Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Törjék család naplója

2011.10.07. 14:47 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Október elsején megrendezésre került az Idősek Otthonában a Lakó-Hozzátartozó találkozó, amin mi is ott voltunk, mivel Zsani szerepelt: verset mondott, énekelt. Délután tombolahúzás is volt amin háromszor nyertünk, Zsani nagyon örült neki. Utána volt a Szüreti bál, ahol Zsani magyar ruhába öltözött. Mozgalmasak a napjaink, fárasztóak, mire eljön a hétvége a család minden tagja fáradt. A hétvége nagyon gyorsan elszáll, és kezdődik a másik hét, ami szintén mozgalmas és fárasztó.

Árpinak tetszik az iskola, reggel szépen felkel, nem sokáig kell ébresztgetni. Most jutott a tudomásunkra, hogy a szomszéd településen veszik a vadgesztenyét 15 Ft kilója, ezért szedjük ami a településen van. Jó lett volna hamarabb megtudni!

Tisztelettel:

 

A Törjék család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Rinkó család naplója

2011.10.07. 11:38 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt hét hamar elszaladt, volt lótás-futás. Virág nagyon csúnyán köhög, mindenfélét vettünk már neki, az orvos sem tudja, mitől lehet. Most már a pipáját iskolában is hordania kell, féltem hogy kifújkálják a gyerekekkel, de megértették, hogy gyógyszer és nem nyúlnak hozzá. Péter minden nap dolgozik, nekem akadt egy kis napszám, igaz, hogy a szomszéd faluba, ***********-ra kell járnom minden reggel, de nem bánom nagyon kell az a kis plusz pénz, csak sajnálom hogy pár napig tart. Anyukámmal és egy ismerőssel járunk, és onnan vannak még falubeli asszonyok. Fárasztó egész nap ülni, de remélem még vagy három négy nap lehet menni, ha esni nem fog. Tavaly nagyon jó volt két-három hónapot is dolgozni, most ez ilyen év, amit nagyon sajnálok, de remélem jövőre újra lesz minden! Viki igyekszik jól tanulni, bár csúszott be neki hármas, olyankor kimutatom, hogy haragszom rá. Vanda szereti az óvodát, bár reggel nehéz az indulás, nagyon nehezen megy nekik a fölkelés.

Kívánok mindenkinek szép napokat! Üdvözletem küldöm minden családnak, kívánom, hogy leljék örömüket mindenben, amit csinálnak!

Üdvözlettel:

 

Rinkóné Emese

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rinkó

A Vincze család naplója

2011.10.07. 09:19 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A héten történtek dolgok, és persze mint mindig, semmi jó dolog nem volt sajnos. Kisebbik kislányomnak nagyon elkezdet fájni a foga, és pont hétvégén, mint mindig, nagyon sajnáltam szegényt. A gyógyszerek nem használtak Neki, és persze nálunk még hétfőn sem volt rendelés a fogorvosnál, így egy hozzánk közelebbi városban találtunk fogorvost, aki nagy keservesen kihúzta a kislányom fogát. De már hétfőn katasztrofálisan fájt, ezek a napok kész őrültekháza volt. Azután szemészetre kellet vinnem mind két lánykámat, ahol kiderült, hogy a kisebbik kislányomnak- aki már szemüveges volt- rosszabbodott a szeme, és másik szemüveg kell Neki. Ráadásul a nagyobbik lányom is rövidlátó, így hát Neki is fel írtak egy szemüveget, de miből váltjuk ki, nem tudjuk, ugyanis a kettő 50.000 Ft-ba kerül. Nagyon szomorú vagyok, hogy még ezek is jöttek, azon felül, hogy regiment gonddal küzdünk. Sok mindenért fáj a fejem, még mindig nincs tüzelőre pénzünk, és itt a hideg a nyakunkon, szóval sok ez már nekem nagyon. Meg is fáztak a héten a kislányaim, de az már javulóban vannak. Márti, még nagyon köhög.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Szellő család naplója

2011.10.06. 11:29 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hetünk is eltelt, szépen csendben.

