Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Pásztor család naplója

2012.05.27. 10:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Borzalmasan rossz hetünk volt. Hétfőn vérvételen voltunk, szerencsére mind a kettőnknek jó lett a lelete. A gyomortükrözést viszont megúsztam, mert az orvost jobban zavarta a fehérje szint, és előbb azt nézte meg. A gyomorfájásra pedig savcsökkentő gyógyszert kell szednem, ami viszont úgy néz ki, hogy bevált. Kedden délután átmentünk ***********-ra uborkahálót venni, amikor elindultunk, elkezdett szakadni az eső. Mikor hazaértünk, akkor szembesültünk a tényekkel, hogy itt nálunk jégeső volt. Majdhogynem az egész udvart beterítették a dió nagyságú jégdarabok. A párom ment le egyenest a kertbe felmérni a kárt. A fóliasátrat kilyukasztotta, a krumpli, ami már majdnem virágzott, letördelte a szárait, a palántáknak több, mint fele tönkrement. A kertnek az 50%-a megsemmisült akkor hirtelen. Még a gyerekek medencéjét is kilyukasztotta, és sajnos ki kellet dobni. Szerdán és csütörtökön folytatódott az esőzés. Le se lehetett menni a kertbe, olyan nagy sár volt. Pénteken volt a párom felülvizsgálaton, remélem, megkapja a nyugdíjat, és nem veszik el tőle. Hétvégén próbáltuk menteni a kertben, ami menthető, de így is nagy a vesztességünk. Ja és poén az egészben, hogy a biztosító nem fizet semmit, mert a kert nincs belevéve a szerződésbe. Hogy a kert is biztosítva legyen kb. másfél éve jött be, csak erről nekünk senki sem szólt, hogy arra nem vonatkozik.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Miskó család naplója

2012.05.26. 14:37 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

2012. 05. 18. péntek

Reggel 5-kor keltem, fél hétkor felkeltettem a gyerekeket. Anya nagyon beteg, lehet, hogy kórházba kell befeküdnie. Sokat fogyott. Így rám maradt minden házi meló. És még dolgozom is! Már én is nehezen bírom. Éjszakázom, sokat.

2012. 05. 19. szombat

Sajnos szombaton is dolgozom, így igencsak korán keltem. Reggelit csináltam, aztán elmentem a boltba, bevásároltam, aztán elmentem dolgozni. Marinak sokat kell aludnia, feküdnie. Nagyon beteg, le van gyengülve. Főzök-mosok-takarítok, s mellette még dolgozom is. Alig jut időm a gyerekekre. Csak este tudom megpuszilgatni őket.

20 12. 05. 20. vasárnap

Reggel 6-kor telefonáltam a főnökömnek. Mondtam, hogy hétfőn nem biztos, hogy tudok menni dolgozni. Marit állandó fekvésre kell bírnom. Léda és Máté sokat segítenek a főzésben, a mosásban és a takarításban. Aranyosak és segítőkészek, szeretem őket nagyon. Este együtt bújunk ágyba,  és velük alszom el.

2012. 05. 21. hétfő

Reggel Mari bement a városba a szanatóriumba vérképért és más vizsgálatokért. Beutalta a doktornő. 3-kor értem haza, mondta, hogy pénteken már meg is lesznek az eredmények. Izgulunk, nehogy valami súlyos legyen a baja. Reméljük, hogy csak valami járvány volt, s hamar meggyógyul. Este együtt bújtunk ágyba, kicsit tévéztünk, s elaludtunk. De állandóan néztem, nem lázas-e. Mindig végignézem még a gyerekeket is.

2012. 05. 22. kedd

Reggel 5-kor keltem, ½ 6-kor keltettem anyát, megmértem a lázát, majd rábeszéltem egy kis reggelire. De nem sokat evett. Aztán elrendeztem a gyerekeket iskolába-óvodába, aztán mentem dolgozni. Fél hétkor értem haza, vacsiztunk. Léda dicsekedett, hogy matekból ötöst kapott. Büszke is vagyok rá. Nagyon okos! Verseket mond nekem.

