Aktuális

Nagylelkű adományaikból jelenleg 50 családot támogatunk minden hónapban.

Közel 150 regisztrált rászoruló család van várólistán.

Friss topikok

  • bartev40: TISZTELT CSETE CSALÁD ! NAGYON SAJNÁLOM ÖNÖKET FŐLEG HOGY NINCS KÁLYHÁJUK ÉS RÁADÁSUL MÉG ÓLBAN I... (2012.10.17. 08:25) A Csete család naplója
  • anyuska75: Nagyon rokonszenves család vagytok! Kívánom hogy az életetek jobbra forduljon, és minden bajba jut... (2012.06.20. 08:23) A Rinkó család naplója
  • micsodano: Ez a család valóban sokat küzd, (naplójuk alapján) és megérdemlik a támogatást! Szerintem jó helyr... (2012.04.23. 12:57) A Juhász család naplója
  • pet77: Szia, nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a pénz az alapítványon keresztül. Én is hívő nő v... (2011.02.18. 08:34) A Juhász család naplója
  • Jánoserika: Kedves Vincze család Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek Együtt érzek veletek Itt ahol... (2010.05.25. 08:38) A Vincze család naplója

A Miskó család naplója

2012.06.10. 15:36 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

2012. 06. 01. péntek

Reggel kapkodnom kellett, kicsit elaludtam, kevés időm maradt. Fölkeltettem anyát, aztán én mentem is dolgozni. Mari a konyhában tett-vett, rendezte a gyerekeket. 3-kor értem haza. Le kellett fürdenem, olyan koszos voltam. Aztán játszottam a gyerekekkel. Vacsiztunk, fürödtek. Majd még elmentünk sétálni. 10 óra körül értünk haza, Írisz rögtön elaludt.

2012. 06. 02. szombat

Reggel fé hétkor keltem. Csak anyát keltettem fel. Beadta Máténak az inzulint, evett. Aztán Máté visszabújt az ágyba, tévézett. Én kimentem a konyhába, tettem a dolgomat. Ebédet készítettem, mosogattam. Délben ebédeltünk, majd kicsit tévéztünk, aztán elmentünk mind sétálni. Este későn értünk haza, lefürödtünk és be az ágyba.

2012. 06. 03. vasárnap

Reggel 6-kor keltem, csináltam reggelit. 7-kor Máté megkapta az inzulint. Aztán együtt reggeliztünk a gyerekekkel. Ami elég ritka, mert állandóan rohanunk. Ebédre rántott húst csináltam és sült burgonyát. Ebéd után elmentünk sétálni. Lovakat néztünk, játszótéren voltunk. A gyerekek jól érezték magukat. Persze mi is. 7-re már ágyban voltunk. Néztük a tévét, s ott is aludtunk el. 10-kor még cukrot mértünk Máténak, aztán aludtunk.

2012. 06. 04. hétfő

Reggelit készítettem, 6:40-kor keltettem anyát, majd készültem dolgozni. 7-re járok. Mari vitte oviba a lányokat, Léda és Máté már egyedül járnak iskolába. Léda nagyon okos és ügyes, itthon is sokat segít anyának és nekem is. Mátéval elég sok gond van, nehezen tud tanulni, és a beszéde sem megfelelő. Sajnos a betegsége miatt. Tudomásomra jutott, hogy megszüntetik a közgyógyot. Nem tudom, majd mit csinálunk, s el vagyunk keseredve, mert nem tudom, miből vesszük meg a gyógyszereit.  Nagyon sokba van!

2012. 06. 05. kedd

Reggel 5-kor keltem, gyorsan megcsináltam a dolgom, aztán keltettem anyát meg a gyerekeket. 7-kor már dolgoztam, 3-kor értem haza. Gyorsan tettem fel fürdővizet, aztán nekiálltam vacsorát csinálni. Aztán kimentem a kertbe, s leszedtem a borsót, a gyerekek segítettek kifejteni. 7-kor vacsoráztunk, fürödtünk, a gyerekek ágyból nézték a tévét.

