíjas. Ha nem maradok, akkor nem tudom mi lesz. A munkanélküli is nagyon kevés, de munka sincs, hogy tudjak menni dolgozni. A bejárást pedig már egyáltalán nem tudjuk megfinanszírozni.

De azért meg próbálunk mindent megtenni, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hiányt semmiben.

További jó munkát kívánunk az Alapítvány munkatársainak, és szép napot mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Merényi család naplója

2012.06.13. 14:17 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét is jól telt, nekem már nem olyan jól.

Az iskolában szülői értekezletet tartottak, Mónika és Tünde osztályfőnökei tartották a másik iskolából. Szó volt az éves munka értékeléséről, a képesség-kibontakoztató szöveges értékelések megbeszélése, aláírása Tündének. Tájékoztattak, hogy év végén Mónika jogosult az ösztöndíjra. Az Útravaló Macika ösztöndíj most 17 500 Ft lesz. Nagyon örül a lány, hogy ismét kap. Már számolja, hogy mit tud venni belőle. Közmunkán hétfőn felnyűttük a borsót és leszedtük. 53 kg lett rajta. Ezt a borsót is eladtuk, most 350 Ft-ért kilóját, még így lesz két csapat borsó. A brigádunkból elküldtek egy nőt, aki mindig telefonált. Közölte a polgármester, hogy nem szereti, a munka mellé beszél. Itthon csütörtökön voltam orvosnál, és beküldött a kórházba. Majd csak hétfőn tudok bemenni. Pénteken hivatalos voltam a óvodai ballagásra: a kis keresztlányom miatt. Nagyon szép és hangulatos műsor volt. Én is leszedtem a fiú kertjéből a zöldborsót. A csirkék is szépek, a fiú gondozza őket, még el se megy az iskolába, már megyen etetni.

Hát így telt el ez a hetünk is.

Tisztelettel:

 

Merényi Gyuláné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló merényi

A Szécsi család naplója

2012.06.13. 11:14 gyea

Napló 2012. 06. 04. – 06. 10.

 

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Csupa sár minden, nem lehet a kertbe lemenni, mert három napig esett az eső. Mondjuk nem is baj, mert nagyon kellett az eső, hogy a növények fejlődjenek. Nagyon szép a krumpli, sok helyen már virít, de sajnos a bogár is megjelent rajta. Szép a plánta is, a paradicsom már majdnem virít, a paprika viszont még a földben van. A karalábé, káposzta, amit másodszor vetettem, az is szép már. A kukorica már térdig ér, így azt már nem kell kapálni. A hagymát magról ültettem, az is olyan, hogy már hagymaszárat lehet enni. Az uborka fut, hamarosan virít. Egy jó két hét és szerintem lesz azon is. Nagyon örülök ilyenkor, amikor szép minden, tudom, sok munka van benne, de nem baj, mert ezt legalább nem kell megvenni.

Várom mindennap, hogy szóljanak, hogy indul a meggy szedése. Remélem beleférek, mert annyi a jelentkező, hogy nehéz lesz bejutni, de reménykedem, hogy lesz, aki visszamondja a kevés pénz miatt. Mindig mondom a fiamnak is – a remény hal meg utoljára. Ha remény nem lenne mindennap, nem tudom, hogy vészelnénk át a napokat, amik egyre nehezebbek. Most is jött egy papír a hivataltól, amiben arra köteleznek, hogy 2013. júniusig be kell vezetni a vezetékes vizet, mert ez kormányrendelet. Nem tudom, mire jó ez, mi évek óta a benti vizet isszuk, igaz, a szivattyú megszűri, és semmi bajunk. Még nekem ez egy plusz kiadás, ami nem nagyon hiányozna. És már lassan három éve fizetem a szennyvizet is, és még fürdőszobánk sincs. Kérdezem én, mire ez a sok felesleges kiadás? Én tudom, hogy nem az önkormányzat találja ki ezeket a dolgokat, de azt a rendeletet, aki alkotja, az nem tudja, hogy az emberek annyira szegények, hogy még enni se jut?! Vagy eszel, hogy éhen ne halj, vagy számlát fizetsz! No, de nem bosszantom magam ezzel. Bence jól van, még a jövő hét és jön a vakáció. Ő is várja, mint minden gyerek.