2012. 05. 23. szerda

Reggel 5-kor keltem, reggelit csináltam. Léda lányom is belázasodott. A többiek elmentek iskolába, óvodába, én meg dolgozni. 3 előtt értem ismét haza, majd elmentem az oviba. 7-kor vacsiztunk, majd fürödtünk, majd be az ágyba.

2012. 05. 24. csütörtök

Reggel 5-kor keltem, reggelit csináltam. A gyerekek mentek oviba, iskolába. Általában 3-kor otthon vagyok. Fürdővizet tettem fel, átnéztem a ház körüli melókat, aztán feküdtünk csak le.

 

Bezeli Mária                                        Miskó László

Szólj hozzá!

Címkék: család napló miskó

A Molnár család naplója

2012.05.26. 13:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sanyi fiam Győrben van,három napos versenyen, Cinti lányomnak nagyon régóta első szabad hétvégéje, mert január óta szinte minden hétvégén versenyen van. Eszter egész héten itthon volt beteg, lázas, Evelin és Dávid készül az oviban az évzáró ünnepségre, Evelinnek ballagás. Két hét múlva ingyenes érlelő táborba megy, ami felkészíti az iskolára, reggel megy és 13 óráig tart. Szerencsére a héten sok takarításom volt, igaz nem sokat fizetnek, de minden munkát elvállalok, mert a kevés is több a semminél. Sajnos nincs gázunk, nagyon félek, hogy villany sem lesz, kikapcsolják, nagyon sok tartozásunk van, de próbálom apránként fizetni. Már most el kellene kezdeni a bevásárlást az iskolába, mert négy gyereket kell beiskoláznom, ráadásul igaz, hogy Dávid még marad az oviban, de nagyon sok mindent kérnek! Még mindig nincs bojler, már lassan minden tönkremegy a lakásban.

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Szécsi család naplója

2012.05.25. 14:55 gyea

Napló 2012. 05. 14. – 05. 20.

 

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az idő egész héten nagyon rossz, beillene őszi időnek. A hőmérséklet alig tíz fok és még tüzelni is kell. Az eső napok óta esik, minden csupa sár. És sajnos ma már úgy vettem észre, hogy Bence megfázott, mert köhögött és fájlalta a torkát. Iskolába ment, remélem, nem lesz semmi baja. Nagyon jól tanul továbbra is, igaz, én amiben tudom, segítem. Tegnap is egész nap Bach és Mozart életét kell leírni, és megtanulni, ebben is segítettem neki. Aztán ha vers van, azt együtt tanuljuk. Mindig mondom, olyan jó lenne még iskolásnak lenni. Nem lenne gondom, és tanulnék. Mindig is szerettem tanulni. Amikor elvégeztem a gimnáziumot, akkor is javasoltak továbbtanulni. Nagyon szerettem volna tanítónő lenni, és két év alatt el is végezhettem volna. De sajnos édesanyám nem engedte, mert azt mondta, pénzt kell keresni, és dolgozni kell, mert ő nem tart el egy felnőtt nőt. Így abbamaradt minden és dolgoztam tovább. Sose haragudtam rá ezért, pedig most biztos lenne állásom, jó fizetésem, és büszke is lenne rám. De utólag már rájöttem, miért nem mehettem. Mert akkor én nevelt lányaként többre vittem volna, mint a vérszerinti lányai, és több iskolám lett volna. De már ez a múlté, ezen kár töprengeni. Így is van iskolám, és mégse kellek sehová. Tizennégy éves koromtól magam tartom el, mivel ösztöndíjat kaptam, sose kaptam zsebpénzt bérletre, ennivalóra, nekem ki kellett gazdálkodni az ösztöndíjamból. Rájöttem arra fiatalon, hogy minél jobban tanulok, annál több az ösztöndíj. Majd szakma kiváló tanulója voltam kétszer megyei szinten. II. helyezést értem el a szakmában. Nyertem egy balatoni utazást, de oda se jutottam el, mert nem tudtak pénzt adni a szülők. Most utólag gondolkodom, lehet, hogy nem is akarták, hogy üdülhessek szinte ingyen, a tanulmányaim miatt. Mindig kitűntem a testvéreim közül mind munkában, mind tanulásban. Szegény jó édesapám mindig örömmel ment a szülői értekezletre, mert tudta, hogy büszke lehet rám. De sose tudom elfogadni, hogy a sors miért mért rám ilyen csapást, pedig mindig jó voltam és büszkék lehettek rám. Most pedig úton-útfélen akadályokba ütközök, és ezeket az akadályokat le kell győzni. Talán ha Bence önálló lesz, talán jobb lesz az én életem is, mert én megélek bármin, és dolgozok betegen is, csak legyen mit.

