Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Szász család naplója

2011.10.21. 09:42 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A héten nagy változások nem történtek, kicsit meg hűltünk de nem volt nagy a baj most.

A héten nagyon mérges lettem, mert elmentem egy állásinterjúra, és kerékpárral mentem, az még nem semmi, mire kijöttem, kibökték a  kerekét. Két napra rá jött a levél, hogy sajnáljuk, nem tudjuk alkalmazni, nagyon elkeseredtem én, és a családom is, mert nagyon bíztunk benne, hogy most összejön, de sajna nem.

Ennyi történt nagyjából velünk.

Szép napot:

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Márton család naplója

2011.10.20. 09:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Újabb hét áll mögöttünk. Mennek a napok, és egyre hidegebbek vannak. Már venni kellett a gyerekeknek kabátokat, mert reggel elég hidegek vannak. Magunknak meg előszedtem a tavalyi kabátokat, kimostam, rendbe raktam, mindenkinek. venni már egy kicsit sok lett volna. Így is abból kaptak a gyerekek kabátot, amit a férjem az aratáson kapott. Vége az aratásnak is, így már nappal nem jár dolgozni. Már megkezdtük a fűtést, még szerencse, hogy az előző fűtési szezonból maradt egy pár mázsa fa, így most még nem kellett érte pénzt kiadni, elég lesz jövőhónapban venni. Amúgy a gyerekek jól vannak, nincs probléma velük, tanulnak és délutánonként, de leginkább hétvégén a barátaikkal töltik a szabadidejüket. Én meg járok az iskolába is, meg dolgozni is, de már egyre fárasztóbb összeegyeztetni a munkát, az iskolát és a házi munkát.

De meg kell oldani, mert egyiket sem szeretném elhanyagolni.

További szép napot, és jó munkát kívánok mindenkinek.

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Varga család naplója

2011.10.19. 10:28 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Múlt héten épp vártam a mosógépszerelőt, mikor naplóm írtam. Megjött, kiderült, hogy a legnagyobb gondja a gépemnek a szivattyúja volt, kicserélte 12.000 Ft-ért. Érezzük is ennek a pénznek a hiányát, de már nagyon fontos volt megcsináltatni. Mostam is vele sokat, ami ez idáig elmaradt plédek, párnák, téli kabátok stb..
Hidegek az esték, így már majdnem minden este befűtünk mindkét szobában. Tüzelőt még nem vettünk, a hulladék fát tüzeljük el. Hamarosan pedig vásárolni kell, mert ami van, az pár napra elegendő csak. Télikabátot, csizmát is kell vennem a gyerekeknek, mert mindent kinőttek. Sajnos most nem kapunk senkitől ruhákat, pedig szívesen vennénk.
Mesit a héten haza kellett hozni az óvodából, mert rosszul lett, hamarosan viszem laborvizsgálatra, kiderüljön mi lehetett vele. Remélem semmi komoly.
A nagyok jól vannak, nem betegek, jegyeik változók. Két hét múlva Tini Disco lesz nekik az iskolában, már most azt tervezgetik.
Zárom naplóm, mindenkinek további szép napot kívánok!

Üdvözlettel:


Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Juhász család naplója

2011.10.18. 15:34 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagyon hideg van, annyira szokatlan. Mindent szépen sorban be kellett vinni fagymentes helyre, és a vízcsapot és a vízóra aknát is téliesíteni kellett! A muskátlik gyönyörűen virágzanak még mindig, van egy kamránk, és oda raktam el őket. A leánderek is nagyot nőttek, nem is tudom hová fogom tudni elhelyezni télen, ha tényleg jönnek a kemény mínuszok, de remélem, majd csak találok valami jó helyet nekik.

A népszámlálás jól halad, már csak azok vannak hátra, akik próbálkoztak a netes kitöltéssel, és valami miatt nem sikerült nekik, igaz voltak napok, amikor csak ezzel foglalkoztam, hála és köszönet érte a családomnak, akik ezt lehetővé tették a számomra, hiszen minden munkát elvégeztek helyettem, pedig volt bőven!

Ma fasírt lesz ebédre, krumpli pürével és almakompóttal, persze leves is lesz, csak egy kis gyümölcsleves.

Egészségileg minden rendben most, Édesanyám köhög egy kicsit, de a gyerekek jól bírják ezt a változó időjárást.

