Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Szász család naplója

2011.06.05. 11:51 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A jó időnek köszönhetően elkerékpároztunk *******-ra a gyerekekkel.

Tomi nagyon nehezen bírta az utat, de nem adta fel, és Ő is letekert odáig.

Délelőtt tíztől délután kettőig mentünk, mert sokat meg kellet állni pihizni.

Ott elfogyasztottuk az útravalónkat, és jöttünk haza.

A postán kaptunk egy levelet a Behajtó cégtől, hogy 162.000 Ft ott fizessünk be 14-ig a Lakószövetkezetnek, mert akkor a fizetésünket megterhelik, mivel nincs fizetésünk, mert én munkanélkülin vagyok, a nejem meg gyeden így a bankszámlánkat fogják terhelni, ha nem fizetek. Nem tudom, mi lesz velünk, három gyerekkel, ha elviszik azt a keveset is amink van, nem lesz mit együnk. A tőrvény azt írja elő, hogy 28.500 Ft létminimumot kell a számlán hagyják, ezzel hova fogok menni három kicsi gyerekkel?  

Szombaton elmentünk az ******** Plázához, mert ott lépet fel Wolf Kati és Caramel, ami szerencsénkre díjmentes volt, és a gyerekek mit sem sejtve azt anyagi nehézségeinkről nagyon élvezték a műsort.

 

            Szász József és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Pásztor család naplója

2011.06.05. 09:10 gyea

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten ismételten meleg volt. Alig tudtam a gyerekeket délutánig bent tartani a lakásban, hiába tévéztem vagy játszottam velük, nem igazán kötötte le őket. Este pedig alig akartak bejönni vagy az udvarról vagy a játszótérről. Aliz már csak a jövő héten megy az oviba, aztán szeptemberig itthon lesz. Péntek délután felállította a nagy fiam a medencét, hát nagyon élvezik a vizet. A kicsi Emma alig akart kiszállni a medencéből, egész nap, ha tehetnék csak benne ülnének. Igaz, előnye is van a dolognak, este a tejcsi után hamar el is alszanak szó nélkül. Kijött a villanyszámla is a héten, ugyanis most volt az éves leolvasás, hát majd hasra estem, amikor megláttam az összeget. Nem tudom, miből fogom tudni befizetni ezt a 102.000 Ft-ot. Csak a szerencsében bízom, és ezt is megadják részletre. Az egyik le se jár, már itt a másik. Nem tudom, mikor jövünk helyre anyagilag. A szociális étkezés is a hónap végén lejár már, azt meg se merem igényelni. Nagyon kilátástalan minden!

Az Önök programjáért és támogatásáért örökké hálásak leszünk!

Tisztelettel és köszönettel:

 

Pásztor Józsefné és családja

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pásztor

A Molnár család naplója

2011.06.03. 10:28 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét elég szörnyen kezdődött, az Államkincstár megszüntette a GYET-et, ráadásul még az előző havit is vissza kellene fizetni! Mivel nem tudom, levonják a családi pótlékból, szóval itt maradtam egy forint nélkül, júniusban. Semmit sem kapunk, de lehet még júliusban sem. Azzal indokolták, hogy nem érkezett meg a levelem, amiben arról nyilatkoztam, hogy nincs munkaviszonyom. Most már tényleg nem tudom, mit csináljak! Itt az öt gyerek, és a rengeteg tartozás, nagyon félek, hogy kikapcsolják a villanyt és a gázt. A hiteleket és a lakbért sem tudom fizetni, mivel önkormányzati a lakás, akármikor kirakhatnak bennünket. A kicsik újból betegek voltak, csak ma kezdték az ovit. A három nagy jobbnál-jobb jegyeket hozott a héten. Nagyon szörnyű a helyzet. Nem tudom, mit csináljak!?

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Törjék család naplója

2011.06.03. 10:06 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hétvégén a *********-i iskolában megrendezték a gyermeknapot, ahol az én is részt vettem a gyermekeimmel.