Ismét Bence vásárol be, mivel mindennap jár, és nagy örömmel tölti el, hogy vásárolhat. És ezt nagyon köszönöm Önöknek és a jólelkű támogatóknak!

Köszönöm, köszönöm!

 

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Vértes család bemutatkozója

2012.05.25. 14:53 gyea

Vértes Ákosné született Straub Judit vagyok, 20 éve vagyok a férjemmel szegény, de boldog házasságban. Öt kiskorú gyereket nevelünk. Én már gyermekkoromban is szegény családban éltem 4,5 éves koromban meghalt az édesapám, Hárman vagyunk testvérek. Az anyukám egyedül nevelt minket. Ő 2008-ban meghalt rákban, előtte öt évig én gondoztam egyedül. A testvéreim rá sem néztek. Amikor meghalt, minden adóssága rám maradt. A testvéreim eladatták a szülői házat, ebből fizettem ki a rengeteg adósságot. Annyi pénzem maradt, hogy kifizettem az albérlet kaucióját, ami kéthavi lakbér ára volt + egy havi beköltözésnél. A megmaradt pénzből bútort, ágyakat, cipőt, ruhát vettünk a gyerekeknek.

A férjem anyukája 127 cm magas, 32 csonttöréssel jött a világra egy csontbetegség (chondrodistrophia) miatt. Ezt a betegséget a férjem örökölte tőle, neki a magassága ugyan normális, de nagyon törékenyek a csontjai. Meg van olyan rész a csontozatásban, ahol kinövések vannak. Emiatt már távolítottak el a bordái közül, Ő rokkant nyugdíjas, fizikai munkát nem végezhet. 1994-ben született meg első kislányunk Ilona. Ő sokkal kisebb fokban, de szintén örökölte ezt a betegséget, testnevelésből felmentett. Női szabónak tanul *********-on. A második leányzó 95-ben született Dalma, a szoptatás alatt maradtam vele terhes, mivel a tablettára allergiás lettem. Sajnos Ő valamivel nagyobb fokban örökölte ezt a betegséget, 145 cm magas és már lezáródtak neki a növekedésért felelős szövetek, tehát ekkora marad és enyhén biccent, mert nem egyformán egyenesedtek ki nála a meggörbült csövescsontok. *************-on tanul a **********-ban emelt szintű grafikát. Nagyon jó a kézügyessége, de sajnos ez egy alapítványi iskola, ami havi 7000 Ft-ba kerül, amivel sajnos az utóbbi két hónapban elmaradtunk. Nem tudom, hogy fogja folytatni a tehetségét.