2012. 06. 06. szerda

Reggel 5-kor keltem, fáradt voltam. Csináltam reggelit, anyát felkeltettem. 7-kor elmentem dolgozni, anya főzött és takarított. 3-kor értem haza, egész nap füvet kaszáltam. Otthon is gyorsan rendet raktam  a kertben, tettem fel fürdővizet, elkészítettem a vacsorát, közben Léda megint dicsekedett, hogy három ötöst kapott. Ilyenkor jutalmat kap. Büszkék is vagyunk rá nagyon! Talán ő a legokosabb a családban. 7-kor már ágyban voltunk, beszélgettünk, tévéztünk.

2012. 06. 07. csütörtök

Reggel 5-kor keltem, Léda már fent volt, segített reggelit csinálni. Fél hétkor keltettük anyát, reggeliztünk, megbeszéltük az ebédet, a vacsorát. 7-kor elmentem dolgozni, 3-ra értem haza. Csináltam vacsit, miközben a gyerekek rajtam lógtak. Ezt csináld meg, azt csináld meg – nem hagytak békén. De azért 7-re minden kész lett. Fürödtünk, vacsiztunk, majd lefeküdtünk, néztük a tévét, s így is aludtunk el.

Bezeli Mária                                   Miskó László

Szólj hozzá!

Címkék: család napló miskó

A Tímár család naplója

2012.06.10. 11:23 gyea

A 2012.05.28. és a 2012.06.05. közötti időszak:

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten a férjem délelőttös volt.

Délelőttönként a héten elmentem segíteni az egyik ismerősünknek, de csak szerdától, mert addig a lányomék nálunk voltak.

A hétvégén a húgomnál voltunk, mert születésnapi összejövetelt szervezett.

Így szombaton és vasárnap délelőtt nem voltunk otthon.

Vasárnap délután a kertben tevékenykedtem egy keveset, majd a következő hétre készülődtem.

Szólj hozzá!

Címkék: család napló tímár

A Révész család naplója

2012.06.09. 14:52 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Sokat dolgozunk a kertben, nem sok minden termett meg sajnos a zöldségekből, három ágyból egy, répából is egy. 

A padlizsánból semmi, uborka is itt-ott kelt ki, a többire mondhatjuk, hogy szépen sikerült, de szegény ember ennek is örül!

Igaz, nagyon sokat dolgozunk vele, de mindenért meg kell küzdeni, hogy éhen ne haljunk, mert ebben a nehéz világban sajnos ez sincs kizárva.

Ma is egy zacskós levest főztem, és tejfölös tésztát, mivel a levest meghagytam mára, és tészta volt még a bevásárlásból a szekrényben, így csak egy tejföl kellett az ebédhez.

Spórolunk a vízzel, és a villannyal is. A bojlert csak egy héten kétszer kapcsoljuk be, sparhelton melegítjük a vizet. Van kút az udvarban, és onnan hordjuk a vizet. Mosogatni, fürdeni stb. sőt még sokszor kézen is mosok. A gépet csak centrizni kapcsolom be, ha pedig nagyon meleg az idő, akkor még nem is használom a gépet centrizni sem.

Sajnos ez van, de nem lehet minden pénzünk a számlákra fizetni, mert nem olyan világot élünk, hogy pazaroljunk.

Röviden ennyi lenne!

Tisztelettel:

 

A Révész család

Szólj hozzá!

Címkék: család napló révész

A Molnár család naplója

2012.06.09. 13:23 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét nagyon zűrös volt egész héten takarítottam, még éjszaka is voltam, csak egy kis pénzt keresek. Evikém elballagott az oviból, a kisöccse búcsúztatta. Dávid is nagyon ügyes volt az ünnepségen, nagyon büszke vagyok rájuk is, és persze a három nagyra is! Tanulnak, emellett élsportolók, és mindkettőben szuper eredményekkel büszkélkedhetnek. Befejeződött Evelinnek az érlelő tábor, ami egyenlő az iskola előkészítővel, nagyon megdicsérték. Sajnos az anyagi dolgok nem akarnak megoldódni, pedig már ennél többet nem tudok vállalni!