Voltunk a gyerekekkel fogászaton, és beiratkozni az iskolai programokra. Ki mire szeretett volna menni, azt választotta. Énnek karra, focira, úszásra jelentkeztek a gyerekek. Örültünk neki, mert ingyen van minden foglalkozás.

Violának is kiváltottuk a gyógyszereket, és szedi őket, csak fárad tőle.

A kertünket is szépen rendbe raktuk, kitakarítottunk a héten. Már csak egy kis eső kellene, és lehetne trágyázni és szántani.

A lányomnak is haza jött a barátja a héten, mert nem volt munka, és elmentünk velük kocsival meglátogatni az unokámat.

Mi mentünk érte az oviba. Nagyon örült neki, és mindenkinek újságolta, hogy a ******-i nagyija viszi haza az oviból. Szegénykémet sajnáltam, mert le van ragasztva a szeme, és szemüveget kell neki hordani.

A hétvégén ismét volt a lakásban nagytakarítás, és mosás.

Vasárnap pedig zártuk a hetet egy bográcsozással a ****** parton - horgászással egybekötve.

Nagyon jó napos, meleg idő volt és jól elvoltunk a családdal.

Sajnos munkahelyünk még mindig nincsen, én is voltam érdeklődni három helyen is, de csak felírták a nevemet, és a mobilszámomat. Reménykedem, mint mindig, hogy lesz valami lehetőség Palinak, vagy nekem munka ügyben.

Ennyi történt a héten a családunkban.

Köszönettel, tisztelettel:

 

Szellő Pálné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szellő

A Szász család naplója

2011.10.06. 10:21 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Az elmúlt napok változatlanul teltek.

Tamás fiam oviba ment, és a másik kettő pedig itthon volt velünk.

Tamás az oviban a csoporttársaival közösen csalamádét készítettek, nagyon szorgalmas volt a kisfiam az óvónő elmondása szerint.

Kedden megtartottuk a nagybevásárlást is, ha egyáltalán nevezhető annak.

Lejárt a lakásunkra a türelmi idő a törlesztésnél, és már a tőkét is kell törleszteni, ez nagy gondal jár, mivel 102000 Forintot akartak levonni, de mivel nincs rá keret, így nem tudtuk befizetni, úgy, ahogy valószínűleg a jövőben sem fog menni. Mivel a bevételünk összesen 112000 Forint, és ebből kell eltartsak három gyereket, és a rezsit is ki kell fizetni, de sajna mindent nem tudunk abból sem. Rengeteg elmaradásunk van, nagyon magunk alatt vagyunk, mert attól rettegünk, hogy mikor jön el az a nap, mikor azt mondják vége, mehetünk az utcára.

Egészségileg hála Istennek jól vagyunk. A napjaink sokban nem térnek el a megszokottól, mivel elég szegényesen vagyunk.

Szép napot!

 

Szász József

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Márton család naplója

2011.10.06. 09:34 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét egy kicsit hosszú volt. A lányunk egész héten beteg volt, de már egy jó ideje nem tudja az orvos, hogy mi a baja. Állandóan szédül, fáj a feje. Most elküldte egy kivizsgálásra. Voltunk vérvételen és még egy pár helyre elküldte vizsgálatokra. Pénteken már mehet iskolába. Ha mindenhonnan megvannak az eredmények, akkor kell majd visszamenni. Az eddigi vizsgálatok alapján alacsony a vérnyomása és egy kicsit vérszegény is. 

A fiunk jár iskolába, Ő jól van. Tanul rendesen, nagyon tetszik neki az iskola. 

A férjem jár dolgozni, addig amíg le nem aratják a kukoricát. Azután nem tudjuk lesz-e még valami munka. Jó lenne, mert van elég fizetni való.

Én voltam az orvosi bizottság előtt, most várom a végzést, hogy meghosszabbítják-e a rehabilitációs járadékomat vagy nem. Ha nem akkor megyek a Polgármesteri hivatalba, hátha van valamilyen közmunka. Más esélyt nem látok arra, hogy munkát találjak.

De a sok rossz mellett volt egy kis jó is. Az egyik ismerősünk megkért, hogy segítsünk már neki megpucolni egy pár pulykát, és cserébe a munkánkért kaptunk egy pulykát. Akkora nagyok, hogy amit kaptunk, alig tudtuk berakni a fagyasztóba. Legalább nem kell venni egy darabig húst.

