Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Szellő család naplója

2011.05.01. 11:41 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hét ünnepi nappal kezdődött, Húsvéttal. Szépen csendben telt, mint a többi nap, egy kis vasárnapi ebéd volt, tévéztünk, beszélgetünk nem tartottunk Húsvétot.
Majd a hét többi napján szokásosan folytatódtak a napjaink. Délelőtt - mint mindig- dolgoztam, a gyerekek iskolába mentek. Viola még mindig itthon lábadozik, így Ő még nem ment iskolába.
Udvart is takarítottunk, meg voltunk a kertben gyomlálgatni.04.30-án szombaton mentem a nagyobbik lányommal, mert volt a ballagása 10.00-órától. Szépen csendben elballagott, egy kis olcsó, egyszerű csokrot vettem neki. Sajnos ünneplést, és családi összejövetelt nem tartottunk, mert az anyagiak nem engedték, ez a hét egy kicsit rázós volt. A jövő héten lesznek a vizsgák és reméljük már azt követő héten boldogan írhatom, hogy meg van az érettségije. Vasárnap Édesanyák napja volt, kaptam a gyerekektől orgonát, tulipánt és gyöngyvirágot. Én pedig viszonzásul sütöttem nekik egy kis csörögét.
Hát ennyi történt nálunk ezen a héten.
Tisztelettel: Szellő Pálné Éva és családja

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szellő

A Pásztor család naplója

2011.04.30. 09:05 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Most végre nyugisan telt a hét. A húsvét is úgy ment, ahogy vártam, nem volt semmi, csak a csend és nyugalom. A fiúk végigjárták a rokonságot, a lányok pedig várták a locsolókat. Szerencsére nem volt nagy tömeg. Vége lett a tavaszi szünetnek is, és megkezdődtek a szürke hétköznapok. Most szerencsére senki sem beteg, de ne is legyen! Az önkormányzattól is megkaptam a határozatot a lakásfenntartásival kapcsolatban. 8800 Ft-ot utalnak át havonta a vízszámlára. Így legalább annak a nagy része rendezve lesz. De még a gázt nem tudom, hogy intézzük el, és hogy-hogyan tudjuk kifizetni. A villanyból is még két hónap van hátra. Még a nyugdíj ügyben semmi sincs az élettársamnak, de most már lassan kell, hogy kapjon valamit arról, mert lassan egy hónapja, hogy bent volt a bizottságon. Most hétvégén lomtalanítás lesz a faluban. Nem fogunk unatkozni a hét végén, ki kell takarítani az udvart.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Pethő család naplója

2011.04.29. 11:19 gyea

Tovább a család bemutatkozójához  |  Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hét elején még húsvéti lázban égtek a gyerekek, amint azt az előző levelemben már leírtam.

Kedden még itthon voltak, csak szerdán kezdődött a suli és az óvoda. Természetesen oda is

kellett vinni a kölnit, a kislányomnak pedig a hímestojást azoknak a fiúknak, akik nem jöttek

el meglocsolni őt. Nagyban folyik az anyák napi készülődés a suliban, és az oviban is.

Dalma és Árpika  is megtanulta már a verset. Sajnos a kiscsaj amióta jó idő van, nem

nagyon akar tanulni, mindig csak a barátnőkkel töltené a szabadidőt. A kisfiam izgatottan

várja, hogy mikor vesszük meg már végre a húsvéti pénzéből a biciklit. Csak sajnos azt

már elköltöttük, és ezért várnia kell, amíg vissza tudjuk Neki adni. Nagyon nagy árak vannak.

A hétezer forintja kevés lesz egy használt biciklire is. Az újakat meg se mertem nézni.

Ma kaptak két kis nyuszit. Az egyik szürke, a másik hófehér. Nagyon örültek mind a ketten!

