Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Csete család naplója

2012.07.22. 14:07 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hetet a kórházban kezdtem, vese feltöltéssel! Infúziós kezelésre járok. Nagyon nehezen megy el a vesekövem, ráadásul az epekövemmel meg akarnak műteni. Így hát ránk nagyon ránk jár most a rúd! A gyerekek már nagyon várják az iskolát, nagyon unatkoznak itthon. Egyre nehezebben viselik ezt a semmittevést. A kicsi Géza itt hozzánk közel megismerkedett egy juhásszal, és ahhoz jár le a mezőre juhászkodni. Cserében minden nap hoz haza friss kecsketejet. Nagyon élvezi a juhászkodást, most bele vette a kis fejébe, hogy venni fog egy kis kecskét, és felneveli, úgy, hogy nálunk mindennapos a kakaó. A párom egyik helyről ül a másikra. Ő is nagyon unja magát, de már jobban van, és nekünk az a lényeg, hogy újra lehet vele kommunikálni, és újra kezd a régi önmaga lenni. Alig várja, hogy a bodza érjen, és tudjunk menni bodzát szedni. Munka még most sincs. Nem tudjuk, hogy így tényleg mi lesz velünk. Jövőre több osztálypénzt is fognak szedni, meg most már az osztály ebben az évben kezd gyűjteni tablóra, és ballagó ruhára, hogy amire ők lesznek, addigra ne keljen sok pénzt  beadni egyszerre. A nyaralásról lassan kezdenek lemondani. Pedig itt nálunk kértem a szociális gondozónkat is, hogy segítsen már eljuttatni a gyerekeket kirándulni valahová, de meg se hallották. Úgyhogy bele kell nyugodniuk, hogy ők nekik nem jár a nyaralás, mert nincs rá remény. Igaz nálunk a remény már rég meghalt! Volt itt ********-on három napos református hit közösségi ünnep, de még az is pénzes volt, így hát még azt se tudták élvezni, mert oda is pénz kellett. Felvittük a gyerekeket a városba erre az ünnepre, de hamar visszafordultunk, mert oltári drágaság volt az ünnepen, úgyhogy jobbnak láttuk haza menni. Ezt sem nekünk találták ki, a szegény az maradjon otthon! Remélem a jövő hét jobb lesz. És további kellemes napot, és Isten áldja meg Önöket, és kedves családjukat!

Tisztelettel:

 

Cseténé Viola és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló csete

A Molnár család naplója

2012.07.22. 09:38 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Egész héten dolgoztam, igaz most éjszaka, nappal az orvosokat jártam Evelinnel. Sajnos még mindig nincs jól. A többi gyerkőc jól van, Evikém már nagyon várja az iskolát, készülődik. Jövő héten kell beadni a kérelmet a bérleti szerződés meghosszabítására az önkormányzathoz, én igyekeztem, ahogy tudtam, de még mindig hiányzik egy rész. Nagyon félek, hogy utcára kerülök az öt gyerekkel! Ráadásnak itt a beiskolázás, öt gyerekből, négy megy iskolába, rengeteg minden kell, bele se merek gondolni. Cintikémet viszik egy junior versenyre, ahol felversenyez, azaz 4-5 évvel idősebbek között indul. Sanyikámnak jövő héten lesz a Magyar bajnokság, ja és a születésnapja, 26-án lesz 16 éves!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Vértes család naplója

2012.07.22. 09:17 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ilonának megkezdődött a külső gyakorlat. *******-on egy esküvői ruhaszalonban. Az első nap furcsa volt neki, mivel 9 órára kellett menni és délután 5-ig hosszúnak tűnt, meg az is, hogy nem kisebb ruhadarabokkal kellett dolgozni, hanem hatalmas és kényes ruhákkal.

A többiek meg itthon vagy a barátokkal a játszótéren próbálták múlatni az időt. Mivel egy kicsit felfrissült az idő, így a faluban is akadt egy kis kerti munka. Minden oldalról jól esett, mind a munka, mind pedig az a kis pénz, amit kaptunk és ezáltal megint egy kicsit többet tudtunk adni a gyerekeknek. A hét végére Ilona már egészen beleszokott az újfajta tevékenységbe, már nem zavarta sem az idő hosszúsága, sem a ruhák nagysága.

És amire még büszke is vagyok, hogy csak pozitív visszajelzést kaptam a szalon tulajdonosától, és megígérte, hogy a kislány a szalagavatójára ingyen megkapja tőle a ruhát.

Tisztelettel:

 

A Vértes család

Szólj hozzá!

Címkék: család vértes napló

A Tímár család naplója

2012.07.22. 09:01 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Ezen a héten a férjem délutános volt.

