Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Vértes család naplója

2012.07.15. 12:27 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hét eleje csendesen telt. Szerdán jött a kéményseprő, hál Istennek a kémények rendben vannak, de az éves díj kifizetése, ami 4 ezer forint, az keményen érintett. A főbérlő szerint, mivel mi használjuk , így nekünk kell kifizetni. Ebben a hónapban több, mint 100 ezer Forintunk ment a lakbérre és a rezsire. Nagyon elkeseredtem, de hát valahol lakni kell, hitelt meg nem kapunk, hogy vehetnénk magunknak egy kis házat, ami egyszer tényleg a miénk lehetne. ********-on egész olcsón lehet kapni nekünk megfelelő házakat, ahol kert is van és állatokat is tarthatnánk. A hitel törlesztése sem lenne több, mint a lakbér, csak hát az a baj, hogy hitelt nem kapunk, pedig „Istenem” sokkal könnyebb lenne, ha megtermeszthetnénk a zöldséget, gyümölcsöt. De sajnos ez csak egy álom, mert lehetőségünk sajnos nincs.

A hétvége már hűvösebb volt, sőt Vasárnap már valósággal hideg 16,4˙C-ot mutat a hőmérő délután kettőkor. Mivel volt egy kis eső, így a virágoskertet közösen rendbe raktuk a gyerekekkel. Hamar készen lett, csak egy zsebkendőnyi az egész. Utána átmentünk a játszótérre és egy jót játszottunk a gyerekekkel.

Tisztelettel:

 

A Vértes család

Szólj hozzá!

Címkék: család vértes napló

A Csete család naplója

2012.07.15. 10:37 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét egy kicsit nyugisabb, és csendesebb volt! A jó időt kihasználva gyerekeinket levittük  a ******-ra fürödni. Nagyon élvezték a vizet és, hogy együtt voltunk! Sikerült a lakást is kifestenünk, nagyon szép lett, és a gyerekekkel együtt festettünk. Nagyon élvezték a festést, sokat nevettek! A kicsi nagyon várja már az iskolát, mindennap azt kérdi, mikor megyünk megvenni az iskola felszerelést! És még mennyit kell aludni iskoláig! Páromnak továbbra se sikerült munkát találni, se nekem. Már nem is reménykedünk benne! Ebben az évben már háromszor volt a  hivatalban felvétel, de most se vettek fel minket. Nem tudom, hogy ebben az évben sikerül-e munkát találni. Alkalmi munka sincs, mivel inkább sokan megcsinálják maguknak. Vincét most egy hét múlva kell *******-re visszavinnem vizsgálatra a gyomorfekélye miatt! Már nagyon unja a sok vérvételt szegénykém, de tudja, hogy muszáj, és nagyon megértő és bátor! A nagyobbik fiam eljár focizgatni, nagyon szeretne edzésre járni, de sokba kerül az edzés, úgyhogy erről is le kell neki mondani sajnos, mint sok mindenről! Bízunk benne, hogy idővel nekünk is jobb lesz egy kicsit, és reménykedünk! Ezzel zárom soraimat, és minden jót kívánok a támogatóinknak!

Tisztelettel:

 

A Csete család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló csete

A Tímár család naplója

2012.07.15. 09:37 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

Ezen a héten a férjem délelőttös volt. Ezen a héten kedden mentünk el bevásárolni, mert a férjem is el szeretett volna jönni velem. Ezen a héten a kisebbik fiamat elengedtem a húgommal a moziba, hogy megnézze a Jégkorszak 4-et, mert már nagyon szerette volna megnézni.

A nagyobbik fiamnak a héten véget ért a nyári gyakorlata.

Ezen a héten a nagy meleg miatt főként a benti teendőkkel foglalatoskodtunk.

A hétvégén a húgomék látogattak meg minket és egészen vasárnapig maradtak.

Vasárnap délután filmet néztünk együtt és én a következő hétre készülődtem.

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tímár

A Molnár család naplója

2012.07.14. 10:11 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Már csak egy hetünk van, hogy beadjuk a kérelmet a bérleti szerződés meghosszabításához, de még 150.000 Ft kellene, különben az utcára kerülünk az öt gyerekkel! Nem tudom mi lesz,,már több munkát nem tudok vállalni. Sajnos Evinek újból előjött az allergiája, nemrég jöttünk haza az orvostól, de újra bedagadt, remélem, megússzuk kórház nélkül, de az utolsó forintom is elment a törlesztésre és a gyógyszerre. Teljesen kétségbe vagyok esve, hova fogunk menni! Nekem a gyerekeimen kívül senkim sincs, az 5 gyerek az életem, nekem csak Ők vannak, nekik meg csak én!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Szécsi család naplója

2012.07.13. 14:04 gyea

Napló 2012. 07. 02. – 07. 08.