Sztárvendég Tolvai Renáta volt. Nagyon jól éreztük magunkat. Zsani még mindig nem gyógyult meg. El kellett vasárnap vinni az orvoshoz, mert lázas lett, kapott antibiotikumot. Hátrányos helyzetben vagyunk, mivel a településen nincsen folyamatos orvosi ellátás, ezért a szomszéd faluba kell menni. Nem elég, hogy tönkrement a mosógépem, most még a hűtőm is. Készülünk a ballagásra, ami 18-án lesz, így van bőven megoldásra váró probléma.

Tisztelettel:

 

A Törjék család

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Lencsés család naplója

2011.06.03. 08:53 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét már egész jól telt. A gyerekek meggyógyultak, és minden működik.
Riogat a viharfelhő már napok óta, de nem esik Janikának nem jó ez a nagy hőség, sokat fáj a feje.
Sajnos eddig még soha nem voltunk sehol nyáron, még strandon sem és állatkertben sem, talán egyszer sikerül eljutnunk.
A kertben csak a gaz nő, nem tudom kapálni, az izületes és ér-szűkületes kezemmel, a napi házimunka elvégzése után az éjszakát már elviselhetetlené teszi a fájdalom. Ha ülök, vagy állok, nem fáj annyira, tehát jó a lovaknak, ők úgy is tudnak aludni.
Még egy hetet mehet Detti oviba, aztán szünet. Szegénykémet előre sajnálom, mert nagyon szeret járni, meg hát magamat is.
Minden bizonnyal lesz hiszti. Próbálnék valami pozitívat is írni, de nem tudom miért olyan nehéz, gondolkozok még rajta.
Nagyon szépek a rózsák a kertben, szemet, lelket egyaránt gyönyörködtető, imádom őket.
Ma Réka lányom kirándulni ment az osztállyal, remélem jól érzi magát, mert nem igazán bírja a buszt, kapott gyógyszert remélhetőleg segít Neki.
Zárom soraim, legközelebb pozitívabb leszek, remélem!

Tisztelettel:

 

Lencsés Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Juhász család naplója

2011.06.02. 14:45 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Telnek a napok, hetek, és eső még mindig nem volt felénk, az időjósok állandóan mondják, néha be is borul, de az eső az valahogy máshol esik. Pedig siralmas lemennem a kertbe, minden száraz, és vízért kiállt, de ilyen vízárak mellett sajnos nem tehetem meg, hogy öntözzem a növényeket. A virágokat néha azért megöntözöm, és a palántákat is, mert sajnálom, hogy szenvednek.

Az iskolában gőzerővel folyik a papírgyűjtés és a PET-palack gyűjtés, a lányomék osztálya nem hiszem, hogy nyerésre áll, kis létszámú is az osztályuk, és nem is annyira aktívak, mint mások. Ők inkább a tanulásban jeleskednek, mint a közösségi munkákban, mert valahogy ebben az osztályban minden gyerek "jellem", és  valahogy mindenki vezér-alak szeretne lenni, bár néha nem sikerül, de már elfogadjuk őket ilyennek. Kezdetben próbáltunk tenni érte, és ellene, de mára már inkább csak igyekszünk kordában tartani. Talán itt is az a legnagyobb gond, hogy sok a "demokratikus" szülő, és szabad elvekkel nevelik a gyerekeket, amit szerintem nem lehet, és nem szabad, és nem illik, az szerinte természetes, hát legyen... Mert ugye korlátozni senkit nem szabad, az én régi elveim szerint pedig igenis kellenek a korlátok és a szabályok, és a viselkedést is meg kell tanulni, mert amit lát a gyerek otthon, azt szívja a csontjaiba is, és olyan felnőtt lesz belőle, amilyenek mi vagyunk.

Valahogy - de sokszor- észre veszem, hogy egyre jobban hasonlítok Édesapámra, felveszem a rigolyáit, a szokásait, és azokat a dolgokat tartom fontosnak, és lényegesnek, amik neki is azok voltak, bár én is berzenkedtem annak idején ellene, de később felnőtt fejjel de sokat mondtam, hogy bárcsak szigorúbbak lettek volna velem... Tudom én, hogy változik a világ, és felgyorsult minden, és változnunk kell nekünk is, de az alapok azok szerintem soha nem fognak megváltozni, a tisztelet, megértés, szeretet, egymásra odafigyelés, őszinteség, és sorolhatnám!