Tisztelettel:

 

Molnár Sándorné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló molnár

A Füredi család naplója

2012.06.09. 10:25 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Kicsit szomorkás hetünk volt. Már érezzük a VAKÁCIÓ illatát, de idén nyáron sajnos sehová nem tudunk elmenni kikapcsolódni. Ezt érzik, és tudják a gyerekek is. Nem olyan nagy tragédia, hiszen sokan vannak így, de a közösségekben most ez a téma, hogy ki hová és mikor megy nyaralni. Mondtam a lányoknak, hogy ők mennek mamához, de pancsolni vágyakoznak...

Most a költözködésre próbálunk összpontosítani, pakolunk hol ki, hol be a dobozokból, picit belefáradtam már, de egyszer csak vége lesz.

Sikerült aláírni a bérleti szerződés egy részét, talán a jövő héten kapunk kulcsot is. Nagyon félek, hogy a tágas családi ház után hogyan bírják majd a gyerekek a bezártságot… Az egy kis szobába zsúfoltságot. Nem telik el nap, hogy ne gondolnék saját otthonra, mert igazán csak ott nyugodnánk meg. A többi mind csak szükségmegoldás, de esélyünk sincs sajnos, ha csak csoda nem történik velünk. Bármit megtennék, hogy a gyermekeimnek szebb és jobb élete legyen. Sajnálom, hogy állandó lemondás jár nekik, pedig nem ezt érdemlik. Gyermeknapra se tudtam meglepni őket, mindig a pénz...a pénz a probléma!

Befizetem, amit kell és végünk...de nem panaszkodni akarok, magam miatt soha nem keseregnék.

Szép nyári napokat kívánok, és mosolygós tanévzárást mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Füredi Tiborné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló füredi

A Szécsi család naplója

2012.06.08. 15:06 gyea

Napló 2012. 05. 28. – 06. 03.

 

Tovább a család bemutatkozójához| Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A háromnapos ünnep alatt sokat esett az eső, így nem tudtunk semmit csinálni az udvaron. Elővettem a ruhákat, amit varrni kellett, azt megvarrogattam. Volt olyan nadrág, ami rövid volt Bencének, azt elvágtam rövidnadrágnak, így nem vész kárba. Ami pedig farmernadrág, annak még fel is használtam a lába szárát, mert szatyrot varrtam magamnak belőle. Bence mindig nevet, mikor ilyeneket kitalálok. Mindig mondja:

- Anya, honnan vannak az ötleteid, én biztos kidobtam volna. Sajnos a szegénység rákényszeríti az embert, hogy mindenből kihozzon valamit. A héten kedden volt a 42. születésnapom, üres a hűtő, így nem tudtam még egy sütit se sütni. De nem ez a fontos, az, hogy ezt is megértem, és még szeretnék legalább annyit, hogy Bence a saját lábára álljon. Próbálom továbbra is árulni a házat, de nem megy. Elmondták a falubeliek, hogy itteni lakos sose fogja megvenni, mert a szomszédaimat sajnos ismerik, és nem akar senki itt lakni. Kérdezték, hogy én hogy bírom? Én kerülöm a konfliktust, csak akkor kiabálok, ha a fiamat bántják. Így a ház sajnos értéktelen, hiába rendezett a porta, és felújított ház. Van egy olyan rosszakaratú szomszédom, a hátsó, hogy amiatt senkinek se kell – falubelinek – a ház. Pedig soknak tetszik, és mondják, hogy jó is lenne, de a vénasszony miatt még ingyen se laknának ott. Akitől mi vettük, azok is fiatalok voltak, és csak egy évig tudtak ott lakni. Én már bírom egy jó pár éve. Most még a nádat is szétverte a hátsó kerítésen, pedig az azért volt odatéve, hogy ne lássanak át, és a gyerek nyugodtan játszódhasson, míg kicsi volt. Volt, hogy egész nap a kerítésnél álltak, a gyerek a homokban játszott, és mindenfélét mondtak neki: - Te egy zabigyerek vagy, nem is ez az apád. No ilyenkor mit szól egy jó anya. Szóval ez a mindennapjaimat még ezek is elkeserítik. Ezért is mennék el innen, meg a hitel miatt is. Remélem, egyszer sikerül!