2001-ben született Paula icipici fokban örökölt, de ez csak hét éves korában derül ki.  Születésekor kiderült, hogy a szívében két pitvar között volt egy 4 mm-es lyuk. A jó Isten velünk volt, mert teljesen tünetmentes volt, és hála annak, hogy rengeteg tejem és nyugodt türelmem volt, egy éves korára már ez a lyuk sem volt 1 mm-es sem. Szerencsére nem történt semmi probléma, azon kívül, hogy a szoptatás alatt megint terhes maradtam, tünetem nem volt, 17 hetes terhes voltam fiammal, Ákossal, amikor kiderült. 2003-ban született, nagy pocakom volt, de Paula még mindig szopizott egészen a szülés előtti utolsó hónapig. Ákoska teljesen egészséges, most első osztályos tanuló. Ákoska születése után derült ki édesanyám betegsége. Egyik percben a fiamat pelenkáztam, etettem, a másikban az édesanyámat. Kitartó voltam, sikerült ekkor az anyukámat felerősíteni olyan szintre, hogy a pelenkát sikerült elhagyni, egészen 2008 nyaráig, akkor egyik napról a másikra teljesen leépült. Újra pelenka, etetés, fürdetés. Nagyon makacs volt. Kórházról csak akkor lehetett szó, amikor már Ő is belátta, hogy muszáj. Ez idő alatt maradtam terhes a legkisebb fiammal, Ferenccel, aki 2009-ben született. Édesanyámnak még a halálos ágyán el tudtam mondani, hogy lesz még egy unokája, hogy fiú lesz, és olyan erős, mint Ő. Ez ideáig teljesen be is igazolódott. Ferenc a 37. hétre született 3020 grammal, 52 cm-el, teljesen egészséges. Hihetetlen erő és fejlődési gyorsaság van benne. 10,5 hónapos kora óta segítség nélkül megy, egy évesen már 16 foga volt, és már most mondatokban beszél, pedig még nincs két éves. Képes eltolni az asztalt és olyan tárgyakat emel meg, ami egy ilyen korú gyereknek még nehéz lenne. Egyszóval nagyon sok olyan tulajdonsága van, amit én az anyukámban láttam.

 

********-en albérletben lakunk. Itt engedték meg, hogy a gyerekekkel beköltözzek, mert a mai világban az már sok helyen akadály.

A lakbér havi 55.000 Ft+ rezsi. Átlagosan: 80-90.000 Ft-ot szoktunk kifizetni havonta + a gyerekeknek a bérletek, az iskola-felszerelések és az antenna.

Én Gyes-en vagyok, a havi pénzem: 105.795 Ft, a férjem nyugdíja havi 36.650 Ft, mivel egy régi butaság miatt levonnak tőle havonta 18.051 Ft-ot. Az itteni önkormányzattól kapunk lakásfenntartási támogatást, havi 9.400 Ft-ot és a rendszeres gyermekvédelmi támogatást. A teljes befolyó pénzünk 151.845 Ft, amiből mire mindent kifizetünk, szinte kenyérre sem marad. Minden vágyunk, hogy egyszer ér minket egy kis szerencse és valahogy saját otthonunkra kelljen rezsit fizetni, és nem megtűrt személynek lenni. Bízom benne, hogy egyszer sikerül, és hogy a gyermekeimnek legalább az alapvető dolgokat, vitaminforrást biztosítani tudom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: család vértes

A Takács család naplója

2012.05.25. 13:07 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez 

 

Drága jó segítők!

Én a Nagymama vagyok: Nagyon rosszul érzem magam, ez az időváltozás tönkreteszi a szívemet. A pulzusom alig-alig 60, és a gyógyszerem elfogyott. Közgyógyom pedig a vérnyomásos gyógyszereimre megy. Nem vagyok a legjobb bőrben. A kislányoknak még főzni se tudok abból a kevésből, amiket Önök adnak. Remélem, a jó Isten megsegít, és jobban leszek.

A drága jó Isten áldását küldöm mindannyiuknak, drága jó segítőim, a jó Isten áldja meg Önöket!

 

Mama

Szólj hozzá!

Címkék: család napló takács

A Tímár család naplója

2012.05.24. 12:25 gyea

A 2012.05.14. és a 2012.05.20. közötti időszak:

 

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten a férjem délelőttös volt.