Ma vasárnap van, és nem voltam templomban, egy unokanővérem telefonált reggel, hogy eljönne délelőtt, itthon vagyunk-e, és nem akartam itt hagyni, nagyon jó volt vele beszélgetni is,  és itt maradt ebédre is, jó volt nagyon, nem él olyan messze tőlünk, vagy 30 km-re csak, de ritkán találkozunk. Két felnőtt gyermeke van, és ápolja a Nagybátyját, aki már 86 éves, a férje már nyugdíjas.

Az ebéd tyúkhúsleves volt csigatésztával, és töltött dagadó krumplipürével és salátával, és vajas pogácsát is sütöttünk, a lányom dagasztotta be, és nagyrészt Ő sütötte ki is. Az előbb vitt a szomszédba egy kis kóstolót belőle, és a fiam is elment a barátaihoz, persze pogácsával együtt.

A szomszédasszonyomat most műtötték hátgerincsérve volt, nagyon sajnálom szegényt, mert 10 évvel fiatalabb, mint én, és három gyermeke van, varrodában dolgozik, és nem tudom, hogy vissza tud-e majd menni dolgozni, remélem lesz valami megoldás neki is, mert nem egyszerű megélni és nevelni a gyerekeket, ha nincs munkahely! Nagyon szorgalmas emberek, remélem, megsegíti a jó Isten, és egészségesen fog hazajönni a kórházból már!

Holnap vissza kell mennem a dokihoz, mert beteg voltam, nagyon megfáztam, és tüdőgyulladásom lett belőle, injekciót kaptam, és gyógyszert is szedtem, mert közben allergia is kialakult, de sajnos menni kell, az újságot ki kell kézbesíteni, nagy úr a muszáj, ebben a munkakörben nincs se szabadság, se betegség. Bizony sokan elgondolkodhatnának rajta, hogy de sokan nehezen keresik meg azt a kis pénzt, ami az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez meg kevés.

Volt egy nagyon kellemetlen történésem a hét elején, hétfő este a fodrászhoz voltam, elég sokáig eltartott a festés, és beszélgettünk is, mert a barátnőm sógornője a fodrászom, ismerjük egymást ezer éve. Szóval a lényeg, hét után indultam haza, még világos volt, nagy volt a forgalom, egy idő után leszálltam és az út mellett, toltam a bicajomat, és mellém hajtott egy rendőrautó, és az ablakon kiszólt a rendőr, hogy álljak meg a következő "hídon", hát azt hittem kérdezni akar valamit. Megálltam, elém hajtott, addigra bekapcsolta a "villogóját" és kiszállnak, és köszönnek, "Jó estét kívánok, közúti ellenőrzés!"hát azt hittem elájulok, de hiszen én gyalog vagyok, tolom a  bicajomat! Igen, látják, de az út elején felültem rá, szóval kifigyeltek, se személyi nem volt nálam, se lámpa a kerékpáromon, se láthatósági mellény. Szóval röviden, feljelentettek, mert nem lehet helyszíni bírságot kiszabni, mert nincs személyim. Leellenőrizték a központban az adataimat, és elengedtek azzal, hogy majd kapom a csekket. Én azt hittem, ilyen nincs is, mikor mástól hallottam ilyen történetet, de ezek szerint mégis van, hiába mondtam, hogy se jövedelmem, se senkim, egyedülálló vagyok, két kiskorú gyerekkel, és ápolom Édesanyámat, semmi nem hatotta meg a rendőr urakat! De alig múltak 20 évesek, még a legénytoll sem pelyhedzett az állukon, de nagyot alakítottak, hogy egy ilyen „csóró” nőt meg tudtak büntetni! Bezzeg mikor mutattam nekik, hogy ott megy két roma fiú a biciklivel, azokat nem ellenőrizték, mert úgysem fizetik be a bírságot, hát én sem fogom, inkább leülöm, vagy  közmunkán ledolgozom, most már elhiszem a sok-sok történetet, amikre eddig azt mondtam, nem létezik, a rendőrök nem ilyenek! De ilyenek… legalábbis velem ilyenek voltak!