Köszönök minden segítséget, és jó munkát, jó egészséget kívánok!

 

Szécsiné Fehér Erika és Bence

Szólj hozzá!

Címkék: család napló szécsi

A Csete család naplója

2012.06.08. 11:59 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Tisztelt Adományozók, és kedves levélolvasók! A mi hetünk nagyon jó indult. Kezdeném azzal, hogy két gyerekem is itthon maradt! Mindkettő beteg, mandulagyulladás!

Csütörtökön már mentek iskolába. Elég jól zárták az év végit. A nagyobbik fiammal jövő héten megyünk vissza a sebészetre, mivel volt egy csuklótörése, és megoperálták. Még egy drót benne maradt a csuklóba, és azt ki kell neki venni, nagyon fél szegénykém! A cipőt is megvette a nagy gyerekem maguknak, nagyon aranyosak voltak, amikor készültek cipőt vásárolni. Főleg a nagygyerekem büszke volt magára, hogy tudott venni a két kicsinek cipőt. Ja had tegyem hozzá, hogy maradt egy kis pénzük, és vettek még belőle 30 deka párizsit! Nagyon-nagy örömmel hozták nekünk haza! Sajnos, hogy ilyet kell írnom, de az én gyerekeimet meg tanította a sors, mert úgy gondolkodnak, mint egy felnőtt. Nem nagyon szokott a két nagy játszani menni, hanem mindig az udvaron tevékenykednek. Most kitalálták, hogy csinálnak egy halastavat, mert szünidőben szoktak járni horgászni, és a tóba haza hordják a halat, és általában pirosra meg kell nekik sütni paprikás lisztben.

Sajnos még most sincs munka kilátásban, sok helyen próbálkoztunk már, de mindhiába.  Maradt a hulladékgyűjtés, az is jobb, mint a semmi, próbálunk talpon maradni. Nagyon nehéz ez  a szegénység, olyan, mintha egy kéz nélküli emberre rá adnának egy ruhát és élete végéig hordani kell, és segítség nélkül nem tudja levenni. De mi próbálunk talpra állni, csak a sok gondolkozástól már néha azt se tudjuk, hogy hol járunk. Reggel azzal kelünk, és este azzal fekszünk, hogy hogyan tovább. Szeretnének  a gyerekeim nyaralni menni, de nehezen értik meg, hogy nekünk nem jut rá. Na igen, az iskolában hallják, hogy ki hova megy nyaralni, és  ők is szeretnének azon a szinten lenni néha, mint a többi gyerek. Pl.: A két nagyobb a barátait sem meri elhívni hozzánk, mert szégyellik, hogy ólban lakunk. Igaz, nem mondják, de én látom rajtuk. Mindig azt mondják, hogy nem leszünk itthon. Még most se jött össze a festékre való. Meg sok mindent kellene csinálni a kis házunkon, ami sokba kerülne. Penészedik a fal, már szinte rohad, ami Vincének se jó, mert légúti allergiája van, és éjjelenként be is fullad. Főleg, hogy most már meleg van, és nyomja a szagot a fal. Le kellene vernünk teljesen, de az nagyon sokba lenne. Vince ágyát a szoba közepére raktuk, hogy ne legyen fal közelében.  Sokszor nagyon fáradtan kel fel szegénykém. Nem is tudom, hogy mi lett volna azóta velünk, ha az Alapítvány nem segít rajtunk. Vagy a gyerekeimet vitték volna el, vagy a páromat veszítjük el. A gyerekeim, mivel védelem alatt vannak, úgy maradhattak velünk, hogy be mutattam a családgondozónknak a levelemet, amit Önöktől kaptam. Úgyhogy Önök a gyerekeimet adták vissza a segítségükkel! El sem tudják képzelni, hogy ez mit jelent. Többet ér bármennyitől, és bármitől, hogy a gyerekeimmel tölthetem a napjaimat és éjjeleimet, és még egyszer köszönünk mindent. Köszönöm, hogy a családom együtt maradhatott!