A fiam nagyon sokat tevékenykedik, délutánonként is eljár dolgozni, az almaszedés hajrája van, és a barátokkal vállalnak munkát, rázni kell a fáról az almát, majd felszedni, persze nem nagy tétel, inkább aprólékos, időigényes munka, kevés alma van a legtöbb almás kertben, 10-15-20 mázsa alma termett csak 100 almafán.

Gyűjti a keresetét egy téli cipőt szeretne magának, és egy farmert, hiába mondom neki, hogy fiatal szervezetnek nem szabad ennyire hajszolnia magát, de jól érzi magát, és szereti is barátaival tölteni az időt. Mindig nyugtat:"Anya észre sem vesszük és már készen is van!" Nagyon jó fiú!

A lánykám az tanul nagyon sokat, szeretne kitűnő lenni, persze elég sok szakköre és óra utáni foglalkozásra is jár, de szerintem ez is az élethez tartozik, és szükséges egy gyereknek.

Mindig azzal érvel nekem, hogy "Anya te is este tanultál, mégis jó tanuló voltál!"

Igen, csak az kicsit más fajta világ volt még az én koromban, sokat kellett segíteni, hiszen a ház körül nagyon sok volt a tenni való, és volt sok mindenünk.

Tegnap nagyon meghatódtam, este beszélgettünk és mondja a lányom, hogy még fogalmazást kell írnia holnapra, a témája: "Hogyan nevelnéd a gyermekedet?" És kérdeztem, hogy mit fogsz írni? Egyszerű, Anya, leírom, ahogy Te nevelsz minket, és gyorsan készen is leszek. Ez nekem akkora elismerés volt, elpityeredtem, mert ezek szerint valamit csak jól teszek, ha ezt tartja követendőnek.

Nagyon kedvelem a magyar tanárnőjét is, mert ilyen kis kitérőket is tesz a gyerekekkel, és ilyen témákról is beszélget velük, és készíti őket az életre, és nyitja a szemüket a világra!

Persze sok minden más is tetszik még a tanítási stílusában, pl.: nagyon sok verset meg kell tanulniuk, és fel is kérdezi, szerintem a gyereknek tudnia kell pár verset kapásból, sok szülő szerint nem. Mesélte a lányom, hogy tegnap is felment az egyik szülő, hogy olyan verset, mint a Huszt, miért kell megtanulni? Szerintem szép vers, és olyan jól lehet elmondani is... "Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék....csend vala... felleg alól szállt fel az éjjeli hold..."

Nem vagyunk egyformák szülők sem, van akinek este hétkor még kint van az utcán a lánya, (most hogy járkálok este is, elég későn a népszámlálás miatt), csak nézek nagyot, mit keres kint ilyenkor egy gyerek az utcán, a fiukkal beszélget, persze majd 20 év körüli fiúkkal…  Volt akire rá is szóltam, hogy nem várnak még otthon, de  csak nevetett egyet és válaszolta, hogy nem... Ennyi, ilyen is van, ha meg gond, baj van a gyerekkel, csak néz a szülő, hogyan történhetett ilyen meg vele???

Már beszéltünk szülői értekezleten is ilyenekről, de van, akit nem érdekel, sajátos elvek szerint neveli a gyermekét, ilyen is van...

Voltunk vasárnap templomban is lánykámmal, új éneket tanul a gyülekezet, hiszen "újbori úrvacsora" lesz 23-án, ezért már szerdától van istentisztelet esténként is, remélem el fogok tudni menni!

Mostanában valahogy még jobban szükségem van az igére, vasárnap a Lelkésznőnk az elengedésről beszélt, hogy tudnia kell minden embernek, hogy meddig kell pátyolgatnia a gyermekét, és mikor kell tudni elengedni, persze akkor, ha előtte kellő önállóságra nevelte. Így van, nem egyszerű gondolatok ezek sem, és lehetne róla hosszan beszélgetni, hiszen az ember életének egy nagyon fontos állomása, és elég nehéz megélni, mikor a gyermeknek barátnője, felesége van és az az első a rangsorban, vele tölti minden idejét, a mi kis lányunk vagy fiunk... Hiszen mindenki családjában rokoni, baráti körében vannak ilyen emberek, akik jól tudják megélni ezt, és vannak akik nem jól. Vajon én milyen leszek majd? Remélem, megadja a jó Isten ezt is nekem és láthatom a gyermekeimet felnőttként és az unokáimat is!