 

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagyon meleg van, nem lehet aludni, még éjszaka se, annyira nagy a hőség. Amikor pedig már elaludna az ember, éjfél után, mert akkor kezd lehűlni a levegő, bizony ½ 5-kor már kelni kell. A héten voltam barackot szedni. Itt helyben van az egyik tulajdonosnak. Reggel 5 órára mentünk 11 óráig. Aztán 1/4 3-tól ½ 7-ig. Így se tudtam többet keresni 2200  Ft-nál, még ez is jó volt, mert minden este kifizették és így volt másnap ennivalóra. Annyi sok volt a jelentkező, hogy a fele nem jutott be. Nekem szerencsém volt, mert az egyik ember megbetegedett, így valahogy bekerültem. Nagyon örülök neki. Nekünk minden pénz jól jön ebben a nehéz helyzetben.  Nagyon meleg volt és még cipelni is kellett a ládát fölfelé a dombon, no ez egyáltalán nem tesz jót a csomómnak, de ilyenkor el kell felejtsem, hogy van az a csúnya csomó, és arra koncentrálni, hogy minél több pénzt vigyek haza, hogy Bence másnap jóllakhasson. A héten megjött a levél is, amire vártam. Csütörtökön (ma) kell menni 13 órára a Munkanélküli Központba a tanfolyam válogatásra. Minden reményem ebben van. Még ma délután is tudtam volna egy kis pénzt keresni, de így nem tudok délután visszamenni barackozni. 11 óráig most is kerestem 1400 Ft-ot. Ebből most veszek Bencének zoknit és alsónadrágot, mert bizony már elég kopottak. Én úgy szégyenkeztem a múltkor is az orvosnál, hogy ilyen nagy fiú, és ilyen ruhákban jár! Ezért is szeretném, ha bejutnék én is a tanfolyamra. Tudom, nem nagy összeg, amit ott fizetnek, de jobb, mint a 22 000 Ft segély. És tanulni úgyis szeretek, és legalább lesz egy kis állandó jövedelem, még ha 1500 Ft-tal több, nekünk az is nagy összeg. A villannyal el vagyok maradva, a lakásrészlettel hárommal, szemét stb., nem is tudom sorolni, mi minden adósság van még a nyakamon. Nem azt mondom, hogy mindent ki tudnék fizetni ez alatt a hat hónap tanfolyam alatt, de legalább valami lemaradást pótolnék. Kevés a gyümölcs a fagy miatt, így csak pár napos munkák lennének, de azért is igen harcolni kell, hogy bekerüljél. Itt, aki iparkodó az mind megyen, ha 1000 Ft-ot keres egy nap, az is jó, mert ha itthon vagy, még annyi sincsen. Munka pedig nincs kilátásban. Az önkormányzat igen szegény, nem tud embereket felvenni, így semmi lehetőség, csak a gyümölcsszedés. Ezért is várom nagyon, hogy mi lesz, bekerülök-e a tanfolyamra. Bízom benne, már úgy megyek, hogy bejutok. Legalább most legyek pozitív, lehet, hogy már holnap elszáll a jó kedvem! A hét jól sikerült mindent összevéve. Volt egy kis munka, igaz, nagyon meleg volt, és még él a remény, hogy talán bejutok a tanfolyamra.

Mindent köszönök, jó munkát, jó pihenést!

 

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Füredi család naplója

2012.07.13. 11:24 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Jó meleg hét van mögöttünk! Mi szeretjük a "jóidőt", de ez már kicsit sok volt. A lányok vidéken nyaraltak. Nagyon jó dolguk volt, medencéztek, dinnyéztek, irigyeltem Őket kicsit.

Ma már én is szabadságon vagyok. Igaz, nem megyünk sehová nyaralni, de mégis jó egy kis kikapcsolódás az egész éves hajtás után. Úgy néz ki, hogy most már hét elején tényleg elköltözünk, hála Istennek.

Sajnos van rezsihátralékunk, fogalmam sincs egyelőre, hogy miből fogom rendezni, nagyon aggaszt a dolog! Próbálok segítséget kérni, de választ nem kapok.

A gyerekek nem lelkesednek, hogy egy pici lakásba költözünk, kevés fény jut be, de most ennek is örülni kell. Szépen kifestettük, bár kicsit csíkos lett, de nincs idő javítgatni. Próbáljuk berendezni, bár nagyon szűkösen férünk el majd. Próbáltam nagyon szelektálni a holmijaink között, csak a legfontosabbakat visszük, a többit elajándékoztam. Takarítás közben egy kis baleset is ért, a gyerekek összevesztek, és hirtelen akartam fölállni. Rettenetesen bevertem a fejem az ablak sarkába. Nem vérzett, de nagyon fáj, és hányingerem van azóta több napja. A férjem szerint orvoshoz kellett volna mennem, de a gyerekeket nem akarom itt hagyni. Remélem, elmúlik magától. Jobban vigyázok most már, de nagyon ki vagyunk merülve!