 

Üdvözlettel:

                        Pethő Brigitta

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pethő

A Révész család naplója

2011.04.29. 10:28 gyea

Tovább a család bemutatkozójához 

 

Ez a hét is elmúlt, az ünnep is, szerényen. Végül is olyan volt, mint egy sima hétvége. Dóri lányom beteg volt, a suliban elrontotta a pociját még a szünet előtt, és inkább sokat pihent. Péter fiamnak ismét előjött sajnos a tavaszi allergiája a gyümölcsfáktól. Sajnos hiába szólok rá, szombaton már korán reggel végig fűnyírózta az udvart, még a gyümölcsfák alatt is, amit neki nem lenne szabad. És egész hétvégén a nyári színt kint csinálta az apjával, nagyon makacs gyerek és nem foglalkozik a betegségével, föl sem akarja venni. Nagyon szeretem őt, és nagyon féltem, ugyanakkor nagyon büszke vagyok rá. Nelli a munkaügyön keresztül tanfolyamra jelentkezett, és ma is ott van tesztíráson. Remélem sikerül neki. Móni lányomat fölvették a kívánt iskolába és szakra, nagyon örültünk neki hogy sikerült. Férjem múlt héten is végig a kertben az udvaron szorgoskodik, én pedig a gyerekek dolgaival, a háztartással, a kerttel vagyok elfoglalva. Ez minden időm leköti, hát ennyi röviden.

 

Üdvözlettel: a Révész család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló révész

A Lencsés család naplója

2011.04.29. 09:54 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nem kezdődött valami jól a hét, mert azt hinné az ember, hogy ebben a jó időben nem lehet megfázni, de pedig igen.
Kedden a kisfiammal, szerdán a lányommal kellett orvoshoz menni, torok gyulladás és fülgyulladás miatt.
Összejött a hétre, de azért maradt bőven energia, hogy a kislányom túl legyen a naponta ötszázszor megkérdezhesse, mi az , hogy Nő és Férfi.
Apukájuk ma jön haza kéthetente jár haza, már nagyon várják a gyerekek, remélhetőleg, jól ki is fogják használni, és sok időt töltenek vele. Legalább addig nyugodtan vissza tudom készíteni. És kicsit nézegethetem csendben a képet a falon, nem is vágyok többre.
Akartam a naplómban arról is írni, hogy nagyon jó érzés a biztonság, a tudat, hogy van, és marad is, ezt úgy gondolom, nem tudom eléggé megköszönni. Nagyon jó és furcsa, egyben.
Az én naplóm, nem lesz túl színes, sajnos a napok- hetek szinte a négy fal között telnek, de igyekszem mindent leírni.
Ahogy jön a meleg, és a nyári szünet, akkor végérvényesen be leszünk zárva, mert Janika a fejecskéje miatt nem lehet a napon.
Nehéz mindig kitalálni, mivel töltsük a napot, persze mindig, figyelembe véve Autista kislányom nehézségeit, mert nem lehet ám, bármit, bármikor csinálni…

Üdvözlettel:

 

Lencsés Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Szász család naplója

2011.04.28. 12:47 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt időszak nagyon izgatottan telt, mivel a gyerekek nagyon várták a nyuszit.

Kimentünk ********-ra a gyerekekkel és még az anyukájuk elterelte a gyerekek figyelmét, addig én a kicsi nyuszi-tojásokat elszórtam a fűbe, majd furfangosan eljátszottam, hogy: Ni csak, mit találtam?! És így keresték a gyerekek azt, amit a nyuszi hozott.

Majd maradtunk még, és ott fociztunk, piknikeztünk a gyerekekkel. Húsvét hétfőn pedig elmentem a gyerekekkel, és meglocsoltuk a lányokat a házban, ahol lakunk. Sok nyuszi-tojást locsoltak össze, mivel szépen, okosan mondták a versikét, amit megtanultak.

Sokat készültek a húsvétra, tojást festettek a locsolóknak, mivel van egy kishúguk is, aki másfél éves. Szépen és nyugodtan telt nálunk a húsvéti ünnep.

Sokat vagyunk a szabadban, és kihasználjuk ezt a kellemes időt.

Tamás, aki öt éves, nagyon örül a kellemes időnek, mert újra elővettük neki a biciklijét, amivel nagyon ügyesen tud már menni két keréken.