Tisztelettel:

 

Cseténé Viola

Szólj hozzá!

Címkék: család napló csete

A Lencsés család naplója

2012.06.07. 10:39 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Jó kis hét volt kaptunk hideget, meleget, az időjárás és a vele járó fronthatások megteszik hatásukat az egész családra.
Janikával ma is voltunk vérvételen máj-funkciót kellett újból nézetni. A várólistán nem haladunk kettőről az egyre.
A kert szépen alakul, már megvolt az első borsópöri, fincsi lett. Detti még mindig a nagyokkal alszik, kivételt képez, ha rosszat álmodik. Ilyenkor átjön hozzám, amit ha őszinte akarok lenni nem is bánok, mert már úgy megszoktam, hogy velem alszik majdnem nyolc éve. Furcsa most egyedül aludni.
Réka végre jól van, jobb a kedve, és sokkal figyelmesebb a környezetére, és talán még élvezi is az együtt töltött időt. Remélem ez így is marad.
Sok mindent megbeszéltünk, és úgy tűnik megértette. Sajnos nem vagyunk egy átlagos család. Természetesen  biztosítom minden nap a szeretetemről, és kellő figyelmet fordítok rá még külön is.
Már nem sok van a nyári szünetig, hát bizakodok, hogy sikerül, még ha csak itthon, de tartalmasan és egy kis szórakozást csalni a hétköznapokba.
Mindenkinek szép napot!
Tisztelettel:

 

Lencsésné Tamara és családja

Szólj hozzá!

Címkék: család napló lencsés

A Vincze család naplója

2012.06.06. 15:43 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Egyre kevesebb nap van az iskolából, és egyre kevésbé telnek a napok. A lányok számára, de mindennap csak azt mondom nekik kitartás. Sok mindenből lezárták már a gyerekeket, és hát a nagyobbik lányomnak sok inkább csak görbült a kettesé, de megígérte jövőre jobban odafigyel a tanulásra. A kisebbik kislányom mindenből ötös lesz, kivéve irodalomból az az egy lesz neki négyes, de úgy gondolom, hogy nagyon szép eredmény ez. Sokat esik az eső itt mifelénk, és már nem igazán kellene, mert így napszám is alig van, és a kertünk is eléggé gazosodik, mert nem lehet rámenni annyira vizes a föld. Nem sok változás van nálunk, igazából semmi változás nincs, sem munkahelyben, sem anyagilag. Az nagyon sajnálatos számomra és persze páromnak is, de a remény igaz el van gyengülve már, de még van. Minden nap állást böngészünk, és nagyon sok helyre be van adva az önéletrajzunk is, hátha egyszer sikerül. Bőrgyógyászatra megyünk a jövő héten kislányommal, mert nagyon sokat szenved megint az ekcémája miatt. Úgy sajnálom, pedig már annyi orvosnál voltunk, és annyi gyógyszert, krémet próbáltunk nem sok sikerrel. Ruházkodási problémánk még mindig nem oldódót meg sajnos, pedig annyira kellene vennem a gyerekeknek ruhát, papucsot, szandált bugyit, zoknit. Annyira sok gond és probléma van és, hogy oldjuk meg, nem tudom. És mindig, minden nap ezzel kell ütköznöm, a gyerekektől mindig azt kérem, értsék meg, hogy nem tudunk megvenni sok mindent, de mihelyt jobb lesz anyagi helyzetünk, akkor majd pótoljuk, amit bírunk.