De a hab a tortán másnap reggel volt, mikor a megyei lap címoldalán ez a cikk volt, hogy rendőri hatáskör az, hogy büntet-e vagy csak figyelmeztet, teljesen a járőröző rendőrön múlik, hogy miként jár el, mérlegelheti a helyzetet és büntetendő személy szociális helyzetét... Azt hittem felrobbanok, olyan mérges lettem, akkor engem miért  büntet meg, mikor a milliókat csaló-lopó embereket nem kapják el, egy  "fekete nagy autót" sem állított meg?! Csupán egy szerencsétlen biciklisen veri el a port, és mutat példát, ráadásul nekem van lámpám is, csak nem raktam fel, és a mellényt is viselem, még újságkézbesítés közben is, hát ez van! Sajnos...

Kellemetlen híreket hallottam a héten a faluban is, állítólag jár a gáz-kommandó, és ellenőrzi a gáz órákat, már 70 db-ot szereltek le, vittek el, és szabtak ki bírságot, ami 540 ezer Ft, ez azért sok mert  kb. 300 lakás ha van a falunkban, és még nem is voltak mindenütt, a mi utcánkban is csak vagy három helyen voltak még csak. Nem egyszerre, és nem egymás után mennek a lakásokba, le vannak adva a címek, nevek, és úgy járják végig. Bár nálunk voltak húsvét előtt, de akkor csak lefényképezték az órát, és ennyi volt az ellenőrzés. Ez most sokkal komolyabb, mert átnézik, megvizsgálják, és kiderül ha valahol "megpiszkálták". Soha nem gondoltam, hogy ennyi sok ember mert ilyen nagyon "bátor" lenni, bár szerintem a lopás nem bátorság kérdése, erkölcsi morál az egész, én ilyet soha nem is láttam, és soha nem is tennék ilyet, inkább megspóroljuk, alacsonyabb hőmérséklettel, és fával tüzeltünk, mert nem tudnám kifizetni a gázt, nincs annyi jövedelmünk, amennyibe  kerülne.

Nem tudom, valahogy nem jó felé megy ez a mai világ, az a menő és a nyerő aki csal, lop,hazudik! Nekem ez nem tetszik, pedig van képviselő testületi tag is a tolvajok között, remélem le is fog mondani, vagy lemondatják a többiek, vagy a falu lakossága, mert ilyen ember ne legyen a falu vezetője, aki lop! Bár lehet csak szerintem és nekem ilyen a mércém...

Elbúcsúzom, nagyon háborgóra sikeredett ez a beszámolóm, de most nem jó szériában vagyok ezek szerint, csak rossz dolgok történnek velem, de  tudjátok a rossz után jó következik....hát erre várok!

Üdvözletem és  baráti ölelésemet küldöm szeretettel, köszönöm, hogy értékes időtökből szakítottatok rám is pár percet!

 

Juhászné Mária

Szólj hozzá!

Címkék: család napló juhász

A Varga család naplója

2011.06.02. 10:13 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A hét elején a meszelés maradványainak le- és feltakarítása volt a dolgom, tiszta lett végre a konyhám, nagyon örülök neki!
A gyerekek egyre kevesebb lelkesedéssel mennek iskolába, nagyon várják a nyári szünetet. Este kilenckor alig tudom behívni őket az utcáról, fociznak a haverokkal, reggel nehezen kelnek. Mesikém pénteken ment utoljára oviba, mivel már sok kis pajtása is otthon van szünidőn. Remélem, nem fog velem itthon unatkozni, igyekszem majd lefoglalni. Itt a nyár és mivel mi nyaralni még sose voltunk, valószínűleg nem is leszünk, próbálom nekik pótolni avval, hogy biztosítom Nekik a fürdőzési lehetőséget puha falú medencével. Van egy szép nagy füves részünk, ahol ők medencézni, játszani szoktak. Az idén sajnos vennünk kell, a tavalyi igen tönkrement, igaz már ötödik éves volt. Remélem, tudok nekik vásárolni egy kisebb fajtát, hadd örülhessenek idén is a nyárnak.
Hónap vége van, sokszor varázslónak érzem magam, hogy az itthon lévő alapanyagokból készételt készítsek, sajnos igen szegényes ilyenkor már a választék.
Üdvözlettel:

                        Varga Jánosné

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

A Márton család naplója

2011.06.01. 15:23 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A lányunknak a héten volt a kisérettségije, kisebb-nagyobb sikerrel. Két hét és a fiunknak pedig ballagás. Már nagyon várják a nyári szünetet.