Mivel ezen a héten jó idő volt, így most nem tudtam olyan sokat vetegetni, csupán csak a délutáni órákban. Délelőtt ezért főként a házban tevékenykedtem.

A fiúknak megkezdődött az iskolában a javítási időszak. Így délután a kisebbik fiammal foglalkoztunk, hogy amiből még tud, abból javítson.

A hétvégén bográcsoztunk a férjem egyik munkatársánál.

Vasárnap pedig csak pihentünk és a következő hétre készülődtünk.

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tímár

A Törjék család naplója

2012.05.23. 12:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A kislányom nagy lázban készült a ***********-i iskolában tartandó anyáknapjára. Ami nagyon szép volt, öt órakor kezdődött a műsor. Virágot és kézzel készített, falra akasztható tárgyat kaptam ajándékba tőle. Mikor anyáknapja van, akkor ki szoktunk menni a temetőbe virágot vinni, ugyanis mind a két mama meghalt. ***********-ön is voltak a gyermekeim, a Fuss az egészségedért című futóversenyen. A kislányom másfél kilométert futott, Ő első lett, a fiam pedig második, mert a vádlija begörcsölt neki, de csak hajszálon múlt, hogy első legyen.

Tisztelettel:

 

Bede Mónika

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Merényi család naplója

2012.05.22. 15:43 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét is jól telt mindenkinek.

Az iskolában kedden nyílt nap volt a fiúnak. A magyar és matematikaórára mentem el. Hát a matek lehetett volna jobb. A közmunkán hétfőn jutalomszabadságot kaptunk a jó munkáért. Kedden nem dolgoztunk az eső miatt. Csütörtökön palántát árultunk a hivatalnál, a vevők nagyon meg voltak elégedve, mert szépek voltak. Így 10 000 Ft értékűt árultunk, ebből majd paprikapalántát vesznek. Itthon a gyerekekkel sziklakertet csináltunk az udvar közepére, teleültettük virágokkal. Megkapáltuk hétvégén a veteményeket, és a borsó virágos. Örülnek a gyerekek, mert a dinnye kikelt. Piroskával összekaptam, mert nem mondta el, hogy van barátja. Félt, hogy nem engedem, hogy járjanak, a másik utcából egy magyar gyerek. Hát remélem, hogy nem csalódok bennük.

Hát így telt el ez a hét.

Tisztelettel:

 

Merényi Gyuláné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló merényi

A Miskó család naplója

2012.05.22. 12:40 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

2015. 05. 11. péntek

Reggel 5-kor keltem, csináltam reggelit. Fél hétkor keltettem anyát, majd a gyerekeket. Én 7-re járok dolgozni. Fát ültetünk, kapálunk, 3-kor indulunk haza. 4-kor már az oviban vagyok a lányokért. Ha van pénzem, hazafelé mindig beviszem őket a boltba. Ilyenkor mindig kapnak valamit. 7-kor vacsizunk, fürdünk, s vége a napnak.

2012. 05. 12. szombat

Dolgoznom kellett, de csak 8-ra kellett mennem. Ugyanúgy kapáltunk, ültettünk. 1 órára értem haza. Gyorsan megcsináltam az otthoni dolgokat, aztán elvittem a gyerekeket sétálni. Kishalakat fogtunk az egyik kis folyóban. Minden gyereknek külön egy kis vödörbe. Jól el is fáradtak. 7-kor gyorsan lefürödtünk, vacsiztunk, majd be az ágyba.

2012. 05. 13. vasárnap

Reggel 6-kor keltem, Léda lányommal együtt. Segített a reggeli készítésénél, aztán leült a számítógéphez, volt egy házi feladata, azt csinálta meg. Minden gyerek napi 1 órát tölthet a gépnél, persze csak a lecke után. 4-kor cukormérés, este 7-kor megint mérés, fürdés, aztán vacsiztunk, s be az ágyba.