Üdvözlettel:

 

Vincze Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család vincze napló

A Bíró család naplója

2012.06.06. 09:16 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Nagy ünnep volt az óvodában. A nagycsoportosok elbúcsúztak az ovitól, az óvó néniktől és a többi csoporttól. Igaz még két hét van a nyári szünetig, de most lett megtartva. Nagyon szép műsort adtak, mindenkinek könnyeket csalt a szemébe. Utána volt egy kis zsúr, ahová mi szülők vittünk süteményt, gyümölcsöt és szörpöt. Most már tényleg nemsokára itt az iskola. Szinte hihetetlen, hogy így megnőtt a kisfiunk.

Egy hónap múlva lesz nálunk falunap. Kis csapatunkkal már készülünk. Szélforgót, papír madarat és zsákbamacskát készítünk a gyerekeknek. Ennek a dolognak mindig nagy sikere van. Már most kérdezgetik a gyerekek, mi lesz az idei ajándék. Mi pedig mosolyogva mondjuk, hogy legyen meglepetés.

Párom teljesen meggyógyult már, és teljes erőbedobással dolgozik. A munkahelyén nagyon örülnek, hogy újra a régi.

Szeretnénk az idén a ház oldalánál levő drótkerítést lecserélni téglafalra. Van valamennyi bontott téglánk, de még nem elég hozzá. A mész és a cement is lassan gyűlik. A munkaerővel nincs gond a barátok, haverok segítenek. Remélem, hamar összejön minden, és a nyáron végre zárt kerítésünk lesz.

Üdvözlettel:

 

Bíró Klára

Szólj hozzá!

Címkék: család napló bíró

A Miskó család naplója

2012.06.05. 12:29 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

2012. 05. 25. péntek

Reggel 5-kor keltem, reggelit csináltam a gyerekeknek és Marinak. Mari nagyon beteg, így minden, ami az ő dolga, az enyém. Állandóan fekszik, nem kelhet fel. De nem is nagyon tudna. Elindítottam a két iskolást, majd elvittem a gyerekeket az oviba. Délután 3-ig dolgozom, addig Mama figyel anyára. Vacsorát készítettem, aztán vacsiztunk, fürödtünk, s lefeküdtünk aludni.

2012. 05. 26. szombat

Reggel 5-kor keltem, hagytam a gyerekeket aludni. Csináltam reggelit, aztán szóltam mamának, nézzen át anyához. Nekem mennem kellett dolgozni, 3-ig voltam. Nekiálltam főzni. Mari egy kicsit jobban érezte magát. A gyerekek játszottak, kivéve Léda lányomat. Ő nekem segített palacsintát sütni. Takarítottam, mosogattam. 7-kor Máté megkapta az inzulint, evett. aztán fürödtünk és bebújtunk az ágyba.

2012. 05. 27. vasárnap

Reggel korán nekiálltam mosni, főzni, rengeteg mosnivaló volt, azt se tudtam, mit csináljak. Mari jobban volt. De lázas. Segíteni akart, de nem engedtem. később tettünk egy rövid sétát a levegőn, jól is esett neki a sok fekvés után. 4-kor Máténak megmértem a cukrát, aztán megkapta az inzulint. Csináltam fürdővizet, lefürdettem a gyerekeket, aztán vacsiztak, aztán lefeküdtünk.

2012. 05. 28. hétfő

Reggel 5-kor keltem, reggelit csináltam. A gyerekeket a Mama vitte iskolába és óvodába. Én 7-re mentem dolgozni. 3-ra értem haza, a gyerekek már otthon voltak. Léda ötöst kapott matekból. Nagyon jó tanuló. Sajnos Máté elég gyenge, nem tud tanulni a betegsége miatt. Hiába az odafigyelés. 7-kor vacsiztunk, aztán beszélgettünk anyával. Nagy nagymosást kéne csinálni! Aztán lefeküdtünk.