Szombaton volt a "72 óra kompromisszumok nélkül" sorozat keretében a gyerekeknek munka, nagyon jó kedvel és szeretettel végezték el ezt a feladatot is, a kis falunkhoz mérten elég sokan is mentek, olyan jó érzés tudni, hogy jók a gyerekek, fiatalok és egy nemes cél érdekében hajlandóak tenni is, bármivel, bármit!

De  elköszönök, legyen mindenkinek csodaszép a napja, és történjenek jó dolgok is veletek, süssön a nap melegen, és ne felejtsetek el mosolyogni, hiszen a mosoly mindenkinek jól esik, aki adja, és aki kapja annak is. A jó Isten áldása legyen mindenki életén, aki értékes idejéből áldozott rám!

Tisztelettel:

 

Juhászné Mária

1 komment

Címkék: család napló juhász

A Nagy család naplója

2011.10.18. 13:50 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A fiunkkal kell mennünk a Nevelési Intézetbe, mert ki kell deríteni, hogy igazából mi is a baja és, hogy hogyan legyen kezelve.

A lányokkal semmi gond nincsen, hála Istennek.

Az óvodában és az iskolában is már a héten a karácsonyi fényképezések voltak, nagyon büszke vagyok rájuk, olyan szépek. Csendesen telt ez a hét, de nem is baj, mert kicsit kell, hogy ne legyen annyi gond. Vagyis a gondok megvannak még, csak egy kicsit most másfelé kellett figyelni.

Üdvözlettel:

 

A Nagy család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló nagy

A Pásztor család naplója

2011.10.18. 10:05 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Bejött a hideg, fázós időszak, sajnos. Fűteni kell estére, még szerencse, hogy a fa már bent van száraz helyen, megérte nyáron vele a melegben dolgozni. Józsiék csütörtökön iskolalátogatáson voltak ********ön. Rendőrnek szeretne menni, de én nem igazán rajongok érte. Szerintem sok szülő van így ezzel, akinek a gyermeke ilyen, úgymond veszélyes szakmát választ. Még ami szerintem vonzaná az a színészet lenne, mert tehetsége van a színészkedéshez. Csak az a baj, hogy a tanulmányi eredménye kevés lenne hozzá. Mert itt a művelődésszervező sokszor ad neki szöveget, és tehetségesnek tartja, meg nagyon bírja a fiamat. Pénteken pedig az állatkertbe voltak kirándulni, az egész iskola. A gyerekek jól vannak, most nem betegek. Én is a héten elkezdem a nagytakarítást a lakásban, mert ha bejönnek a nagyon mínuszok, egy kicsit nehéz lesz ablakot pucolni. A párom megint hízott egy kilót, megéri erőltetnie az evést. A kéményt is sikerült hétvégén megjavítani, ugyanis nagyon szét volt nyílva, és ezt a kéményseprő már nem fogadta volna el.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Rácz család naplója

2011.10.18. 08:23 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt héten a nagyfiunk hazahozta első hármasát a suliból. Mint kiderült, azért lett hármas a matek dolgozata, mert beszélgetett a padtársával és nem figyelt a feladatra. Ábel imádja a bölcsit továbbra is. Voltak családlátogatáson nálunk a gondozónője és a dadusa. Ákos nem nagyon akar mostanában óvodába járni.

Kérnem kell a gázosoktól részletfizetést, egyszerűen nem bírom befizetni.

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Gulyás család naplója

2011.10.17. 12:21 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Először is elnézést kérek, hogy csak most írok. Az elmúlt hetek olyan gyorsan elmentek. A tűzifánkat a sógorom áthozta, a férjem össze is vágta, és együtt a család bepakolta a helyére. Most már úgyis beindult a fűtési szezon. A nagyobbik fiúnkkal, Attilával letakarítottuk a kertet is, én kiástam a zöldséget, sárgarépát le is hordtuk a pincébe. Ő segített levágni a kukoricaszárat, szerencsére jó idő volt, így egyből el is tudtuk tüzelni. Most még utoljára az idén a férjem a sövényt is megigazította, nagyon felnőtt már. A kertben már csak pár fej káposzta maradt, de anyukámmal megbeszéltem, ha leszedjük, Ő lesavanyítja télire. A gyerekek eddig még nem voltak betegek, csak egy picit lettek náthásak, de ez az idő ezzel jár. De a férjem Pista arcüreggyulladást kapott, a munkahelyéről haza is kellet utaznia. Én még ilyen betegen nem láttam őt, a főnöke mérges is lett rá. Nem is kapott annyi fizetést, amennyi járt volna. Pedig számítottunk a pénzre, lett volna helye, pár csekket be akartam fizetni. Sajnos kihasználják az embereket, mert nincsenek munkahelyek, és nem lehet változtatni. Közben megjött a gáz-végszámla, arra örülünk, hogy nem kellet ráfizetnünk, de a villanyra igen, 35.000 Ft-ot kell befizetni. Számítottunk rá, mert keveselltük a havi számlákat.