2012. 05. 14. hétfő

5-kor keltem, reggelikészítés után el is kezdtem keltegetni a gyerekeket. Mert ilyenkor nehezen lehet őket kelteni. Léda és Máté zsebpénzt kapnak, az ötösért külön jutalom jár. 7-re járok dolgozni, anya főz, mosott és takarított, közben rendezte az adópapírom kitöltését. 7-kor csináltuk a vacsorát Lédával. Ettünk, aztán fürödtünk.

2012. 05. 15. kedd

Reggel 5-kor keltem, elkészült a reggeli. Mari panaszkodott, hogy nem érzi jól magát. Sajnos nem kaptam szabit, kevés nálunk az ember. 7-kor elmentem dolgozni. Egész nap nagyon nyugtalan voltam a melóhelyen. A gyerekek miatt is. Fél négykor értem haza, gyorsan nekiálltam főzni, takarítani. Fél nyolckor ágyban voltunk. A gyerekek tévéztek, majd elaludtak. Én meg anyát figyeltem.

2012. 05. 16. szerda

Reggel ötkor megcsináltam a reggelit. Mari rosszul érezte magát. Szóltam a Mamának, hogy legyen vele, mert nekem menni kell dolgozni. Úgy is volt.  Fél hétkor már elmentem dolgozni, 3 után értem haza. Mari elég gyenge volt. Nem is keltettem fel. Közben a gyerekek is megjöttek. 7-kor ettünk, fürödtünk . Hamar ágyba dugtam őket, el is aludtak hamarosan.

2012. 05. 17. csütörtök

Reggel Mari nagyon rosszul volt, ki kellett hívni a doktornőt. Kapott egy injekciót, attól kicsit jobban lett, de semmi sem változott. Ha kórházba kerül, nem tudom, mi lesz velünk? 4 órakor már egész jól érezte magát, már tudott enni egypár falatot. Főztem, közben mosogattam, takarítottam. Rendeztem a gyerekeket. Egész éjjel fent voltam, alig aludtam valamit.

 

Bezeli Mária                                      Miskó László

Szólj hozzá!

Címkék: család napló miskó

A Márton család naplója

2012.05.22. 10:49 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elég rosszul telnek mostanában a napok. Összejönnek a dolgok. A lányunknak úgy néz ki, hogy nem gyógyítható az asztmája. Beadtam a nyugdíjhoz a papírjaimat, de ebben a hónapban nem kaptam nyugdíjat. Június 1-én kell vissza menni a bizottság elé, és csak akkor, amikor meg van a végzés, akkor derül ki, hogy kapok-e még nyugdíjat, vagy nem. Nem tudom, hogy fogjuk kihúzni a következő hónapig. A gyerekeknek lassan vége az iskolának. Én is már csak két hétig járok iskolába. A nyarat szeretik a gyerekek, nem kell menni iskolába, meg akkor és azt csinálnak, amit akarnak (na meg amit engedünk). Attila elég sokat javított a félévi bizonyítványához képest. Timi is javított, de neki meglesz a 4-es bizonyítványa. Nagyon büszkék vagyunk mind a két gyerekre! Ők a mi szemünk fényei, a mindenünk! Mindent megadnánk nekik, ha módunk lenne rá, de így is ami csak tőlünk telik, mindent megteszünk értük.

Zoltán jár még dolgozni, de már nem igazán bírja a mindennapos éjszakázást. Remélem, mihamarabb találunk valami jobban fizető állást, mert már lassan nem bírjuk fizetni a számlákat!

Nagyon szép napot, és további jó munkát kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Rácz család naplója

2012.05.22. 09:52 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

   

A múlt héten átment a gyerekeken a hányás-hasmenés (ahogy írtam az előző levelemben). Szombaton elkapta a legnagyobb fiunk is. Így nem tudtunk elmenni semerre, hiába volt jó idő! Sokat voltunk az udvaron. Nagyon szeretnek a kicsik homokozni, aszfaltra rajzolni. Elő kell szednünk a bicikliket, mert azért nyaggatnak minket, hogy biciklizni szeretnének. A legkisebb gyermekünk kezdi elhagyni a pelust. Jó lenne már, ha arra nem kéne költeni… Mégegyszer köszönjük a segítséget!