2012. 05. 29. kedd

Reggel 6-kor keltem, kicsit elaludtam, ezért kapkodnom kellett. 7-kor már itt volt értem a kocsi. Elköszöntem s mentem dolgozni fáradtan 3-ig. Anya fent volt, megfőzött, mire hazaértem. Jobban is volt, de azért megjegyeztem, hogy nem igazán kéne felkelnie még. A gyerekek sorban ugráltak a nyakunkba. Mellettem alszol, apa? – kérdezte Bettina. Hát persze, feleltem, s megpusziltam. 7-kor már ágyban voltunk.

2012. 05. 30. szerda

Reggel 5-kor keltem, anyával együtt reggeliztünk. Aztán ő rendezte el az oviban, iskolában a gyerekeket. 7-kor én már dolgoztam 3-ig. 4-kor már otthon voltak a gyerekek, ettek, aztán játszottak  a számítógépen. Iskolai feladatokat oldottak meg. Én főztem a vacsit, 7-kor fürödtünk, vacsiztunk, Máténak magas volt a cukra, nem is vacsizhatott. Este 10-kor ehetett egy joghurtot.

2012. 05. 31. csütörtök

Reggel elaludtam, megint kapkodnom kellett, hogy odaérjek időben. Kezdek nagyon fáradt lenni, de hát mennem kell. Így is keveset keresek. Alig elég semmire. 3-kor álltam neki vacsit főzni, éppen hogy elkészült 7-re. A gyerekek ettek, fürödtek, majd a nagyfiam mesélt nekik. Hallgatták, közben sorra aludtak el. 10-kor még mértünk Máténak cukrot s mi is elaludtunk.

Bezeli Mária                                         Miskó László

Szólj hozzá!

Címkék: család napló miskó

A Márton család naplója

2012.06.05. 12:12 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Telnek a napok, az időjárás pedig egyre változóbb, ez mindenkit megvisel. A gyerekek már türelmetlenek, várják az iskola végét. Azért az év végére elég jól teljesítettek. Már csak a jövő hét péntekig kell iskolába menniük. Én is túl vagyok már a vizsgáimon, sikerült mindegyik. Huszadika után kapjuk meg a bizonyítványt.

Voltam pénteken a bizottság elé, most egy hónapot várnom kell az eredményre, hogy kapom-e tovább a nyugdíjat, vagy mehetek munkanélkülire.

A férjem is beadta a kérelmet a felülvizsgálatra, de neki szeptemberben van a rendes idő, amikor mennie kellene. Addig meg vár, hogy kell-e menni hamarabb. Ez a változó időjárás őt is megviseli, több gyógyszert kell bevennie, hogy ne fájjon a lába.

Már nagyon hónap vége van, elfogyott minden pénzünk, kifogyott a gázpalack. Ha nem lennének a barátaink, még főtt ételt sem ennénk, meg valószínű, hogy semmit sem. De szerencsére egy évvel ezelőtt összehozott minket a sors, és így van segítségünk. Nélkülük nem tudom, hogy vészelnénk át ezt az időt!

Szép napot kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:

 

Márton Zoltánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló márton

A Törjék család naplója

2012.06.05. 10:57 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ezen a héten nem jó dolog történt, sajnos az idősebb bátyám kórházba került. Elég nagy volt a  baj, be volt sűrűsödve a vére. Eléggé megijedtünk, oxigént ís kapott. Ma, 28-án voltunk a ********-i kórházban látogatni. Nagyon bántott, hogy otthonában nem tudtam meglátogatni, mivel én meg lázas voltam, hasmenésem és végtagfájdalmam volt. De hála Istennek minden jóra fordult, mint a mesében.

Tisztelettel vagyok hálás Önöknek, és akik ezt a pénzt felajánlják a rászorultak számára!