Köszönünk mindent:

                                   Szász József és családja 

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Mencsik család naplója

2011.04.28. 12:17 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A Húsvét jól telt a gyermekeknek. Voltak locsolkodni, Levente fiam gyűjtött tojásokat. Örült neki, elosztotta a 6 éves Tamarával, hogy Neki is legyen. Kedden a nagyobbik fiam visszament a kollégiumba. Szerdán mentek a kicsik iskolába, óvodába. Ha haza jönnek, homokozni szoktak vagy labdázni. Az iskolásnak van sok piros pontja, elég jól megy Neki a tanulás, csak szégyenlős. A kislány középsős az oviban, elég jól érzi magát ott. Itthon nehéz a főzés, nincs gáztűzhelyünk, fával kell tüzelni, míg meg nem főzők. Elég nehéz, mert fát sem lehet szedni, büntetnek érte. De már minden nap van főtt étel az asztalon, és ezt köszönöm szépen Önöknek!

 

Tisztelettel:

Mencsik Piroska

Szólj hozzá!

Címkék: család napló mencsik

A Pethő család naplója

2011.04.28. 11:25 gyea

Tovább a család bemutatkozójához  |  Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Keddig jártunk suliba. Nagyon lázasan készülődtek a gyerekek a húsvétra. A kisfiammal rengeteg verset meg kellett tanulnom. A kislányom pedig már alig várta a locsolókat. Kedden este jöttek az édesapjáék, és kedd estétől péntek estig ott voltak. Pénteken meglátogattam őket és még aznap este édesanyámék elvitték őket magukhoz. És egészen hétfőig ott voltak. A kisfiammal a 12 éves öcsém járt locsolkodni. Nagyon izgatott volt, és már reggel hatkor kelt és indulni akart. Nyolc órától délután egyig jártak házról-házra. Aztán jöttek haza és még itt is elment meglocsolni a szomszéd kislányokat. Az összegyűjtött pénzt nem tudja mire fogja

még költeni. Szeretne biciklit is, de a görkorcsolya is jó lenne. Majd eldönti, hogy mit szeretne.

 

Üdvözlettel:

                        Pethő Brigitta

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pethő

A Bíró család naplója

2011.04.28. 10:03 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét a Húsvét jegyében telt.

Befejeztem a nagytakarítást és feldíszítettük a lakást. A fiúk lenyírták a füvet és kiraktuk a cserepes növényeket az udvarra.

Kitaláltuk a hétvégi menüt és pénteken nekiláttam az előkészületeknek. Szombaton Robika már nagyon be volt sózva, segített sütni és tojást festeni. Így Ő is érezte,hogy hozzájárult az ünnepi készülődéshez.

Vasárnap reggel nagy ujjongásra ébredtünk a párommal, ugyanis Robika felfedezte a "nyuszi hozta" ajándékokat. Volt öröm egész nap. Anyukámnál ebédelt az egész család. Jó hangulatban telt az délután. A gyerekek jót játszottak, mi pedig megvitattuk az élet nagy dolgait.

Ez a napló a hétfővel ér véget mivel a "locsolónap" még a Húsvéthoz tartozik. A fiúk reggel elmentek locsolkodni - körbejárták a szomszédokat és a rokonokat. Délig haza sem jöttek. Nálam is volt jó néhány locsoló úgyhogy jövő ilyenkorig biztosan nem hervadok el. Délután hármasban elmentünk sétálni és este még egy jót társasjátékoztunk.

Nagyon örülök, hogy ilyen klassz két fiú (párom és fiam) a családom és boldog vagyok, hogy nekem ez megadatott, hiszen annyi rossz példát látok és hallok mindenfelé. Ezzel zárom soraimat.

 

Üdvözlettel: Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Vincze család naplója

2011.04.27. 15:22 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Veteményeztünk sokat a héten. Olyan jó dolog ez, a kis saját kertecskénket gondozni, ápolni és reménykedünk, hogy az idén még termést is tudunk leszedni, mert ugye tavaly ez nem sikerült a jégverés miatt. Aztán írtam, a múlt levelemben, hogy jelentkeztem egy munkára, és végre a sok próbálkozások során ez sikerült! Igaz csak négy órában vettek fel, ez 35.000 ft-ot jelent a családnak, havi szinten nem sok, de valami. Május 2-án fogok kezdeni, csak az a baj, hogy csak ideiglenes három hónap, de hát ez van, férjemnek még nem sikerült, de remélem mihamarabb sikerül neki is valami, mert nagyon sok-mindent kellene fizetni és venni a gyerekeknek. Azután készültünk a gyerekekkel a húsvétra és festetünk tojást, amit nagyon élveztek a lányok és még én is. Megfőztük a kis sonkát, tojást és sütöttem nekik egy kis süteményt, amit be is faltak.