Köszönök mindent, a jó Isten áldja meg Önöket! Jó munkát, jó egészséget és jó nyaralást!

 

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Déri család naplója

2012.06.12. 15:34 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

A gyerekek már nagyon várják a vakációt. Utolsó héten kirándulni fognak menni Nyíregyházára, nagyon örülnek neki. Sajnos a mi helyzetünk nem adatta meg, hogy kirándulni tudnánk menni olyan helyre, ami fizetős. Örülünk neki, ha már megélhetésre jut egész hosszú hónapon át. Mivel munkalehetőség nem nagyon van errefelé, anyagi helyzetünk rossz, nagyon kevés pénz jut élelemre, ezért is nagyon megköszönöm Önöknek Tisztelt Alapítvány, hogy segítenek minket! Segítenek a beteg kisfiamnak, aki súlyos beteg volt, egy kicsit jobban meg tudom adni mindennapira valót. Nagyon örül neki, és a többi gyerek is.

Tisztelettel:

Déri Ferencné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló déri

A Varga család naplója

2012.06.12. 11:07 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Utolsó napokat járják a gyerekek az iskolában, örülnek neki nagyon, számolják a vakáció betűit. Már én is várom, mert Mesi egyedül délelőttönként nagyon unatkozik, nincs gyerektársasága. Délután viszont nagyon elvan, megy a Edinával mindenfelé, olyan jó, hogy már nem olyan pici, nagyon anyás volt kicsinek. Viszik sétálni, bicajozni, a meggy-szeder szedés az egyik kedvenc elfoglaltságuk mostanában.
Janika holnap megy kirándulni az osztályával, remélem szép időt fognak ki, és jól érzik majd magukat.  
Nálunk felnőtteknél változatlanul telnek a hétköznapok. Párom dolgozik, én itthon. Csinálom a kiskertünket, teletettem palántával, hogy a gyerekek ehessék a paradicsomot, mert nagyon szeretik.
A hétvégére meghívást kaptunk férjem keresztfiának ballagására. Sajnos elég messze laknak, így nagy döntés előtt állunk menjünk-e, természetesen most is az anyagi lehetőségeinket kell mérlegelni. Évek óta ki sem tettük a lábunkat a faluból együtt, ez egy jó lehetőség lenne egy kis kirándulásra.
Üdvözletem küldöm a naplóm olvasóinak:

 

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család varga naplója

A Szakács család naplója

2012.06.12. 08:07 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Még mindig a költözéssel van gondunk, nem tudom megoldani. A gyerekek már nem járnak oviba, eljött a szünet, pénzem nincs. Mikor lesz ennek vége? Gondoltam az öngyilkosságra, de vinném magammal a gyerekeket is. nekik nincs élet nélkülem, és nekem sincs életem nélkülük. Gondolom, olvassa valaki ezt a naplót, azt kérem, mondja meg, mit csináljak? Adjon tanácsot, ha már segíteni nem tud senki. Én már unom, hogy ilyeneket kell írnom hétről-hétre. Egyszer olyat szeretnék írni, hogy minden rendben, van lakásunk, szekrény, ágy, mosógép, ruha, stb, hogy jól érezzük magunkat, boldogok vagyunk, sokat nevetünk! Mikor lesz ez meg? Vagy sokat kérek?!

Tisztelettel:

 

Szakácsné Kiss Katalin

Szólj hozzá!

Címkék: család szakács napló

A Pásztor család naplója

2012.06.11. 09:04 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Semmi sem volt egyszerű ezen a héten.  Két osztálykirándulás, ruha kifizetés és az osztálypénz befizetése. De legalább letudtuk az iskolával kapcsolatos kiadásokat augusztus végéig. Szélsőséges időjárás miatt hol a kertben, hol a házban voltunk. Még egyelőre a kukorica van hátra, amit be kell kapálni a többi aránylag gazmentes. Már szedtünk borsót is és elkezdtem a tárolást. Nem főztem most még belőle, majd a következő adagból. Hétvégén itt a ballagás. Már előre félek tőle, remélem jó lesz minden, és bízom benne, hogy jó idő lesz. Már így is vita van belőle, hogy mi legyen az ebéd. De hát majd csak lesz valahogy. A gyerekek jól vannak, ez az utolsó hét az oviból, és elkezdődik a nyári szünet.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

süti beállítások módosítása