A héten délelőttönként bent, míg délutánonként kint az udvaron tevékenykedtem. Ezen a héten savanyúkat főztem be és raktam el télire. Ebben a két fiam is segített.

A férjem csütörtök délután megjavította a kerítést, mert a kutya megrongálta és így az unokám is könnyen ki tudott volna menni rajta.

Ezen a héten a fiam egyik barátja pár napig, vagyis 3 napig nálunk volt, hogy a kisebbik fiam ne unatkozzon annyira.

A hétvégén főként a befőzéssel foglalkoztam.

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tímár

A Törjék család naplója

2012.07.20. 12:35 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ebben a hónapban **********-án volt Romanap, július 8-án. Volt Ki-mit tud vetélkedő, sokan fellépetek. Az X-faktorból, volt Kitti és Szilvi, akik énekeltek nekünk. Zsani is énekelt, különdíjas lett. A bál hajnal kettőig tartott. A ******* ******* klubban, amiben tagok vagyunk, július 21-én aratás lesz, hogy felelevenítsék, hogy régen, hogy kaszáltak, mert már tavaly is volt, és minden évben hagyománnyá válik. Este bál lesz, lesz vacsora és tombola. Tisztelettel:

 

Bede Mónika

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Szécsi család naplója

2012.07.20. 09:09 gyea

Napló 2012.07.09.-07.15.

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Próbálok olvashatóan írni, de sajnos a szemem egyre rosszabb, alig látok már. Ezért elnézést kérek, de reménykedem, hogy el tudják olvasni. A minap is varrtam, de alig láttam, így véletlenül a tű belement a bal mutatóujjamba és beletörött a vége. Most ezzel küszködök, vizes ruházom, mert be van dagadva, és nagyon fáj. De az élet attól megy tovább, és el lehet végezni a mindennapi teendőket. Bence sajnos két napja beteg, fáj a hasa és lázas. Meg van fázva, így őt is ápolni kell, mert egész nap ágyban van. Nem győzöm mosni az ágyneműt, hogy tisztában legyen. Most meg egy kézzel csinálok mindent, még szerencsétlenebb vagyok, de azért valahogy megcsinálom, csak egy kicsit lassabban. Az idő se túl jó. Nincs olyan nap, hogy ne esne az eső. De úgy látom, már túl késő, mert mindent elvitt a nagy meleg. Raktam be egy pár üveg uborkát, de már nem nagyon lesz, mert az is kezd elszáradni. A krumpli sem az igazi. Igaz, lenne alatta bőven, de túl kicsi, és most már nem is fog fejlődni, mivel az is kezd elszáradni. A kukoricán is alig van egy cső, és sok közülük el is száradt. A fokhagymát kiszedtem, de a hagymát még nem, mert azt magról ültettem, így még zöld a szára.

Bizakodtam, hogy lesz valami munka, de most már csak a szilvára várok. Tudom, ott se sok nap lesz, mert kevés a gyümölcs, de az a pár nap is jó lenne. Még mindig nem kaptam hírt a tanfolyamról. Pedig abban reménykedtem, az legalább biztos jövedelem lenne egy pár hónapig. Azt ki se lehet mondani, mennyien voltak a tesztíráson, közel százan. Egyszerre be se fértünk, 16 fős csoport ment be a terembe, ők ott írták, mi kint a váróban a térdünkön. Aztán jött megint a következő csoport. És amikor megláttam, hogy fiatalok, akik most végeztek, mind munkanélküliek. Akkor elgondolkodtam, én mit várok? Negyvenhárom évesen, van gyerekem is, én ugyan hova kellenék, ha ezek a fiatalok nem kellenek?! Pedig utánuk még támogatás is jár. Így már nem is bizakodom. És amin még meglepődtem, volt egy mérnök férfi, 40-50 év közötti, szemben ült velem. Azért tudom, mert odaadta lemásoltatni a bizonyítványát. No, azon meglepődtem, hogy mérnöki diplomával rákényszerül arra, hogy egy élelmiszer-eladói tanfolyamra jelentkezzen, 35-40 ezer forintért. És akkor elgondolkoztam, hol áll ez a világ, mi lesz az én fiammal egy pár év múlva. Nagy keservesen kitaníttatom, és ő is a munkanélkülin fog kikötni? Nem tudom, de nem szeretném, ha nem lenne munkája. Mindig kérdezem, hova fejlődtünk? A régi rendszerben a munkanélkülit büntették, most pedig fizetik. Van, akinek jó ez, mert nem szeret dolgozni, de én inkább dolgoznék a biztos jövedelemért, mint éljek ebből a kis alamizsnából.

Köszönjük a támogatást, bevásároltunk, Bence nagyon örül, hogy ismét van enni. Jó munkát, pihenést, egészséget!