Üdv.: Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Szellő család naplója

2011.04.27. 14:03 gyea

Tovább a család bemutatkozójához 

 

2011.04.01-től minden nap délig dolgozom. Hazaérkezésem után Viola műtéti hegeit raktam rendbe, és enni adtam neki.

Délutánonként  kiviszem a jó napsütéses levegőre, meg elmegyünk könyvtárba meg ilyesmik. Másnap a közmunkából haza érkezésem után főztünk, hajtogatunk, tanultunk és pihegettünk a családdal.

2011.04.13-án megérkezett számlánkra az Alapítvány által átutalt 25.000 forint a családunk részére. El is mentünk vásárolni egy pár dolgot, hogy legyen itthon a családnak élelem és tudjak főzni is.

Haza érkezésünk után szépen elpakoltam a vásárolt termékeket, és mosogatás után neki láttam főzni. Mire a gyerekek hazaértek az iskolából, meleg délutáni ebéd várta őket.

Eközben míg én főztem, a férjem elkészítette a begyújtáshoz a kályhákat, beszedte a kiteregetett ruhákat és begyújtott. Mikor már mindenki itthon volt -kivéve Éva, mert Ő kollégiumban volt- lementünk a kertbe, és gereblyéztünk egy kicsit, amíg az eső nem esett. Idebent a melegben tanultunk a gyerekekkel, vacsoráztunk, fürödtünk és aludtunk. Következő nap takarítottunk, mostunk és elveteményeztünk a kertben, mert az önkormányzattól kaptunk vetőmagokat.

15-én pénteken ********-ra mentünk Évával a kardiológiára, vizsgálatokra. Reggel indultunk 8 órakor és délután 16.00-ra értünk haza. Az eredmény: a körülményekhez képes jó, további gyógyszerszedés javasolt, tornaórából folyamatos felmentés.

Másnap reggeli után takarítással, mosással folytattuk a napot, a férjem és Ádám fiam lementek a kertbe, hogy rendbe rakják a burgonya ültetésére. Majd mindenki kidolgozta magát, és este szalonnát sütöttünk.

A vasárnap az mindig kicsit rohanós, mert ebédet kell főzni, és Évát vissza kell készíteni a kollégiumba, mert megyen vissza a 12.30-as busszal. Ekkor mindenkinek meg van a dolga, a férjem és a fiam kint tevékenykednek a portán, a kertben.

A lányok vasalnak, hajtogatnak, én pedig főzök, és Évának is készítek az ételesbe enni valót estére. Éva útnak indul. Általában mindig kikíséri valaki a buszhoz. Délután pedig kis pihenés után tanulás, bepakolás a hétfői napra, majd kis foglalkozás az állatokkal (ami két kedvenc cica és két kis kedvenc kutyus).

Így telt el ez a hetünk.

Tisztelettel: Szellő Pálné Éva és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szellő

A Varga család naplója

2011.04.27. 12:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Csütörtöktől a gyerekek itthon voltak, megkezdődött a tavaszi szünet. Nagy örömmel vették a jó időt, játszottak is sokat az udvaron. Együtt csináltuk meg a tavaszi nagytakarítást pénteken. Szombaton nálunk járt anyósom, jól elbeszélgetünk, rég láttuk egymást. Sajnos igen beteges és messze is lakik, így ritkán látogat el hozzánk. Emiatt vasárnap főztem, sütöttem süteményt az ünnepre. Mesikém hétfő reggel izgatottan kelt, nagyon várta a locsolókat, Edinám már nem annyira szereti ezt a szokást. Janikám viszont már reggel korán szépen felöltözött és már indult is volna a lányokhoz. Voltak sokan nálunk, inkább fiam barátai, és Edinám osztálytársai. A lányaim már biztos nem fognak hervadozni, olyan illatuk volt a nap végére. Most zárom heti naplóm, kézzel mostam ki a szennyes ruhát, mosógépem még mindig nem jó, igen elfáradtam!