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család naplója rácz

A Bíró család naplója

2012.05.22. 08:57 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Eltelt egy újabb hét. Lassan itt a nyári szünet és ősszel az iskola. Már most gondolkodom, hogy mit hol és főleg mikor vegyek meg. Nem tudok mindent egyszerre, így próbálok minden hónapra egy keveset beszorítani, hogy azért ne érezzük meg olyan nagyon a kiadást.

Múlt szombaton Robika meghívást kapott egy pajtásától születésnapi zsúrra. Nagy izgalommal készült a délutánra. Apró ajándékot vettünk és ő rajzolt is a kis pajtásnak. Sok gyerek gyűlt össze és nagyon jól érezték magukat. Szerencsére jó idő volt így az udvaron tudtak játszani, hancúrozni. Estefelé amikor a szülők jöttek a gyerekekért, senki nem akart hazamenni.

Párom már jól van, jövő héten már dolgozni megy. Örülök is meg nem is. Örülök, mert a táppénz sajnos nagyon kevés volt a fizetéshez képest, de ugyanakkor féltem is. Remélem nem túl korai ez a munkakezdés.

A kertek nagyon szépek. A jó időt kihasználva végig kapáltam az egészet, így most egy szál gaz sincs benne. A korai epret már leszedtem egyszer, de el is fogyott hamar. Mindenki örült a friss gyümölcsnek. Majd szeretnék lekvárt főzni belőle, ha lesz elég. Nemsokára a borsót is meg tudjuk kóstolni, később pedig, ha már sok lesz, akkor elteszem a fagyasztóba.

Esténként már sokáig világos van, Robikával mindig kint kell játszani. Sokszor a szomszédok is kijönnek, és jókat beszélgetünk, míg a gyerekek labdáznak, bicikliznek. Ahogy közeledik a nyár mindig több időt töltünk a szabadban.

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Lencsés család naplója

2012.05.21. 10:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nehéz hét van a hátunk mögött, Detti elballagott az óvodából, nagyon ügyesen szerepelt végig megtartott, és feladatorientált volt.
Láthatóan büszkeséggel töltötte el, hogy már Ő is a ballagók között van, természetesen én is nagyon büszke voltam rá!
Sajnos a tömegtől és a zárt teremtől rosszul lettem, és ki kellett rohannom, mert nem kaptam levegőt, és utána már csak az ajtóig jutottam, és onnan figyeltem.
Senki nem jött el, féltem, ha nem lát a helyemen, esetleg bepánikol, de szerencsére nem történt baj, szépen végigcsinálta.
Itthon kapott egy kis apróságot ballagási ajándékként. A nagylánnyá válás következménye ként sikerült az ágyát a gyerek szobába rakni, a helyzetet kihasználva
megpróbálnánk leválasztani a velem alvásról. Eddig sikerrel jártunk három napja külön alszik.
A másik két gyermekem jól van, Janikának vannak pillanatai amikor nincs képben, de összességében jó a kedélyállapota, mert az elmúlt időben sokszor volt lehangolt,
és nem volt kedve semmihez.
Réka sodródik az árral. Örül, mert szombaton megyünk az óvoda által szervezett és így jóval olcsóbb hajókirándulásra, jó lesz, még én sem voltam soha.
A kert szép, a retket már kiettük, megpróbálunk új csapatot ültetni. Paradicsom és paprika még nincs, sem a hőn áhított előnevelt csirke. Nem jön össze a rávaló.
Magamról, hát nagyon fáj a kezem, az ujjaim. Éjszakára felerősödik a fájdalom, így fáradtan, megtörve és kimerülten töltöm a napjaimat.
Tisztelettel:

 

Lencsésné Tamara

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

süti beállítások módosítása