Tisztelettel:

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Vincze család naplója

2012.07.18. 10:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elment a nagy hőség végre, ennek mindenki nagyon örül! Kislányom Vivi, elment egy egyhetes táborba, ami ingyenes. Egy kis erdő közepén van, sok programot szerveztek a tanárok, nagyon örült a kislány, hogy mehetett, csak az a baj hogy a nagyobbiknak nincs lehetősége semmilyen kikapcsolódásra. Úgy sajnálom őt! A kertünk nem javult sajnos eső nem volt, és nem is várható ide az időjárás szerint. Szedtünk fel krumplit, de nagyon kevés van, egy fészek alatt alig lesz termés. Alakulgat a lakásügyünkkel kapcsolatos dolog is, ma fel hívtak, hogy jövő hónapban meg írjuk az adásvételi, és a bérleti szerződést. Valahol nagyon örülök, hogy végre egy hiteltartozásunk megszűnik, de saját lakásunk már nem lehet. Esélytelen számunkra, viszont nem kerülünk az utcára, és ennek nagyon örülök, tényleg igaz a közmondás minden rosszban van valami jó is. Úgyhogy, ha minden jól megy, akkor augusztustól már albérletben lakunk itt, és egy adóssággal kevesebb lesz a nyakunkban.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Merényi család naplója

2012.07.17. 11:14 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét is jól telt a gyerekeknek és nekem is.

Hétfőn a gyerekek szép ajándékot készítettek a foglalkozáson. Gipszből virágot, és állatfigurákat csináltak és kifestették. A fiú nagyon örült, mert a természetfilm a horgászatról szólt. A közmunkán sárgarépát, karalábét pucoltunk, és kockáztunk össze, így veszi meg a konyha. Felszedtünk 11 zsák hagymát eladásra. Szerdán dübbencset sütöttünk, mi dagasztottuk és sütöttük ki, finomra sikerült. Még itt is jelenléti ívet kell írnunk, hogy ki vesz részt, mert kötelező. Kedden Mónika megkapta az Útravalót, 17 500 Ft. A hét végén megyen Piroskával vásárolni ruhákat.

Felszedtem a hagymát, mert rohadt a földben. A zöldbab is kiszáradt, csak kétszer tudtam főzni róla. Szombaton Piroska rosszul lett, a sürgősségire vittem be, csináltak egy EKG-t, van egy kis szívzöreje, és azt mondta az orvos, hogy depressziós. A depresszió a terhesség miatt van, ne idegeskedjen és foglalja le magát.

Hát így telt el ez a hét is.

Tisztelettel:

 

Merényi Gyuláné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló merényi

A Miskó család naplója

2012.07.17. 10:27 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

2012. 07. 06. péntek

Reggel 5-kor keltem, anyát is keltettem, mert ő is ment orvoshoz, fogászatra. Így a Mama vigyázott a gyerekekre. Én 2-re értem haza, a gyerekek rögtön futottak elém, ugráltak a nyakamba. 4-kor ettünk. Anya az 5-ös busszal jött, vacsizott mindenki. Cukrot mértünk Máténak, megkapta az inzulint. Aztán fürödtünk, majd bebújtunk az ágyba. Persze Íriszt vinnem kellett sétálni. El is aludt.

2012. 07. 07. szombat

Reggel 7-kor keltem, reggelit csináltam, a gyerekek már a gép előtt ültek, meséztek egész nap. Ettek, meséztek, ettek, meséztek, én meg főztem. Anya takarított, mosogatott. Délben ebédeltünk, majd mi is a tévé elé ültünk, s néztünk egy vígjátékot, kacarásztunk a műsoron. 7-kor  vacsoráztunk, fürödtünk, majd tévét néztünk. 10-kor megmértük Máté cukrát, aztán elvittem Íriszt sétálni. El is aludt.

2012. 07. 08. vasárnap

Reggel fél hétkor keltem, megmértük Máté cukrát, evett, aztán visszabújt az ágyba. Persze mi is ágyban maradtunk 10-ig. Fél 11-kor keltünk ki az ágyból. Megebédeltünk, aztán a gyerekekkel kiszedtük a kertből az uborkát. Csináltunk jégsalátát meg nokedlit. Kaptam egy kis őzhúst, abból csináltam jó kis pörit. Este 7-kor vacsiztunk, s elmentünk még egy kicsit sétálni. 10 órára értünk haza. El is fáradtak a gyerek, aludtak is.

2012. 07. 09. hétfő

Reggel 5-kor keltem,  csináltam reggelit, aztán elmentem dolgozni. 2-ig dolgozom, a gyerekek 2-kor már a kapuban várnak. Mindegyiket fel kell kapnom s meg kell puszilgatnom. Aztán anyát is fel kell kapnom. Ma anya gyümölcsszószt csinált, a kedvencemet. Dicsekedtek, 7-ig rajzolgattam velük, számolgattunk, tanulgattunk. Lédának nagyon jól megy a matek. 7-kor fürödtünk, majd vacsiztunk, aztán közösen megnéztünk egy mesét, aztán aki elaludt, azt a helyére tettem, s aludt nyugodtan. 10-kor még megmértük Máté cukrát, s elaludtunk mi is.