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Lencsés család bemutatkozója

2011.04.27. 10:26 gyea

Tisztelt Gyermekétkeztetési Alapítvány!

 

Családunk története: Lencsés Jánosnénak hívnak **********-i lakos vagyok.

Három gyermeket nevelünk férjemmel. Fiam 13 éves, lányom 10 éves és egy 6 éves kislányunk van.

Egy minimálbérből és családi pótlékból, GYES-ből élünk. Hat évvel ezelőttig albérletből-albérletbe költöztünk. Aztán hat évvel ezelőtt vettünk egy 80 éves kis parasztházat, akkor svájci frank alapú lakáshitel és szocpol. segítségével meg tudtuk vásárolni a szabadságot. Egy álom vált valóra, még ha ez az álom nagyon pici és öreg is, de a miénk.

16.000 ft havi törlesztéssel egészen a válság kezdetéig, ami azóta havi 40.000 ft, plusz a kötelező előtakarékossági, és biztosítások.

A ház megvétele után egy évvel kiderült, hogy a fiam nagyon beteg. Sokkolt minket a hír és új életet kezdtünk, aminek a rettegés, a félelem, és a kilátástalanság lett a címe. Azt hittük, csak egy rossz álom, de valóság lett, amikor a most 6 éves és akkor 3 éves lányomról kiderült, hogy autista + nem meghatározott mentális retardáció.

Így három gyermekünk közül kettő súlyos beteg, azt éreztem, belehalok a fájdalomba és félelembe, ami ismeretlen. A lányom nem rágott, etetni kellett pépessel, 5 éves koráig pelenkás volt. Ütötte magát, elbújt, félt az udvarra, utcára kijönni, nem kommunikált, csak sírt, és sírt. Éjszaka nem aludt, ordított az álmai miatt. Rettenetes nehéz volt, mert ordítva vittük a gyerekeket iskolába, óvodába. Ha bementünk egy boltba, vagy ahol sokan voltak, dührohamot kapott. Be akarta törni az ablakokat és lefeküdt a földre, úgy rugdosódott, és mindig akadt egy-két hölgy, aki hozzáért, amit ő egyáltalán nem tolerált. Ezek mellett kellett az akkor 9 éves fiamnál 2-3 havonta agyműtétet csinálni. Eddig 9 beavatkozása volt és 2009-ben agyvérzést kapott, majd azt mondták, nem tudnak többet segíteni neki, mivel nagy a kockázat. A teljes eltávolítás nagyon veszélyes, de ha így marad, bármikor elveszíthetjük.

Folyamatosan romlik az állapota, összehívtak több orvosból álló csapatot, hogy mit lehet tenni, még a fiamért, mivel nagy valószínűséggel vak és néma maradna, és nagy az elvérzés, bénulás veszélye. A közeljövőben sor kerül a műtétre, az időpontra várunk. És reméljük a legjobbakat, hiszünk a csodában és az orvosokban, akik eddig is nagyon sokat tettek a gyermekemért. Nagyon nehéz időszak volt és lesz is, mivel nincs autónk, nincs félretett pénzünk, nincs semmink.

A rengeteg kórház és utazás, szálláshely keresése és költségei mindent vittek, sokszor a műtétek után számlák tornyosultak, teljesen elúsztunk és eladósodtunk. Hazajöttünk a kórházból és nem volt mit enni, a felszólítások és késedelmi kamatok mindig rendre megérkeztek, itt nincs pardon.

Szeptember óta autista lányom napi 5 órát járhat óvodába, majd du. fejlesztőbe hordom, nagyon szépen fejlődik, már sokat beszél, és nem üti magát, tanulunk enni, stb.

Azt hiszem ennyi a történetünk dióhéjban. Csak a gyerekek, semmi más nem számít.

Köszönjük az Alapítványnak a segítséget, havi 25.000 forint nekünk Kánaán lesz!