További szép napot és jó munkát kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Varga család naplója

2011.10.06. 08:32 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A héten a párom -egy barátja által- meglepett egy használt, de szép és jó állapotú kanapéval. Örültem a meglepetésének, így a régi kanapénkat végre kidobhattuk. Persze nem szó szerint, szétszedtük az égethető részeket félretettük, a vas részét leadtuk a MÉH-be.

Mivel átrendeztük a szobát összekötöttük egy alapos takarítással is.
A hétvégén levágtuk a füvet is, remélem az idén már utoljára.
Gyerekek jól vannak, nem betegek. A nagyok túl vannak az év eleji felmérőkön, jó eredménnyel írták a dolgozatokat. Mesikémnek logopédushoz kell járnia, a héten voltam ez ügyben szülői értekezleten. Rá is kérdeztem, mi a gond vele, mivel a beszédjében nem vettem észre hibát. Nincs is, hanem a figyelme nem megfelelő, ott próbálják a feladatok elvégzésére megtanítani.
Köszönjük a támogatást az Alapítványnak és a Támogatóknak!
Üdvözlettel:

 

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család varga naplója

A Juhász család naplója

2011.10.05. 12:09 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Már október van! Megkezdődött a népszámlálás, már kikézbesítettem a borítékokat (azért nem magyarázom el, hogy milyet és mit, mert gondolom mindenki megkapta már). Remélem mindenki át is nézte mostanra, és tudom többen ki is töltötték már, hiszen állampolgári kötelességünk ez is… Erről most nem is írok többet, mert biztosan fogok még ezzel sokat foglalkozni ebben a hónapban.

Eléggé elfoglalt vagyok most, hajnalban az újságot kézbesítem ki, azzal is megnőtt a munkám, mert ebben a hónapban ingyenes akció van, ez azt jelenti, hogy egy hónapig ingyen olvashatják a családok az újságot, és aztán eldöntik, hogy megrendelik-e, ez egy kedvezményes akció nagyon, bár kevesen élnek vele, mert nem hiszik el, hogy ilyen van.

Adódott pár nap munkám is, napszám, almaszedés, ezt soha nem gondoltam volna, hogy én még almát fogok szedni idén ősszel, hiszen olyan kevés termett felénk, lefagyott. De ez az őstermelő szólt nekem is, hogy segítsek a munkában. Még lesz pár nap krumpli válogatás is, kicsit nehéz lesz összeegyeztetni, de remélem sikerül, mert akikkel beszéltem emberekkel, azt mondták nem gond, bármikor mehetek hozzájuk az összeírást elkészíteni. Szóval jók az emberek, és segítőkészek, legalábbis most ezt érzem, és ezt tapasztalom.

De nemcsak az emberek csodálatosan jók, hanem a gyermekeim is. Teszik a dolgukat, és az enyémet is elvégzik itthon. Felmosnak, hajtogatják a ruhákat, elmosogatnak, bevásárolnak, megfőznek, amiket tudnak. Szóval csodálatos érzés úgy hazajönni, hogy rendben van minden. Nagyon jól esik, hogy átlátják a dolgokat, és mindent elkövetnek, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen. Igaz nem magától lett ez így, elbeszélgettem velük, és elmondtam, hogy mit várok el, és mi lenne jó, oldjuk meg valahogy, és megértették. És teszik, amit csak tudnak. Szóval büszke vagyok rájuk, csodálatos kis emberkék.

Nagyon nagy szükségünk van a plusz pénzre, mert a villanyszámla elszámoló számlára sokat kell fizetnünk, és a lánykám fogszabályozóján is  "ívcsere" lesz, ez is pénzért van.

Beadtam a lakásfenntartási támogatás iránti kérelmemet is, de állítólag nem kapok, mert az Önkormányzat hiánnyal küszködik, és nincs semmire pénz. Majd kiderül, ha nem kapom meg, nem is tudom mi lesz velünk. Igaz csak pár ezer forint, de ha nincs, akkor az is nagy hiány... Így is olyan kevés pénzért dolgozom, napról-napra élünk, és tömködjük a lyukakat, hol ezt, hol azt.