2012. 07. 10. kedd

Reggel elaludtam s kapkodnom kellett. Így a reggeli-készítés anyára maradt. Még aludtak a gyerekek, mikor elmentem, így csak megpuszilgattam őket, s máris mentem dolgozni. A gyerekek mondták is, hogy el se köszöntem tőlük reggel! Főleg Írisz hiányolt. Ő nagyon apás. De nem is bánom. Minden gyerek nagyon apás. Jó is, rossz is. 7-kor kaptak dinnyét, nem is kellett nekik a vacsora. Megfürödtek és már bújtak is az ágyba. Jó éjszakát, apa, mondták, s már aludtak is.

2012. 07. 11. szerda

Reggel 5-kor keltem, reggelit csináltam, aztán keltettem anyát. Beszélgettünk, hogy hét végén elutaznak a húgához a gyerekekkel ****-re. Én maradok itthon, mert nekem sok a dolgom. Délután még a gyerekekkel megbeszéltük, ha jók lesznek, akkor mennek busszal és utána vonattal utaznak. Jók is voltak egész nap. Este időben fürödtek, vacsiztak, s szó nélkül bújtak ágyba. Meséltem nekik, s aludtak is. Csak Írisz nem akart aludni, őt este, koromsötétben ki kell vinnem sétálni, csak úgy alszik el. Most már megszoktam.

2012. 07. 12. csütörtök

Reggel 5-kor keltem, mivel most 6-ra járok dolgozni a meleg miatt. Reggeli készen, ¾ 6-kor keltettem anyát, aztán én elmentem, a gyerekek ½ 8-kor keltek. Ettek, aztán játszottak. Ha nagy a meleg, bent maradnak, tévéznek meg játszanak. 2-re értem haza, és nekiálltam felfalazni a szobánkat. Mert eddig fából volt. Minden gyerek szorgosan segített. El is fáradtak. 7-kor megfürödtünk, vacsoráztunk, s ledőltünk az ágyra. Játszottam a gyerekekkel. Míg el nem aludtak, meséltem nekik.

Bezeli Mária                       Miskó László

Szólj hozzá!

Címkék: család napló miskó

A Varga család naplója

2012.07.17. 10:19 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hétvégén derült ki, hogy nagyleányomnak a lábujján a köröm be van gyulladva. Hétfőre kaptunk időpontot a sebészetre, el is mentünk, megcsinálták Neki. Az injekciót érezte, a vágást, tisztítást nem. Szerencséje volt, nagyon rendes dokit fogott ki. Még vissza kell mennünk egyszer hozzá, kötéscserére.
Szombaton vendégeink voltak, a nagymamáék. A gyerekek szeretik őket, jó volt kicsit elbeszélgetni. Főztem finom ebédet, sütöttünk egy kis apró süteményt. Sajnos nagyon ritkán találkozunk talán félévente. A mi anyagi lehetőségeink miatt nem tudunk menni, Ők idő hiányában nem tudnak jönni.
A hétről ennyit tudok írni!

Üdvözlettel:

 

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Pásztor család naplója

2012.07.16. 09:09 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A napokig tartó hőség után, jól esik mindenkinek ez az enyhe időjárás. Beleértve a kertet is. Már a kukorica szára tiszta sárga volt, most talán az eső után helyre jön. A lakás is egy kicsit visszahűlt, és a gyerekek is nyugodtabban alszanak. Ők szerencsére jól vannak. A párom viszont ma megy orvoshoz, a keze miatt, mert a bal keze fele akkora mint a jobb. Az orvos szerint izomsorvadása van. És ha tényleg az van neki, akkor hol fog magának munkát találni, ha nem kapja meg a nyugdíjat újra? Arra se méltatta a nyugdíj igazgatóság, hogy válaszoljanak a levelére még, pedig már lassan egy hónapja, hogy beadta a fellebbezést. Alíz már nagyon unatkozik itthon nincs kivel játszania. Egész nap írogat, meg rajzol. A nyomtatott betűket nagyon szépen le tudja írni az írottat viszont nem igazán akarja gyakorolni. De hát az iskolában más választása nem lesz. Már lassan el kell kezdeni a bevásárlást oda is, de nem tudom, hogy hogyan fogjuk megoldani. Hiába is agyalok, semmi megoldást nem tudok kitalálni. És szerintem nagyon sokan vannak ilyen helyzetben! Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család pásztor naplója

süti beállítások módosítása