 

Tisztelettel:

 

Lencsés Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család lencsés

A Juhász család naplója

2011.04.26. 15:52 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Hú, micsoda időjárás van, úgy fúj a szél, már napok óta, teljesen kifáradok, míg végig bringázom kis településemet hajnalban az újsággal.

Nem nagyon szeretem most ezt a munkát, nagyon sok a furcsa ember, rengeteget "panaszkodnak" rám, hogy miért nem tudhatom. Pl.: van egy apró kis utca, mindössze 2 db újság jár ide, és az egyiket "elfelejtem" berakni, az egyik előfizető szerint, de már ilyet! Nem vagyok se gyengeelméjű, sem fogyatékos, hogy azért két újság előfizetést ne jegyezzek meg, és vajon miért ne raknám be az újságot? Igyekszem megbecsülni a régi előfizetőket, hiszen ettől függ az én fizetésem is, hogy hány újság előfizetés van, egyszerűen kevés a sütnivalóm, hogy megértsem.

Egyetlen magyarázata az lehet, hogy a személyem ellen van kifogása, vagy az ellen, hogy miért én vagyok a kézbesítő. Hogy mit és miért lehet ezen irigykedni, napi 600 Ft körül van az az összeg amit kapok azért, hogy kikézbesítek 133 db újságot, 12 km távolság alatt, aki ezt irigylésre méltónak találja, nosza rajta, lehet velem cserélni, átadom bárkinek! Keljen hajnal 4-kor, fél ötkor az utcán vagyok, és majdnem 7 óra van, mire hazaérek. Mondjuk sok függ az időjárástól, a mai szeles napon 7 órára értem haza, mert sok helyen csak tolni tudtam a bicajomat, helyesebben abba kapaszkodtam.

Nem jó ez a világ most, elhatalmasodott az irigység és a rosszindulat.

Tegnap voltam templomban is, jó volt kicsit megnyugodni, és lélekben is készülni az ünnepre. Keresztelő is volt, Orsolyának hívják a kislányt, akit kereszteltek. Sokszor volt már keresztelő, de a könnyeim mindig kicsordulnak ilyenkor, a Lelkésznő nagyon szépen tud beszélni ilyenkor, elmondja a szülőknek, keresztszülőknek, hogy a gyermek a jó Isten adománya, és csak ajándékba kapjuk gyermekünket egy időre, hogy nevelhessük, szerethessük, taníthassuk örömünk forrása legyen, és ő is tudjon minket alakítani, változtatni, hiszen ha belegondolunk mennyit változik egy nő az anyaság alatt, az tényleg nagyon döbbenetes. Hiszen vegyük elejétől, a legtöbb nő nehezen viseli ezt az áldásos állapotot, (hányás, szédülés, rossz közérzet) az elején, aztán pedig ahogy növekszik a baba, a többlet súly "cipelése" sem egyszerű, majd a szülés, a szoptatás, az éjszaki felkelések, a sok-sok tennivaló. Persze csodaszép dolgok ezek, de változást jelentenek az ember életében. És formálódunk az már biztos, de a legszebb feladat anyának lenni, és persze apának is. Nem akarom lebecsülni a férfiak jelentőségét ebben a nemes feladatban, hiszen nélkülük létre sem jöhetett volna az a kis emberi élet, és tudom, hogy nagyon sok férfiban több a szeretet is, mint az anyában, de én most csak az anyaság érzését próbáltam ecsetelgetni kicsit, hiszen ezt éltem át, erről vannak érzelmeim.

Tegnap kicsit diétás volt az ebédünk, csak húslevest főztem sertés húsból, és a főtt húshoz krumpli pürét készítettem paradicsommártással, és egy kis fejes salátát tejfölösen. A fiam nem szereti "annyira" a paradicsommártást, neki kedveskedtem a salátával, úgy hogy ma főznöm kell valami "normális" ebédet is a fiam szerint, tehát bepótolom a rántott húst, ami elmaradt és sütemény sem volt tegnap, mert nem találtam itthon karamell pudingport, így a süteményt is ma készítem el.

Beteg volt a fiam, nem volt iskolában csütörtökön és pénteken, még ma sem teljesen gyógyult meg, de ma már elment iskolába.