A múlt hetünk egy kicsit "zűrös" volt. A helyi Nagycsaládos egyesület nem teljes jogú tagjai lettünk februárban.

Szombaton gyermeknapi sportos rendezvényt szerveztünk a gyerekeknek. Az étkezést, a vetélkedőt és az utána következő programot kellett lebonyolítani. Szerintem jól sikerült, mindenki jól érezte magát. De a szervezés egész héten lefoglalt minket.

Kitalálni, hogy a versenyen milyen állomások legyenek, előkészülni az ételekkel. De már szinte teljesen összeszokott csapatba kerültünk, így csak besegíteni kellett. Jó társaságban a munka is könnyebben megy.

Munka szempontjából annyi változás történt, hogy három hónapra hat órában fel vett az egyesület az irodába. Ennyivel tudnak segíteni, mert a Munkaügyi központ 100%-ig támogat erre az időre. A férjem még mindig nem talált munkát. Ez az anyagi bizonytalanság idegileg megviseli az embert. Ezért is jó, hogy egy jó kedélyű társaságra találtunk az egyesületben. Néha ki tudunk kapcsolódni.

 

Üdvözlettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Vincze család naplója

2011.06.01. 14:58 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Kimerítő héten vagyunk túl, sok a munka a kertben, a munkahelyen, és még napszámban is voltunk a hétvégén. Jött a nagyobbik lányom is. Sajnos már Neki is meg kell érezni, mi is az a munka kint a tűző napon. Úgy sajnáltam szegénykémet, de kibírta, és megdicsértük, hogy milyen ügyes! Nagyon-nagyon fáradtnak érzem magam fizikailag és lelkileg is. Ami még nagyon bánt, a sok munka miatt anyukámhoz sem jutok el, a gondjaink nem könnyebbülnek, hanem hónapról hónapra nőnek. Már fáradt vagyok, olyan sokat sírtam a héten is. Ruházni kellene a lányokat, de nincs miből. Egyszerűen, ha beleszakadunk a munkába, akkor sem marad sok mindenre, hiába próbálok minél több munkát elvállalni, olyan keveset fizetnek, és még annak is örülni kell, hogy egyáltalán dolgozhatunk ideiglenesen! Anyagi dolgainkat inkább nem sorlom, és nem panaszkodom. Most sok levelemben írtam már, és nem ismétlem. A házunkra sajnos még nincs vevőnk, pedig, hogy örülnék, ha sikerülne eladni, így egy része adóságunknak nem lenne, és élni is könnyebb lenne. A kertünk nagyon száraz, nagyon kellene az eső, mert nem lesz semmink, és akkor még szomorúbb leszek. Igaz, jelenlegi bánatom is elég nagy, és nem is tudom már, mi jöhet még?! Annak az egynek örülök, hogy a lányok jól vannak, nem betegek! Nem történt semmi különös, amit megemlíthetnék a naplóban.

Üdvözlettel: Vincze Zoltánné

 

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze naplója

A Bíró család naplója

2011.06.01. 09:08 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét elég zsúfolt volt. A földiepren annyi van, hogy még dzsemet is főztem belőle. A hétvégén pedig már borsót is szedtem. Nagyon örülök, hogy minden szépen nő-fejlődik a kertben, és így sokat tudok spórolni. Néha teljesen ledöbbenek, hogy milyen zöldségárak vannak.

Csütörtökön tartották a gyereknapot az óvodában. Volt ugrálóvár, palacsintaevés és sok-sok játék. Nagyon élvezték a gyerekek. Szerencsére azon a napon pont jó idő volt. Egyébként minden délután zivatarok tarkították a nyárias délelőttöket.

Vasárnap itthon "tartottuk" a gyereknapot, mivel sajnos nem tudtunk elmenni sehova. Jó kis nap volt; eljött az egyik ismerős házaspár a kisfiukkal, délután pedig befutottak a húgomék is. Az udvaron játszottunk sokat, és ezen a napon mindenre rá tudtak venni bennünket a gyerekek. Nagyon jól szórakoztunk, és sokat nevettünk. Egy kicsit mi is gyerekek lettünk és elfelejtettük a "felnőtt" gondjainkat.