Vannak apró boldogságok is, vannak kis nyuszik, kilenc darab, már kinyílott a szemük, és lehet őket simogatni. A nyuszi a világ egyik legnagyobb csodája szerintem, ahogyan az anya "megtépi" magát és pihe-puha fészket épít a kicsinyeknek, és ahogyan őrzi-védi őket, eteti és még mindig terelgeti és félti tőlünk is. Mint egy feldühödött lány, ront a kezünk felé, ha a kicsik felé akarunk nyúlni. Szóval csoda az egész! 

A macskánk is előjött kis cicákkal, nagyon aranyosak három darab van. Fekete és tarka (fekete-fehér) és szürke. A lánykám inkább lemond a tejadagjáról, csak megtartsuk a cicákat. Megtartjuk egy darabig, mert van már mindegyiknek gazdija. Így szerencsére jó helyen fognak tovább élni majd, ha megerősödnek kellőképpen, hogy önállóan is tudjanak élni, és egerészni...

Búcsúzom! Legyen mindenkinek csodaszép a hete, és történjenek a lehető legjobb dolgok veletek, és ne legyetek nagyon ellenségesek a "Számlálóbiztosokkal", hiszen a munkájukat végzik! Élvezze mindenki ezeket a csodaszép őszi napokat, a napsütést, és a jó levegőt, a színeket, az ősz terméseit, és mindent. Lássátok meg az apró csodákat, hiszen ezek teszik szebbé az életet. Legyen az bármiben, egy tányér gőzölgő ételben, vagy egy jó szóban, egy mosolyban! Baráti ölelésemet küldöm és a jó Isten áldását kérem minden olvasóm életére, és a támogatók és a támogatott emberek, családok életére!

Szeretettel:

 

Juhászné Mária

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A Pásztor család naplója

2011.10.04. 13:40 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Csodálatos idő van egész héten, pedig már október eleje van. Csak hát hátránya is van, mert a vírusok meg röpködnek. Az oviban új járvány jött: a lepkehimlő, Szilvi el is kapta. Csütörtök óta itthon van, de ahogy az elmúlt, még meg is fázott, fáj a torka, meg lázas is volt.

Szombaton volt a szüreti felvonulás, nagyon aranyosak voltak az óvodások.

Vasárnap voltunk ********-on a ******* napokon, a Nagypapáméknál. Délelőtt a lovaspályára mentünk ki, fogathajtó verseny volt. Utána visszamentünk, megebédeltünk, délután bementünk a központba, és megnéztük a felvonulást. Nagyon szép, hát legalább vagy száz ló biztos volt. Alíz nagyon örült, tetszettek neki a lovak. Nagyon imádja őket, minden álma, hogy legyen saját lova, de hát az nem most lesz. Sajnos! Az élettársam már kezdi összeszedni magát, már hízott egy kilót. Muszáj odafigyelnie magára, mert akkor nem gyógyul meg. Igaz nem lesz olyan, mint régen volt soha, de már ez is nagy előrelépés, hogy megállt a fogyásban.

Tisztelettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Rácz család naplója

2011.10.04. 11:13 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét nem volt eseménydús. Ábel szépen beszokott a bölcsödébe. Már pénteken sírás nélkül ment be, szeret oda járni. A nagyfiunk szépen tanul. Hozza az ötösöket haza, okos nagyon. Ákos is nagyon szereti az ovit. Nekem gyorsan elszaladt az első munkahét. A múlt héten kellett volna feladnom a villany-csekket. Sajnos nem volt miből. Most jött meg a GYED-em, így most befizetem. De már holnap kéne feladnom a részletet, még kettő van belőle. Borzasztó ez a pénztelenség!

További szép napot!

Üdvözlettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Lencsés család naplója

2011.10.03. 14:42 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Jól telt a hét, a gyerekek meglepő módon szívesen mentek iskolába, ennek az a oka, hogy jó jegyeket hoztak.

Janika szereti az új tantárgyakat, pl.: fizika, kémia, földrajz, nagyon érdekesek és izgalmasak, mint mondja.