A lánykámnak ma nehéz napja lesz, írnak történelemből és angolból, és délután próbálnak a drámásokkal, ma délután még a dráma tanárnő elviszi őket egy kis "anya iskolai" látogatásra is, hogy megnézzék, ott hogyan próbálnak a drámások, mert csütörtökön versenyre mennek.

Mi ebben a kis faluban csak egy tagiskola vagyunk, de szerencsére megmaradt helyben a tanítás.

Elkezdődött az iskolában a papír és PET-palack gyűjtés, a legtöbbet gyűjtő gyerek ingyenes belépőt kap egy közeli állatparkba, szóval megindult a nyüzsgés kicsit.

Be is fejezem mára a naplómat, most hívott a barátnőm, hogy lenne egy lakás, amit ki kell takarítani. Neki egy ismerőse, és gyorsan rendbe akarja rakni, hogy tudjon ő is készülni az ünnepre! Szóval 11 körül megyek el itthonról, addig meg el kell végeznem, amit mára magamnak beterveztem, főleg a főzést.

Legyen csodaszép a napotok, történjenek jó dolgok veletek!

 

Üdvözlettel: Juhászné Mária

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A Füredi család naplója

2011.04.26. 13:10 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét a Húsvéti készülődés jegyében telt. Ilyenkor komolyabban elgondolkozunk életünkről, sorsunkról, az ÉLET értelméről. Arról, hogy milyen a hozzáállásunk a nehézségekhez, hogy elfogadjuk vagy lázadunk a "Keresztünk" ellen. És milyen az Isten "hozzáállása"... Ő elfogadta a KERESZTET értünk, szeretetből.

Igaz, hogy nincs semmink, amit nagyon szeretnénk: se szép házunk, se mosógépünk... De ÉLETET kaptunk s vele számtalan lehetőséget a boldogságra, segítséget, amit észre kell vennünk!

Most próbálok igazán nyitott szemmel járni és elfogadni Isten ajándékait. A munkahelyemen a gyerekekkel tojást díszítettünk, a hét végén pedig a Nagyheti szertartásokon vettünk részt. Nagyon várták már a tavaszi szünetet, ami bentlakásos iskola lévén nálunk a Húsvét és az azt követő hét.

Itthon is nyüzsögtek a gyerekek, várták a "húsvéti nyuszi" érkezését. Segítettek a kert gondozásában, locsogatták a virágágyásokat, de a magok nem akarnak kikelni. Itt-ott kinyílt egy-egy tulipán, nárcisz aminek megörültek.

A férjem füvet vágott, én igyekeztem kiszedni a füvet, ahol a fűnyíró nem bírta.

Szombaton délelőtt takarítottunk, délutánra pedig meghívást kaptunk a férjem nagynénjéhez. Finom ebéddel várt minket, sok meglepetés várt a gyerekekre: MEGÉRKEZETT A NYUSZI!!

Csoki, csoki, játék... apróságok, de a lányok nagyon tudnak örülni minden pici dolognak.

Vasárnap ünnepi Szentmisén vettünk részt reggel, azt követte kicsit rendhagyóan a sonka főzés...ebéd majd a tojásfestés, ami igazán mókásra sikerült.

Áldott Húsvétot kívánunk Mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Füredi Tiborné és családja

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Törjék család naplója

2011.04.26. 12:17 gyea

Tovább a család bemutatkozójához

 

Az előző levél óta sajnos nagy baj történt a családban. A Mamát 11-én elvitte a mentő a kórházba, így az elmúlt időszak eseményei ez körül forogtak. Minden nap érdeklődtünk az állapota felől, de nem jóval biztattak. Szombaton éjszaka Mennyei Atyánkhoz távozott. Az ilyenkor szokásos hivatalos dolgok intézésével telt el a hét. Gyermekeim  nehezen viselték a tragédiát, iskolába sem tudtak menni, hiszen a virrasztás is nagyon fárasztó volt számukra. 

A számlát elküldtem, azért egyszerre vásároltam le, mert a mi kis településünkön nagyon drága a helyi bolt és így akciós termékeket is tudtam vásárolni.  

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! 

Tisztelettel:

 

                        Törjék család

Szólj hozzá!

Címkék: család törjék

süti beállítások módosítása