 

Üdvözlettel: Bíró Klára

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Pethő család naplója

2011.05.31. 14:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához  |  Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Vasárnap gyereknap volt. Igaz, hogy csak ebéd után mentünk de a gyerekeknek nagyon nagy élmény volt. Ingyen körhinta, kisvasút, óriás csúszda és kis ugráló-vár várta az idevalósi gyerekeket, amiért fizetni sem kellett. Nem is kell mondanom, hogy felváltva szinte egész délután ezeken lógtak. Az iskolában hétfőn nem volt tanítás. Hétfő éjszaka megkaptuk a vasárnapi gyereknap mellékhatását, ugyanis a kisfiam egész éjjel fent volt, mert annyira fájt a torka, hogy egyszerűen nem tudott aludni. Kedden reggel irány a háziorvos, és mint kiderült begyulladt a torka és még valószínű, hogy egy kis napszúrást is kapott. Dalmának viszont hála Istennek semmi baja, de csütörtökre már a kisfiúnak sem volt semmi baja. Pénteken nagyon boldogak voltak, ugyanis jött hozzánk édesanyám és az öcsém, ugyanis a kisfiúnak szombaton tanévzáró volt az óvodában.

 

Üdvözlettel:

                        Pethő Brigitta

Szólj hozzá!

Címkék: család napló pethő

A Rinkó család naplója

2011.05.31. 12:18 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Eltelt egy újabb hét. A nagylányok sokat tanulnak, hogy ne csússzon be nekik hármas jegy a bizonyítványba. Viktóriának tánc vizsgája volt, nagyon ügyes volt, sajnos csak a próbát láttam, meg is szóltak érte, hogy nem mentem el, de nem érzem magam jól közösségben. Virág kirándulásra készül holnapután. Menne már, teljes lázban ég. Vandának évzáró volt az oviban, csodaszép volt , ide elmentem, mert ez helyben volt. Tudtam pár nap menni kapálni kukoricát, örültem egy kis plusz pénznek, de örömöm elmúlt mikor betoppant a kéményseprő az ez évi díjért, így hát kerestem is meg nem is. Vandát megajándékozták a szomszédok egy régi BMX biciklivel, teljes a boldogsága. Péter szépen rendbe tette neki, olyan mintha új lenne! Hónap vége van, így mindenből kifogytunk, olyasmit főzünk, amibe itthon megtalálom a hozzávalókat, hogy ne kelljen boltba menni, csak a legszükségesebbért. Üdvözlök mindenkit, a legjobbakat kívánom az Alapítvány és a támogatottak számára! Tisztelettel: Rinkóné Emese

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rinkó

A Nagy család naplója

2011.05.31. 10:23 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Jó napot kívánok! Anyukám még mindig korházban van, a körülményekhez képest már egy kicsit jobban van. A nagyobbik lányom részt vett itt ***********-on a tanévzáró gálán, mivel ének-zene tagozatos. Gyönyörű volt, és nagyon büszke vagyok rá. Sajnos a gyermeknapon nem voltunk sehol, mert nem tudtunk elmenni, de bízom benne, hogy majd be tudjuk pótolni. A gyerekek nagyon várták megpróbálják megérteni, bár nekik sem könnyű. Én továbbra is intézem anyukám leszázalékolását és a közgyógy ellátását.

 

Üdvözlettel:

                        A Nagy család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló nagy

A Füredi család naplója

2011.05.30. 13:54 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten igazán nagy dolgok nem történtek velünk, éltük szürke hétköznapi kis életünket. Sajnos az állandó hőmérsékletingadozás és az érkező frontok rossz irányba befolyásolták hangulatunkat, fáradtak, levertek voltunk. A munkahelyemről hazatérve szinte csak vonszoltam magam, hogy végre csináljak is valamit otthon.

A lányok sajnos megfáztak, náthásak, orvoshoz eddig még nem kellett mennünk, de ha belázasodik valaki, menni kell. A férjem is beteg és én is gyengélkedem, mindenkinek más a baja, de így együtt elég nehéz. Megyek dolgozni, amíg össze nem csuklok, mert a táppénzre várhatunk, addig és abból nem tudunk létezni sem.