További szép nyarat kívánok!

Tisztelettel:

 

Füredi Tiborné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Törjék család naplója

2012.07.13. 10:15 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nehéz lenne megteremteni azokat a dolgokat, amit szeretne a kislány: egyaránt szeretne ruhát, nyári lábbelit, de sajnos még turkálóba se tudok neki vásárolni,.pedig egy pár cipőért ott 500 Ft-ot kérnek. Pedig apránként jó lenne. Már a mai világban nem kapunk, inkább kukába kiteszik. De valahogy majd lesz, most már Árpinak nem kell gyakorlatra menni, apukájának segít, minden munkát, amit lehet, mindent megfogunk. Minél többen szólnak, hogy füvet kell vágni, vagy nyaralósoknak pl.: füvet locsolni, veteményest, ház körül, amit csak tudunk, elvégezzük!

Tisztelettel:

 

Bede Mónika

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Bíró család naplója

2012.07.11. 14:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nem szűnik a kánikula. A kertet locsolom, de ha nem jön eső, akkor nem sok minden lesz benne.

Robika állandóan a medencében pancsol. Többször átjöttek a szomszéd gyerekek is. Ők még élvezik ezt a meleget, én már nem annyira. Párom is fáradtan jön haza esténként a munkából. Náluk a meleg mellett még a nagy gépek is ontják a hőt magukból.

Szerdán elmentünk a Dunára kicsit fürdeni. Nagyon jó volt a víz, és végre mi is lehűthettük magunkat. Napozni nem nagyon mertem, de estére így is mindannyian megpirultunk.

Hétvégén falunap volt nálunk. Szombaton rengeteg gyerekprogramot szerveztek, és szerencsére minden ingyenes volt. Robika nagyon élvezte az egész napot. Volt ugrálóvár, körhinta, arcfestés, lovagoltatás, gombócevés, focikupa és még sorolhatnám a sok-sok programot. Délután a színpadon tánccsoportok és énekesek léptek fel, este pedig utcabál volt. Nekünk csak ilyen szórakozás jut, de így is nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt egy kicsit kikapcsolódni, és nem gondolni a hétköznapi gondokra.

Kívánok mindenkinek kellemes nyarat!

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Lencsés család naplója

2012.07.11. 12:10 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Szombaton reggel 7-kor kimentünk a szabad strandra, úszkáltak a gyerekek, nagyon jól érezték magukat, igaz csak 9.30-ig maradtunk, de így is jó volt.
A kis veteményesnek annyi, ez az erős nap 2-3 nap alatt kivégezte az uborkát, paprikát és hát igazából mindent.
Nagyon sajnálom, nem csak a sok munka, kapálás, de a nem kicsit megnövekedett vízszámla miatt is.
Jobban átgondolva ennyi ráfordításból már teli lehetne a fagyasztóm, de nincs, így gondolkozunk, hogy megéri-e és jövőre csináljunk-e.
Szerencsénkre nálunk nem volt jégeső, sem zivatar, csak a meleg kínoz bennünket.
Már reggel úgy kelnek a gyerekek, hogy szia, úgy unatkozok, nem sok mindent tudunk csinálni.
Ma voltunk megint Májfunkciót nézetni Janikával, majd holnap tudjuk meg az eredményt  reméljük kicsit ment lefelé. Most nem volt ájulás sem.
Apuka dolgozik, szerencsére van munka, így majdnem minden számlát ki tudtunk fizetni, de az is igaz, hogy nem maradt semmi.
Enyém a lakáshitel Övé a rezsi, aztán marad a pislogás. Megszoktuk, hogy szerényen élünk, de nem mintha nem szeretnék néha egy-egy ruhadarabot venni. Mert 1-2 pólóban járok állandóan, és egy–téli, és egy-nyári nadrágom van. Néha már úgy szégyellem magam, hogy mindig ugyan az van rajtam.
Most már hárman indulnak iskolába, nem tudom miből, és hogyan lesz meg minden, a kezdéshez...
Talán ezzel még ráérek, de nem sokáig itt nincs beiskoláztatási támogatás, és a könyveket is ki kell fizetni, de miből?!
Üdvözlettel:

 

Lencsés család

Szólj hozzá!