Szerencsére egy pár tanár kicserélődött, és nagyon szereti őket. Janika egy őzike lelkű fiú, kell a szigor egy nagy létszámú osztályban, de egyesek esetleg lelki terrorként élik meg a szigort, és a halk kiabálást. Most elégedett, és boldogan készül az órákra, (remegés és tenyérizzadás nélkül). Rékának is jól megy az iskola, szépen tanul van egy osztálytársa, aki megkeseríti az életét, egy kis hazug leányzó, és szégyenletes nevelésben részesülhet. Csúnyán beszél, csen, és Réka rajta kapta, hogy a saját szemüvegét belerakta Réka pulóverébe, erre rögtön szólt a tanárnőnek a lány. Nem tudom, mi vezérel egy 10 éves lányt, hogy megpróbáljon rossz fényben feltüntetni mást.

Detti boldog a kis ovijában, egyre több mindent megeszik, jól haladunk. Tegnap elszámolt 100-ig pici segítséggel, majd a végén, megkérdezte, elmondja-e még egyszer?

Holnap kirándulni mennek az ovival egy tanyára, sok háziállattal ismerkedhetnek meg közelről, nagyon várja.

A héten megyünk az Autista ambulanciára Dettikével, a jövő héten pedig Janikával és Rékával Neurológiára. Van dolog!

Én jól vagyok, próbálom rendbe rakni kívülről és belülről is magam, ilyenkor amikor csend van, itthon egyedül vagyok, gyorsan megcsinálom a házi munkát, és vagy olvasok, vagy TV-t nézek... Megpróbálok lazítani…

Üdvözlettel:

 

Lencsés Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Fülöp család naplója

2011.10.03. 10:52 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Gyorsan telnek a mostani napok, minden percet kihasználunk a gyerekekkel, amíg jó idő van. Sok tenni való akadt az udvarokon, és a kertben is. Leérett most már minden és ilyenkor sok munka akad vele. Gyerekek most jól vannak hála istennek, Niki kezdi néha fájlalni a hasát, de nagyon remélem, hogy nem a tejcukra erősödött neki fel. Szemészetre is vinnem kell, mert a szemüvege gyenge neki, az sem lesz ismét olcsó. Edinával nem igazán van változás, neki a napjai szinte szokványosak az oviban. Itthon csintalankodott egyet, mérges is lettem rá, mert belenyírt a gyönyörű szép hajába, ami a derekáig ért, de szerencsére meg bírtam csinálni neki, hogy ne legyen csúnya, ahogy belenyírt. Nem szokott ilyet csinálni, de most kitett magáért. Sajnos az utóbbi időben sűrűn szomorkodnak is, mert az apukájuk nem törődik velük. Edinát szokta néha elhozni az oviból, de őt se sűrűn, és csak azt a kis időt töltik együtt. Fát még nem igazán tudtam venni, csak egy nagyon kicsit, avval talán egy hónapig tudok fűteni, ha bejön a hideg. De majd csak alakul valahogy. Lakással, munkával sajnos még mindig semmi változás nincs. Gyerekeknek még igen sok ruhát is pótolnom kell. Sokszor azt se tudom, hogy mit pótoljak, hogy jusson is, de maradjon is. Nagyon nehéz világot élünk, és még eztán jönnek az újbóli megszorítások és áremelések. Így is nagyon nehezen élünk de eztán se lesz könnyebb! Így telnek mostanában napjaink.
Tisztelettel:

 

Fülöp Ildikó és gyermekei

Szólj hozzá!

Címkék: család napló fülöp

A Molnár család naplója

2011.10.03. 10:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sajnos még mindig nem derült ki, hogy Evelin mire allergiás, pedig rengeteg
vizsgálaton voltunk. Sanyi fiam is beteg lett, ment a hasa és hányt egész
héten. Így a versenyre sem tudott menni. Cinti most is versenyen van, már nagyon
várjuk haza. Eszter meggyógyult, de még Ő sem ment a versenyre. Holnap
futóversenyre megyünk, a kicsi Dávid is versenyzik, már nagyon izgul. Nagyon
félek, hogy jön a hideg, és még mindig nincs gáz. Erről a hétről ennyit, jövő
héten folytatom, a Cinti versenyéről való beszámolóval!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

süti beállítások módosítása