Isten áldását küldöm, hogy a jó Isten tartsa meg Őket sokáig!

Tisztelettel:

 

Bede Mónika

Szólj hozzá!

Címkék: család napló törjék

A Rácz család naplója

2012.06.05. 10:37 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

A múlt hét is gyorsan elszaladt. A nagyfiúnk nagyon jól tanul. Szeretne gitározni megtanulni, de sajnos nagyon sokba kerül a gitár is, így nem hiszem, hogy ez módunkban fog állni. Ábelnek volt az oviban évzárója. Nagyon szereti a mondókákat mondogatni, amit ott tanulnak meg. Ábel már kb. egy hete az emeletes ágy alján alszik. Szétszedtük a kiságyat, bár nem nagyon akarta engedni, mert azt mondogatta, hogy az enyém, az enyém. Szépen elmagyaráztuk neki, hogy már nagy, és nem kell neki a kiságy. Nem volt egyszerű, de végül is megértette. További szép napot kívánok!

Köszönjük a segítségüket!

Tisztelettel:

 

Rácz Istvánné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló rácz

A Merényi család naplója

2012.06.05. 10:27 gyea

Tovább a család bemutatkozójához | Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Ez a hét is jól telt a gyerekeknek, de nekem már nem.

Mindkét iskolában szerdán kompetencia-felmérés volt Tündének és Gyulának. Kaptak egy olyan dokumentumot, amit a szülővel együtt kellett kitölteni. Csütörtökön vissza kellett küldeni az iskolába. Közmunkán kedden 11 órakor gyűlés volt a további munkáról. Elmondta a polgármester, hogy én maradok december 31-ig, de lesznek olyan személyek, akiket lecserél. Majd a jövő héten dől el, hogy kik lesznek. Szerdán leszedtük az első csapat borsót, ami 46 kg lett, a faluban adtuk el, 400 Ft-ért kilóját. Most már 6 órára járunk dolgozni, így fél kettőig vagyunk, de így jobb, mert délután máshova is tudok menni dolgozni. Itthon így hogy biztos, hogy december 31-ig leszek, és sikerült még vettem 30 napos csirkét. Nagyon örültek a gyerekek a csirkének, mindenki nagy odafigyeléssel gondozza őket. Hétvégén odavoltam Piroskával lucernát gyűjteni. Sajnos megjártam, mert ahol dolgoztunk, megharapott a kutya, még jó, hogy be volt oltva. Igaz, hogy nem volt nagy harapás, elvittek az orvoshoz, lekezelt, majd menjek kötözésre.

Hát így telt el ez a hét.

Tisztelettel:

 

Merényi Gyuláné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló merényi

A Varga család naplója

2012.06.05. 10:21 gyea

Tovább a család bemutatkozójához |Tovább a család korábbi naplóbejegyzéseihez

 

Mesikémnek pénteken volt az ovis ballagása, szép kis előadást tartottak, a kicsik, mesével, zenével, tánccal. Szép rózsaszín nyuszit kapott tőlünk ez alkalomra, virágcsokorba kötve. Este gesztenyés tortát ettünk, amit még délelőtt együtt sütöttünk.
Az eperszedésből sajnos nem lett semmi, pedig nagyon bíztam benne. Nagyon feszült vagyok, sokat fáj a gyomrom, valószínű az idegességtől. Nehéz hetünk volt. Nem tudtam kölcsön kérni, a boltba kellett mennem hitelért. Elkeserítő, hogy nem jövünk ki a hónap végéig, mindig anyagi gondjaink vannak, felőrli az életünket.
Kiskertünkben szépen nő a zöldség, répa. A borsó már érik, tegnap abból volt borsó pörkölt. Paradicsomot, paprikát palántáztunk a hétvégén, elég kicsik remélem, megmaradnak.
Zárom naplóm, köszönjük a támogatást, üdvözlettel:

 

Varga Jánosné

Szólj hozzá!

Címkék: család napló varga

süti beállítások módosítása