Címkék: család lencsés naplója

A Varga család naplója

2012.07.11. 11:57 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sok érdekes dologról nem tudok beszámolni, napjaink egyformán telnek. Párom dolgozik, előbb kezdődik a munkaideje és korábban is van vége, így próbálja a főnökség elviselhetőbbé tenni a forróságot.
A gyerekeknek kialakult a megszokott napi ritmusuk, délelőtt segítenek nekem, a délutánt a haverokkal töltik. Janikám kedvenc szórakozása még mindig a foci, minden este kijár az iskola pályájára.
Mi felnőttek nagyon feszültek vagyunk, a tankönyveket ugyan ingyen kapjuk, de hogy táskákat és a tanszereket miből vesszük meg, még elképzelésük sincs. Reménytelen a helyzetünk, bele vagyunk fáradva az állandó idegeskedésbe. Sose történik semmi pozitív, ami dobna a helyzetünkön, és vele együtt a hangulatunkon. Annyi mindent tudnánk szépíteni a házon is saját magunk, de az anyaghoz pénz kell, ami sosincs. Ha elromlik valami háztartási gép, pótolni nem tudjuk. Legalább három éve ki kéne cserélni a tűzhelyem, már csak két platni működik, reménytelen. Ez csak egy példa.
Hálásak vagyunk az Alapítványnak, így legalább a mindennapi tápláló étkezés biztosítva van a gyerekeinknek.

Köszönjük!


Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Szakács család naplója

2012.07.10. 10:03 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Itt a nyár és nem tudom el vinni a gyerekeket nyaralni sem, persze soha nem voltunk, pedig olyan jó volna…  A csomó még mindig a mellemben van, időpontot kaptam ultrahangra. A gyerekek jól vannak, az egész napot együtt tudjuk tölteni, csak az estéket nem. Félek, mi lesz, ha este valamelyik beteg lesz, vagy belázasodik, és én nem vagyok ott mellettük. A kinti alvást az utcán egyre nehezebben viselem. Soha nem vágytam még így egy puha ágyra.

Nem tud senki sem segíteni, hogy egy albérletet tudjak váltani? Kérem! A gyerekeimmel kell hogy legyek este is! Csak 75 ezer forint kellene, hogy a kauciót ki tudjam fizetni. Kérem, segítsenek!

Köszönettel:

 

Szakácsné Kiss Katalin

Szólj hozzá!

Címkék: család szakács naplo

A Vincze család naplója

2012.07.09. 11:44 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hőség elviselhetetlen számunkra, egyszerűen sehol nem jó már. Bent a szobák is nagyon fel vannak melegedve, alig bírunk aludni is. A kertben minden szárad el, nem lesz termés, amit leszedhetnénk, ha nem jön nagyon hamarosan eső. El vagyok szomorodva, mert oly szép volt a kertünk és most oly csúnya lett a szárasságtól. Sajnos locsolni nem tudunk, hisz a vízszámlánkkal így is el vagyunk maradva, így nem tehetjük meg, hogy még locsoljunk is. Férjem még dolgozik, reggeltől estig nem is látjuk jóformán, de van munkája és reméljük nem fogják elküldeni a szezon végén. A lányok szenvednek itt bent a szobában, nem engedem ki őket a nagy meleg miatt, félek napszúrást kapnak. Jó lenne strandolni, de még nem tehetjük meg, próbálok mindent fizetgetni, sajnos oly nagy hátralékaink vannak. Így is csak picikét tudok mindenbe éppen fizetni, de ha a férjemnek marad a munkája, majd csak egyre könnyebb lesz remélhetőleg.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Pásztor család naplója

2012.07.09. 10:19 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Elkezdődött a lányoknak is a nyári szünet. Örülnek neki, hiszen nem kell korán kelniük. Még sajnos nem kaptunk választ a nyugdíjtól a fellebbezés ügyében. A hétvégén voltak az ********i napok, amin felléptek a lányok és a fiam is. Nagyon ügyesek voltak, hiszen sokat gyakoroltak. A gyerekek a fellépés után kaptak ingyenjegyet, és felülhettek bármire, amire csak akartak. A lányok a kakasos ugrálóvárat választották a fiam pedig a Breakdance mellet döntött. Az esti Mc. Hawer koncerten ott tudtunk maradni, nagyon tetszett a gyerekeknek és még mire megérkezett a nagy eső, már vége volt a koncertnek. Szombaton a párom fiát és az én fiamat kiengedtük előbb a pályára, hiszen ők segítettek kipakolni a színpadot, és be volt ígérve nekik az ebéd, amit meg is kaptak. Este mi is kinéztünk a gyerekekkel, ismételten nagyon jól szórakoztak. Élő TV felvétel volt, a házibuli Attilával című műsort vették fel. Vasárnap már csak 8 óra felé mentünk ki. Nem volt nagy kedvem, de a gyerekek miatt kinéztünk. A két fiú ottmaradt, az esti nagy koncerten, amin egy külföldi zenekar lépett fel.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

süti beállítások módosítása