Délutánonként a kertben segítettünk gyomlálni, a zöldhulladékot összevágni és zsákba gyűjteni. A kevésbé meleg napokon játszótérre mentünk a gyerekekkel.

Hétvégén a Mamáékkal találkoztunk, aminek nagyon örült mindenki.

Vasárnap kimentünk a Városligetbe a gyermeknapi rendezvényre.

Kirándultunk egy nagyot a szép időben! Részt vettek a lányok a programokon, rajzoltak, festettek, ugráló várba mentek, építettek a babaházban, mászókáztak, csúszdáztak szóval nagyon jól érezték magukat.

Estére kellemesen elfáradtunk. Szép hetet kívánok!

Üdvözlettel:

 

Füredi Tiborné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Szász család naplója

2011.05.30. 11:50 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Tamás, a nagyobbik fiam az óvodatársaival rövid kis kirándulást tettek a csoporttal, elmondása szerint nagyon jól érezte magát, kicsi vonattal mentek a városban, és ********-ban pedig körbejárták, és megnézték a rendőrnapot és sok minden érdekességet kipróbálhattak, elmondása szerint beleülhetett a rendőrautóba, és azóta rendőr szeretne lenni.

Gyereknap alakalmából pedig elvitték őket fagyizni.

A másik két gyermek - akik itthon vannak az édesanyjukkal- segítenek összeszedni, amit szétszórtak, és utána a levegőn töltötték minden napjaikat. Délben egy jót alszanak, és addig a nejem is egy kicsit feltöltődik.

Szabolcs és a Lilla egymásra szórták a homokot, és ennek az lett a vége, hogy megbetegedtek, mert ment a hasuk, és hánytak is. Mikor azt monda neki a doktor néni, hogy szurit kell kapjanak a hányásra,  Szabi elfutott, de szerencsére hamar megfogtuk, és a doktornő jót nevetett, milyen élénk gyerek.

Szerencsére enyhe volt  a baj, és hamar kiheverték.

A nejem jó, szívós alkat, Ő semmit nem kap el, csak mindig karácsonykor robban le egy kicsit a náthától.

Én magam jól megjártam, mert voltam a piacon zöldséget venni az ebédhez, és összeszedtem valami nyavalyát és elment a hangon. A család örül, mert apa nem tudja megszidni Őket, ha huncutkodnak.

Szép napot!

                        Szász József és családja

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szász

A Szellő család naplója

2011.05.30. 10:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

E héten is végig dolgoztam, már csak két napom van, és sajnos nincsen kilátásban, hogy ezek után most a férjem kerüljön sorra a közmunkában. Már 6 hónapja lesz, hogy nincsen munkahelye, és jövedelme.
A gyerekek jól vannak, már nagyon várják az iskola végét, mert belefáradnak a megterhelő tanulásba, vizsgákba.
A kertünk szép, van benne pár dolog. Sajnos a kifagyott dolgokat még nem pótoltuk.
A tyúkok is megvannak még mind a 9-en amiket kaptunk, 3-5-tojás van naponta. A csibékkel sajnos nem dicsekedhetek már 5 db elpusztult.
A héten eső is esett, kétszer is, az nagyon jó volt a kertre, és a melegen is enyhített egy kicsit.
Az írásbeli vizsgák Mariann lányunknak hármasok lettek, úgyhogy sikerült.
Még a szóbeliket kell túlélnie, és érettségizett nő lesz, aminek nagyon fogok örülni, mert nekem és a férjemnek csak nyolc általánosunk van. Nekünk nem volt lehetőségünk tanulni.
Évi is kiköltözött már a kollégiumból, már csak pár napot jár vizsgázgatni, és neki is vége a tanulásnak.
Ez a hét kicsit nehéz volt sajnos, mindenünk kezd kifogyni az élelem terén. De már jön a jövő hét, és be tudunk vásárolni megint.
Sajnos emiatt nem volt hús a vasárnapi ebédnél, de jóízűen ettük a paprikás krumplit virslivel, és a kertből kiszedett ecetes-salátával. Hát ennyi lett volna, amit le szeretem volna írni.
Tisztelettel: Szellő Pálné Éva és családja

 

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szellő

süti beállítások módosítása