Köszönettel:

 

Gulyás Istvánné           

Szólj hozzá!

Címkék: család napló gulyás

A Lencsés család naplója

2011.10.17. 10:01 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Pénteken voltunk a Neurológián, vittük Dettit is, mert egy -nem vállalta senki,- kettő így legalább kipróbálta a vonatot.

Apukájuk hazajött, hogy segítsen az utazásban, három gyerkőccel egyedül nehéz.

Janikát és Rékát is megvizsgálták, a doktornő aranyos volt, és telefonált ******-ra, hogy mihamarabb nézzék meg Rékát és MR készüljön, nagyon beteg testvére miatt is mivel, hasonló kezdeti tünetekkel küszködünk. Epilepsziára utaló jelet nem találtak.

Addig izgulhatunk két hétig, amúgy csak Januárra tudtak volna időpontot adni.

Janikával kapcsolatban megvigasztalt, hogy jó helyen van ebben a kórházban, itt megtesznek érte mindent az orvosok, akik világszerte elismert idegsebészek. Tudom én ezt, de ettől függetlenül egy időzített bomba van az agyában, sajnos.

Dettinek tetszett a vonat, a hajnali négykor kelés nem annyira, de nem volt probléma.

Igaz a Kórházban, egyfolytában hangoztatta boldognak, boldogtalannak, hogy hol lakunk, így akik ott voltak, mindenki tudta pontosan a címünket. Azt hiszem a telefonszámunkat nem fogom megtanítani neki…

A szokatlan hideg ellenére jól vagyunk, és remélem ez így is marad, habár ilyenkor Janikának sokkal több fájdalma van, és nem összeszedett, mert nem kap annyi oxigént az agya, amennyit kellene.

Ma kitakarítottam a kamrát, mert már igencsak elszabadult a pokol, egy zsák szemét, és sok felesleges dolog gyűlt össze.

Zárom soraim.

Tisztelettel:

 

Lencsés család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Molnár család naplója

2011.10.17. 09:14 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét nagyon nehéz volt, nincs gázunk, így nem tudok főzni, és sajnos nincs
fűtés, majd megfagyunk. A két kicsi, és a nagyfiam is meg van fázva, lázas
beteg, az utolsó forintom gyógyszerre ment el. Nagyon kilátástalan a
helyzetünk! A gyerekek mindent kinőttek, nincsenek ruháik, pedig most jön a
hideg, és nagyon kellene meleg ruha. Le vagyok maradva a hitellel, és a rezsivel
is. A héten amit kerestem a takarítással, elment a gyógyszerekre. A gyerekeknek
fogszabályzó kellene, de sajnos nem tudom kifizetni. Nagyon el vagyok
keseredve, nem tudom mi lesz!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Vincze család naplója

2011.10.17. 09:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Hideg van, nagyon-nagyon fázunk, főleg fürdés után. Kaptunk anyutól egy kis fát, hogy be tudjunk gyújtani esténként, de hát ez mind kevés napról-napra egyre hidegebb van, tüzelőt pedig mostanáig nem sikerült vennünk. Ráadásul a szemüvegeket a lányoknak, azt sem tudom kiváltani, nagyon bántanak ezek a dolgok, meg a többi még e mellet. Felszedtük a sárgarépát, a múlt héten nem sok lett, de amíg tart, annyi. A lányok most jól vannak hála Istennek. Mi meg a férjemmel fáradtak vagyunk, de főleg lelkileg és agyilag, a sok gondolkodástól és menni nem megyünk semmire. Férjemnek sem lesz már munkája novembertől, ahogy nekem sincs már. Egyre kevesebb a bevétel, pedig ami volt az is nagyon kevés volt. A lányoknak jól megy a suli, főleg a kisebbiknek, hát a nagyobbik lányom az kicsit lusta tanulni, de próbáljuk noszogatni, hogy tessék tanulni, mert nagyon fontos a mai világban. A napjaink szürkék, egy hangúak, és már előre félek az óra visszaállítástól, mert akkor még rosszabb lesz, korábban fog sötétedni, hosszabb esték, meg minden. Hát nem lesz valami jó.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

süti beállítások módosítása